Çalışan kadın olmak

sorumlu

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2019
52
26
8
35
Arkadaşlar merhaba. Ben çalışan Bi bayanım yani evimize çift maaş giriyor. Evlendiğimizden beri borçlarımı falan vardı gelen geldiği gibi gidiyordu. Çok şükür borcumuz bitti, şimdi eşimin maaşıyla ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz, yetmeyince benimkinden de harcanıyorr, kalan ihtiyaç fazlası param hesabımda birikti. Eşimin bana mehir sözü vardı, hala almadı, diyanete sordum, benim birikmiş paramla bu mehir alınır mı diye, onlarda cevap olarak kısaca diyim benim kendi paramla bana mehir alınmaz dedi. eşimin alması gerektiğini dedi, ama maaşımız da ayrımız yok senin benim kavramı dedim, hoca da eşimin durumu müsait olunca eşimin kendi kazancından bana alması gerekmiş diye cevap verdi. bunu eşime dediğim zaman bana kızdı senin benim mi var diye.eşim bana dedi ki, o zaman benim param biriksin, senin paranı harcayalım, dedi. bende dedim evi erkek geçindirmekle yükümlü diyince o zaman çalışmasaydın diye çıkıştı
Sorum şu: çalışan arkadaşkar ayrı hesabınız var mı? eşinizle aranızda senin paran benim param olayları oluyor mu? Eşinize danışmadan paranızı harcayıp ailenize verebiliyor musun?
Birde çalışmam zorunluymuş, evi geçindirmekle yükümlüymüşüm gibi davranan ve düşünen eşime nasıl cevap vermeliyim?

Imam nikahı kıyıldiginda mehir bizde de geçti. Ama ben almadım yani daha doğrusu almak zorundaysam da şimdi kullanmadım diyim hakkımı.
Her ailenin dinamiği farklıdır.. Burdaki goruslere göre kiyaslamamanizi tavsiye ederim kendi ailenizi. Ben memurum.aslinda ortak harcama taraftariyim. Kirayı ben veriyorsam başka şeyi o gibi. Ama asla ne kira ne kredi kartı borcu istemiyor benden. Simdiye kadar hic almadi. Kendi yettiği için her şeyi eşim karşılıyor.teklif etsem de almıyor.. seyahatlerde destek olmaya calisiyorum cok yuk binmesin diye. Ben de kendime,giyimime ve mutfaga işte deterjana temizlige falan harcama yapiyoru m. Para harcarken de asla danışmıyorum. Ama dedim ya. Gerekseydi kesinlikle ortak harcayalım derdim. Ama o istemiyor 🤷‍♀️ isterse her zaman destek olunur

Bende benimki kenarda dursun dokunulmasın konusu hiç yapmadım. Hatta eve eşya bakımından ne gerekse internetten alırım, kendimden çok eşime İnternetten kıyafet alışverişi yaparım. Onun ailesine ya da kendi aileme Bi şeyler alınırken hep kendimden alırım. Senin benim olaylarına girmedim fakat eşim ben çalıştığım için o para birikti diye düşünmüyor. Ben çalışmasam tek maaşla kira da başka şehirde anca geçinir.

Mehiri bende almadım duruyor hiçte konusunu açmadım çalışıyorum ama aslan benim param senin paran mahsi olmadı ne ben onun ailesine ne de o benim aileme aldığımıza verdigimize karismayiz evin ihtiyaçlarını da birlikte karşılarız hayatı paylaşıp da cüzdanı saklicaksak ev arkadaşı değil hayat arkadaşsınız

Arkadaşlar merhaba. Ben çalışan Bi bayanım yani evimize çift maaş giriyor. Evlendiğimizden beri borçlarımı falan vardı gelen geldiği gibi gidiyordu. Çok şükür borcumuz bitti, şimdi eşimin maaşıyla ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz, yetmeyince benimkinden de harcanıyorr, kalan ihtiyaç fazlası param hesabımda birikti. Eşimin bana mehir sözü vardı, hala almadı, diyanete sordum, benim birikmiş paramla bu mehir alınır mı diye, onlarda cevap olarak kısaca diyim benim kendi paramla bana mehir alınmaz dedi. eşimin alması gerektiğini dedi, ama maaşımız da ayrımız yok senin benim kavramı dedim, hoca da eşimin durumu müsait olunca eşimin kendi kazancından bana alması gerekmiş diye cevap verdi. bunu eşime dediğim zaman bana kızdı senin benim mi var diye.eşim bana dedi ki, o zaman benim param biriksin, senin paranı harcayalım, dedi. bende dedim evi erkek geçindirmekle yükümlü diyince o zaman çalışmasaydın diye çıkıştı
Sorum şu: çalışan arkadaşkar ayrı hesabınız var mı? eşinizle aranızda senin paran benim param olayları oluyor mu? Eşinize danışmadan paranızı harcayıp ailenize verebiliyor musun?
Birde çalışmam zorunluymuş, evi geçindirmekle yükümlüymüşüm gibi davranan ve düşünen eşime nasıl cevap vermeliyim?
Artan parayı yine kendi üzerinize yatırım yapın kenarda birikiminiz olur,mehiri ben aldim nikah kiyarken sonra borçlara istedi eşim sonra alırım dedi almadı ama sonra ortak gelirle altinimiz var ben onu nehirden saymıyorum,siz neden isteme gereği duydunuz ki,
Ayrıca ailelere haber vermeden para verilmesi harcanması taraftarı değilim eşim bir kere bu hataya düştü bosaniyorduk güven sarsar açıkça.

