çalışan kadın olmak bu kadar zor olmamalı :(

O arkadaş kendi bir evlensin 12 saat mesai yapacağı bir işi olsun da gelsin bi daha yazsın şu an yeller esiyo kafada

Aynen, benim kizkardeslerim bana tepki gösteriyorlardı, ne var ki sen yap işleri diye..simdi arayip dert yaniyorlar..yetisemiyoruz diye..

Konu sahibinin bir yanlisi da kredi çekerek ev eşyalarını degistirmek, 12 saat calsiyirsan, 8 saat de uyuyorsan günde 4 saat göreceğim eşyaları değiştirmez, kendimi borca sokmazdim.

Ev işinde zorlaniyorsan, eşin yardım etmiyorsa, başka çözümler bulamiyorsan, temizliğe gelen kadının isini nasil yaptığını dert etmeyeceksin..
Haftada 2 günlüğüne biri ile aylik üzerinden anlasma saglarsaniz hem daha ucuza mal olur, hem de kafaniz rahatlar..

Lütfen bu genç yaşlarınızi bu şekilde tüketmeyin, bir şekilde yolunu bulun

yorulunca ölmüyoruz işleyen demir ışıldar bu acidan bakin..Aktif olmak evde elinde bez tum gun dolanmaktan bunalmaktan iyidir..Temizlik icin kadin sabitleyin borcunuz cok degilse..
bu zamanda ev almak kolay degil ev kredisine destek vermek veya eve destek saglamak sart..gencken yapiliyor her sey..Çocuksuzken daha kolay bence her sey asıl cocuk olunca bir plan yapin esinize gorev verin..

Tatlı dille de konuşmuş zaten demek ki adam 13 senedir anlamıyor,kaldı ki bu niye söyletilerek yapılsın kadına biri mi söylüyo ortada bir ev var bu evde 2 kişi yaşıyor birinin disardaki iş yükü 4 saat daha az ve vicdanen yapılır zaten

Tatlı tatlı başka nasıl anlatsın valla merak ettim konu sahibi 13 senede ne söylememiş olabilir bir paragraf yazsan da okusak neymiş o tatlı dil
+1

Ortak yaşanılan evin temizligiyle ilgili niye adamı ikna etmeye çalışacağım yahu,tatlı diline falan başlarım kadınlar ne için evleniyo holey iş ev çocuk üçlüsünde ömür tüketicem yeter ki duzenli seks olsun yeter diye mi?
Kaldı ki günümüzde erkekler nerdeyse de seksi de yük görecek isteksizlik konuları gırla gidiyo bıraksan 150 saat pc oyunu oynayacaklar
Ben yapmıyorum şahsen tv ünitesi 1 parmak tozlu halıları verdik halılar gelince genel temizlik yapıcaz 1 haftada gelecekse halılar o 1 parmak toz 1 hafta daha duracak 2 parmak olacak hiç umrumda değil Allah şahit
+1

Cocuklara uygulanan cezalandirma/odullendirme yontemini uygulayabilirsiniz. Temizlik ve yemek icin bir program hazirlayin, ornegin su gun yemegi o yapacak bulasigi su gun ben yikayacagim seklinde. Sonra listeyi kabul ettirin (bu konuda ne kadar ciddi oldugunuzu ve kabul etmezse ayrilmayi dusundugunuzu belirtin). O listeye uymadigi zamanlarda onu (sessiz bir sekilde) cezalandirin. Bunu da siz secin, sasirtici olabilirsiniz. Yani cezalandirilmak istemedigi icin o isleri yapmak zorunda kalacak. Listeye uydugu zamanlarda da daha iyi davrabilirsiniz odullendirmek icin.

İyi akşamlar hanımlar dün akşamdan isyan bayraklarını çektim tekrardan ve 12saat mesaime mecburi bir pazar mesaisi eklenince saat 11gibi giyinip süslenip evden çıktım. Kocamı en son evde süpürge elinde bıraktım eve geldiğimde süpürge vileda ve. toz alma işini yarım yamalak ta olsa bitmişti banada banyo mutfak ve balkon çamaşır işi kalmıştı bende onları hallettim şimdi yemek yapıcam yine İşin fazlası bende kaldı ama. Bence biraz işe yaradı taktikleriniz bunada şükür geçici olmaz umarım bir program yapıp evin en görünen yerine asıcam Bakalım gelişmeleri yazarım herkese teşekkürler fikirleriniz önemliydi benim için

