- 23 Ağustos 2012
- 51.734
- En iyi cevaplar
- 1
- 240.766
- 898
- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
-
Peki sizce ben mesela sıfırım yazılım da..
Ufaktan başladım Python dan....
Sizce kendimi ne kadar sürede geliştirebilirim?
Çevremdeki insanlar diyor bana 7 yıldır alanını okuyup boşta kalan iş bulamayan çok var sen nasıl yapacaksın diye?
Bana önereceğiniz neler?
Siz alanında imissinuz.
Önereceğiniz siteler vb var mı?
Detaylı önerirseniz çok sevinirim
Ve sizce hangisi mantıklı yazılım mi tasarım mi?
Hmm anladım.Şöyle diyeyim kız ABDye ya da İngiltere freelance yapmak şu şekilde oluyor:
- Orda bulamayacakları türden bir niteliğe ihtiyaçları oluyor. Misal Türkçeye alakaları bir iş.
- Ya da ABDde bir yerde çalışıyorsun bir süre, adamlar seni tanıyor memnun kalıyor sonra tekrar arıyor.
Genelde 2.seçenek oluyor, iş yaptığın yerle zaten tanışıyorsunuzABDye freelance iş yapmak çok çok zor, çünkü o tarafta zaten nitelikli çok sayıda insan var bu halde kimse uzaktaki biriyle uğraşmak istemiyor.
Benim tavsiyem size şöyle olur: Yukarda yazdığım naneleri araştırın uygun birini seçin, ona fulltime olarak yönelin yani tam zamanlı çalışın adamakıllıBu işler evden de yapılan işler, zaten pandemide var 1 yıl çalışıp işverene güven sağlandıktan sonra zaten eve geçersiniz. Sonraki 5 yılda da müşteri portföyü toplarsınız. Genel olarak freelance ilk günden yapılmıyor, önce tam zamanlı çalışıp kendini gösteriyorsun, sektörde isim ediniyorsun, potansiyel müşterilerle tanışıyorsun. Ondan sonra müşteri gelip seni buluyor zaten. Bol kazanç dilerim
SAP danışmanlığı nedir ilk defa duydum
Yaa uluslararası ilişkiler okuyodum yarıda bıraktım (hâlâ kaydim var istesem devam ederim)Yapacak tek şey var o da tam zamanlı iş bulmak kız. Cidden yazılım yapmak istiyorsan freelance dönemine geçmeden önce, tam zamanlı profesyonelce çalışman gerek. CVnde bu işi adam gibi yaptığını gösteren iş yerleri yoksa freelance müşteri bulamazsın (meslekten bağımsız olarak) Ne mezunusun kız, ona göre daha çok tavsiye vereyim
Yaaa Allah Allah ilk defa duydum şu an yaa SAPYazılımdan çok çok daha kolay, parası da gayet iyi bir alanNerdeyse bütün büyük şirketlerde istihdam oluyor misal şöylece buldum: SAP Danışmanı İş İlanları | Kariyer.Net
Ne iş yapar Google atmanı bir de Linkedinden aradıkları niteliklere bakmanı öneririmPython gayet destekler bu işi ben Python da biliyorum dersen paracıklara konarsın
Yaaa Allah Allah ilk defa duydum şu an yaa SAP
bir araştırayım inşallah.
Ama şunu anlamadım ben.
Sence önce Python öğrenip sonra mı SAP öğrenmek gerek?
Yazılıma dair hiçbir şey bilmeden SAP öğrenmek mantıklı mı ki
Hmm dimi bana da bu daha mantıklı geldi.Bence Python tamamlayın önce işin mantığını kavrayın iyice
Ondan sonra üstüne her şey konur
İnsanların evinin içini nasıl bu kadar biliyorsunuz da yorum yapıyorsunuz. Dışarıdan herkes mutlu herkes rahat sizde belki diğerlerine öyle görünüyosunuz. Hem bim diye küçümsüyorsunuz ama benim arkadaşımın eşi de bimde çalışıyor ama hiçte yan gelip yatmıyor gayet emek veriyorlar hemde kazandığı parayı öyle yan gelip yatıpta olmuyorZengin olmaktan bahsetmiyorum daha rahat bir hayat için okudum ama okumamıs olanlar bile daha rahat lüks içinde görünüyor nasıl oluyor anlamıyorum eşi bimde çalışan arkadaşım benden daha lüks yaşıyor
Ya aklıma bişey geldi 16 senedir evliyim hiç calismadim çalıştıkça dikis tutmadı deyim neyse ilk 5 yıl resmen surunduk para yok pul yok sonra eşim bir iş buldu bı normal bı şekilde orta halli bı evde oturduk 5 6 senedir de durumumuz da gayet iyi çok şükür Allah verdi oldu bir tanidigimizin eşi çalışmayan kadınlarda ev sahibi oluyor onlarında evi var eşyaları güzel vs vs kim o ya deyince direk benim adım bı arada çalışan arkadaşım çocuğuna baktırmak istemişti bende küçük oğlumun canlı dersleri var sıkıntı olur dedim diye aman Allahım evde akşama kadar oturuyomusjm da sanki ne işim var mista diye söylenmiş arkamdan benim teyzem bile siz nasıl ev aldınız diye defalarca sordu bana niye çünkü bu evde kadın para kazanmıyor ve sürünmeye mahkumuz bosverin başkalarının hayatını rızkı veren Allah sorgulamak bize düşmez
Yarın obür gün ultra zengin ev hanımı bi arkadasiniz olur mazallah nazardan oteki tarafa gider kadın. :).En sevmediğim şey kıyas.. işim var koca eline bakmamak için okudum calisiyorum diyorsunuz, bi yandan eski sevgilimin durumu daha iyiydi evlenmeden çalışmayan kızla evlenip ev aldı diyosunuz.
