Çalışan Kadın...

Aslaaaaa! Sen kendi değerini bileceksin ki başkaları da değer versin, mesaiyi kesinlikle bırak. Bunca zaman afedersin eşek gb çalıştın ne oldu? Teşekkür mü ettiler kıymet mi bildiler? Üstüne bir de kabahatli sen oldun değil mi?

O çok kıymetli kocan adam olsun da kendi ek gelir getirsin. Sen de normalde kaç saat çalışman gerekiyorsa o kadar çalış. Herkesin de ağzının payını ver.

Sonra kendi paranın dilencisi durumuna düşer bir de aşağılanırsın ben gb!

Aklima eski bi olay geldi 15 yil kadar onceydi
Tanidigimiz biri vardi esi polisti kendisi hemsireydi sanirim adam ailesine cok duskun gorunuyordu

Kadin ev almak borc odemek icin calisti durdu
Adam surekli biraz daha calis mesai yap borcumuz var diyip duruyomus ona

Sonra ne oldu dersiniz
Adam baska kadina asik olup gitmis kadin cocuklarla ortada kaldi uzuntuden çökmüştü
Adam bana zaman ver asik oldum diyip durunca kadin en son esyalarini kapinin onune koymustu

Yani bence bu hayatta en cok kendini dusun
Kendini bu kadar yipratma
Kimseye guven olmuyo
Para istiyosa esin calissin sen yorma kendini
Cunku esin kiymet bilen bi adam degil
Boyle alistirma bence
Fazla calistiginda senin olsun para
Borcu harci aylik net gelirinizden ortaklasa odeyin bence
Ama siz bilirsiniz tabi

Cunku insanlar maymun istahli sen verdikce fazlasini istiyorlar sen onlari ne kadar rahat ettirirsen uzerine o kadar daha biniyorlar ... Alistirma fazLa rahataaaaa....ayrica empati kurmasini filan bekleme ...

Tek istediğim Ondan anlayış..geçen avmye gıttık gezıyoruz sureklı hadı gıdelım yoruldum deyıp duruyor daha 2 magazaya anca girdik sonra bende bıraz yoruldum işten çıkmıştım çünkü o gün bana diyor ki sen yorulur musunn hiç yorulmazsın dıyor bana sınır koyuyor o pahalı bu gereksiz diye ama kendisine hiç sınır koymuyor sıgarasını ıcıyor ödün vermıyor ben artık ona vermıcem kendıme harcıycam o kadar zor ki 24 saat çalışmak pertim çıkıyor tek ıstedıgım anlayış oda eşimde yok artık kusura bakmasın kendıme harcıycam

Eşin 24 saat çalışılan bir işte değilse anlayamaz zaten ertesi gün evde dinleniyor sanıyor ama o yorgunluk çıkmadığı gibi gece uykusunun yeri de dolmaz

Ev işleri neden size zimmetli kahvaltı hazırlayabilir yani açıkça söyleyin bölüşün işşleri olmazsa da yardımcı alın haftada bir o bile çok rahatlatır

Haddim değil ama bebek işini erteleseniz biraz ?

Mesela mesaileri bırakın. Evde iş bölümü yapın. Kendinize bakın, kıymet verin. Kuaföre gidin. A.veriş yapın.

Böylelikle onu daha iyi taniyacaksiniz. O zaman karar verirsiniz.

Siz eşinizin bütün sorumluluklarını üzerinize almışsınız. Bu kadar ağır mesai yükünün üstüne eşiniz " yeter gitme artık, yoruluyorsun, seni özlüyorum. Gerekirse ben kalırım mesaiye " diyeceğine , " kalk kahvaltı hazırla " diyor.

Iyi düşünün lütfen.

Eşiniz bebek mi ya da bir engeli mi var, kahvaltısını hazırlayamıyor? Küçük çocuklar bile kahvaltı hazırlayabiliyor. Böyle adamlarla evlenmeseniz de nesilleri tükense, bir de dolaptan iki kahvaltılık çıkarmak için sizi uyandıran adama çocuk yapacaksınız, çocuğa da tek başınıza bakacaksınız farkındasınız değil mi, bu adam için çocuk bakmak da kadın işi çünkü.
Hayat müşterektir, ev işleri onun da görevi ve sorumluluğu , evde size 'yardım' etmesin, sorumluluğunu yerine getirsin. Anneleri öğretmemiş bu sorumluluğu siz öğreteceksiniz artık.

Ben yeni evliyken o aptallığı yaptım yoğun çalışıyodum, evin tüm temizlik ıvır zıvırı sanki bana zimmetli gibi sahiplendin şimdi çocuk var, eşime sorumluluk vermeliymişim diyorum anca ben yıpranıyorum ücretsiz izin bitince haftada birgün yarım gün şeklinde yardımcı bayan alıcam evi sil süpür bide ütü yaptırıyım diyorm ki çocuğuma zaman ayırayım, bu erkekleri bizleriz bukadar şımartan aslında

boyle konulari okuyunca cok uzuluyorum.su an 30'lu yaslarda olan hemcinslerimin buyuk cogunlugu;'aman okuyun kizim,bizim gibi issiz cahil kalmayin,kocanizin eline bakmayin.ne kocaniz ne kaynananiz sizi ezemesin'telkinleriyle buyudu.sonuca bakinca bazi yerler eksik kalmis.bize bunlari derken ogullarini öküz gibi yetistirmisler.tamam okuduk,is sahibi olduk ama buyuk cogunlugun bilincaltinda hala o eziklik mevcut.
buna bir dur deyin lutfen.siz once kendinize deger verin.daha fazla calisip birikim yapmak
isteyebilirsiniz bu en dogal hakkiniz ama kocanizin size boyle davranmaya hakki yok.kimsenin boyle bir hakki yok.
en once insan gibi konusun esinizle.bak ben bu kadar saat calisiyorum vs. diye duzgunce,sinirlenmeden tane tane anlatin.o sinirlense de tavrinizi bozmayin.neden calistiginizi,evlilikten ne beklediginizi,karsilikli gorev ve sorumluluklarinizi hepsini soyleyin.ha karsi taraf anlamadi o zaman eyleme gecin.fazla calismayin ve az calissaniz dahi evdeki her isi yapmayin.bunlara ragmen esiniz hala anlamiyorsa nasil bir evlilik istediginizi iyice dusunun.ha ben bunlara dayanirim diyorsaniz devam edin evliliginize.kimsenin laf soylemeye hakki yok.sizin tercihiniz der saygi duyariz.
haddim degil diye dusunebilirsiniz ama tamamen mantikla bakan bir goz olarak cocuk isini de bence biraz daha erteleyin.sizin kari koca iliskiniz tam olarak oturmamis.2 kisilik bir duzeni hala olusturamamissiniz.ucuncu kisinin sorumluluklari bence ikinize de agir gelir.daha cok kavgaya,sinirlerinizin iyice yipranmasina yol acacak gibi duruyor.

@mozerellaa çalışan kadın olarak bakma olaya çalışmayan 7/24 ev işiyle uğraşan bayanda olsan illaki bişeye takıcak erkeklerde zihniyet bozukluğu var hepsinde değil ama biçoğunda benden sana tavsiye mesain dışında ek mesaiye gitme bu senin vazifen değil eşin çift iş yapsın çünkü sen birde evde gidip çalışıyosun yazık günah asla yaranamazsın

Herkes yazmış ama ben bir daha yazayım; mesaiye falan kalma. Az çalış, öz çalış ; paranı da harca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…