İyi akşamlar hanımlar dün akşamdan isyan bayraklarını çektim tekrardan ve 12saat mesaime mecburi bir pazar mesaisi eklenince saat 11gibi giyinip süslenip evden çıktım. Kocamı en son evde süpürge elinde bıraktım eve geldiğimde süpürge vileda ve. toz alma işini yarım yamalak ta olsa bitmişti banada banyo mutfak ve balkon çamaşır işi kalmıştı bende onları hallettim şimdi yemek yapıcam yine İşin fazlası bende kaldı ama. Bence biraz işe yaradı taktikleriniz bunada şükür geçici olmaz umarım bir program yapıp evin en görünen yerine asıcam Bakalım gelişmeleri yazarım herkese teşekkürler fikirleriniz önemliydi benim için
Devam et boyle umarim gonlunce olur.. cocugun olunca olmuyo cunku.. mecburen cocuklari yedireceksin icireceksin yikiyacaksin..

Hadi gazan mübarek olsun

Ev işi yapmıyorsa, size ev hanımı muamelesi yapıyorsa siz de ev hanımı gibi davranın ve aile bütçesine katkıda bulunmayın.

Onun yerine haftada 4 gün yarımşar günden yardımcı tutun. Etraf toplama, bulaşık, çamaşır, temizlik, yemek, tatlı, börek hepsini ona yaptırın. Ayda maksimum 1,200 TL tutar. 3 yarım gün gelse maksimum 900 TL tutar.

Artan maaşınızı da kendinize harcar veya birikim yaparsınız.
İyi de kadın 12 saat çalışıyor, bütün bunların sefasını o değil yine kocası sürer. Kendi zaten ancak yatmandan yatmaya eve gidiyor gibi. Zaten konu sahibi öğüt alma aşamasını çoktan geçmiş. 13 yıl olmuş, çocuk yok bu evliliği bunca zamandır niye sürdürmüş belli değil. Bir 13 sene daha gider.

İyi de kadın 12 saat çalışıyor, bütün bunların sefasını o değil yine kocası sürer. Kendi zaten ancak yatmandan yatmaya eve gidiyor gibi. Zaten konu sahibi öğüt alma aşamasını çoktan geçmiş. 13 yıl olmuş, çocuk yok bu evliliği bunca zamandır niye sürdürmüş belli değil. Bir 13 sene daha gider.

Ev işi yapmamaya çalışmış ama başaramamış, içine sinmemiş. En güzeli tüm maaşını kendine harcaması veya biriktirmesi. Ama ev işleri illa yapılsın istiyorsa ve eşi yapmayı kabul etmiyorsa yapabileceği tek mantıklı şey yardımcı tutmak.

Eşinizin içinden gelmesi lazım,konuşmuşsunuz ama işe yaramamış.
Birgün sonrasının yemeğini akşamdan yapın böylelikle işten eve gelince yemek sorununuz olmaz.
Temizlik içinse hafta sonuna biriktirmeye pek bakmayın tüm gününüzü alır o zamanda.

Ortak yaşanılan evin temizligiyle ilgili niye adamı ikna etmeye çalışacağım yahu,tatlı diline falan başlarım kadınlar ne için evleniyo holey iş ev çocuk üçlüsünde ömür tüketicem yeter ki duzenli seks olsun yeter diye mi?
Kaldı ki günümüzde erkekler nerdeyse de seksi de yük görecek isteksizlik konuları gırla gidiyo bıraksan 150 saat pc oyunu oynayacaklar
Ben yapmıyorum şahsen tv ünitesi 1 parmak tozlu halıları verdik halılar gelince genel temizlik yapıcaz 1 haftada gelecekse halılar o 1 parmak toz 1 hafta daha duracak 2 parmak olacak hiç umrumda değil Allah şahit

Vallahi bende aynen bu duruma geldim. Evjendugimden beri her hafta yapilmasi gereken herseyi yapip utulunmesi gereken hic bir camasir birakmayan hic bir tozu yerinde birakmayan ben neredeyse 10 gündür eve bakmadim banyoyu yikamadim. Hic bunun icin de artık soyjenmedeim. Ne oldu dersiniz. Yarın akşama misafir alacağımız icin bugun esim hicccc sesini cikarmadan yapti iskeri benimke birlikte. Hatta ben senden daha cok yaptim havalarında bike:) bende kac gündür elimi surmedigim camasirkarini bugun utukedim. Demekki bu dilden anlıyorlar. Bundan sonra böyle. Ne hadar ekmek k kadar köfte. Tatlı dilden anladıkları yok malesef ki ben neler yapiyirdum. Adam bi is yapsın bildigim bütün duakari ediyordum ona ama nafile adam ayni adam di.