Yani başında sonunda mantık yok dediklerinizin. Çalışmanız yada çalışmamanız yalnız sizi ilgilendirir bu sizin tercihinizdir. Kişi ister çalışır ister çalışmaz, çalışmayanın çalışana laf etme hakkı olmadığı gibi çalışan kişinin de çalışmayana laf etme hakkı yok. Herkesin kendi yağı istediği gibi kavrulur. Sonucta asgari ucretle herseyden kisip karnimiz tok diyip mutlu olan da var, 10 15 bin kazanip yetemiyorum diye aglayanlar da var.
Size tavsiyem kimseyle kendi hayatınızı kıyaslamamanız.
Yarın obür gün ultra zengin ev hanımı bi arkadasiniz olur mazallah nazardan oteki tarafa gider kadın. :)
Hic kimsenin hayati disaridan gorundugu gibi degildir emin ol. O cok mutlu gozuken insanlarda belki sana imreniyor. Okumus memur olmus kendi ayaklari ustunde duruyor die. Belki eski sevgilinin ailesi ona ev aldi yeni esi maddi sikinti cekmicek ama nerden biliyorsun belki surekli bu kafasina kakilacak? Yada beklentileri articak? Belki kiz kendi evim die benimseyemeyecek ? Ama sen kendin disinle tirnaginla almissin evini kimse hic biseyine laf edemez. Evim die gururla soylersin bide oyle dusun. Bizde kendi dugunumuz kendimiz yapmis borca girmistik. Okadar kurardimki kendimi bem sabahin koru ise giderdim o esyalari odemek icin. Ama cevremde 1 tl borcsuz evlenenleri gorurdum. Herseylerini aileler almis. Ister istemez aklima gelirdi o dusunceler. Ben borcum olmasa simdi parami kenara koyardim derdim. Ama onlarin evlerine esyalarina hep karisilirdi bize kimse laf edemedi mesela?Allah saglik versin. Nasip isi.Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,
Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
Ben anladım seni .Aynı soruyu defalarca kez kendime sormuş bir insan olarak evet esiniz iyi bı insansa çalışmak fuzuli yük altına sokuyor kadını .Ama hep diyorum kaç yasindasiniz bilmiyorum ama biz 90larin çocukları annelerimizin aman kızım oku kimseye muhtaç olma lafıyla büyütüldük doğru mu bilmiyorum ama benim çocuğumun çektiği rezilliği benim çektiğim rezilliği bir ben bir Allah bilir .Ha şimdi şöyle bı durum var boşandım iyiki çalışıyorum diyorum ama iyi bı insan olsaydı eşim kesinlikle çalışmazdim .Bazen kader kısmet demek lazım bazı olaylar için .Hayırlısı demek lazım .Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
Madem zengin olmak ıstıyodunuz hayırlı bir kısmetmış sızın için.Ben her seyın birlikle beraberlıkle olacagına ınanıyorum .Eşinizi çok sevsenız bu dusunceler aklınızdan gecmezdı .Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Kendine dert arama lütfen... Vallahi derdin yok. Çalışıyor olmak bile ne güzel şey... Zor ama başarmak güzel. Hesabı bizde yapıyoruz inan. Ama olay ne yesek boyutuna gelmemeli o kadar da değilEvde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Yalansa yalan deYarın obür gün ultra zengin ev hanımı bi arkadasiniz olur mazallah nazardan oteki tarafa gider kadın. :).
Bu kısma çok güldüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?