- Konu Sahibi yagmur0007
-
aynen bende suan calısıyoru mcok mutsuzumm ısın stresını nısanlımdan cıakrtıyorum oda calısıyor oda streslı bıtarafın calısmaması gerek oda tabıkı kadın. cagrı merkezındeyım astanede hem telefondan hem bırebır ınsanlarla muhatap olmaktan bıktım artık sınırlı sınırlı yapıyorum ısımı ınsanlar oakdr sabırsız ve acelecı kı hangı bırıne yetıseyım dayanamaz oldum nısanlımda arayınca o esneda acıyorum agzımı yumuyorm gozumu ama ızınlı oldugumda oh benden mutlusu yok askımada okadrılımlı ve sıcak oluyorumkı. evlennce calısmıcaksın sdıyo valla canıma mınnet ben destek olmak ıcın belkı calısırm dıyodum ama adam gelırıne guvenıyo demek kı. .bende evde cocuklarıma bakar yemegını yaparım evlıyken calsıtıgımı dusunemıyorum zaten evde savas cıkarEsiniz calisiyorsa, durumunuz da iyiyse calismayin. Cocugunuzla ilgilenin biraz lutfen, o buyudukten sonra bu zamanlarini cok ozlersiniz.
Calismak mi istiyorsunuz, acarsiniz bir yer koyarsiniz basina elemanlari arada gider gelirsiniz hemde cocuklarinizla bol bol zaman gecirirsinizz..
Benim planim bu allah izin verirse evlenip cocuk sahibi olunca :)
-bizimkine babası annesindeki gibi ırgat olarak çalıştırmayı öğretmiş ben çalışan ve ondan bi 5-10 yaş küçük bir kadın olsam baskıyla paramı alırdı elimden .Para kazaniosan erkeklerin isine geliyor net! Aksini iddia eden yalan soler :)Her erkek ayni degil kabul ama para kazaniosan herseye karsilik verebiliosun hakkini savunuosun.. adam seni evde sade bi esya gibi goremio.. kavga cikarirsa bilioki sende masaya yumrugunu vurursun.. buna gucun var.. bosanma konusu acilsa bile yapabilecegini biliyor.. klise ama para guc demek! Maalesef ole
pardon?Çalışmasam eşim geçimimizi sağlayabilir. Güzel bi mesleği var. Evimizi arabamızı da aldık. Ama işi bırakma düşüncesini bile söyleyemem eşime hatta aileme de. Resmen annem beni çalışsın diye doğurmuş.
hay ağzına sağlık ne güzel söylemişsin =)İkisi de degil
Kocasi zengin olan mutlu
5 senedir memurum.Bahsettigin ucretsiz izin cok baska.. hic calismamak cok baska.. sen izninin bitecegini biliyosun isine geri donecegini biliyosun..ne zmn caluscani bilmeden ya da hic calismayacagini bilerek evde durmak zor, calismaya alisiksan..
5 sene mi :) daha cok yolun basindasin : ( haklisin ama doyamiyor insan cunku bi canli buyuyor surekli gelisiyor.. gormek isyemek en dogsl hakkimiz5 senedir memurum.
hiç böle izine çikmadim 1 sene aldim bu günleri ariycam ebet. yetmedi:) kızıma doyamadim.
Nerde evlilik? Bunca cileyi cekmek icin mi evlendik? Evlenmesek daa iimis. Cocugun olunca genede baska dusunebilirsin-bizimkine babası annesindeki gibi ırgat olarak çalıştırmayı öğretmiş ben çalışan ve ondan bi 5-10 yaş küçük bir kadın olsam baskıyla paramı alırdı elimden .
-karnımı doyurup sağlık giderlerimi karşıladığım için kafası rahat.bazen ödeyeceği elektrik su doğalgaz bile zor geliyor.
gücüm var sözde ama öyle görmek işine gelmiyor.bir artısı da çemkiriyorum yazarak o kadar lafı yüzüne söyleyince çok - -----konuşuyor oluyorum doğrular işine gelmiyor.yazınca da gelmese bile illa okuyor.
-o bir koca olarak derdin d sini bile çekmedi. ama bende alıştım böyle.kimseye eyvallahım yok.kimsenin parası için dudak bükmeye yada bana dudak bükmesini kaldıramıyorum.
-o yüzden eğer çok parada hak idda edecekse oturup karısını bakmayı sorumluluk almayı öğrenecekti.