Ben olsam sizin yetinizde o yemegi ve çamaşırları da yapmam. Bugun evi supurmesi cok bi sey degil. Sknucta shzde gidip mesai yapmışsınız. Yani esjniz yaptigi isleri mecburiyetten yapmis biraz da size acidigi veya sizi anladığı icin degil. En azjndan yemegi yapıyorsanız oda vanyo yu halletsin. Butun gun is yaptim derse de bende butun gün çalıştım deyin

Düzenli temizlikçi bulana kadar on kadın değiştirdim,hiçç öyle paralayamam kendimi,büyük konuşmiim hayat bu da kimse için hele ortada çocuk yoksa imkanı yok 12 saat çalışmam( kızım eğitim imkanları iyi olan özel okulda o yüzden çalışmak ekstra anlamlı benim için),yahu kıymet bilen yoksa oldugu kadar hallederim,şuan şehirdışındayım eşim ev işlerini toparlamış onlardan bahsetti bi benim evim mi,bi ben mi yaşıyorum,alıştırmayın şu adamları,cidden gıcık oluyorum

Ben olsam sizin yetinizde o yemegi ve çamaşırları da yapmam. Bugun evi supurmesi cok bi sey degil. Sknucta shzde gidip mesai yapmışsınız. Yani esjniz yaptigi isleri mecburiyetten yapmis biraz da size acidigi veya sizi anladığı icin degil. En azjndan yemegi yapıyorsanız oda vanyo yu halletsin. Butun gun is yaptim derse de bende butun gün çalıştım deyin
vardiyadan geç geleceği için geri kalanı ben halledeyim dedim ama yemek konusuna girmedim giremedim girmekte istemedim açıkcası Hakikaten bende yorulmuşum bugün yarından sonraki gün izinli yemek işini ona yaptırayım diyorum yarında geçiştiririz artık yemek işini

Ev işleri için eşinizle güzellikle konuşmuşsunuz olmamış, artık konuşma faslı bitmiş bence, işte ne geldiğinizde direkt eline toz bezi vileda verin, ben yemek hazırlarken sen de tozu almalısın aşkıııım, ben silerken sen salatayı yapmalısın hayatııııımmm, ben çamaşırları asarken sen bulaşıkları makineye dizmelisin kuşuuuum diye diye sızlansa da oflasa poflasa da vicdan yapmayın işleri yaptırın, hayat müşterek, ikinizde çalışıyorsunuz, o yoruluyorsa sizde yoruluyorsunuz, ortada kullanma durumu yok, o zaman size yemek yaptırıp dağıttıklarını toplatarak o da sizi mi kullanmış oluyor, siz evliyseniz bir eş olarak o da evdeki işlere ortak olacak, bunun başka yolu yok, lütfen hanımlar çalışan kadında olsanız ev kadını da olsanız eşlerinizi ev işlerine ortak edin, ama o erkkkkeeeeekk canım böceğim anlamaz demeyin, bal gibi anlıyorlar, yaptırırsanız çok da güzel yapıyorlar, sonra çoluk çocuk oluyor paşazade saray soylusu kocalar çocuklarla da ilgilenmiyor kadın işi deyip, bebeği yaparken öyle demiyorlar ama tövbe tövbe.
Kesinlikle katiliyorum. Işlerine gelmedigi icin ben anlamam ben yapamam gibi triplere giriyorlar ama zorda kalınca öyle de guzel yapıyorlar ki. Kendimden biliyirum ben bulasik makinasına yerlestirememen anlamam diyen esim tup bebek transferim olunca oyle güzel anlamıştı ki o dedigi islerin hepsini o zaman yapmıştı:)

Hayat müşterek.
Siz ise gidebiliyorsaniz oda ev ilenilgilenebilir haliyeh.
Evlilik budur.
Birbirinize destek olmak.
Siz köle misiniz her işe yetişmek gibi bı düşünceniz var

Is listesini yaparim gorevleri de dagitirim gayet. Begenmiyorsa yardimci alirim kusura bakmasin. Bu arada 12 saat yasal bile degil nasil bir is bu merak ettim umarim kazancina degiyordur onu da sorgulamadan gecemiycem.

Back
X