- Konu Sahibi yagmur0007
-
10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
O duyguyu yaşayamadım malesef. Öyle bi koşturmanın içindeyim ki. Evden işe işten eve. Kendime ayıracak hiç vaktim yok. Arkadaş buluşmaları, ev gezmeleri hiçbirine gidemiyorm.Mesleğim gereği eve de iş getirebiliyorm bazen acil yetişmesi gereken şeyler oluyor.
Çocuğuma yeteri kadar ilgi gösteremediğimi düşünüp üzülüyorm.
Bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Acaba çalışmasam nasıl olurdu diye. İş hayatına erkenden başladm daha öğrenciyken.
Sizler ne düşünüyorsunuz. Çalışan kadınlar mı yoksa ev hanımları mı daha mutlu?
benim danaya annem bakacak mesela. bana kendince öğretemediği kibarlık vs ona öğretecekmiş izleyip göreceğim.Birde su var bazi cocuklar calistiysan.. calistin benj ihmal ettin diolar.. bazilarida calismayan anneye.. calissaydin banane diolar.. iki durumda cok uzucu.. besle buyut danayi tanimasin anayi : (
Annenin bakmasi cok ayri oluyo cocuklarda daha mutlu oluo daha duzenli oluyo.. ya da kres bilmiom bu konuda kafa karisik :)benim danaya annem bakacak mesela. bana kendince öğretemediği kibarlık vs ona öğretecekmiş izleyip göreceğim.
Onların da mutlu olduğundan şüpheliyim. Kocası zengin olan birkaç kişi tanıyorum, çalışmıyorlar. Bütün gün alışveriş, gezmeler.... Yanında da anksiyeteler, depresyonlar, ilaçlar...İkisi de degil
Kocasi zengin olan mutlu
bebeklikten ana okuluna kadar bakar gibi annem ama 2 tane olsa biraz zor olurdu.annem hep ev hanımıydı anlıyorum.ben düzenli değildim sanırım ben istisna idim.annem benim kadar sahip çıkar diye düşünüyorum kvaldem kısmı hep cahil. ırgat yetiştirir gibi çocuk yetiştirmeye kalkarlar.Annenin bakmasi cok ayri oluyo cocuklarda daha mutlu oluo daha duzenli oluyo.. ya da kres bilmiom bu konuda kafa karisik :)
darısı yapmayanların başına inşallah akıllanır şu adamlar.Ben çalıştığım için mutluyum. Çünkü eşim paragöz değil, harcamalarımız ortak, bizden para kesmez, har vurup harman savurmaz, bazen zorlamam gerekse de ev işlerinde yardım eder.
Resim ögretmeniyim.Bazen çok acele yazıyorum.Yogunluktan oluyor.Bir de şu var..hatta instagram hesabım var orda yazılarımla epey kitlem var:) burda çok hatalı yazdığımın farkındayım.Ama öyle zamanlarda vakit ayıriyorum ki buraya.cevap yazacagım diye:) birde ögretmenleri hatasız robot modelinde gören sürekli açık arayan tipleri sevmiyorum.Ne öğretmenisiniz burda yazım hatalarına takan çok kişi var dikkat ettim siz hep bu şekilde yazıyorsunuz bebekten dolayı acele yazmaktan filan mı bu şekilde acaba ?
Amin.darısı yapmayanların başına inşallah akıllanır şu adamlar.
aynen bende öyleyim inanın.. keşke maddi imkanımız olsa 1 dakika çalışmaz koşarım oglumun yanına mis gibi kendim büyütürüm ama hayat şartları buna izin vermiyor.İki çocuk annesi olarak derin bir iç çekiyorum...
Maddi imkanım olsa, bir dakika çalışmam.
Şu an mecburiyetten çalışıyorum.
Hedefim maddi durumlarımızı toparlayıp, çocuklarımın anası evimin kadını olmak
bende işte bu yüzden bişey vermek istemiyorum o da biliyor zar zor alacağını benden o yüzden bari elektrik su doğalgazı ödetiyorum az da olsa sorumnluluk bilsin diye.benim param bana ve evladıma gelişi onun üç beş kuruşundan daha hızlı olur.onu bulcamda para isticemde nazlana nazlana bana vermekle yükümlü olduğu parayı verecekte ölme eşeğim ölme.aç ve altı pis çocuk bu herifin keyfini mi bekleyecek. o şekilde bağıran çocuğu 2 dk kucağında bile tutamaz rahatsız olur.Maddi olarak da her şeyi bana yıkıp parayı savursa, etrafa verse... O zaman da desteği çeker, ben biriktirirdim herhalde. Mecbur bakardı evine.
aynen bende öyleyim inanın.. keşke maddi imkanımız olsa 1 dakika çalışmaz koşarım oglumun yanına mis gibi kendim büyütürüm ama hayat şartları buna izin vermiyor.
Aynen öyle, hislerime tercüman olunmuş.İkisi de degil
Kocasi zengin olan mutlu
çocuklarımı sabah okullarına bırakabileceğim, bunun için kör karanlıkta uyanmamızın gerekmediği,
okuldan da vakitlice alabileceğim bir çalışma şekli olsun isterdim.
trafikte zamanımız ölmesin isterdim..
ama yine de çalışmak, çalışmak, çalışmak...
çalışmasam, mesleğimi yapmadığım için mutsuz olurdum.
başarılı bir okul hayatım oldu. iyi bir mesleğim var.
kariyer olarak da genel olarak memnunum durumumdan.
çalışmasam, hobilerime ve kendime zaman ayırabileceğim bir düzen kurabilir miyim şüpheli.
özel yetenekleri olan bir insan değilim, öyle resimdi müzikti..
hiç değilse, bilgilerimi kullandığım, kendimi geliştirdiğim, güncel tuttuğum, bir işim var.
(zaman zaman daha iyisi olabilirdi diye hırslandığım da oluyor)
vakıf, dernek işleri çok küçük bir azınlığın yapabildiği şeyler.
söylemesi kolay, hayata geçirmesi zor.
şimdi instamomluk moda..
ben hayatımı, like üzerine kurgulayamayacağım için onu da yapamam..
anne olmak çok güzel.. onu hiç sorgulamadım. ama anneliğe kutsallık atfetmeyi gereksiz görüyorum
süper süper olmaya çalışmayı anlamsız buluyorum.
bunun kadınlara dayatılmasına kızıyorum.
çocuklar biraz daha büyüdüğünde, evin temizliğini, yemeği yapacak yarım gün bir yardımcı gelse,
sadece çocuklara endeksli olmayan, kendimize de zaman ayırabildiğimiz
( kısa da olsa, hem büyüdükçe onlar da bağımsızlaşmak isteyecek) bir hayatımız olsa..
çok bir şey istemiyorumm
:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?