- 15 Mart 2017
- 931
- 1.435
- 113
- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
-
Teşekkür ederim bilgi için. Ben de KPSS ye hazırlanıyorum araştırıyorum ve az çok biliyorum anlattıklarınızıSelam 4.000 TL yi görünce dikkatimi çekti, bimde iyiymiş 2.500. Zamla 3 olur. Bizde senede iki zam. Arada 1 TL kalır. Eskiden arada bayağı fark olurdu. Tamam asgari ücret de çok artsın ama artış olarak memura da olsa keşke. Yoksa miktar iyi sözüm yok da yakında memur ücretinin albenisi kalmayacak, yine de değişmem de eleştiri mahiyetinde.yıllardır memurları en az 4 alıyor sanıyorlar. Daha yeni, yılbaşında 4 e 200 falan kaldı. Çok şükür tabi de yıllardr en az 4 sanıyolar. Bazı şeyler tvye o kadar yanlış aktarılıyor ki. Memura 9 gün tatil falan. Bayramlarda da nöbet tutuyoruz. Ailemiz şehirdışında, 1 gün bile nöbet olsa gidemediğimiz oluyor. Ekstra ücret veya izin de yok. Herşeye rağmen çok şükür tabi değişmem hiçbir işe ama bilgi vermek istedim sadece
Selam 4.000 TL yi görünce dikkatimi çekti, bimde iyiymiş 2.500. Zamla 3 olur. Bizde senede iki zam. Arada 1 TL kalır. Eskiden arada bayağı fark olurdu. Tamam asgari ücret de çok artsın ama artış olarak memura da olsa keşke. Yoksa miktar iyi sözüm yok da yakında memur ücretinin albenisi kalmayacak, yine de değişmem de eleştiri mahiyetinde.yıllardır memurları en az 4 alıyor sanıyorlar. Daha yeni, yılbaşında 4 e 200 falan kaldı. Çok şükür tabi de yıllardr en az 4 sanıyolar. Bazı şeyler tvye o kadar yanlış aktarılıyor ki. Memura 9 gün tatil falan. Bayramlarda da nöbet tutuyoruz. Ailemiz şehirdışında, 1 gün bile nöbet olsa gidemediğimiz oluyor. Ekstra ücret veya izin de yok. Herşeye rağmen çok şükür tabi değişmem hiçbir işe ama bilgi vermek istedim sadece
Haha ağzınıza sağlık. Dedim taşlamasınlar da beni. Allah kolaylık versin. Hayırlısıyla kazanırsınız inşaalah. Şartlara göre değişiyor aynen. “Mesela siz 2500 lira maaş 3000 olur iyiymiş diyorsunuz ama” gülesim geldi kendimeTeşekkür ederim bilgi için. Ben de KPSS ye hazırlanıyorum araştırıyorum ve az çok biliyorum anlattıklarınızıtabii memurluk statüsü de önemli arkadaş ne olarak görev yapıyor bilemem ancak bulunduğu bakanlığa göre çok daha fazlasını da kazanıyor olabilir, en az 4000 dedim. Aileden uzak olmak zor tabi ki ama normal bir insan en fazla 1 yılda alışır. Benim etrafımda memur tanıdıklarım (hemşire ve öğretmen olanlar) o kadar rahat ve memnunlar ki. Hele hemşire olan, zaten maaşları var, döner sermaye var, ama ek döner az diye yakınıyorlar :) tabi bahsettiğim insalar yıllardır memurluk yapmış insanlar fazlasını istiyorlar kendilerince haklı sebepleri vardır ama ülkede özel sektör denen bir bela var, insanı sömüren, döner ek döner de neymiş haberleri yok. Mesela siz 2500 lira maaş 3000 olur iyiymiş diyorsunuz ama olay sadece maaş olsa keşke, anlattığım çalışma şartları bir kadın için o kadar zor ki. Nerden biliyorum çünkü 5 gün yaptım bu işi ve bu 5 gün hayatımın en berbat 5 günüydü. Aslen fizyoterapistim bu arada, bu işin içinde de sizin benim veya bir başkasının meslektaşı çok. Sadece kpssye hazırlanmamışlar ve iş bulamadıkları için bu işi yapıyorlar, yani kimseden aşağı konumda değiller.
