Çalışan Kadınlar Sizde de bu var mı?

Herkes de ev hanımlarına yüklenmiş o kadar imreniyorsaniz yada kıskanıyorsaniz sizde evhanımı olabilirsiniz ama işinize gelmez çünkü her ay cebinize en az 2 3 bin lira giriyor.. burda evhanımları ezik yazık vs konumuna düşürülmüş ben de çalıştım evhanimi olan anneme arkadaşlarıma hiç o gözle bakmadım aksine ne rahatmış ya çalışmak ev hanımlarına yazık derdim eve gidince yemekleri yapardım evi silip süpürürdüm yani öyle kolay değil bi evı döndürmek 3 kardeşiz biz annem 4 kişinin ütüsu çamaşırı yemeği bulaşıgı kiri pisi yapardı kımsede al hanım bu ayki maaşın bu demezdi bildiğin hayrına yapardı yani bizi sevdiği için.. hiçte şikayet etmezdi .. yoksa annemde biliyordu biyerde çalışıp akşama kadar yoruldum işleri siz yapın ben dinlenicem demesinı hiç lüks bi hayatı da olmadı annemin..kısaca kadınlar çalışacak..çalışacak ki ne maddi sıkıntı çeksin nede evin yükünü sırtlansın..

Dönersiz çalışıyorlar. Ki bunlar cok ücra yerler mesela suruç .. isteyen arastirabilir maalesef durum budur .

Memur olarak çok çok iyi şartlarda yaşamanız zaten mümkün değil. Belli bir maaşla çalışıyorsunuz sonuçta. Bunu siz seçtiniz.

Mesela ben memur olmayı hiç düşünmedim. Hep özel sektörde çalıştım. Sonra risk alıp kendi işimi kurdum. Meslektaşım olan bir memurun 1 ayda kazandığınız parayı ben 3 günde kazanıyordum.
Sonra bamm, bir kriz, her şey yerle yeksan... Şu an elektrik faturamla bakışıyorum :)
Ne oldu onca emek?
Benimle aynı durumdaki biri çevresi sebebiyle krizden hiç etkilenmemiş de olabilir.
Bunu düşünerek kafayı mı yiyeyim?

Yaptığınız kıyas gereksiz. Çünkü her zaman bizden daha iyi hayatlar yaşayan insanlar var.
En iyi okullarda en iyi bölümleri bile okusanız çevresi sizinkinden daha iyi olan biri 1-0 önde başlar.
Siz de başka sebeplerle, başka birilerinden 1-0 önde başladınız. Çünkü dünya böyle.

Bunu dert edip eski sevgiliyi düşünmek de eğitiminizi ve çalışıyor olmanızı içselleştirmediğinizi gösterir.
Çünkü siz seçimlerinizi ve elde ettiklerinizi, edeceklerinizi değil bir erkeğin size sunabileceklerini düşünüyorsunuz.
Kendinizi birey olarak görmüyorsunuz.
Ama maddi gücünüz sadece sizinle alakalı.
Önce bunu kabul edin. Memnun değilseniz buna göre bir yol çizin.
Başkalarının yolunu sorgulamak size bir şey kazandırmaz.

Hayallerini bırak benimle evlen diyen adamı istemediğiniz için mi bu düşünceler. Çok para konforlu hayatta olsaydın bu düzenini arardın. Kararlarınızi kendiniz veriyorsunuz. Kendi çabamla alacağım evim benim için daha değerli kıymetlidir. Kaşıkla veren kepçe ile geri alır.

