Çalışan kadın mı, Çalışmayan mı daha mutlu?

Balık Burcu musunuz bende çalışma mak isterdim ama mecburiyet

Çalışan kadın diyorum. Ama sizin işiniz sizi bedenen ruhen yoruyorsa bunlara gerek yok değil mi..

Uzun zamandır düşündüğüm bir konu açılmış :)
Kendime ve çevreme bakıyorum yıllarca okuduk üniversite bitirdik sonra ne oldu çoğumuz bankaya işe girdik asgari ücretin bi tık üstüyle başlatıyorlar zaten çok dayanamadım istifa ettim.
Bankada çalışıyorsun ne oluyor sana ne katıyor?? HİÇ.
Boşuna mı okumuşum bu okulu diyorsun, 5 para etmez insanların egosunu tatmin etmek ile görevlisin.
Şimdi kendi işimi yapıyorum gelirim çok iyi şükür. Ama ileride bende birikimimi yapıp bende bırakırım 50 yaşına kadar çalışamam.

%100 ev hanımları daha mutlu tabiki tartışmasız...
istediğin saatte kalk , tv izle yemeğini ye.
Canın istediğinde temizlik yap.
Arkadaşlarınla gez toz.
Tek zor durumu maddi açıdan oluyor, o da eşin durumu iyiyse deme keyfinee....

Balık Burcu musunuz bende çalışma mak isterdim ama mecburiyet
benim annem balık burcu mesela ev hanımı.evlenince hiç çalışmayı düşünmemiş babam da çalıştırmak da istememiş.ben teraziyim.evde tatil güzelde bi süre sonra depresyona giriyorum. bir de ev gurusu olamadım hiç öyle içi incık cıncık eşylar ile dolu evi düzenlemek temizlemeyi sevmiyorum az eşya daha rahat alan.çeyiz işim bana kalsa bu kadar tabak çanak almazdım.balıklar evi ev hayatını seviyor.evini güzelleştirmeyi seviyor.

süper yazı.. çok haklısınız.. Kendi işiniz ne ne iş yapıyorsunuz çok merak ettim.. Beni de alın yanınıza

Çalışma şartları insani olan, işini seven ve ev işlerine yardımcı olacak biri olan çalışan kadın mutludur :)
Calismasa bile insanlığa faydalı olan, kanaatkar olan, hayattan zevk alan ev hanımı da mutludur :)

Bekar olduğum için çalışmaktan mutluyum ama evlenince hele de çocuğum olursa çalışmak istemem biliyorum zora gelemem ben hem çalışıp hem herşeye yetişen annelere süper kahramanmışlar gibi bakıyorum iş başa düşünce yaparsın diyorlar da yok mümkün değil

Dünyanın binbir türlü hali var. Sadece bir günde bütün hayatı değişebiliyor insanın hiç ummazken. Yıllar önce lise zamanlarımda anacığım (orta anadolu kadını) kıyamazdı bana, ders çalışırken "kızım yorma artık bu kadar beynini, bak filancanın kızı evlendi gül gibi geçinip gidiyor, en kötü sende öyle yaparsın derdi. Asla anne derdim, ben çalışıp kendi ayaklarımın üzerinde durucam, hadi evlendim olmadı boşandım napıcam o zaman derdim. Üniversiteyi kazandım, mezun oldum, gecemi gündüzüme kattım, kpssyle güzel bir kamu kurumunda gayet güzel bir maaşla 10 yıldır çalışıyorum. Evlendim, 3 yıl sonra boşandım. Lüks bir aracım vardı, sattım, evimi aldım, bir oğlum var, hiç kimseye muhtaç değiliz, annem bakıyor oğluma, gül gibi geçinip gidiyoruz çok şükür. Annemim 2 günde bir söylediği laf "kızım iyi ki zamanında beni dinlememişsin." Evet oğluma ayırdığım zaman kısıtlı. Ama bence önemli olan o kısıtlı zamanı en güzel şekilde değerlendirebilmek. Yoksa bütün gün evde olup çocuğuyla doğru dürüst zaman geçirmeyen insanlarda var. İyi düşünün derim.

Göreceli bir soru gibi gelse de sanırım evli ve çocuğu olanlar daha mutsuz görünüyor hele ki mecburiyetten çalısıp çocuğundan manevi olarak uzak kalanlar ..
Ben de 7 sene öncesine kadar çalışıyordum. Ben de bu şekilde mutsuz.olanlardan biriydim.. Işi bıraktıktan sonra çok pişman oldum daha önce buradaydım da kızımı kendim büyütseydim.diye..
Esnek bir çalışma saati olur, izin sorunu olmaz,severek yaptığınız bir iş olur, eşiniz size her konuda destek olur vs.. bu tür olumlu şartlarla çalışıp mutlu olanları ayrı tutuyorum..

Ne öğretmenisiniz burda yazım hatalarına takan çok kişi var dikkat ettim siz hep bu şekilde yazıyorsunuz bebekten dolayı acele yazmaktan filan mı bu şekilde acaba ?

