Çalışan Kadınlar Sizde de bu var mı?

Bende hayat hikayemi anlatayım. 2 yaşında babamı kaybettim,12 yaşında annemi kaybettim. Sürekli milletin eline baktım, Ayakkabısız okula gittim. Çok ağır hastalık yaşadım,halende hastayım tedavisi yok. Evet şu anda çalışıyorum işim var . Biliyor musun en çok neyi istiyorum keşke sağlığım olsaydı. Insan en çok neyi istiyorsa onla sınanır bunu unutmayınız .

Teşekkür ederim bilgi için. Ben de KPSS ye hazırlanıyorum araştırıyorum ve az çok biliyorum anlattıklarınızı tabii memurluk statüsü de önemli arkadaş ne olarak görev yapıyor bilemem ancak bulunduğu bakanlığa göre çok daha fazlasını da kazanıyor olabilir, en az 4000 dedim. Aileden uzak olmak zor tabi ki ama normal bir insan en fazla 1 yılda alışır. Benim etrafımda memur tanıdıklarım (hemşire ve öğretmen olanlar) o kadar rahat ve memnunlar ki. Hele hemşire olan, zaten maaşları var, döner sermaye var, ama ek döner az diye yakınıyorlar :) tabi bahsettiğim insalar yıllardır memurluk yapmış insanlar fazlasını istiyorlar kendilerince haklı sebepleri vardır ama ülkede özel sektör denen bir bela var, insanı sömüren, döner ek döner de neymiş haberleri yok. Mesela siz 2500 lira maaş 3000 olur iyiymiş diyorsunuz ama olay sadece maaş olsa keşke, anlattığım çalışma şartları bir kadın için o kadar zor ki. Nerden biliyorum çünkü 5 gün yaptım bu işi ve bu 5 gün hayatımın en berbat 5 günüydü. Aslen fizyoterapistim bu arada, bu işin içinde de sizin benim veya bir başkasının meslektaşı çok. Sadece kpssye hazırlanmamışlar ve iş bulamadıkları için bu işi yapıyorlar, yani kimseden aşağı konumda değiller.

Neyse, hal höyleyken bu durumda memurların “bazı” şikayetleri bana şımarıkça geliyor. Genel olarak devlet memurluğu özel sektöre göre rahat bu yüzden bu kadar sinirlendim arkadaşın madur havası yaratmasına :)

Hayatın bu kadar düz mantıkla çalıştığı ve adil olması gerektiği fikrine nasıl kapıldınız acaba? yani ben çalıştım çaba verdim o halde diğerlerinden iyi olmalıyım kadar basit değil maalesef. hoş esas sorun da bu değil anlaşılan bir çok kişi yazmış zaten. ben olsam, hayatımın şartlarından ziyade, artık kendi yuvamı kurmuşken evlenen eski sevgilimin eşinin kavuştuğu rahat şartlar beni neden rahatsız etti düşüncemi baya bi irdelerdim. emin olun bir yerlerde sizin hayatınıza bakıp imrenenler de var. olay bu değil, benden iyisine bakıp hayıflanayım, benden kötüsüne bakıp oh diyim değil. çünkü bunun sonu yok. bu düşüncelerden bir an evvel sıyrılıp hayatınıza odaklanmanızı tavsiye edebilirim ancak. mutlulukla özdeşleştirdiğiniz şey her çabanın karşılığını almaksa, daha çoook düşüncelere kapılırsınız.

Herkes memurlugun şartlarının cok iyi oldugunu yaziyor. Boyleyse cok kotuymus. Ama ogretmen 10 bin aliyor falan yaziliyor burdada denk geliyorum.
Ogrenci kardesim su meshur kahve zincirinde calisiyor. Yilda bir terfi aldi. Oyle zor da degil yani okulla beraber idare ediyor. 3400 aliyor. 550 de yemek karti. Ozel sigortasi var suanki pozisyonundan oturu. Ek mesai falan durumu yok. 7.5 saat calisiyor sadece. (Ilk girdiginde özel saglik sigortasi yoktu)
Ise girerken de herhangi bi sart aranmamisti. Insanlar bosuna kpss diye kivraniyor öyleyse.

Bende çok çabaladım, şimdi işimde maaşımda var çok şükür böyle çok iyiyim
Etrafımda hatta yakınımda 24 saat evde oturup altıda başlarının desteği ile evi ve arabası olanlar var
Hiç onlarla kıyaslamadım kendimi açıkcası

valla ben babamin parasini yiyerek bir gun bile calismadan hem kendim yasarim hem torunlarimin torunlarini bile yasatirim. ama niye yapayim? insanin kendisinin basardigi seyin karsiligini almasi kadar guzel bir sey var mi? bana dogru gelen bu, belki baskasina degildir.

ne sacma seylere ozeniyorsunuz ya. bunlarin hepsi bir tercih, evde oturmak da tercih calismak da. ama calisirken evde oturanlari laf arasinda gommek tercihin disinda bir sey. bana ne isteyen istedigi gibi yasar. benim dogrum bu ben buna gore yasarim, baskasindan size ne?

Haha ağzınıza sağlık. Dedim taşlamasınlar da beni. Allah kolaylık versin. Hayırlısıyla kazanırsınız inşaalah. Şartlara göre değişiyor aynen. “Mesela siz 2500 lira maaş 3000 olur iyiymiş diyorsunuz ama” gülesim geldi kendime içerikleri okumadım da, hangi işi 5 gün? BİM mi?

Arada 300-400 TL miz var ve yemek param yok mesai bizde de yok. İş bitmezse kal çalış kaç saat. Değişiyor ama genel olarak iyi denilebilir.

