Artan parayı yine kendi üzerinize yatırım yapın kenarda birikiminiz olur,mehiri ben aldim nikah kiyarken sonra borçlara istedi eşim sonra alırım dedi almadı ama sonra ortak gelirle altinimiz var ben onu nehirden saymıyorum,siz neden isteme gereği duydunuz ki,Arkadaşlar merhaba. Ben çalışan Bi bayanım yani evimize çift maaş giriyor. Evlendiğimizden beri borçlarımı falan vardı gelen geldiği gibi gidiyordu. Çok şükür borcumuz bitti, şimdi eşimin maaşıyla ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz, yetmeyince benimkinden de harcanıyorr, kalan ihtiyaç fazlası param hesabımda birikti. Eşimin bana mehir sözü vardı, hala almadı, diyanete sordum, benim birikmiş paramla bu mehir alınır mı diye, onlarda cevap olarak kısaca diyim benim kendi paramla bana mehir alınmaz dedi. eşimin alması gerektiğini dedi, ama maaşımız da ayrımız yok senin benim kavramı dedim, hoca da eşimin durumu müsait olunca eşimin kendi kazancından bana alması gerekmiş diye cevap verdi. bunu eşime dediğim zaman bana kızdı senin benim mi var diye.eşim bana dedi ki, o zaman benim param biriksin, senin paranı harcayalım, dedi. bende dedim evi erkek geçindirmekle yükümlü diyince o zaman çalışmasaydın diye çıkıştı
Sorum şu: çalışan arkadaşkar ayrı hesabınız var mı? eşinizle aranızda senin paran benim param olayları oluyor mu? Eşinize danışmadan paranızı harcayıp ailenize verebiliyor musun?
Birde çalışmam zorunluymuş, evi geçindirmekle yükümlüymüşüm gibi davranan ve düşünen eşime nasıl cevap vermeliyim?
Adamın parası birikmiyormuş ki neyle almasını bekliyorsun ???Arkadaşlar merhaba. Ben çalışan Bi bayanım yani evimize çift maaş giriyor. Evlendiğimizden beri borçlarımı falan vardı gelen geldiği gibi gidiyordu. Çok şükür borcumuz bitti, şimdi eşimin maaşıyla ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz, yetmeyince benimkinden de harcanıyorr, kalan ihtiyaç fazlası param hesabımda birikti. Eşimin bana mehir sözü vardı, hala almadı, diyanete sordum, benim birikmiş paramla bu mehir alınır mı diye, onlarda cevap olarak kısaca diyim benim kendi paramla bana mehir alınmaz dedi. eşimin alması gerektiğini dedi, ama maaşımız da ayrımız yok senin benim kavramı dedim, hoca da eşimin durumu müsait olunca eşimin kendi kazancından bana alması gerekmiş diye cevap verdi. bunu eşime dediğim zaman bana kızdı senin benim mi var diye.eşim bana dedi ki, o zaman benim param biriksin, senin paranı harcayalım, dedi. bende dedim evi erkek geçindirmekle yükümlü diyince o zaman çalışmasaydın diye çıkıştı
Sorum şu: çalışan arkadaşkar ayrı hesabınız var mı? eşinizle aranızda senin paran benim param olayları oluyor mu? Eşinize danışmadan paranızı harcayıp ailenize verebiliyor musun?
Birde çalışmam zorunluymuş, evi geçindirmekle yükümlüymüşüm gibi davranan ve düşünen eşime nasıl cevap vermeliyim?
Ben de sizin gibi çalışan bir kadınım. Evliliğin ilk beş yılında yüklü miktarda borç ödedik. Ikimiz de maasimizi ortaya koyduk kalani harcadık. Ancak eşim alışveriş hastasiydi. Bir anda maasini kiyafete verebiliyordu. Bekarlikta babasi odemis borclarini bu yuzden ailesine guveniyordu. Birkac tecrubeden sonra kimseden yardim istememek adina borclar bitince maasimdan bir kismi ortaya koyuyorum o da koyuyor geri kalan kisimda herkes kendi harcligindan sorumlu. Yani hesabin tamamini esime birakmiyorum. Mehir meselesine gelince imam nikahinda hic boyle bir sey konusulmadi bizde. Ama dugundeki takilarimin buyuk bir kismini ev alirken verdim. Bir kismini da dunyanin bin turlu hali var diye kenarda garanti olsun vermedim. Bu konuda anlasirsiniz diye dusunuyorum. Imkani olunca elbette alacaktir. Iliskinizde sorun yoksa zaman taniyin derim.Arkadaşlar merhaba. Ben çalışan Bi bayanım yani evimize çift maaş giriyor. Evlendiğimizden beri borçlarımı falan vardı gelen geldiği gibi gidiyordu. Çok şükür borcumuz bitti, şimdi eşimin maaşıyla ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz, yetmeyince benimkinden de harcanıyorr, kalan ihtiyaç fazlası param hesabımda birikti. Eşimin bana mehir sözü vardı, hala almadı, diyanete sordum, benim birikmiş paramla bu mehir alınır mı diye, onlarda cevap olarak kısaca diyim benim kendi paramla bana mehir alınmaz dedi. eşimin alması gerektiğini dedi, ama maaşımız da ayrımız yok senin benim kavramı dedim, hoca da eşimin durumu müsait olunca eşimin kendi kazancından bana alması gerekmiş diye cevap verdi. bunu eşime dediğim zaman bana kızdı senin benim mi var diye.eşim bana dedi ki, o zaman benim param biriksin, senin paranı harcayalım, dedi. bende dedim evi erkek geçindirmekle yükümlü diyince o zaman çalışmasaydın diye çıkıştı
Mehir olayi esiniz kendisini maddi yönden hazırladığı an yapılmalı. Benimkini de daha vermedi de su an için zaten hazirlikli değiliz. Ve tabiki mehir sizin tarafinizdan karsilanmaz. O size zor anlarinizda yardimci olacak esinizin karsilamak zorunda oldugu maddi birseydir Ikimizinde hesabi ayrı. Kimin nasil harcadigina bakmıyoruz. O an hangimizin hesabi iyise kirayi o ödüyor. Hangimizin vakti varsa alisverise o çıkıyor. Ama siz bu işe biraz takılmış gibisiniz. Bu devirde malesef ki iki kisi calismadan olmuyor. Ihtiyaclar artti yapilacak aktiviteler artti. Hayat pahali bir yandan. Bu yüzden calismak zorundayiz. Esiniz bir yandan hakli.Arkadaşlar merhaba. Ben çalışan Bi bayanım yani evimize çift maaş giriyor. Evlendiğimizden beri borçlarımı falan vardı gelen geldiği gibi gidiyordu. Çok şükür borcumuz bitti, şimdi eşimin maaşıyla ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz, yetmeyince benimkinden de harcanıyorr, kalan ihtiyaç fazlası param hesabımda birikti. Eşimin bana mehir sözü vardı, hala almadı, diyanete sordum, benim birikmiş paramla bu mehir alınır mı diye, onlarda cevap olarak kısaca diyim benim kendi paramla bana mehir alınmaz dedi. eşimin alması gerektiğini dedi, ama maaşımız da ayrımız yok senin benim kavramı dedim, hoca da eşimin durumu müsait olunca eşimin kendi kazancından bana alması gerekmiş diye cevap verdi. bunu eşime dediğim zaman bana kızdı senin benim mi var diye.eşim bana dedi ki, o zaman benim param biriksin, senin paranı harcayalım, dedi. bende dedim evi erkek geçindirmekle yükümlü diyince o zaman çalışmasaydın diye çıkıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?