50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için.
Aynen de öyle oluyor nisanliyken 5 bileşik taktılar onuda uyanıklık yapıp ev düğünden once alınsın da boşanma olursa gelin hak iddia etmedin diye bilezikleri peşinat yaptılar kredi ödüyorum evlendiğinden beri ama bilmiyorlar ki evliyken borç ödendiği icin bende alırım evden hak .dugundede kaynanama sordular niye bisey takmadınız geline diye ne dese begenirsiniz '"ev aldik daha ne yapalim '' . Bilezikleri esim hic destek görmeden aldı herseyini kendi yaptı ben on sene kredi ödeyeceğim ama evi onlar almis oluyor bak sen . Ayrica okuyanin çocuğunda bir okumayaninda orda sizi kınadım hos bir cümle olmamıs

Ben sizi çok iyi anladım ama bardağın dolu tarafından bakın lütfen...
Sağlıklısınız en önemlisi, evinizde huzur var güzel bir yavrunuz var,kimseye muhtaç değilsiniz. 20-25 yıllık borçtan bahsetmişsiniz, beni yanlış anlamayın ama neden gidip o kadar borç batağına kendinizi koydunuz? Bütçenize göre ev alsaydınız ödemeleri sizi zorlamayacak şekilde (tahminimce elinizde çoğu para krediye gidiyor) bu mantığı anlamıyorum. Bende çalışıyorum fakat gidip devasa bir borç altına girmedim, bütçeme uygun bir ev satın aldım ve ödemesinde sıkıntı yaşamamak için. Maaşımın çoğunu krediye vermemek için gözüm bir şeyde kalmasın diye şuan krediyi rahatlıkla ödeyebiliyorum hem de istediğimi kafama takılmadan alabiliyorum. Burada ki hatanız gücünüzün üstünde bir ev satın almışsınız. Şuan lüks bir evde oturuyor olabilirsiniz ama içinde ruhsal olarak mutlu değilsiniz istediklerinizi yapamıyorsunuz. ilk işe başladığımda bilinçsizce harcamalar yapmıştım inanın elimde bir şey kalmıyordu ama o yaşadığım zorluk bana şunu öğretti ayağını yorganına göre uzat... Para ile ilgili kısım sizin gücünüzden fazla ev işine girişmenizden kaynaklı.

Ev hanımlarına gelelim, ev hanımları pek rahat değil mesela tüm gün ev işi, çocuk, koca, kocanın ailesi sırf çalışmıyor diye kocasının verdiği paranın hesabını tutması veya aşırı mutsuz ama çalışmıyor diye boşanamayan binlerce kadın var. Zenginler demişsiniz ama o adamlarda emekle , risklerle zenginleşmiş. Risk almayan zengin olamıyor veya zamanında akılı yatırım yapanlar zenginleşiyor :) Memur olanların tercihi risk almadan güvencede olmaktır dolayısıyla zengin olamaz. Yinede size tavsiyem bardağın dolu tarafından bakın kıyas yapmayın mutsuz olursun veya şöyle bir şeyde yapabilirsiniz aldığınız evi satıp bütçenize göre ev alıp ödemelerde zorlanmadan hayatın tadını çıkarabilirsiniz. Sıkıntı çektikten sonra aşırı lüks evi ne yapayım.

Çok değişik bir bakış açısı olmuş.

Ev hanımlarını kucumsuyorsun aklıncà. Mesleğim var ve evet ev hanimiyim kendimi de garantiledim misler gibi yaşıyorum çocuğuma da kendim bakıp vakit ayirabiliyorum çok şükür .
Bende seni kucümseyim ozaman okadar memur olmuşun okumuşun falan ama kendini eğitememışın nice zar zor imkanla geçinip ev hanımı olAn kadın, sizin gibi evliyken eski sevgilim diye bahsini bile açmaz utanır.
Bu arada milletin ana babası evladına mal mülk alıyorsa,ailenizde çalışaydi Size mal mülk alaydi.
Madem ev hanımları diye küçük görüyorsun zihniyetin sana göre çok çok ondeyse erkek ailesinden beklemeyeceksin tamammi memur arkadaşım çok saygı değer memur arkadaşım ,senin ailende sana yapsın . .
Sanane kimin ne kazanıp nasıl yaşadiğindan . Koskoca insansiniz mesguliyet bulun kendiniZe . İş sonrası ev hanımlari gibi iş güç yapın kiskançlik aklınıza gelmez..çünkü oturduğun yerde belli boş kalıyorsun .