18 yıldır yoğun calisma saatlerine rağmen mutluyum kocami zengin ettim :) ama ev hanimi degil de oğlum icin istifa ettim son bir ayim ... daha rahat bir ortamda büyümesi icin de şehir de degisikligi de yapıcaz ... ben bir iki daha cocuk istiyorum. Ve yeni hayata başlarken yeni is kurma hayalimiz var yine yardim ederim isin basinda dururum ama keyfi gider gelirim

karaktere göre değişiyor.ev hanımının eşi masraflarını karşılamıyorsa evinde onu mal yerine koyuyorsa olmuyor.adamların evde mutlulukta payı büyük(kabul etmeselerde).bir kadın evlenmeden çalışıp evlendikten sonra da çalışıyorsa pek bırakmak istemiyor işini kaldırabiliyorsa alışıyor çünkü o düzende gidiyor evlilikte.kimi evliliklerde kadın çalışmadı diyelim birden çalışmaya başladı yada birden işi bırakmak zorunda kaldı evlilite bi meksika dalgası olabiliyor.bunun arkasından ya toparlanıyorlar yada işler daha bir sarpa sarıyor. annelerin sorumluluk sahibi erkek evlat yetiştirmeleri çok önemli.benim kvalde yetiştirdi.sanıyor.birini evlendirmiş oldu ben çalışıp sabrettiğim için şimdilik sorun görünmüyor gibi uzaktan.fakat kaynıma ev hanımı bir kız alırlarsa o zaman laciverti görecekler.
size bir örnek.
15 yaşında kaçmış bir akrabası vardı kocamın
karı koca çalıştılar. senelerce ikisi çalışırken iyi idi.seneler sonra bir çocuk yaptılar zaar zor.kadın yine çalıştı.2. çocuğa hamile kaldı işi bıraktı çünkü 2 çocuğu baktırmaya ailesi müsait değildi.ayrıca kredi ile çektikleri ödedikleri evin kalan borcunu kadının babası para bulup ödemişti.sonra bir kavga gürültü. senelerden beri maaşı tek başına yiyen kocasına 2 çocuklu karısına bakmak zor geldi şimdi kavgallar kadın annesinde duruyor 2 çocukla boşanma davası açmış kocası kadının gittiği 2. günü.ama ne alemde durumları bilemiyoruz.öyle şeyleri soramamda ben.ama kadının çalışması ile ilgili bir örnek.

Birsuru vakit kalmioda.. iste kendi temponda yapiosun calisiosan.. suan icerde camasrlar beklio mesela bulasiklar birikmis dun uyumus kalmisim gecede tapmk istemedi cnm.. er hsloyle brzdn motor takmis gibi hepsinj yspicam mecburen:))

Gene iyi sporuna gidiomussun bende oba vakit bulamiom mesela:)

Evli+cocugu olan +ev islerini yalnizca kendisi yapan kadin = mutsuz kadin ( her ise ayni anda kosmaktan kim mutlu olur ki..)

Evli + cocugu olan + evinde yardimci hanim bulinduran = mutlu kadin

Evli + cocugu yok + calismayan +asosyal = genelde mutsuz olmaya eģilim ( is ve cocuk olmayinca meskuliyet azaliyor evde sıkıcı olabiliyor.)

Evli + cocugu yok+ calismayan +sosyal = kesinlikle mutlu

Evli+ cocugu olan + calismayan + sosyal= kesinlikle mutlu

Evli + cocugu olan + calismayan+ asosyal= kismen mutlu

ben gozlemlerime dayanarak boyle dusundum.

annemde sizin gibi düşünüyordu.fakat derse hevesi yoktu .icraati kötü idi beni de hep okuyacaksın ayaklarının üstünde duracaksın şeklinde güdüledi.kendi yapamadığı için belki de.zaman zaman ona zor geldiği için zaman zaman babama attı zaman zaman dedeme attı çalışamamasının suçunu.annem orta okul mezunu idi.zar zor geçmiş sınıfları babasının dayağından. babam memurdu şehir şehir dolaştığımıza istemedi çalışmasını.bir adamın eline bakmak çok gururunu kırıyordu.bende okudum.aslında sorumluluk sahibi biri ile evlenmek isterdim ama umduğum gibi olmadı.ondanda kimseye eyvallahım olmaması gerektiğini öğrendim.kocam harici erkeklerinin çoğununda kafasının pek farklı olmadığını gördüm.benimde kpss konusunda icraatım berbattı ve bi yeri kazanamadım senelerce dersaneye gitmeme rağmen.bende kendimi sadece kendimi düşünmeyi öğrenmeye çalışıyorum.

Bizim yakın aile dostumuz evlenince işe bırakıyor arka arkaya cocukları falan oluyor.adam emekli olunca kadını aldattı kadın 50 yasında bu yastan sonra ne iş yapıcak ? Hadi nafaka alsa 500 lirayi gecmez dediler nasıl gecinicek ?

bende çok istedim öğretmen olmak ama benim zamanımda öğretmenlik için üni puanları zirvelerde idi.
Benim zamanımda arkadaşlarım, akrabalarım "öğretmenlik mi ıyyy, çoluk öocukla uğraşamam" diyordu. Ben 2004'te girdim ama daha zorlu süreç KPSS süreci. Atanamayıp başka mesleklere yönelen çok oldu. Şimdi o beğenmeyenler keşke biz de seçseydik diyor.
O ergenlikte okulların ciddi ciddi meslek tanıtımları yapması lazım ki gençlerin aklında bir şeyler oluşabilsin.
Şimdi kardeşimin okulu Ankara ve İstanbul'daki belli başlı üniversitelere gezi düzenliyor.

Birde su var bazi cocuklar calistiysan.. calistin benj ihmal ettin diolar.. bazilarida calismayan anneye.. calissaydin banane diolar.. iki durumda cok uzucu.. besle buyut danayi tanimasin anayi : (

ben kavuşamadım ama kardeşim benim hayalime kavuştu türkçe öğretmenliği okuyor.hoş artık atanmak vs için destan gibi sınavlar yapıyorlar.kardeşimin kendine has cinsliğinden.sanki 10 senede tıp okuyor gibi okuyor. annem dertli seni üniye yolladık senin bu kadar sorunun çıkmıyordu diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…