- Konu Sahibi yagmur0007
-
Resim ögretmeniyim.Bazen çok acele yazıyorum.Yogunluktan oluyor.Bir de şu var..hatta instagram hesabım var orda yazılarımla epey kitlem var:) burda çok hatalı yazdığımın farkındayım.Ama öyle zamanlarda vakit ayıriyorum ki buraya.cevap yazacagım diye:) birde ögretmenleri hatasız robot modelinde gören sürekli açık arayan tipleri sevmiyorum.
Edt; bunu yazarken bebek kucağımdaydı mesela
10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
O duyguyu yaşayamadım malesef. Öyle bi koşturmanın içindeyim ki. Evden işe işten eve. Kendime ayıracak hiç vaktim yok. Arkadaş buluşmaları, ev gezmeleri hiçbirine gidemiyorm.Mesleğim gereği eve de iş getirebiliyorm bazen acil yetişmesi gereken şeyler oluyor.
Çocuğuma yeteri kadar ilgi gösteremediğimi düşünüp üzülüyorm.
Bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Acaba çalışmasam nasıl olurdu diye. İş hayatına erkenden başladm daha öğrenciyken.
Sizler ne düşünüyorsunuz. Çalışan kadınlar mı yoksa ev hanımları mı daha mutlu?
10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
O duyguyu yaşayamadım malesef. Öyle bi koşturmanın içindeyim ki. Evden işe işten eve. Kendime ayıracak hiç vaktim yok. Arkadaş buluşmaları, ev gezmeleri hiçbirine gidemiyorm.Mesleğim gereği eve de iş getirebiliyorm bazen acil yetişmesi gereken şeyler oluyor.
Bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Acaba çalışmasam nasıl olurdu diye. İş hayatına erkenden başladm daha öğrenciyken.
Al benden de okadarişteyken evi evdeyken işi özlüyorum sanırım bir ortası yok
eşinizin daha çok kazanması mümkün mü?Bugün istifa edip yarın evde kendi düzenimi kurmak istiyorum.
Bu kadar bunalmış vaziyetteyim gerçekten.
Esiniz calisiyorsa, durumunuz da iyiyse calismayin. Cocugunuzla ilgilenin biraz lutfen, o buyudukten sonra bu zamanlarini cok ozlersiniz.
Calismak mi istiyorsunuz, acarsiniz bir yer koyarsiniz basina elemanlari arada gider gelirsiniz hemde cocuklarinizla bol bol zaman gecirirsinizz..
Benim planim bu allah izin verirse evlenip cocuk sahibi olunca :)
çalışmıyor olsam, çocuklar okula gitse
ne yapardım?
yürüyüş yapardım 1 saat o kesin.
şimdi bile yapmaya çalışıyorum çünkü.
Elime bir kitap alıyorum bazen iki günde bitiriyorum bazen 1 ay sürünüyor.
sanırım daha çok kitap okurdum.
okuma alışkanlığımı yitirmekten korkuyorum ama iyi kötü yine de elimde bir kitap var :)
bir de ben dergi okumayı da çok severim.
gezerdim ya..
kitapçı, kırtasiye, sergi, bazen avm.
müsait olan arkadaşlarımla, kuzenlerimle buluşurdum.
bazı akrabalarımı ziyaret ederdim. çok sevdiğim bana emeği geçmiş büyüklerimi...
sonra, annem için bir şeyler yapardım. onunla anne kız gezerdim.
el oyalayacak bir şeylerin kursuna giderdim.
dikiş nakış vb. her sene bir kursa gitse insan bir sürü şey öğrenebilir aslında.
haftada bir -iki gün gezsem bir-iki gün kursa gitsem zaten hafta bitti.
haftasonu da eşim ve çocuklarımla zaman geçirirdim.
her gün az az ev işi yapardım, yeni yemekler tatlılar denerdim sanıyorum.
çalışıyorum ve hiçbirini yapamıyorum. çocuklar da küçük :)
süper yazı.. çok haklısınız.. Kendi işiniz ne ne iş yapıyorsunuz çok merak ettim.. Beni de alın yanınıza
Ben çalışan grupta 1. Sıradayım yakın arkdaşım çalışmayan grupta 2. Sıradaki o bana özeniyor ben ona özeniyorum sanırım hangisini yaşamıyorsak o daha tatlı geliyor.Mutluluk mutsuzluk herkesin sartlarina gore degisir bu durumda.
Çalisan kadinlari ikiye ayiralim.
1-Kimisi vardir calismadan duramaz rahat edemez. Motivasyonu calismaktir, işini cok seviyordur. O kisi mutludur
2-Kimisi vardir calismasa gecinemezler mecbur calisiyordur veya calismasa kocasi para vermez. Bazilari calistigi halde harcayamiyor. Mutsuzdur.
Calismayanlari ikiye ayiralim
1-Hayati 4 duvar arasi olmustur. Surekli ev isi yemek ve istedigi gibi harcayamiyordur. Mutsuzdur.
2- Gununu hobi, spor gibi aktivetelerle doldurup, kendiyle bol bol ilgileniyordur. Geziyordur, alisverisini yapiyordur, kafa rahattir. Mutludur.
Ben calisma hayatini da gordum ve calismayarak gayet mutlu olan kisimdayim.
Eski üyeyim eskiden pek yapmazdım:) ondan bilen biliyor belkide:) eleştiri konusunda bi gurup var ve sırf onlar yüzünden artık konu bile açmıyorum.topa tutuyorlar.deşarj olacağım derken sinirlerim bozuluyor.hatta bi dönem hiç girmedim aylarca.Şimdi atama sebebiyle şehir değiştirdim tüm düzenim değişti.2 aylık bebeğimle doğunun küçük bi ilçesine göçtüm.eş durumu kalkınca eşimin yanıma gelmesi aylarca sürdü.hem okul hem bebeği idare edeceğim derken süttende kesildim 4.ayda..şimdi eşim geldi.ben yarım gün çalışıyorum..arada buraya girmek birilerine destek olup yorum yazmak iyi geliyor..genelde bebekle tek olduğum içinde kimk zaman eksik yazıyorum yanlış yazıyorum vs..vs..idare edinYok öğretmensiniz diye laf sokma amacıyla yazmadım ben kesinlikle bebek meselesini tahmin etmişim :) size hiç bi laf sokma çabasına girmemişler ben ona şaşırdım onu belirtmek için yazdım ben gak desem guk olacaktı o diye bir sürü eleştiri geliyor dao kadar da kötü yazmıyorum ama neyse :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?