Eğer hayatınız size zevk vermiyorsa eksik olan tek şey şükürdür. Büyük hedefler insanı hep gelecekte yaşatır ve bugüne karşı memnuniyetsiz yapar. Öylece durup şikayet etmek anlamsız birşeyler yapın o zaman. Çalışmak istemiyorsanız çalışmayın. Çevrenizdeki o mutlu insanlar herşeyi kontrol edemeyeceğini bilen insanlar. Hayatı akışta yaşıyorlar bu yüzden mutlular. Siz ya geçmiş ya gelecektesiniz böyle mutlu olamazsınız.

Yardım etseler de beklemiyorum dedim zaten ayrıca ailem bana ev ve dükkan da bıraktı ama ben evi başka yerde istiyorum

Biz de iki kisi calisiyoruz sunu yesem bunu yesem hesabi yapmayiz alir yeriz.
Hemen ev alalim araba alalim kredi cekelim derdine duserseniz tabi calistiginizdan bir sey anlamazsiniz.
Artik cogu anne baba cocuguna ev falan almiyor, herkesin durumu ortada. Ev olmasa olmuyor mu ayrica.?

Bence şu an borçların verdiği gerginlik ve bir şeyleri elde edememenin hayal kırıklığını yaşıyorsunuz. Bende evlendim borca düştüm ve çok sorguladım hani ben ekonomiik açıdan rahat etmek için okudum çalışıyorum diye.Şh an borçlar bitti hatta ikinci eve girdik, ödemeler gırra... Ama kafam rahat,çünkü ilk dönem borçlar bitince rahat rahat yedim içtim gezdim giydim... Borçlarınız bitince rahatlarsın umarım. Mutlu günler diliyorum.

Liseyi bitirdikten sonra kpss sınavına girdim sene1999 ilk kpss ydi. O zamanlar lise mezunları düz memur olarak atanıyordu. Sınavı kazandım. Atamam 3 sene sonra oldu. O arada 2 senelik muhasebe okudum ve şans bu iyi bilenen süt peynir markasının muhasebe bölümünde iş buldum. Sene 2000 veya 2001 di o sıralar maaşım 900 TL di. Ama aşırı yoğun çalışma şartları vardı. Sonra bi telefonla memurluğa atandığımı öğrendim ve istifa ettim. Yarı maaşla memurluğa başladım. Maaşım az ama rahatım yerinde. İş ve maaş güvencem var. Eşimle tanıştım o da devlet memuru statüsü benden yüksek maaş olarak 3 katı alıyor. Ama stresli işi var. Eşi daha az maaş alan ve çalışmayan bir arkadaşım var. Evi benimkinden iyi, eşyaları iyi, arabaları iyi. Hiç de aklıma sorgulamak gelmedi. Herkesin standardı farklıdır.

Bide her zaman komşunun tavuğu komşuya kaz görünür.

Ya şimdi okumakla alakası yok. Okuduk diyorsunuz ama iki kişi çalışmasak çok zor diyorsunuz. 20-25 yıl ödenecek borcu da düşünemiyorum. Herhalde 2-3 milyon tl’lik bir evden bahsediyorsunuz. Geçmişteki ilişkilerinizi stalklayıp şu an ki hayatınızla kıyaslamanız zaten çok büyük hata. Bende eşimle hala ev sahibi olamadık. Ev alma planları yaparken 2. Çocuk oldu ve şu an ücretsiz izne ayrılmak zorunda kaldık. Borca girip ev de alamıyoruz. Eşim o borca girer öderiz de aslında ama yaşayamadığım yersen ev almak saçma olur. Ama asla geçmişte yaşadığım ilişkiyi, imkanları şu anla kıyaslamam. Eğer öyle olsa milyarder olacak insanlar dahi vardır aramızda.Şu an tek şükrettiğim şey sağlığım. Okuduk ettik, bunun İçin mi demiyorum gayet mutluyum çocuklarımla. Evet bazı zorunluklar olabilir ama bunlar hepimizin hayatında var. İnsanların doğduğu zaman onlara düşecek şansı siz seçemezsiniz. Ben bunu şans olarak görüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…