Çalışan Kadın Evinin Temizliğini Nasıl Yapacak?

valla bende çalışıyorum biz paylaştık hatta bulaşıkları sıraya koyduk makineye yerleştirip boşaltma sırayla onun harici herkes kendi işini yapıyo gayette güzel oldu (eşimin aşırı titiz benimse dağınık olduğumu belirteyim)

sabah erken kalkıp banyo ve wc yi temizlemek işi çok kolaylaştırıyor

Bende aynı konudan şikayetçiyim hafta sonu yapabildiğim kadar yapıyorum ama yetmiyo
Yardımcı kadın da alamam biraz titizim şunu oraya koyma bunu buraya koyma diye peşinde dolaşırım yoksa

Valla ben yerleri silerken süpürürken eşim toz alır duvar siler halı silkeler sonra çamaşır ütü haftasonu ctsi yapılır bunlar sonra akşamına gezme ve pazar bize kalır her hafta ctsileri temizleriz

Çalışmıyorum da evi eşime süpürttürüp sildiriyorum haftada bir. Hamileyken belim ağrıyor sen yap dedim üzerine kaldı temizlik. Ben de banyo wc yıkayıp toz alıyorum. Bu kadar yüz vermeyin erkeklere yapamıyorum diyip çıkın işin içinden

ev kirliyse sen de rahatsızsındır bu durumdan. git eşinine şikayetçi ol hiç güzel süpürememişsin evi de. ben böyle pislik görmedim de. bi toz bezi uzat eline kocacığının elin değimişken şuranında tozunu alıver kocacım de yanağına öpücüğü kondur kendine de sıcak süt yap mis gibi otur iç onu. başka çare yok. on tane elin yok senin. senin elin bebişine sıcak süt yapmakla meşgul. en önemli o çünkü.

Çalışıyorum 8:30 - 18:15 evden çıkmam sabah 8 akşam 7 de evde oluyorum. Hafta içi sadece yemeklerimi ve mutfağımın toparlamasını yaparım fırını silerim her gün ekstradan hafta sonu yıkanmış çamaşırlarımı ütülerim tv karşısındaCumartesi 1 de çıkıyorum gün zaten benim için bitti gibi hissettiğimden evi silip süpürüyorum çamaşırları yıkayıp asıyorum balkon lavaboları elden geçiriyorum hafta içi gün aşırı da tuvalet banyoda elim üzerindedir bu şekilde 3-4 saat içinde bitmiş oluyor cumartesi akşam ve pazar günü eşimle bana kalıyor. Evimizde az ve öz eşya vardır her gün olmasa da gün aşırı evi toparlarım dağınık değildir bu şekilde temizlikte zevkli oluyor Siz hamilesiniz ama bence yardımcı almalısınız ya da eşiniz yardım etmeli

Ben işten gelince yemeği ocağa koyarim o arada hemen bi süpürge yapar bir de toz alırım tuvaleti her girip çıktığımda bi su döker fırçalar çıkarım balkonu 2 günde bir yikarim ya da eşim yikar. Cuma günü biraz daha detaylı yaparım temizliği haftasonum bana kalır sadece pazar akşamları tv karşısında ütü yaparım o kadar. Rutine bindi artık yormuyo beni günlük ev işleri. Hatta bazen yemeği de akşamdan yaparım ertesi güne çok rahat oluyor.

Ya eşin de çalışıyor sen de. Çalışmada eşitsiniz. O zaman ev içinde de eşit olun bi zahmet yardım etsin size. Bi tek sizin goreviniz değil ortak kullanıp ortak kirlettiğiniz evi tek başına temizlemek. Ya da temizlik için bir kadın tutun.

