Çalışan Kadın...

Seni dusunmeyen bir koca icin niye kendini bu kadar yipratiyorsun ki
Birak fazla mesai yapma ek gelir olmasin evin erkegi ya hani sabahlari kahvaltiyi bile senden bekliyormus ya onuda bulsun yapsin madem

Mesaiye kalma gelecek ay, doktora gittim fazla çalışmaktan hasta olmuşsun dedi dinlenmem gerekiyormuş de. 1000 ₺ yi da napsin etsin kendisi bulsun da görsün .

Calisan kadin kiymetsiz degil esin kiymet bilmiyor daha doğrusu vicdansizca davraniyor. Ben de calisiyorum esim daha bir kez yemek yap sunu yap bunu yap vs dememistir hizmet beklemez ev işlerini sadece benim isim olarak görmüyor.Kendisi daha yogun çalışmasına rağmen beraber yaparız her seyi. Durumunu kabullenme eşinin dusuncesizligi cunku. Kendini yorma fedakarlik yapma. Para yetmedi yetişmedi diye o düşünsun senin gorevin degil bu.biraz kenara cekil.Nöbete kalma mesela. Evde de yorgunken birşey yapma. Sen caninin kiymetini bilmezsen kimse bilmez. Tavrini koy bencil ol kadin fazla fedakarlik yapinca pas pasa donuyor maalesef...

@mozerellaa
Karışmak haddim değil belki ama..
Çocuk için acele etmeseniz..
Görünen o ki sen hem çalışıp hem anne hem baba hem de temizlikci gibi olacaksin daha da yipranacak sinirlerin..
Önce onunda biraz sorumluluk almasini bekle..
Baştan ogretmelisin işine gelmediği icin bilmiyor :/

esinin densizligi...kalk sunu bunu yap diye ahkam kesiyorsa o zamn senin paranida yemeyecek..
ama daha guzeli sen fazla calisma...gitsin kendi mesai yapsin birseyler yapsin...

Ay bi de uyandırdıp kalk kahvaltı hazırla diyo..ölsem de hazırlamam zıkkım ye der yatarım valla..

Kocanla konuş,rahatsız olduğun şeyleri anlat.Karşılıklı özverili olmanız gerektiğinden bahset.Anlamıyorsa sen de evin içinde kafana göre takıl. O da kendi kendine söylensin dursun umursama bile..

Senin eşin biraz değişik.. Çalışan kadınla alakası ne bunun ?

Ben sizin yerinizde olsam gelen fazla mesai parası ile haftada 3 gün eve kadın alırdım.. Ev işi ile uğraşmazdım, sorulduğunda da yardım ettin de ben mi hayır dedim derdim gülerek :) kusura bakmasın ama evcilik değil ki bu sürekli çalış çabala bir de evde uğraş, size yazık.. Eşinizde de bence ciddi sorun var, işle çalışmayla alakalı değil..

Bebek için acele etme. İlk önce evliliğini oturt. Kocan sorumluluk almayı öğrensin. Sonra bebek. Hamilelikte hiç bir iş yapamayabilirsin. Sürekli yatman gerekebilir. Kocan merhametsiz olduğu için çok sorun yaşarsın. Yinede sen bilirsin tabi...

Bebek icin acele etmeyin.

Esiniz biraz sorumluluklari paylasmayi ogrenince dusunursunuz.

Bazi seyleri pat diye soylemek ise yarayabiliyor.

Mesela biz simdi yurtdisindayiz. Otelden cikarken zaten bebegi hazirla ona kiyafet al emzigini unutma derken bir hengameyle cikiyoruz birde esim tutmus pasaportlari benim cantama tikistirip bunlara sahip cik bak dusurursen donemeyiz kaliriz burda cok ugrasiriz diyince kafamin tasi atti. Bir bagirdim " zaten cocugun puseti kiyafeti yanimiza alinacaklari bagaja konulacaklari zart zurtla ben ugrasiyorum birde pasaportlara da ben sahip cikayim sende yanimizda canta gibi gez oldu canim" dedim sonra tamam tamam ben sahip cikarim diye aldi cantamdan.

Bide diyorki nasil bagirdin oyle avrupadaki ortadogu erkegi kadini eziyor mantigini yiktin tamemen ortadoguda erkekler eziliyormus diye bana aciyarak baktilar

kendıne neden deger vermıyorsun
boyle bı ınsan ıcın fazla mesaı yapma
azıcıkda senın yorgunlugun uzerınden keyıf surmeyıversın...
yazık canına

O kadar yıprandım ki artık evde misafire bile tahammülüm yok evde oldgm zaman yatmak dinlenmek istiyorum hep...yalnızlığı daha da çok sever oldum ben evdeyken esimin işte olması bıle umrumda olmuyor kafamı dınlıyorum dıyorum onceden boyle degıldı nobetlerımızı denk getırmek ıcın çabalardım aynı gun evde olablmek ıcın ben yoruldum sanırım kendımı gereksız yordum artık almayacagım kendımı dınlendırmeye ıhtıyacm var :/// tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum dinliycem...bana hıc canım bu kadar çalısıyorsun görüşemiyoruz artık gitme ıstemıyorum demıyor benı uyandırıp kahvaltımı hazırla tşörtümü ütüle diyor artık eskisi gibi olmuycam

konu sahıbını cok ıyı anlıyorum degerımızı bılen nerde canım ne kadar verırısen o kadar daha ıster bu ınsanlar esınde dahıl bu her zaman her yerde boyle olmustur bn gelın olmanın avantajlarını bıle yasayamadım borc harc dedım esıme yardımcı olayım dedım ama esım ıstemedıgım bır hayat yasatıyo bana ben acıyorum ama o acımıyo ıste rabbım onlara vıcdan versın ıslah etsın hepsını

Ogretmenim. Maas karsiligimin bir saat fazlasi derse girmem, bos günüm olur mutlaka. Hafta sonu kurslarinda sadece 5 saat derse girerek oldukça guzel para kazanabilirim, ama bir kere bile denemedim.
Ve evet borcumuz cok. Kuaforume de giderim, ustume basima da harcarim.
Esim de bunu bilir ve asla bir saat fazlasini talep etmez benden.
Su kadarini tecrube ettim ki, kadin ne kadar calisirsa calissin, ne kadar kazanirsa kazansın, evdeki sorumlulugu degismiyor.
Ev isimi aksatmam, becerebildigim kadarini yaparim. Ama uc kurus para icin kendimi disarda hic hirpalamam.
Bir arkadas da demis, siz esek olursaniz semer vuran cok olur. Malesef böyle.

Yapma sen de ya, mecbur musun? Başın göğe mi erecek fazla çalışınca, kıymetin mi bilinecek?
Kendine bu eziyeti niye yapıyorsun? Ev için mi, eşya için mi? İnan ki değmez...

Bende artık öyle olmuycam artık son...cok haklısınız

Yapmamk lazımmış demek ki..ben artık yapmıycam yapsamda kuruşunu dahi vermıcem

Yapmamk lazımmış demek ki..ben artık yapmıycam yapsamda kuruşunu dahi vermıcem
deger bılen koca olsa karsımızdakıler ınsan bu kadar yıpranmaz calısmaktan cok bu tur dusnceler yıpratıyo ınsanı ben sana hem calısp hem karılık vazıfemı yapabılıyosam sende bana deger verceksın cokmu dımı bız esımle bu konu yuznden cok tartısmıstık esım aılesıne karsı bıle ezıyo benı ah canım neler var hayata yasayan kul herseyı goruyo derlerya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…