Neyse, hal höyleyken bu durumda memurların “bazı” şikayetleri bana şımarıkça geliyor. Genel olarak devlet memurluğu özel sektöre göre rahat bu yüzden bu kadar sinirlendim arkadaşın madur havası yaratmasına :)
Arada 300-400 TL miz var ve yemek param yokHerkes memurlugun şartlarının cok iyi oldugunu yaziyor. Boyleyse cok kotuymus. Ama ogretmen 10 bin aliyor falan yaziliyor burdada denk geliyorum.
Ogrenci kardesim su meshur kahve zincirinde calisiyor. Yilda bir terfi aldi. Oyle zor da degil yani okulla beraber idare ediyor. 3400 aliyor. 550 de yemek karti. Ozel sigortasi var suanki pozisyonundan oturu. Ek mesai falan durumu yok. 7.5 saat calisiyor sadece. (Ilk girdiginde özel saglik sigortasi yoktu)
Ise girerken de herhangi bi sart aranmamisti. Insanlar bosuna kpss diye kivraniyor öyleyse.
Arada 300-400 TL miz var ve yemek param yokmesai bizde de yok. İş bitmezse kal çalış kaç saat. Değişiyor ama genel olarak iyi denilebilir.
bence; çalışmaya ihtiyacı olmadığı halde, çalışmak için başka şeylerden vazgeçmek çok büyük kayıp. ki siz bu kayıbı bizzat yaşamışsınız.Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,
Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
Olsun olsun Allah aşkına girin. Benim yüzümden oldu galiba üzülürüm. Herşey para değil..Hedef tutarsa 800 de prim aliyor. Surekli tadim promosyon ürün geliyor. Kahve kurabiye falan.
Kpss ye girecektim suan vazgectim.
Allah herkese gönlündeki gibi bi is nasip etsin
Genelleme yapılmamalı, memur var memur var. Kadroya göre değişen bir şey bu, hatta öğretmenler bile kendi arasında çok farklı kazanabiliyor.Herkes memurlugun şartlarının cok iyi oldugunu yaziyor. Boyleyse cok kotuymus. Ama ogretmen 10 bin aliyor falan yaziliyor burdada denk geliyorum.
Ogrenci kardesim su meshur kahve zincirinde calisiyor. Yilda bir terfi aldi. Oyle zor da degil yani okulla beraber idare ediyor. 3400 aliyor. 550 de yemek karti. Ozel sigortasi var suanki pozisyonundan oturu. Ek mesai falan durumu yok. 7.5 saat calisiyor sadece. (Ilk girdiginde özel saglik sigortasi yoktu)
Ise girerken de herhangi bi sart aranmamisti. Insanlar bosuna kpss diye kivraniyor öyleyse.
Hedef tutarsa 800 de prim aliyor. Surekli tadim promosyon ürün geliyor. Kahve kurabiye falan.
Kpss ye girecektim suan vazgectim.
Allah herkese gönlündeki gibi bi is nasip etsin
Milletin hayatını eleştireceğime evde oturup tembel olurum daha iyi.Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir
Ne alaka herkesin kendine yazılmış bir rızkı var ve çalışmadan da gelecek rızk var demekki evde nasıl zorluklarla idare edildiğini tahmin edemezsin.Yanlış düşünüyorsun.Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,
Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
Evet bim de çalıştım 5 gün, yeni mezun olmuştum iş bulamadığım için girdim. O kadar çok belim ağrıyordu ki, iş çıkışı nişanlım geliyordu, onu bekleyene kadar asfalta uzanmamak için zor tutuyordum kendimi :) ve iş çıkışı çantamdan telefonumu çaldırdım, kendimde değildim çantamın ağzı açık yürüyormuşum almışlar içinden farketmedim bile... Allah yardımcıları olsun markette çalışanlara, işleri çok zor.Haha ağzınıza sağlık. Dedim taşlamasınlar da beni. Allah kolaylık versin. Hayırlısıyla kazanırsınız inşaalah. Şartlara göre değişiyor aynen. “Mesela siz 2500 lira maaş 3000 olur iyiymiş diyorsunuz ama” gülesim geldi kendimeiçerikleri okumadım da, hangi işi 5 gün? BİM mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?