çalışan kadın olmak bu kadar zor olmamalı :(

Benim yazdığımın neresinden çıkardın bunu bilmiyorum ben ev işini kadın yapar diye bişey yazmadım çünkü yada bunu ima edecek bişey. ben sadece, evliliğin, eşim evişi yapmıyor gibi aptalca bi neden yüzünden bitmemesinden yanayım ama sen bak cümlen kabak gibi ortada evlilik sizin olmayınca BOŞAN demesi ne kadar kolay geliyor siz ve sizin gibilere. Sizin adınıza ben utandım :işsiz:

alıntıladığın ve boşan dediğimi iddia ettiğin mesajın neresinde BOŞAN demişim? ya da bunu ima edecek bişey yazmışım?
gece gece canın sıkıldı ya da feci bir yaran var gocundun herhalde...
hadi kalk kocana bir çay koy, çok takıldın buralarda :KK14:

alıntıladığın ve boşan dediğimi iddia ettiğin mesajın neresinde BOŞAN demişim? ya da bunu ima edecek bişey yazmışım?
gece gece canın sıkıldı ya da feci bir yaran var gocundun herhalde...
hadi kalk kocana bir çay koy, çok takıldın buralarda :KK14:
BOŞAN demedin evet ama " böyle adamlara ve böyle adamlara katlanan kadınlara inanamıyorum" ne demek !!!!
Benim yaram da yok şükür gocunduğum bişey de, ayrıca bir kaç ay sonra düğünüm var evlendiğim zaman, güçlü kadın olacam ben diye evliliğimin temeline dinamit koymam, karşı tarafa bişeyleri yaptıracaksa insan aklıyla yaptırmalı çünkü Güçlü kadın olmak ayrı birşeydir aptal kadın olmak ayrı bişey bu ayrımı doğru yapmak lazım...

BOŞAN demedin evet ama " böyle adamlara ve böyle adamlara katlanan kadınlara inanamıyorum" ne demek !!!!
Benim yaram da yok şükür gocunduğum bişey de, ayrıca bir kaç ay sonra düğünüm var evlendiğim zaman, güçlü kadın olacam ben diye evliliğimin temeline dinamit koymam, karşı tarafa bişeyleri yaptıracaksa insan aklıyla yaptırmalı çünkü Güçlü kadın olmak ayrı birşeydir aptal kadın olmak ayrı bişey bu ayrımı doğru yapmak lazım...

Evet inanamıyorum buna katlanan kadınlara,konu sahibi de katlanamıyor ki gelmiş buraya konu açmış çözüm arıyor. Katlanıyor olsa çare aramazdı değil mi? Bu durumda kendisi katlanan kadın kategorisine, dolayısıyla benim inanamadığım kadın kategorisine girmiyor. Şimdi bunun neresinde boşan demiş oluyorum?
İlkokulda okuma parçalarının sonunda "okuduğumuzu anladık mı? Cevap verelim" diye bir bölüm olurdu, ne kadar gerekli oldugunu sizin gibileri gördükçe daha iyi anlıyorum.
Şimdi o tertemiz beynini alıp bana sataşmayı bırak olur mu? Zira şu forumda böylesi seviyesiz bir muhabbete ilk kez giriyorum ve uzamasını istemiyorum.

Ev işi de yemekte yapmayın yapmak zorunda değilsiniz ben eşimi evde hiçbir iş yapmayarak her işi yapmaya alıştırdım. Yiyecek yemek hep olduğundan çamaşırları hep temiz olduğundan eşinizin zoruna gidiyordur yapmayın bak nasıl zoruna gitmiyor

Evet inanamıyorum buna katlanan kadınlara,konu sahibi de katlanamıyor ki gelmiş buraya konu açmış çözüm arıyor. Katlanıyor olsa çare aramazdı değil mi? Bu durumda kendisi katlanan kadın kategorisine, dolayısıyla benim inanamadığım kadın kategorisime girmiyor. Şimdi bunun neresinde boşan demiş oluyorum?
İlkokulda okuma parçalarının sonunda "okuduğumuzu anladık mı? Cevap verelim" diye bir bölüm olurdu, ne kadar gerekli oldugunu sizin gibileri gördükçe daha iyi anlıyorum.
Şimdi o tertemiz beynini alıp bana sataşmayı bırak olur mu? Zira şu forumda böylesi seviyesiz bir muhabbete ilk kez giriyorum ve uzamasını istemiyorum.
Vuuuuu süper kıvırıyorsunuz :KK49:Neyse sen güçlü kadın!!!! olmaya devam et ben akıllı kadın olmayı tercih ediyorum, seni seviyenle başbaşa bırakıyorum :işsiz:

Merhabalar;
ben sürekli çalışan evli bir kadınım hem ev hem iş haliyle çok yoruluyorum eşimde çalışıyor ancak o vardiyalı çalıştığı için genelde hep benden çok önce evde olma fırsatı var ben 12 saat çalışırken eşim 8 saat çalışıyor ayrıca çoğu zaman benden 5 saat önce evde oluyor. haliyle benimde ondan beklentilerim daha fazla oluyor .
fakat eşim saolsun yapmadığı gibi birde ortalığı dağıtıyor tabi ki ben bu durumda söyleniyorum kızıyorum (iyi dillede konuştum oda olmadı ) anlıyacağınız umursamıyor zorla bazen bi paspas işi filan kitlerim ona
okadar hakkını yemiyim geçenlerde bide yemek yaptırdım söyleye söyleye gaza getirerek.
eşim elinden iş gelen birirdir istediği zaman yapmayacağı yemekte işte yoktur kaynanama çekmiş galiba eli yatkındır aslında. ama yapmıyor onu kullanıyormuşum eziyormuşum gibi hissediyor dile getiriryor bende bu durumda hem üzülüyorum hemde kızıyorum. nasıl uzlaşırım bu konuda onunla bazen hakikatten çok sinirleniyorum kendimi zor tututyorum napayım sizce yoruldum artık dinlenecek zaman bulamıyorum kendime:KK43:
Peki o sizi kullanıp ezmiyor mu bu nasıl kafalar!

Malesef kişinin karakteri ile alakalı, bazı adamlar ne yaparsan yap ev işine ortak olmuyor..

Yardım etmek tabiri bile kötü, birlikte yaşıyorsak ortaklaşa yapmamız gerekir işleri de yemeği de.

Aslında ben 13yıldır evliyim ve eşim başından beri böyleydi önceleri daha katıydı şiimdi. Azıcık düzelmiş hali ama sorun başından beri var ben çocuktan bile vazgeçtim kendimi işime adadım bizim çocuğumuzu emanet edeceğimiz ilgilenecek. Destek verecek ailemizde YOk bu yüzden çalışmakta zorundayım tek başına hiçbirşeye yetmemeyeceğinide söylüyor açıkca..tamam diyorum çalışayım maddi olarak herşeyi paylaştığımız gibi ev işinide paylaşalım ki bende rahat edeyim diyorum olmuyor birkere yaparsa arkası yok herşeyi söyleyerek yaptırmak zorundayım sorumluluğu yok dediğiniz gibi bir ara hiçbişey yapmadım ben yapmadım oda yapmadı evi b.k götürdü yinede anlamadı benim zorumla biriken bütün işleri beraber yaptık tabi ne kadar yaptığı malum bir o yaptıysa gerisi yüne bende bunca sene neden dayandın diceksiniz benden ayrılmıyor ayrılmaya kalkınca kafasını duvarlara vuruyor duygu sömürüsü yapıyor bana bende maalesef vicdan yapıyorum ayrılamıyorum öyleee sürükleyip duruyor. Birbirimizi ama nereye kadar 29yaşına geldim çok şeyden vazgeçtim ondanda sadece hayatımı biraz kolaylaştırmasını istiyorum..
Ne? 13 yıl mı? 13 yıldır çekiyor musunuz bu adamı? Çocuk da yok. Kendinizi su ve tüp bayiliğinde telefonlara bakma işindeki kariyerinize mi adadınız? 29 yaşındaysanız 16 yaşında evlendiniz demek ki! Ailelerin neden destek olmadığını anladım sanki. Ailelerle görüşmüyorsunuz sanırım. Hikâyeniz epey ilginç sanırım ve en önemsiz sorununuz da ev işlerini paylaşmama gibi görünüyor. Biraz daha açar mısınız yazdıklarınızı???

O kendini ev işi yaparken ezilmiş hissediyor da, sen ondan daha çok çalışıp üstüne bir de temizlik yaptığında nasıl hissetmelisin acaba???

Belli bir süre hicbirsey yapmayın 12 saat calısarak yeterince kullanılıyorum demeniz uygun olur .
O isleri yoluna koyup yapmaya baslayana kadar sabredin.
Eminim bir esik noktası vardır .

