çalışan hanımların korkulu rüyası akşama kolay pratik ne pişirsem öneriler ??

kızlar ya ramazan ayı yaklaşıyo var ama daha beni telaşı sardı buzluklara yiyecek stoklamam lazım hem sıcak hem çalışıyom hemde ramzan neler koyabiliriz ?

ayy evet yaa kesinlikle neler yapıcaz yaaa...off gece kalkıp birşeyler kim hazırlıcak yaaa

ii kuzum şanlısın vala yırttın bugun

Arkadaşlar benim cok sevdiğim ve yemek tadında olan bir çorbayı yazıyorum ben şarkuteriden hazır mantı alıyorum
Yüksük Çorbası
* 8 su bardağı su
* l su bardağı nohut(haşlanmış )
* l çorba kaşığı salça(l kahve fincanı su içinde eritilmiş)
* l çorba kaşığı terayağ , sıvı yağ
* l limonun suyu ( yada 3 tane limon tuzu )Tuz,karabiber,
nane
Çok kolay suyu haşlıyoruz mantıyı koyoyoruz tuzunuda nohutuda koyuyoruz. başka bir tavada yağ salça naneyi yakıyoruz . çorbanın içine döküyoruz ve limonuda koyuyoruz biraz kaynatıyoz (Daha yemek tadında olmasını istiyorsanız et bulyon koyabilirsiniz )

Çok güzeş gözüküyorrr Sen karbonhidratlı şeyleri seviyorsun galiba hepsi karbonhidrat bombartmanı

Bu akşamki Menüm
Domates Çorbası (yapıp yapmamak aradındayım aslında)
Zeytinyağlı Fasulye Dün gece saat 22:30 yaptım
Pilav
Havuçlu Kabaklı Tarator(içine ceviz koyun çok lezzetli oluyor öneririm)

ayy evet yaa kesinlikle neler yapıcaz yaaa...off gece kalkıp birşeyler kim hazırlıcak yaaa

eşimle geç yattığımız için yiyip yatıyorduk, bu senede öyle yaparız sanırım.
annem erişte yapardı ramazandan önce ve her gece onu pişirirdi,üstüne peynir rendelerdi
yanına çay demlerdi babamda sevdiği için
sesi çıkmazdı adamın önüne ne koysan yerdi,ama benim herif hergün erişte yemiyor napcaz valla :44:

vala stok cekecem sarma saracam börek puaca koyacam içli köfte alıp koyacam acaba patlıcan kzartıp koysam olur mu bide bizimkilerin misafiri bitmezz

senin misafir çok sanırım canım,benim öyle bir derdim yok.gerçi ramazanda kalabalık sofra iyi oluyor
dert demek ayıp olur,sana gelen olduğu kadar sende onlara davetli olursun muhtemelen 1 ay böyle geçer kısmetse.

ayyy bu çorba bizim çorbamız çok severim anacığım yapıp kargoyla yolluyor
benim buzlukta bi sürü var,ama genelde yoğurtlu mantı şeklinde yaparım
yüksük çorbası şeklinde yemiyor eşim.

Bu akşamki Menüm
Pilav

hım güzel menü,bende dün tarator yaptım benden kopya çektin dimiiii

bişey söylicem bak şimdi bu yemeği görünce acayip canım çektii benimm yaa harike görünüyorr yarın yapayım bari, şimdi olsa 2 tabak yerdim wallahi :))

Bu akşamki Menüm
Pilav

menün güzel canım bence çorba fazla olabilir :)

domates çorbasına bayılırım bu aradaa

Kızlar şu yemeklerinizi lütfen resimli ekleyin ya
Birde ön sayfada hangi yemek var diye sürekli ekleyin. .

Resim olmayınca ben ikna olamıyorum

Kızlar şu yemeklerinizi lütfen resimli ekleyin ya
Birde ön sayfada hangi yemek var diye sürekli ekleyin. .

Resim olmayınca ben ikna olamıyorum

resim nasıl eklenir öğretirsen olabilir canım
ayrıca bunlar işten eve gidince aceleyle yapılan yemekler olduğundan
pek bi özenme olmuyor,aynı hızla yiyip bitiriyoruz,aklımıza fotosunu çekmek gelmiyor

pek bi özenme olmuyor,aynı hızla yiyip bitiriyoruz,aklımıza fotosunu çekmek gelmiyor

O an süslemek ten çok yemeyi düşündüüğümüz için fotoğraf özenip çekmeye vaktimiz yok.

selam kızlar eşim artık vardiyeli çalışacak bir hafta gece 12'de gelecek diğer hafta akşam 6'da gelecek veeeeee dedi ki gece geldiğim vakitler yemek yapma benide bekleme uyu sen ben iş yerinde yer gelirim dedi yaniiiii bir hafta rahatım bende annemlere gidicem akşam eşim gelip beni alıcak annemle aram bir sokak rahatım yani ama tek kötü yani kocamı özlicem

Kolay yemekte olsa, bitmiş halinden bir çekim yeter.
Karnım gibi gözümde doysun değilmi:)) görünce ben, bu bana göre ola bilir diyorum

Şimdi alıntı yaptiginda simgeleride görürüz, onun altında, eklentiler penceresi var, kırmızı ile eklenti yazıyor,
Oraya tıklandığında başka bir pencere açılıyor. Sağ, yukarı tarafda kırmızı ile, dosya Ekle yazqr ve oraya tıkladığınızda istediğiniz resmi eklersiniz

Bende size kolay bir tarif vercem

ohh kzum rahatsın yemek olarak kocişin özlersin kuzum ama özlem iidir boşver kıymetini anlar

İstediğiniz, sevdiğiniz bir sebze karışımıni kavuruyoruz.
Baharatlari dilediğiniz gibi kulana bilirsiniz.
Ben genelde, k. Toz biber, kara biber, az kimyon, tuz ve kekik kulanirim.
Sebze olarakta; kırmızı/ sarı/ yeşil dolmalık biber, pırasa, havuç vs kulanirim.
Son olarak haşlanmiş olan tavugu didikliyor ve kavrulan sebzelerle karıştırıp,
Üçgenli olan yuvkaya sarma gibi sarıp, hepsini buzlukda saklıyorum.

Mesela yarın spora gideceğim, zamanım yok! bunları çıkarıp, yağda kızartıp yiyeceğiz
Birde öğle lezetliki! Aslında bunlar bu yuvkaya ile yapılmaz:)
Özel loepia yuvası ile yapılır ama, bulamayınca bende bununla yaptım

Yani, tek yaptigimiz sebzeleri kavurmak ve loepialari Kızartmak

Eklentiler

• $Screenshot_2013-05-07-21-19-23-1.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 85
  • $Screenshot_2013-05-07-21-20-50-2.webp
    13 KB · Görüntüleme: 63
  • $Screenshot_2013-05-07-21-20-15-2.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 70
menün güzel canım bence çorba fazla olabilir :)

domates çorbasına bayılırım bu aradaa

Bende Domates çorbasını çok severim ilk başları bir türlü tuttramıyordum şimdi güzel yapıyorum ama

Ne kadar süre bu vardiya olayı canım kocanı özleyecek olman kötü olsada güzel yanı yemek yapmıyacak olman
evet kuzum ben biraz etçil ve hamur işi cok seviyorum adana geliniyim eşimin aileside öle sebze olarak patlıcan ve yeşil fasulye bide ezme salata

Ayy sende güzel tarifler vardır ama onun mutfağından olduğun belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…