Çalışan Kadın Evinin Temizliğini Nasıl Yapacak?

Aynen beni tarif ettin yani tüm hafta sabahtan akşama insan bi yere tıkılınca haliyle haftasonu da çıkıp gezmek istiyo. Gezince evin işi kalıyo gezmeyip ev işi yapınca da tüm vaktin gidiyo

Ohhh mis kadın Çok güzel düzen yapmışsın canım
Ben de sık perde yıkamam 3-4 ayda 1. Çok sık yıkayınca da yıpranmaya başlıyo. Hem evde sigara da içen yok is toplamıyo o yüzden, yeterli. Camla perde aynı anda zaten. Ama camları asla silemem çok büyükler kesin düşerim ona çağırıyorum şirketten birilerini mecbur. Halılar da yine dediğin gibi yıkamayaa :)
E ne kaldı sil süpür toz al düzenle, pür pak otur evinde temizlik valla huzur Eşim bile şu eve girince ruhum terapi oluyo der hep
İşlerden sonra gezmeye de zaman bulunuyo, spora da, filme de
Ama temizlik günü bi yemek yapmaya zaman bulamam e o da dışarda olsun azcık sosyalleşelim dimi

her hafta yarım gün kadın gelsin
yada eşinde sana yardım etsin
daha çol yok çocuk yok bu ne zorlanması ben akşamları gelip temızlıyordum haftasonuda yapıyordum cocuk olunca yapsanda geri batırıyor

Ben bu konuya yorum yapmayayım en iyisi. Popolorını kaldırmayan eşler beni çok geriyor çünkü. Bir modeli de kardeşimin başında. İşin ucundan tutmaz, evde yabancı istemez. Onlar evdeyken kadın tutmaya çalışıyorlar.
Böyle erkeklerin azalarak bitmesini istiyorum ama bize de büyük yük düşüyor. Oğulları yetiştiren de biziz.

Kesinlikle katılıyorum.

Ben de çalışan biriyim çocuğum da yok. İşleri ağırdan al yetiştiremiyor havası ver bence. Benim eşimde büyük temizlik olmadığı sürece yardımcı istemez. Birlikte yaparız işleri bazen sana iyilik de yaramıyor diyor yaptığı şeyi beğenmediğimde bende lafı açık açık espriyle söylüyorum. Yardım değil sende bende çalışıyoruz ve tabii ki birlikte yapmalıyız yoksa nasıl temizlenir bu ev diyorum. Ve inanır mısınız 2,5 yıllık evliyim toplasan 2 ya da 3 kez banyo wc yi yıkamışımdır hep eşim yıkar temizler. Ben süpürge açıyorsam o paspası yapar. Sevmediği 2 şey var biri ütü diğeri yemek.
Bende artık yapabileceği şeyleri yaptırıyorum suyuna giderek ama

Ben suyuna gitsem de gitmesem de aynı valla bazen kendi alıp süpürdüğü oldu o da dediğim gibi bi yıldır 4 defa falandır.

Bende 1 senelik evliyim ve evlendiğimden beri her hafta kadın geliyor temizliğime. Her hafta yarım gün alıyorum ya da 15 günde 1 tam gün alıyorum. Başka çaresi yok. Bir kaç kere kadını çağırmadım kendim yapiyim dedim ama sinirlerim bozuluyor ve eşime sataşıyorum. O halimi görünce eşim dedi zaten nolur bir daha sen yapma çağır kadını yoksa içinden bir canavar çıkıyor. :))

Kesinlikle katılıyorum.

Hayır bir de siz mühendissiniz kardeşim doktor. Eşler de öyle muhtemelen. Eğitim almış insanların çevresinden bari biraz bazı şeyleri görmesi gerektiğini düşünüyorum. Çağın değişimini farketmeleri gerekiyor ama işlerine gelmiyor sanırım.

8-5 çalışıyorum, hafta sonu bir kaç saatte süpürüp silme işi halloluyor, eşim etrafı topluyor ben süpüre süpüre gidiyorum onun peşinden, sonra o vileda ile silerken ben mutfağa giriyorum bulaşıkları toparlıyorum, makineye çamaşır atıyorum bitince ya eşim asıyor ya eşim topluyor, çöpleri döküyor, tuvaleti eşim yıkıyorsa banyoyu da ben yıkıyorum. temizlik olduğu gün ya hazır yemek alıyoruz ya dışarda yiyoruz..
ama eşim işi nedeniyle evde değilse genellikle yapmıyorum ve ev alıp başını gidiyor. tek başına gerçekten zor. yapma diyeceğim ama bebeğin de yolda evin temiz olmak zorunda illa.. eşin bir çözüm bulmalı hem kendisi yapmayıp hem de kadın almana izin vermiyorsa bir çözüm bulsun...