canım bak ben de çalışıyorum ve eşim senin gibi aşırı titiz. Hadi o bana yardım ediyor. Örneğin tam gün temizlik yapacaksan banyo ve balkon temizliği ondadır. arada ütü de yaptırttığım oluyor. ama geneli bende temizlik işinin. Hatta bugun temizlikçi tutmuştum ekti beni. Ben evi fazla dağıtmamaya özen gösteriyorum. Örneğin bizde hem oturma oadası hm de salon var. salonu temizler çekerim kapısını. eşimi de oturtmam orada. Bari evde 1 oda hep temiz olsun derim. Bir de mesela yemeği koydun ya ocağa. O pişerken ben tüm mutfagı temizlemeye koyulurum. minik süpürgemle yerleri alırım, tezgahı duvarları ciflerim. Aynı ritüeli banyoya girmeden banyo için de yaparım. İnan alıştıktan sonra 15 dknı almıyor. haftasonları da mutlaka evi süpürür silerim. yazın çok tozlandığı için hafta ortası da süpürürüm. onu da söyle yaaprım. işten eve geldim ya . hemen bi pratik temizlik elbisem vardır onu giyer, yemeğimi koyar, o pişerken süpürgeyi çalıştırırım. Tüm evi 30 dk da bitiririm. hani gözünde büyütmezsen aslında çok da birşey yok genel temizlikte. ama ağır dip köşe için kadın şart.

ne güzel yazmışsınız kalkıp evi temizleyesim geldi

Ikiniz de calisiyorsaniz zaten temizlik ortak istir, neden kadina yüklensin.
Sen sikayet et buralar pis diye, ne diyecek ben erkegim yapmam mi diyecek.
Affiniza siginarak acayip uyuz oldum esinize.
Haftasonu ortak yapilacak o is baska yolu yok yardimci alsaniz dahi iki calisan insansiniz senin benim isim kalmiyor o evde.
Ben evdeyim diye her isi yapiyorum. Ama bir gün calistigimda bana yardim etmek zorunda.
Is bölümü bu sekilde. Parayi o getiriyor evi de ben idare ediyorum cocuklar büyüyene kadar.
Ama calissam herhalde buralar pis diyen agziyla yalatirim o yerleri cok sinirlendim kusura bakmayin agir konustum.
Yazik degil mi size ya

Sen yanmışsın canım bide bebek olunca işin iş o zaman. Bi müddet temizliği bırak duş almaya fırsatın olmayacak. Bu kocayı hamilelij döneminde yonttun yonttun. Hamileliğini fırsata çevir. Toz dokunuyor de, deterjan kokusu zararlı de, eğilemiyorum de bi şekilde yavaştan elini çek temizlikten ya kadın tutsun yada kendi yapmaya alışsın. Böyle kendini yıprattırma. Sen de çalışıyorsun o da üstelik sen artık iki kişisin

önerim şudur..
paşamız çok titiz madem totoyu kaldırcak kendi yapacak. hamilesiniz bir de günahtan da mı haberi yok !!!!

ne güzel yazmışsınız kalkıp evi temizleyesim geldi
Ahahahahha ben su anda temizliyorum ondan galiba hevesle anlattim tatlim :) isten izin alip temizlikcisi tarafindan ekilen çalışan kadin modeliyim de bugun:) heves geldiyse sana da kalk hadi birlikte temizleyelim:))

Titiz ve dsiakyet ediyorsa kuusra bakmasin totsunu kaldırıp sana yardim edecek ozaman. Yada sikayet etmeyecek.

Sıkıntı da orda zaten eşim evine başkasının girmesini istemiyo temizlik için. Yardımcı falan da alamıyorum öyle olunca. 8-5 çalışıyorum.

bu o kadar büyük bir yalan ki.

Bu bahaneyi öne süren tüm kocaların aslında
-Sen varken temizliğe verecek paramız yok bizim

Olduğunu sanırım hepimiz biliyoruz.

Akşam iş yapmak için çıkış saatiniz çok iyi bence
Akşamları yemek pişene kadar 1 satte dünyanın işini yapabilirsin en büyük tavsiyem evinin her köşesi herzaman toplu olsun
Düzenli ve toplu ev hiçbirzaman pis görünmez ama evi hergün sil süpür dağınıksan temizliği göze bile görülmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…