- 8 Mart 2011
- 25.897
- 28.124
- 798
- Konu Sahibi ESMERSIRINE
-
arpacık çorba nasıl oluyor canım.
Etli Kuru Fasulyeyi eritmek içinn ne yatın mikrodalga fırınamı koydun yoksa erimisini mi bekledin canım bir gün önceden çıkartıp bende mikrodalga fırın yok da o yüzden sorayim dedim .günaydııın canım.
ben kavanoza hiç çorba koymadım annemde koymazdı bilmiyorum yani.
ama buzluğa çorba atıyorum,iyi oluyor.
tabiki tavuklusunu denemedim ama etli kurufasulye attım oldu
Makarnayı benim eşim sevmez bekarken çook yemiş ancak haftada bir yemeğin yanına yapıyorum 1 paket makarna bize 4 defa da bitiyor bende pek yemem makarna pilav o yüzden o bitirmeye uğraşıyor.Hatta bir hafta sonu sadece makarna yapmıştım beyefendi karnım doymadı dedimakarna gibisi var mı yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
günaydın kuzum baya yorulmuşsun ya bugun yorma kendini öle oluyo değişik tarif deneyeyim diyosun ziyan oluyo bizim tarifler yüzde yüz ev işi ve denemişdün bende cok yoruldum pazar misafir vardı ev göcüyodu ev temizledim çamaşır yıkadım 2 makina hava yağmurlu eşimle o konuda hep kavga edyoz anlayış göstermiyo
hergün 2 gömlek değiştriyo ve bigün giyiyo ütülü askıda olcak ama çalışıyom tekim
1 çay bardağından az arpacık
3-4 adet orta boy domates
5 bardak su
nane
--
1 kasık tereyagı ile rondodan geçirdiğim domatesleri kavuruyorum öncelikle.. sonra 5 bardak sıcak su ekliyorum.. kısık ateste. su kaynayınca arpacıkları döküyorum.. tuz ilave edip kapagını kapatıyorum.. ara ara karıstırıyorum arpacıklar pişene dek.
en son biraz nane seriyorum üzerinedinlendirip servis ediyorum. hem pratik hem lezzetli.
hoşgeldin canım, bende ütüden hoşlanmıyorum,hatta çamaşır katlamaktan da hiiiç hoşlanmıyorum
sağolsun eşim ütülüyor
tatlım topalak çorbası adana yöresine ait bir yemek.
bulgur-irmik-salça ve azıcık undan hamur yapıyorsun(içli köfte hamuru gibi)
(hatta bazen artan içli köfte hamurunuda değerlendiriyoruz.topalakları yapıp buzluğa atıyoz.)
sonra hamurdan topalaklar yapıyorsun nohut büyüklüğünde
sonra istersen etli istersen tavuklu istersen sade olabilir.
ben etli seviyorum.
kemikli eti haşlıyorum,suyunu ayırıp etini de didikliyorum.
tencereye az bişe sıvıyağ,2-3 diş sarımsak salça,nane,pul biber,karabiber koyup karıştır
üzerine et suyunu koy kaynayınca topalakları koy pişsin,
en son etini ve haşlanmış nohutunu koy 2 dk daha kaynasın kapat
Bende ütüden nefret ediyorum hemde nasıl gep eşim yapsın diyeecınıyorumo yapıyor allahtannnn
yaaa neden sizin eşleriniz ütülüyorda benimki ütülemiyorhoşgeldin canım, bende ütüden hoşlanmıyorum,hatta çamaşır katlamaktan da hiiiç hoşlanmıyorum
sağolsun eşim ütülüyor
Etli Kuru Fasulyeyi eritmek içinn ne yatın mikrodalga fırınamı koydun yoksa erimisini mi bekledin canım bir gün önceden çıkartıp bende mikrodalga fırın yok da o yüzden sorayim dedim .
Makarnayı benim eşim sevmez bekarken çook yemiş ancak haftada bir yemeğin yanına yapıyorum 1 paket makarna bize 4 defa da bitiyor bende pek yemem makarna pilav o yüzden o bitirmeye uğraşıyor.Hatta bir hafta sonu sadece makarna yapmıştım beyefendi karnım doymadı dedi
Valla beniimki bana bir şey söylediği zaman ii bende tam iş ev faliyeti bekliyorsun dört dörtlük yarından itibaren istifamı veriyorum işten ayrılıyorum diyorum o zaman sesi sepete giriyor zaten bnm ütüldeğim pantalonu asla giyemez karayoluna benziyor3-4 tane çizgi
yaaa neden sizin eşleriniz ütülüyorda benimki ütülemiyorbu arada günaydın kızlarr
yaaa neden sizin eşleriniz ütülüyorda benimki ütülemiyorbu arada günaydın kızlarr
Sağol canımÇok lezzetli bir çorbaya benziyor ama hemen olacak şeye benzemiyor önceden hazırlık gereken çorba ama deniyecem kesinlikle çok güzel olacağınıda eminim
gunaydın canım bugun erken başladık vala
canım sende pantolonları kara yolu gibi 2-3 çizgi yapmayı denesene
bi daha sana ütületmez
benimde ütülemez sölenir
benimde ütülemez sölenir
benim eşim de ütülemezhiçbirşey yaptırmamış kv'dem bekarken.. temizliğe yardım ediyor Allah'tan ve salata yapmaya
evet tatlım
yaptım kız yapmam mıbuhar kazanlı ütü almış
benim eşim de ütülemezhiçbirşey yaptırmamış kv'dem bekarken.. temizliğe yardım ediyor Allah'tan ve salata yapmaya
benim eşim ne yemek ne ütü.ama sağolsun süpürge vileda tozu o yapıyor bende kalanı yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?