Çalışan Kadın Evinin Temizliğini Nasıl Yapacak?

Şu an ben aynen öyleyim bir yıl olmasına rağmen çok yoruldum. Temizlik yapmıyor değilim tabiki yapıyorum. Ama her tarafa yetişemiyorum. Çünkü vaktim olmuyor. bazen o da yapıyo benle birlikte ama bazen üç dört defa falan olmuştur toplasan. Bende diyorum ki acaba başka insanlar nasıl yapıyo yardımcı tutmadan günlük işler için en azından evin bazen pis olması beni de sıkıyo ama aşırı yorgun olunca bi de hamilelik var tabi kalkamıyorum. Bugün iyice bunaldım bi yöntem varsa onu yapim fikir sorim dedim.

biz evlendiğimiz ilk yıl haftasonumuzu temizliğe ayırıyordk, bir gün bile sürse bağlıyor insanı eve,eşim de çok yardımcıydı,
ama şimdi acıyoruz o zamanlara,
çocuk yokken keşke daha fazla gezseymişiz diyoruz.
bir de tabi özellikle kışın insanda tükenmişlik yaratıyor bu durum, tüm gün ofiste, bir de haftasonunu evde geçirdi mi, depresyon belirtileri başlıyor.
böyle sürüp gitmez, diyeyim.

Valla ben gerçekten çok yoruldum hiçbirşeye yetişemiyorum kendim dahil saçıma tarak vuramıyorum desem yeridir

eşınız, eve yardımcının geldıgını bılmek zorunda mı arkadasım? soylemeyın. siz den kıymetlımı? madem calısıyorsunuz, verın anahtarınızı, haftada en azından bır gun gelsın temızlesın yemegı koysun, alsın hakkını, ve bunu esınız bılmesın. erkekler herseyı bılmemelı zaten

Ben eşime dedim ki ben çalışıyorum yemek ütü bulasik çamaşır bebek bakımı temizlik vs ben çabuk yaşlanırim al şu supurgeyi viledayi temizlik artık senin işin o da tamam dedi banyoyu benden güzel temizliyor

Valla ben gerçekten çok yoruldum hiçbirşeye yetişemiyorum kendim dahil saçıma tarak vuramıyorum desem yeridir
ah kıyamam... bilmemi ya.. dıyorum ya ben bıle yetışemıyorum bazen.. daha dun esıme dedım, eskıden kadınlar ev araba ısterdı evlılık de, sımdı adamlar, muhakkak calısan kadın, tıtız kadın, ve doğurgan kadın ıstıyor.. neler oluyor

Sıkıntı da orda zaten eşim evine başkasının girmesini istemiyo temizlik için. Yardımcı falan da alamıyorum öyle olunca. 8-5 çalışıyorum.
Eşiniz bencilliğin nirvanasında
Hem hiçbir iş yapma hemde "ivimdi yibinci istimiyirim"
Oldu üstelik hamilesiniz
15 günde yarım gün bile alsanız iş yükünüz hafifler
Şimdiden alıştırın bu duruma bence
Zira çocuk olunca hiçbir işe yetişemiyeceksiniz

bebeğiniz gelmeden, kendınıze doguma hazırlayın, iliklerınıze kadar dınlenın.. hazırlıklarınızı hayallerınızı yapın.. gercekten çok acımasız ca.. kadınlar gercekten cok daha guclu.. ama bukadarını kendınıze bebegınıze yapmayın..

Evet kesinlikle hayat çok garip. Bende pasaklı bi insan değilim gerçekten tembel de değilim yani ama bir tarafı süpürüyosam öbür taraf kalıyo ister istemez.

Evet çocuk olunca halim ne olacak hiç bilmiyorum

Çalışıyorum.
Haftalık rutin işler için asla kadın tutmam.
Kadının temizliği daha iyi yaptığı da yok.
Büyük temizlik için kesinlikle yardım alınmalı evet. Ama rutin sil süpürde bişey yok, bi zahmet eşimle kendi pasımızı kirimizi de temizleyebilelim kafasındayım.
Allah sağlık versin yapılır.
Püf noktası: Evde az eşya çok boşluk.

ayda bir yardımcı olan bir abla var, o geliyor. dip köşe temizliyoruz
diğer haftalarda da eşim süpürür, ben silerim.
ben banyoyu temizlersem o toz alır, ya da tam tersi olur. ikisini de sevmediğim için burda yazı tura attığımız bile oluyor

çalışınca zor malesef, eşin de bir işin ucundan tutması şart oluyor.
yoksa yemek, temizlik vs nasıl yetişeceğiz her şeye.

Cuma günü işten gelince tuvalet banyoyu temizleyin. Ctesi erkenden kalkın diğer işleri halledin. Akşama kdr bitiyor. Her haftaki rutinim bu şekildeydi benim :) şimdi yaz tatili

ben de açmıştım böyle bir konu. şimdi zorlanıyorsanız bebk doğunca eyvah eyvah..
ben oğlum doğmadan önce , eşim eve hafta bir gün gece 10 gibi geliyordu o gün yapardım temizliği.ben 17 de çıkardım 10 a kadar bütün ev prıırl pırıl olurdu. oğlum doğduktan sonra evi b.k götürüyor. ayıptır söylemesi. heryer heryerde.
işte rutin şeyleri yapıyorum. yemek, çamaşır, bulaşık, ütü, toparlama ,süpürme ve işe gitme. genelde dağınık okuyor ev. arkadaşlardan öneri aldım. hafta da bir gün temizliğe bir bayan gelmesi sonucu çıktı.
ama ben eşinize gıcık oldum. madem bu kadar titizleniyor. kendi de yapsın. benim eşim yoğun olmadığı zamanlar herşeyi yapardı saolsun. şimdi sadece uyumak için geliyor eve.

Son düzenleme:
Merhaba ,

İnan aynı dertten ben de muzdaribim,akşam yemeği yap mutfağı temizle saat oluyor 21:00 sonrasında işe devam etsem ertesi güne çok yoruluyorum ,e insan akşamları film açıp izlemek istiyor,bir yürüyüşe çıkmak istiyor.Bir hafta sonumuz var gezmek bizimde hakkımız çıkalım diyince ev perşembe pazarına dönüyor Eşim kurumsal bir yerde çalışıyor her gün ütülü giymek zorunda,zaten odamız küçük,kocaman ütü masası oturma odasından hiç kalkmıyor eşim bir arada ütü masası için isyan etti de yatak odasına götürüp soktum bi yere,meret o kadar ağır ki kaldırmak çok zor geliyor açınca yerinde bırakıyorum ben de
Hafta sonu bazen arkadaşlarıma gidiyorum nasıl pırıl pırıllar,soruyorum siz nasıl yetişiyorsunuz diye ben de,bu konuda yalnız ben zorluk çekiyorum sanıyordum valla :) Evleneli 5 ay oldu şuan için bir yardımcıya bütçe ayıramıyoruz malesef

O zaman kocan o totosunu kaldırıp kendi yapicak
Ya da parasini verip yardimci cagiracak

Nasıl bu kadar ustleniyosunuz bu isleri anlamadım
Diyemiyor musun al hayatim bak supurge orada diye

Hem calısıcam hemde temızlıgı benmı yapıcam
Kadın gelıyor , hatta okul donemınde yemeklerıde yaptırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…