Ay ben utandim 8 saat calisip soylenmeye.. 12 saat nedir? Bitkisel hayata gir daha iyi.. calismak icin yasiyosun.. ne kdr genc evlenmissin cocugun olsa benim yasimda kv olurdun nerdeyse..adam seni kullaniyo hakket.. hem maddi olarak yapamam tek basina dio hem senden az calisiyo hemde evde birsey yapmiyo.. git ya bu devrin erkegide bozuk

Valla bu işin çaresi yok üzgünüm.İnsanın içinde olacak.Karısına acıması olacak.Vicdanı olacak biraz empati yapacak.Sonuna kadar sömürüyüm mantığıyla kim kimin sırtına binerse gittiği yere kadar gider düşüncesi bugün artık bisürü evliliğin en büyük problemi.Siz istediğiniz kadar yırtının karşınızdaki adam istemezse hiçbişey olmaz.

Bugün evliliklerin çoğu kadınlar için yük olmaktan öte hiçbi işe yaramıyor.Maalesef kadının huzur bulabildiği hiçbi yer kalmadı bu hayatta.Eşi bile anlamıyo yükünü almıyo.

Merhabalar;
ben sürekli çalışan evli bir kadınım hem ev hem iş haliyle çok yoruluyorum eşimde çalışıyor ancak o vardiyalı çalıştığı için genelde hep benden çok önce evde olma fırsatı var ben 12 saat çalışırken eşim 8 saat çalışıyor ayrıca çoğu zaman benden 5 saat önce evde oluyor. haliyle benimde ondan beklentilerim daha fazla oluyor .
fakat eşim saolsun yapmadığı gibi birde ortalığı dağıtıyor tabi ki ben bu durumda söyleniyorum kızıyorum (iyi dillede konuştum oda olmadı ) anlıyacağınız umursamıyor zorla bazen bi paspas işi filan kitlerim ona
okadar hakkını yemiyim geçenlerde bide yemek yaptırdım söyleye söyleye gaza getirerek.
eşim elinden iş gelen birirdir istediği zaman yapmayacağı yemekte işte yoktur kaynanama çekmiş galiba eli yatkındır aslında. ama yapmıyor onu kullanıyormuşum eziyormuşum gibi hissediyor dile getiriryor bende bu durumda hem üzülüyorum hemde kızıyorum. nasıl uzlaşırım bu konuda onunla bazen hakikatten çok sinirleniyorum kendimi zor tututyorum napayım sizce yoruldum artık dinlenecek zaman bulamıyorum kendime:KK43:

Ev işi yapmıyorsa, size ev hanımı muamelesi yapıyorsa siz de ev hanımı gibi davranın ve aile bütçesine katkıda bulunmayın.

Onun yerine haftada 4 gün yarımşar günden yardımcı tutun. Etraf toplama, bulaşık, çamaşır, temizlik, yemek, tatlı, börek hepsini ona yaptırın. Ayda maksimum 1,200 TL tutar. 3 yarım gün gelse maksimum 900 TL tutar.

Artan maaşınızı da kendinize harcar veya birikim yaparsınız.

Simdi bile supurge yaparken tozlari aldiriyorum..kendileri istiyolar bende yaptiriyorum. Ilerde gelinden kufur yemeyim diyorum:)) bu erkekleri bizler bu hale getiriyoruz ne yazikki ve kadinlari evde bile kole gibi yetistiriyoruz bence. Tamam ev isinden anlasin kiz ama erkekte anlasin

sadece evlilik için de değil,
bakıyorum 30 yaşında kazık kadar adam yalnız yaşamayı beceremiyor, ben yumurta kırmayı bilmem diyor bi de marifet gibi. yahu 2 yumurta kıramayacak kadar beceriksizsin bari utan, gururla anlatma :KK70:
çünkü annişi, ben oğluma yumurta kırdırmadım diye böbürlene böbürlene büyütmüş paşasını...
kadın olsun erkek olsun, insan evladı kendi başının çaresine bakacak, kendi pisliğini temizleyecek yetiye sahip olmalı. ömür boyu birine muhtaç kalmamalı.

Ben mesela mutfak yemek sonrası o sofraya hiç karışmam , çayın ilk partisini doldurur çekilirim çocukların yanına. Ister yapar ister sonraya erteler.
Bir defa dahi hadi topla demedim , demem. O zaman hem yapmaz , yaparken söylenir hem de ben sanki temizliğin şefi o da yardımcı gibi olur.
Sahiplenmez işi.
Ertesi güne kaldığı zamanlarda oldu, ikinci yemek hazırlığı ile batan mutfağı toplamak daha zor olduğundan hiç bırakmıyor artık.

Çamaşır işi bende. Ancak sepette olmayan hiç bir elbiseyi yıkamam.
Zaman aldı elbet böyle olması. Sabır , kararlılık , umursamaz görünme ile çözülüyor zamanla.

