- 25 Mayıs 2012
- 21.371
- 7.611
- 448
- Konu Sahibi ESMERSIRINE
-
bu akşam şunu deneyeceğim bakalım nasıl olacak :44::44:
http://www.kadinlarkulubu.com/kebaplar/402382-yogurtlu-kebap.html
tavuklusu da güzel oluyor.
tavuk çökertme diye geçiyor adı
ama etle de güzel olur kesin
bu akşam şunu deneyeceğim bakalım nasıl olacak :44::44:
http://www.kadinlarkulubu.com/kebaplar/402382-yogurtlu-kebap.html
çiğdem donuk pudra benim kocada kilo almış felaket görseniz benimki dün bamya gördü tvde sen bamya yaparmısın dedi yapmadım ama annem yapıyordu dedim dolma faciasından sonra adam güvenemiyor bamya tarifi alabilirmiyim bide sebze yemeklerinede yüklenelim sankibamya tarifiiiii acillll help kızlarrrr
Malzemeler:çiğdem donuk pudra benim kocada kilo almış felaket görseniz benimki dün bamya gördü tvde sen bamya yaparmısın dedi yapmadım ama annem yapıyordu dedim dolma faciasından sonra adam güvenemiyor bamya tarifi alabilirmiyim bide sebze yemeklerinede yüklenelim sankibamya tarifiiiii acillll help kızlarrrr
slm kızlar dün o kadar uğraştım yemek hazırladım
tavuklu çorba-mantalı pilav-karnıyarık-domates salatası-ayran
benim kociş sadece tavuklu şehriye çorbasını içti kalktı sinirimden iki tabak yedim.
bugünde kalanları yicem kendisinede makarna yapıcam görür o
konserve bamyamı yapacaksın yoksa tazemi
Malzemeler:
1 kg bamya
2 adet orta boy soğan
2-3 adet büyük boy domates
yarım su bardağı sıvıyağ yada zeytinyağı
yarım limon suyu
3-4 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
su
tuz
Hazırlanışı:
1. Bamyaların sap kısımlarını küçük ve keskin bir bıçakla huni şeklinde temizleyin.
2. Soğanları ve sarımsakları soyup yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
3. Bamyalar ve limon suyu haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın ve orta ateşte 2-3 dakika kavurun.
4. Bamyayı ve limon suyunu ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişmeye bırakın. Bu süre sonunda bamyanın hizasında su ekleyin ve hafifçe karıştırarak pişmeye bırakın.
5. Servis tabağına alın limon dilimleri ile süsleyerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
hangisi daha kolay kuzum
sağol canım tutururmuyum acep
Çalışıp eve gidince yemek yapmak zor geliyor insana. Bazen bir bazen iki çeşit yapıyorum. Aç da durulmaz ya :)
canım belki canı sıkkındır bugun yer bence yemese bana gönder ben yerim en sevdiğim menüü
hangisi daha kolay kuzum
ruj belki eşinin karnı toktur ya da canı istememiştir.:44:
Evlenmeden önce hep düşünürdüm şöyle masalar hazırlarım böyle yemekler yaparım falan. Evlendikten sonra baktım bu iş o kadar kolay değil. İşten eve gidince hiçbir şey yapasım gelmiyor zaten. Bir de evde olmaya hala alışamadım. Hep eşimle dışarda gezmek istiyorum yürüyüş yapmak istiyorum eskisi gibi. Böyle de bi şey var :)
Ama yemeklerimi çok beğeniyor =)
Oysa evde hiç yemek yapmazdım. Bunu bildiği için bu kadarını beklemiyormuş zaten. Şaşırtıyorum onu.
Bana farklı tarifler daha çekici geliyor. Hani çocuğa yeni oyuncak cazip gelir ya aynen öyle bir şey bendeki de :)
Takip ederim sizi :)
evet canım 5 aylık evlisin sanırım ilk zaman insan özenle sofra hazırlıyo eşine ama sonra değişiyo bez masa örtüsü sermiyom kirletir diyebize katıl burda günlük menülerimizi söleyip kolay seyler cıkarıyoz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?