Çalışan kadınla evlendiği için pişmanmış

Canım şu erkeklerin ozellkle ailelerin yanında erkekim ben ooooooo harikayım ben kadına ustunluk kurarım tavırları yokmu allah bildigi gbi yapsın şaka gibi bir topluumumuz var anası babası bsey dyemedimi acaba ? Sen ne diyorsun hamile kadına diye yazık diyorum allah yardımcın olsun gerekirse anlat ailene sabretmek zorun da deilisn

Artık olan olmuş sürekli olarak ‘neden bu evliliği yaptım’ diye düşünmeniz size bir şey getirmeyecek. Evet maalesef hatalı bir tercih olmuş o aceleyle de hemen hamile kalmışsınız. Şu noktada artık bebeğinize ve kendinize odaklanmalısınız. Bir süre sakince iletişim kurmayı deneyin tabi ki ama bazı kişilik özellikleri vardır ki çok zor değişir. Eşinizin bazı yönleri elbette değişmeyecek ancak bir süre gözlemleyin. Ne kadarına tahammül edebiliyorsunuz, gerçekten anlayış ve sabırla aşılacak şeyler mi, ufak da olsa hatalarını telafi edip özür diliyor mu vs.. Bunlara göre bir yol çizersiniz.

Hastalıgı
Hastalığı sebebiyle kendini zayıf hissediyo ve kendini bu şekilde tamamlamaya çalışıyo. Azınsanacak bi hastalık değil bu.kayınvalidenizle konuşun derim.

Valla toplumsal baskı kadın erkek muhabbeti ile alakası yok.
Bu adamı çok mu aradınız.
Benim eşim de çalışan ve çalışan biri ile evlendiği için gayet de mutlu.
Adamda iş yok, çok da hızlı hamile kalmışsınız
Bu nasıl hamile eşini boşanmakla tehdit eder

Korunmayı bilmeyen evlenmesin yaa .aceleniz neydi anlamıyorum .eşiniz sinir hastası .....

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, evlenmek için evlenilmez.Bende 31 yaşındayım ve bekarım. Benim de geçen sene 30 yaşındayken önüme bir aday geldi. Fakat sonra ailecek fark ettik ki adam dengesiz.Bir dediği bir dediğini tutmuyor,hemen en ufak bir konuşmada ben böyleyim cart curt diye savunmaya çekiliyor. Vazgeçtim.
Evet belki çocuk için yaş geçiyor ama inanın mutsuz ve huzursuz bir evlilikte sağlıksız, özgüvensiz, huzursuz,agresif, şiddet yanlısı çocuk yetiştireceğime bekar kalırım daha iyi.Bu arada bence evlilik biraz da kısmettir.Öyle evlenemedim deyince hem moralin bozuluyor hem de böyle acele ile çoğu şeyi göz ardı edip hoop diye evleniyorsun. Tabi adamı tanıyamadığın için ne çıkarsa bahtına oluyor.
Bu arada aklınızda olsun evet biyolojik yaş çok önemli ama çocuk da bence kısmettir. Nice 20 yaşındaki kadının çocuğu olmaz nice 42 yaşında kadın evlenip hopp diye hamile kalır. Doğurganlığın gidiyor diye çok söylenen laflara bence bundan sonra takılmayın.

Nacizane tavsiyem şu; eşinizle bir an önce 'Ben Dili' ile konuşun. Ben Dili şudur; Karşı tarafı suçlamadan nasıl kötü hissettiğinizden, evliliğinizin olumsuz etkilendiğinden tartışmalarınızın sizi üzdüğünden bahsedin. Ben çok üzülüyorum ben huzursuz oluyorum diyerek başlangıç ile konuşun ki karşı tarafta savunmaya çekilmesin. Eşiniz savunmaya çekilip inkar mekanizması ile davranmasın.
Ama zaman kaybetmeden yapıcı bir konuşma yapın.Eğer zaman geçip de sessiz kalırsanız zaman çok geç olur. Aksiyon alın ama yapıcı bir aksiyon olsun. Çünkü hamilesiniz.Sizi de kötü etkilemesin.Umarım eşiniz daha düşünerek iletişim kurmaya başlar.Kendinize de çok yüklenmeyin. İnsanoğluyuz çoğumuz evlilik konusunda bazen dürtüsel (anlık) kararlar verebiliyoruz.Ama bundan sonra ikinci çocuk için lütfen acele etmeyin.Birinci çocuğunuz doğsun duruma bir bakın.Umarım hamileliğiniz güzel geçer.Güzel haberlerinizi yazarsınız.

Zaten kör kütük aşık olarak evlenmemişsiniz, sanırım evlilik için geç kaldığınızı düşünüp acele ettiniz ve çocuk sahibi olmak istediniz.

Belki boşanırsınız onu bilemem ama en kötü ihtimalle kazanımınız çocuk olmuş olur bu evlilikten diye düşünüyorum.