Iş paslamalarımızda olur. Yapınca da teşekkür eder , teşekkür ederim.

sadece evlilik için de değil,
bakıyorum 30 yaşında kazık kadar adam yalnız yaşamayı beceremiyor, ben yumurta kırmayı bilmem diyor bi de marifet gibi. yahu 2 yumurta kıramayacak kadar beceriksizsin bari utan, gururla anlatma :KK70:
çünkü annişi, ben oğluma yumurta kırdırmadım diye böbürlene böbürlene büyütmüş paşasını...
kadın olsun erkek olsun, insan evladı kendi başının çaresine bakacak, kendi pisliğini temizleyecek yetiye sahip olmalı. ömür boyu birine muhtaç kalmamalı.
Canim artik kizlar bile beceremiyo bu dedigini:) isleri gucleri sac bas makyaj olmus. Benimde kizim var ileride ne olur bilmem buyukte konusmak istemiyorum. Dedigin gibi kadin veya erkek farketmez.. kendi basinin caresine bakabilse herkes sorun kalmiycak. Birazda erkekler kadinlara kambur olmaya bayiliyokar, nasilsa yapiyor diyerek

Canim artik kizlar bile beceremiyo bu dedigini:) isleri gucleri sac bas makyaj olmus. Benimde kizim var ileride ne olur bilmem buyukte konusmak istemiyorum. Dedigin gibi kadin veya erkek farketmez.. kendi basinin caresine bakabilse herkes sorun kalmiycak. Birazda erkekler kadinlara kambur olmaya bayiliyokar, nasilsa yapiyor diyerek

ben de şimdiden mutfak yardımı alıyorum benim kızdan :) odasını asla toplamıyorum ona toplatıyorum mesela, erkek olsa ona da aynısını yaptırırdım.
18 imdeydim başka şehirde okudum, eve çıktığımda hayatımda mutfağa girmemiştim, bir yaktım, iki yıktım ama becerdim. üstün yetenek isteyen şeyler değil ki bunlar, yeter ki insan daha çocukluktan bunların kendi sorumluluğu olduğunu bilsin.

Ev işleri ile ilgili konularda yakınırken "Bana yardım etmiyorsun" diye değil, "Sorumluluklarını bilmiyorsun" diye yaklaşın konuya. Herkes yazmış, o işler size zimmetli değil. Elinden gelmiyorsa bile öğrenecek. Bu yaptığı sizi sömürmek oluyor. Asıl kendisi sizi kullanıyor, farkında mı acaba bunun?

Merhabalar;

Aynı dertten muzdarip olmayan kadın varmı acaba ? hayat müşterekse kadında çalışıp evin ekonomisine katkida bulunuyorsa ev islerde ortaak olmalı ben böyle düşünüyorum... Evlenmeden once esimlede bu düşüncemi paylasmistim o da yardim ederim demisti... Evlendikten sonra yardimda ediyor yalan söyleyemem ben siliyorsam o supuruyor ben yemek yapiyorum o bulasiklari hallediyor pazara gidiyor... Ama agir temizlik yapmak cam silmek mutfak dolabini temizlemek vs
, çamaşır yikayip asmak tuvalet banyo balkon yikamak utu yapmak toz almak gibi islere karismiyor... Anlaycagin arkadasim yardim etse bile yinede evin yukunun cogu kadinda oluyr birde erkekler kadinlar gibi is yapamiyor... Benim tavsiyem esinle konusup is paylasimi yapman... Ben gelene kadar sen yemek yap ben bulasiklari toparlarım boylece vakit kaybetmemis oluruz sofraya erken otururuz birbirimize daha cok vakit ayiririz diye oneride bulunabilirsin...

Ya evde hiç bir şeye elinizi sürmeyeceksiniz,ya da işi bırakıp eve para getirmeyeceksiniz.

Kadınların çalışması çok yanlış anlaşıldı bizim ülkede.Bu da erkeklerin epeyce işine geldi.Çalisan kadin hem eve para getiren,hem evi silip süpüren,hem yemek yapan,hem çocuk doğuran,hem bakımlı olan kadın değildir.Ben böyle kadınlara çok üzülüyorum,kullanıldıkları ve bunun farkında olmadıkları için.

Çalışan kadınlar lütfen evde eşit iş bölümü yapın,eşin yapmadiği işleri de (o anlamaz,yapamaz diye) yüklenmeyin.Birakin yapilmadiğinda ne olacağını görsünler.

Back
X