Adamın parası birikmiyormuş ki neyle almasını bekliyorsun ???

Niye durduk yere mehiri istedin ki? Ben kpss hazırlanıyorum geçen sene evlendik. Nikahta hoca sordu kendisi belirledi. Eşimle ikimiz uygun dedik kabul ettik. Sonra hiç konusu açılmadı. Sonuçta istediğim her şeyi alıyor 2 bilezik fazla olup kenarda durmuş ne olacak ki her şeyimiz ortakken.. Belki dinen alınması hemen verilmesi önemlidir bilmiyorum ama benim için pek önemli değil isterse evli olduğumuz sürece hiç almasın fark etmez

Eşimden ayrı bir para hesabım yok çünkü; harcamalarımız ortak, yaşam alanımız ortak ve biz aynı hayatı paylaşıyor, aynı düzende yaşıyoruz. Borçlarımız eşimin hesabından çekiliyor bu yüzden maaşımı onun kartına atıyorum, hesaplarımızı yapıyoruz, ödemelerde çekildikten sonra kalan parayı o ay ki kişisel ihtiyaçlarımıza göre bölüşüyoruz böylelikle senin paran benim param kavgası olmuyor. Eşimin ailesine ya da kendi aileme para vermemiz gereken bir durumumuz yok o yüzden onlara para vermiyoruz.

Bu arada İslam'ın kadının güvencesi olarak emrettiği mehiri evlendikten sonra aldım kendi isteğim ile de satın aldığımız eve harcadım. Diyanetin de dediği gibi mehir kendi paranızla kendinize alacağınız veya vereceğiniz bir şey değil eşinizin bu yükümlülüğü yerine getirmesi gerek kaytarmasın. (Eşinizin dini inancını bilmiyorum konuda bahsi geçtiği için söyledim)

Son düzenleme:
Ben de sizin gibi çalışan bir kadınım. Evliliğin ilk beş yılında yüklü miktarda borç ödedik. Ikimiz de maasimizi ortaya koyduk kalani harcadık. Ancak eşim alışveriş hastasiydi. Bir anda maasini kiyafete verebiliyordu. Bekarlikta babasi odemis borclarini bu yuzden ailesine guveniyordu. Birkac tecrubeden sonra kimseden yardim istememek adina borclar bitince maasimdan bir kismi ortaya koyuyorum o da koyuyor geri kalan kisimda herkes kendi harcligindan sorumlu. Yani hesabin tamamini esime birakmiyorum. Mehir meselesine gelince imam nikahinda hic boyle bir sey konusulmadi bizde. Ama dugundeki takilarimin buyuk bir kismini ev alirken verdim. Bir kismini da dunyanin bin turlu hali var diye kenarda garanti olsun vermedim. Bu konuda anlasirsiniz diye dusunuyorum. Imkani olunca elbette alacaktir. Iliskinizde sorun yoksa zaman taniyin derim.

Ben çalışmıyorum. Birikim hesabı bendedir. Allah var 100 lira bile artsa bana verir. Birikim de dursun diye. Bende mehrimi bağışladım. Zaten adam bana bakıyor, ne istesem alir. Allah razı olsun. birde mehir diye gırtlağına cokemem.
Tek maasla ne kadar yapabilir adam?

Mehir olayi esiniz kendisini maddi yönden hazırladığı an yapılmalı. Benimkini de daha vermedi de su an için zaten hazirlikli değiliz. Ve tabiki mehir sizin tarafinizdan karsilanmaz. O size zor anlarinizda yardimci olacak esinizin karsilamak zorunda oldugu maddi birseydir Ikimizinde hesabi ayrı. Kimin nasil harcadigina bakmıyoruz. O an hangimizin hesabi iyise kirayi o ödüyor. Hangimizin vakti varsa alisverise o çıkıyor. Ama siz bu işe biraz takılmış gibisiniz. Bu devirde malesef ki iki kisi calismadan olmuyor. Ihtiyaclar artti yapilacak aktiviteler artti. Hayat pahali bir yandan. Bu yüzden calismak zorundayiz. Esiniz bir yandan hakli.

Back
X