Tüm mesajları okudum ve oh bi ben değilim dedim. Eşim zira bana herkesin evi ak pak bir bizimki böyle muamelesi yapıyor. Bizim birde 1 yaşında bebeğimiz var. Tüm gün ilgi istiyor. Kadın arayışındayim ben de zira yildim. Ömrümün hiçbir zamaninda şu işlerden çektiğim zorluğu cekmedjm

İlk evlendiğimizde bende rutini tutturamamıştım ama şimdi kolay geliyor artık.
Cumartesi ya da pazar kahvaltıdan sonra ben ortalığı toparlarım eşim mutfağı,
Toz, vileda bende
Süpürge ve mutfağın tümü eşimde.
2 saatte bitiyor. Sonra dinleniyoruz geziyoruz vs.
Bazende hafta içi yapıp hafta sonu elimizi sürmüyoruz.
Çalışan bayan olunca eşler yardım etmek zorunda. Kimsenin döküntüsünü toplamaya gelmedim ben.
eşinle konuş ver eline süpürgeyi anlasın kolay olmadığını :)

onun umrundamı sanki bırakıp gidiyo benle vakit geçirmiyoki hiç ben gidiyim gezim gelim evim temiz olsun emeğim önümde olsun.

Anasinin evi cok temizse evlenmeyeydi
Sakasi bir yana hamilesin hem de calisiyorsun ustune evin tum yuku cok agir gelir. Ben su an bebek baktigim icin evdeyim ama onceden calisiyordum hamilelik dahil. Esim de kimsenin yaptigi temizligi begenmezdi bu yuzden de kendisi yapardi. Hafta sonu supursun silsin esin. Bir de banyo tuvalet ovsun sana camasir suyu cif yaramaz su an.Sen de ince temizligi yap mutfagi temizler yemek yaparsin.
Hayat musterek esin kusura bakmasin,

Yardımcı kadın istemiyor
Kendi bir işin ucundan tutmuyor
Hamile ve çalışan kadına evde de iş buyuruyor.
Oh ne ala memleket!
Ben çalışıyorum, evde kesinlikle iş yapmıyorum, yardımcı hanım alıyorum, kendini ezdirme.

6 yillik evliyim hala duzen oturtamadim. ia saatlerim duzenli olmadigi icin bi duzen oturtamiyorum. yine eskiden her yer dagilmazdi salon en azindan toplu olurdu.

simdi asiri dagitan anasina cekmis bir oglum var. ev isi yapsam haftasonu evde kalsam yaz gunu cocugu gezdiremiyorum diye uzuluyorum.

yapmasam ev alip basini gidiyo cocuk pislik icinde buyuyo

bide titizim yaptim mi cok ugrasirim ha diyince bitiremem. bu huyumdan vazgecemiyorum.

Kadın tutsam hem butce sarsiliyo hemde temiz yapamiyolar ya. ooo oyle yaptiktan sonra ben 10 ev temizlerim modunda oluyorum. hakikaten oyle usten üsten temizlemeyi basarsam evim bi duzene girer belki.

cabuk da yorulan biriyim. iki is yap dinlen derken isim hic bitmiyor. 3 haftalik yillik iznimin hergunu temizlikle geçti mesela. tam yaptim duzen olur artik dedim yogun is hayati basladi her yer her yerde yine

bide temizlik eger senin görevinse yani esin oyle dusunuyorsa senin yardimci kadin alip almamana karisamaz.

yok eger temizlim ikinizin goreviyse yardim etmesi gerekiyor. son haftalarda napcaksin.

Hamile olmasanız her gün azar azar yapın diyecektim de hamilesiniz.
Eve başkasının girmesini istemeyebilir hak veriyorum ben de istemiyorum çünkü.
Ama o durumda da bir zahmet yardım etsin.
O çalışırken sizin de eliniz armut toplamıyor.

Katılıyorum ben de gomlekleri gizlice utuye veriyorum ertesi gun yerine asiyorum. Iki hafta yetiyor o gomlekler.
Esime dedim utuye vericem sen odersin dedi tepem attı
ya canindan ya parandan olursun demek bence bu. Zaten ben oduyordum.mevzu para değildi. Bişey saklamak istemedigim icindi.
Utusuz giyiyor simdi ve ütü yapmayi da biliyormus gayet! Düğüne gidecektik gec kalmayalimben hazirlanayim diye elimden aldi o utuledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…