Arada 300-400 TL miz var ve yemek param yok mesai bizde de yok. İş bitmezse kal çalış kaç saat. Değişiyor ama genel olarak iyi denilebilir.

Hedef tutarsa 800 de prim aliyor. Surekli tadim promosyon ürün geliyor. Kahve kurabiye falan.
Kpss ye girecektim suan vazgectim.

Allah herkese gönlündeki gibi bi is nasip etsin

bence; çalışmaya ihtiyacı olmadığı halde, çalışmak için başka şeylerden vazgeçmek çok büyük kayıp. ki siz bu kayıbı bizzat yaşamışsınız.
bazı kesimlerce şu pompalanıyor; kendi paranı kazan kimseye muhtaç olma. ama şu gözden kaçırılıyor; bu dünyada erkek kadına, kadın da erkeğe muhtaç olacak şekilde yaratılmış. ben kocama muhtaç olmam dedim diyelim. kocamda 'ben karıma neden muhtaç olayım ki' derse ne olacak.

olacağı şu; evlilikler çatırdayacak. ki şu zamanda bir çok evlilik bu sebeple çatırdıyor.

gerçekten çalışmak zorunda olanlara bir sözüm yok.

bir de şunu diyenler var; yarının ne getireceği belli değil. onlara da cevabım şu; ihtimaller için kesin olan şeylerden vazgeçmek ahmaklıktır. mesela kayak yapmanın eğlenceli bir aktivite olduğu kesindir. ama kötü bir kazada sakat kalma ihtimali vardır. işte tercihini bu ihtimal üzerine bina eden insan, aslında daha baştan mahrumiyeti seçmiştir. ama sorsan herkesten daha akıllı olduğunu savunur.

her neyse... anlayana sivri sinek saz... anlamayana davul zurna az...

kayak sadece bir örnekti. örneğe takılıp kalmayın lütfen.

Genelleme yapılmamalı, memur var memur var. Kadroya göre değişen bir şey bu, hatta öğretmenler bile kendi arasında çok farklı kazanabiliyor.
Allah herkesin kazancına bereket versin.

Hedef tutarsa 800 de prim aliyor. Surekli tadim promosyon ürün geliyor. Kahve kurabiye falan.
Kpss ye girecektim suan vazgectim.

Allah herkese gönlündeki gibi bi is nasip etsin

Bir işten beklentiniz sadece maaşsa evet girmeyin, ama kariyer planınız yoksa, belirli ve aranan bir mesleğiniz yoksa memuriyet iyidir. Evet çok uzamaz çok kısalmazsınız ama özel sektörde 6000 mi, memuriyette 4000 mi deseniz ben memuriyeti tercih ederim.
Sosyal hakları ve diğer getirilerini de düşünmek lazım. Belki özel sektördeki bir arkadaş 2000 fazla kazanır benden ama benim doğum izni hakkıma sahip değildir.

Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir
Milletin hayatını eleştireceğime evde oturup tembel olurum daha iyi.
Sizi ne ilgilendirir milletin hayatı?
Ha o kadar işinizin gücünüzün hayatında millete özlenecek zaman buluyorsunuz ya pes.

Bazen ben de düşünüyorum bunu, okuduk meslek sahibi olduk, hergün belki de binbir zorlukla trafikle barzo patronlarla uğraşıyoruz. Ama bi yandan evlenip çalışmayan arkadaşlarım var sanki daha kolay daha mutlu hayatları ahh ahh

Ne alaka herkesin kendine yazılmış bir rızkı var ve çalışmadan da gelecek rızk var demekki evde nasıl zorluklarla idare edildiğini tahmin edemezsin.Yanlış düşünüyorsun.

Milletin hayatından size ne ? Memur olmayı tercih eden sen değil miydin? Bişeyleri bişeylere feda etmek lazım malesef.. Kendi işimi yaparken aldığım riskleri dinlemek ister misin? Ben bukadar risk altına girip bir çok şeyi göze almışken benim hayatım standartın dışında olduğunda kusura bakma ama batmayacak sana.

Evet bim de çalıştım 5 gün, yeni mezun olmuştum iş bulamadığım için girdim. O kadar çok belim ağrıyordu ki, iş çıkışı nişanlım geliyordu, onu bekleyene kadar asfalta uzanmamak için zor tutuyordum kendimi :) ve iş çıkışı çantamdan telefonumu çaldırdım, kendimde değildim çantamın ağzı açık yürüyormuşum almışlar içinden farketmedim bile... Allah yardımcıları olsun markette çalışanlara, işleri çok zor.

Çalışan kadın parasının bir kısmını ya kreşe ya bakıcıya veriyor .
Yol parası var.
Yemek parası var.
Belli bir ortamda olduğu icin hep aynı kıyafet takı toka vs olmuyor bunlar içinde bir masraf.
Kuaför parası var.
Kalan paranın bir kısmı da borca vs gidiyor
Is arkadaşının doğum günü ya da aylık yemekler vs de oluyor elinde kalan çok ta bir para değil. Ama çalışmayan bayan ya da çocuğu için çalışmayı bırakan bayan saydıklarımın hepsini kocasının verdiği belli bir miktar ile de yapabiliyor. Günlere halk eğitim kurslarina vs katılıyor sosyallesiyor. Belki sadece ev yükü olup is yükü olmadığı için daha zinde ve genç görünüyor yani bilemiyorum bunlar benim görüşüm ama.bir dönem çalışmış bir dönem çalışmamış biri olarak görüşünüz tuhaf geldi neyi umuyordunuz atandım çalışyorum en iyi ben yasamaliyim ev hanımları yaşamasın mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…