Evliliğin genelde 1 yıl içinde (oluru varsa) rayına oturacağını söylerler. En az yıl şans verin, düzelmezse devam ettirmek zorunda değilsiniz. Çalışıyorsunuz, çocuğunuza bakabilirsiniz. Kaç yaşında olursanız olun yeni biriyle tanışabilirsiniz.

Sadece yeter ki, başka içgüdüsel ve acele bir karar almayın.

Eşiniz aşağılık bir mahluk.
Babam anneme böyle davranırdı.
Sakın düzelcek diye beklemeyin.
Artarak çoğalarak devam edecek.
Ve siz ağır pskolojik rahatsız bir vaka olacaksınız.
Ne yapın edin çekmeyin bu adamı.
Kompleksli bir adam.
Kendinize değer verin.
Çocugu aldırmak istemiosanız kendi başınıza büyütebilirsiniz.
Sakın bu adamla aynı evde çocuk büyütmeyin.
Çocugunuza hesap veremezsiniz sonra.

Arkanda kapi gibi baban varken bunlari sessizce izleme.Babana söyle kopsun o kiyamet.Sana ictigin corbayi kiskanip anasinin yaninda erkeklik taslayacak adama haddini bildir.Eger simdi yapmazsan ömür boyu iter kakar seni.hem kendi hem ailesi.Anne babana anlat durumu hatta kendi ailenin evinde kocani cildirt verdigi tepkiyi ailene göster.Ancak böyle düzelirse düzelir.Cocuk acele olmus.Hamileyken bunu yapan ilerde ne yapmaz.Bosanmaktan korktugunuzu göstermeyin ona.sizi sindirip muma cevirmeye çalışıyor.Bosanmak istersen mahkeme orda deyin

Bence bundan sonra karsinda ezilip buzulecegim sesimi cikarmayacagim ama maaşimida aileme verecegim benim icin biriktirsinler de.Sen beni çalismayan olarak farzet de bakalim ne diyecek ne yapacak tek maasla.Ayrica ev kadinlarininda gayet söz hakki var seside cikiyor.Calisan kadindan hic bir farlari yok.Kocan ne saniyorsa calismayan kadini

Bence tamam evlenmissin muradin olmus. Hamile de kalmışsin misyonunu tamamlamissin. Daha fazla bu adamla evli kalmaya gerek yok bence gönül rahatlığıyla boşanabilirsin çocuğunla mis gibi yaşar gidersin.

Çalışan kadın istemezler tabi çünkü ona muhtaç değilsin ya
Cahil değilsin ya her dediğine inandıramıyor seni
Tartışırken cevap alıyor ya ondan istemezler
Hamile insana bunlar yapılır mı o bebek stresten nasıl etkileniyor
Vicdansızlık resmen

Sen bilmiyorlar san, anlarlar. Rabbim ıslah etsin eşinizi.

Kaynana iyi gibi çorba falan yapmış baska bise yiyemiyorsun diye anladigim onla bir soeun yok? Görümce cok berbat. Bunlar onemli degil de kocan cok berbat. Boyle davranmaya devam eder ise ailene söyle. Buyukler bizden daha iyi biliyorlar. Oyle seni kimsesiz görüp istediği gibi davranamaz .
Bunu ona hissettir.
Bir de anlamadigim bisey var annene gittiniz diye ne alaka tantana çıkarttı? Koca yerine koymamak ne alaka onu anlayamadım

Önceki konularını hatırlıyorum. Bu adamla evli kalmak, seni çökerticek.

Memurum diyorsun yerinde olsam boşanır çocuğuma bakardim. Çalışan kadınla evlendiğinde daha da pişman olsun bakalım güçlü kadınla evlenmek kolay miymis öyle görsün.

Suçum anneme yarın yemeğe gideceğiz demem onu bi hiç yerine koyuyormuşum gidelim mi diye fikrini Almam gerekiyormuş

Peki hemen hamile kalmaniz icin kosturan mi vardi?
Cok uzuluyorum bazi hemcinslerime.

Mahalle baskısı yaşın geçti hemen hamile kal diye kızın bilinç altına çöreklenmişlerdir.
Ben erken evlendim ama konu sahibini anlıyorum
sadece merhaban olan alakalı alakasız insanlar önce evlilik ne zaman sonra çocuk ne zaman sonra emziriyor musun sütün var mı sonra ikinci çocuk ne zaman diye diye insanı istemsiz yönlendiren bir süreçten geçiriyorlar.

Hayır değildir. Yıllarca ilaç kullandım. Defalarca nöbet geçirdim. Kimseyi ezmedim, aşağılamadım..
Kaldı ki sinirli biri bile olsa saygısız üslup bambaşka bir olay.

"Çalışan kadının dili uzun olur" demek hastalıktan değil kötü zihniyettendir. Sanki ev hanımları dilsiz. Ya da sanki öyle olmak zorunda..

Koca kişisinin asıl problemi aşağılık kompleksi. Bunun aşılması da zordur..

Zaten hasta ondandır diye konu sahibinin bu saygısızlığı kanıksamasına meydan vermeyelim bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…