-hem sorumsuzluk gırla hem de karım beni doyursun sulasın evin her giderini o karşılasın. benim param harcanmasın biriksin yok öyle bir dünya.(birde birikip de ev alıp ödediğini bilsen amenna)
-ama biriktirdiği parayı babaasına verip ya babasını zenginleştirme peşinde yada alamayacağı insanlara borç verme peşinde.(boşuna keseler ayrı değil)
-geçen arkadaşından çevrek altın ödünç almış(düğünde bize takılan altını iade için).bana çemkiriyo elindeki altınlardan vermedin diyo(sanki 100 tane).
-böyle olması benim işime de geldi çünkü bana bu konuda yamuk yapacağı belliydi elaleme yamuk yapamıyor.sıkıysa yapsın.
işte sorun orda eşi karısının arkasında duran dirayet sahibi biri ise ara verilir.fakat çalışan bayanların çoğunun eşi çalışmayacak kadının evinin sorumluluklarını yüklenecek kadar sorumluluk sahibi değil.bir kısmı da borç harç yüzünden çalışmak zorunda.Çalışırken param var diye mutluydum ama evim eşim çocuğumla yeteri kadar ilgilenemedim hiç, oğlumun en güzel yıllarını doya doya yaşayamadım şimdi bebeklik videolarını izledikçe içim bi tuhaf oluyor.Herkes haftasonu planı, tatil planı, gezme planı yaparken ben ya mesaiye gidiyodum ya da mesaiden kalan saatlerimi evde pinekleyerek, uyuyarak yada ev temizleyerek geçiriyodum.Sonra ikinci çocuğu düşündüğümüz sırada işi bıraktım, borclarımız da olmasına rağmen artk dayanamadım tazminat gözetmeksizin istifa ettim. Çok şükür şimdi ikinci evladımı bekliyorum evimdeyim doya doya her istediğimi yapıyorum, oğlumla ilgileniyorum... şu an daha mutluyum. Bu süreçte eşim de hep destek oldu bana. Eşinle problemin yoksa eğer işe ara vermeyi düşünebilirsin nacizane...İkinci evladım da sağlıkla doğup büyüyünce tekrar işe dönmeyi düşünüyorum bu arada.
benimki dayatmassa bile başkasına yağdırıp bana kısarak.ki çalışırken param bi şekilde bitip öyle 3-5 kuruş istediğimde yaptı. demiş kadar oldu yani.pardon?
eşiniz çalış diye dayatacak yani öyle mi?ne oluyor bu erkeklere anlamıyorum gerçekten başka bir soru eşiniz para kısar mı sizden çalışmayacak olsanız?
10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
O duyguyu yaşayamadım malesef. Öyle bi koşturmanın içindeyim ki. Evden işe işten eve. Kendime ayıracak hiç vaktim yok. Arkadaş buluşmaları, ev gezmeleri hiçbirine gidemiyorm.Mesleğim gereği eve de iş getirebiliyorm bazen acil yetişmesi gereken şeyler oluyor.
Çocuğuma yeteri kadar ilgi gösteremediğimi düşünüp üzülüyorm.
Bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Acaba çalışmasam nasıl olurdu diye. İş hayatına erkenden başladm daha öğrenciyken.
Sizler ne düşünüyorsunuz. Çalışan kadınlar mı yoksa ev hanımları mı daha mutlu?
kendi ailesinde de görmediği için evlilik zannediyor tabi benimki de zaten şu kaynım evlenince. tabi evlenebilir ve karısını elinde tutabilirse.seyreyle tiyatroyu.cümle aleme rezalet.film şeridine dönecek hayatları.Nerde evlilik? Bunca cileyi cekmek icin mi evlendik? Evlenmesek daa iimis
bende çok istedim öğretmen olmak ama benim zamanımda öğretmenlik için üni puanları zirvelerde idi.Bualışmaktan ziyade hangi şartlarda çalıştığımızla ilgili.
Öğretmenim ve işimden memnunum, her şeyden önce manevi tatmin sağlıyor. Vakit olarak uygun saatler, hafta sonu ve bayramlar tatil. Tabi yükselme, maaş artması gibi durumlar yok. Azıcık aşım kaygısız başım diye düşünüyorum. Diğer yandan sabah 6'da kalkıp akşam 6-7'de eve gelmek, bin bir dtresle çalışmak, mesailer, bayramlarda iznin lafının edilmesi, hasta olup sürüne sürüne işe gitmek var. Bunlar insanı yoran şeyler zaten hayat yeterince yorucu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?