• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadınlar

rpt

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
717
1.716
313
İlk konu açışım. Bugünkü konudan sonra sorum çalışan kadınlara. Arkadaşlar kaç kişi kazandığı parayı eşinin eline sayıyor ve psikolojik fiziksel şiddet görüyor. Zaten sanal ortam gerçek cevaplar gelirse çok sevinirim.

En iyi cevap
İlk konu açışım. Bugünkü konudan sonra sorum çalışan kadınlara. Arkadaşlar kaç kişi kazandığı parayı eşinin eline sayıyor ve psikolojik fiziksel şiddet görüyor. Zaten sanal ortam gerçek cevaplar gelirse çok sevinirim.
13 yıldır evliyim. İlk 3 ay kesemiz bir olsun diyerek kendime bir miktar ayırıp ona veriyordum. Baktım paranın nereye gittiği belli değil. Bir daha asla vermedim masrafları 2 ye böldük.
Sonra ev alışverişi vs hep ortak yaptık. Ama yıllar geçti artık o bana veriyor.

Ben harcama borç ödemeler vs yapıyorum. 1 ay boyunca çalışıp eşin eline para sayıp 3 kuruş harcasa sorun olan kadınları anlayamıyorum.
Belki ödemeler vs düzgün yapılıyordur herşey şeffaftır ok. Ama böyle değilse zor yani.
şimdi konu eşin kadının parasına el koyması mı kadının parasını başına buyruk harcayabilmesi mi

burada bir çok konu açılıyor çalışan yahut çalışmayan kadınlara dair

mesela eşim bana 250 TL harçlık veriyor diyor birisi herkes olur mu çok az çocuğa versen yetmez diyor (haklı mı haklı)

ama konunun derinine inince krediler, ödemeler, aylık masraflar çıkınca elde 300 TL kaldığını, bunun da 250 sini kadına verdiğini görüyoruz

bence paranın nasıl harcandığı önemli olan

yani gelir 10 bin eğer bu gelirin 6 bini ile kredi ödenip kalan 4 bin ise konu kimsenin ama ben çalışıyorum ayrı param vs diyecek ortamı maalesef ki olmuyor burada konu o 6 binlik kredi borcuna birlikte karar verilip verilmediği oluyor

6 bin kredi 500 faturalar 1500 mutfak 1500 çocuk deyip kalan 500 ise konu zaten konuşulacak bir para kimde kalsın kalmıyor

yahut konularda var "çalışan kadının ihtiyaçları" olur klişesi

kuaförü, kıyafeti, arkadaşı ile kahve içmesi vs vs ama aynı koşullarda çalışan adamın arkadaşına kahvede ısmarladığı 2 TL lik çay boşa saçılan para, ailenin rızkının başkasına yedirilmesi olur

annem çalışan kadındı

o zaman maaşlar elden alınırdı

ay başında maaşlar alınır eve getirilir koyulurdu

evdeki herkes alır ve harcardı çocuk olarak ben de

gün ile birikim yapılır artan olursa da döviz altın bir şeyler kenara konulurdu

evet kimsenin benim param dediği bir parası olmazdı, ihtiyaç gördüğü şeyleri herkes alır ama büyük şeyler konuşularak alınırdı

örneğin 5 K maaşı olan birisi bugün ben 5 K lık telefon alacağım demezdi, 5 K lık telefon irdelenir, alma şartlarına bakılır, fayda maliyet analizi bunun aile bütçesine etkisi irdelenir ve alınırdı

bizim evliliğimizde benim maaşım da eşimin maaşı da bizimdi

hiç benim maaşım yada X in maaşı olmadı hiç bir gün

bir süreçte eşim iş kurdu ben çalıştım, benim çalışmam karşılığında aldığım para ile o iş döndü

şimdi o işin başında oturuyorum kendi işim diyerek

benim maaşım deyip ayırsaydım, eşime de gelir yok sen de gir çalış deseydim ikimiz de ağır şartlarda çalışır maaşlarımızı alır otururduk

Calışırken komple veriyordum
Bence doğru değil.
Şuan xalışmıyorum ama çalıştığımda Bi kısmını vermemeyi düşünüyorum.
Gecmişte verdiklerim için de bana Bi mülk alacaksın diye tutturdum. Şuan bakıyor.
Ailenin parası ortaktır ama dünya görüşüne göre evi gecindirmej erkege cekip cevirnek kadına ait. Ben Calışırken de cekip çevirdim (kadın geliyordu ama neticede ben cevirdi evi) sonucta parayı alıyorsun duvarı sen sil demedim kocama. Hepsini gec üç çocuk dogurdum bunun bedensel ve ruhsal yıkımı zaten bir olay. O yuzden kimse kadın erkek eşit diyemez.
Evlilikte alınan tüm mülk de eşime ait. Beni aldatsa o arada mal kacırsa ispat da edemem yani kısacası kimseye tam güvenmeye gerek yok. Kızlarına da böyle öğütleöeyi düşünğyorum

Kendime ait olanı asla sacıp savurmadım, sacıp savurmam. Ailemin, kendimin ve cocuklarımın gelecegını düşünüyorum. Baska amacım yok. Ama mal sadece eşimi değil biraz da beni ısıtsın değil mi🤭

Son düzenleme:
15 Yıldır çalışırım daha hiç eline vermedim
zaten ev borcu araba borcu kreş bakıcı derken kalan anca harçlığıma yetiyordu.
geçen yıl borçlarım bitti artık birikime atıyorum yarısını
yarısını da harçlığımı ayırıp eve harcıyorum yine de vermiyorum eline
hem niye vereyim ki?
akşama kadar çocuğundan ayrı çalış eve gel bir de ev işi yemek temizlik
kusura bakmasın eyvallahım olamaz
şiddette görmedim

6 yıllık evliyim.

Evliliğimizin ilk yıllarında benim bekar evimde oturuyorduk kendi ödeme düzenim ve sürekli kullandığım yüksek limitli bir kredi kartım vardı ikimiz de onu kullanırdık. Evlenince de kira faturalar hepsini ben ödemeye devam ettim. Maaşlar yatınca eşim kendi araba için çektiği krediyi ve bir miktar da kendine harçlık alıp maaşın kalanını bana gönderirdi.

Sonra ben ücretsiz izne ayrıldım yine eşim bu sefer masraflar artı kendime harçlık kadarı bana gönderdi.

Sonra taşındık. Şu an ikimizin ayrı kredi kartı var. Maaş yatınca herkes kendi kartını öder çocuğun okulu kira eşimde faturalar bendedir o takibini sevmez. Eşim bunun dışında tarım ve hayvancılıkla ilgileniyor ekstra gider çok olduğu için ben kendi hesabımda kendim istediğim kadar bir miktar ayırır kalanı eşime gönderirim. Ama bu sadece o parayı kullanırım demek değil mesela ben para çekmeye gidemem eşimden nakit alırım.

Onun hesabında kalan birikim olan parayı nasıl değerlendirdiğinden döviz vs alıp bozduğundan ne kadar biriktiğinden haberim olur.

Çok yüksek meblağ bir şey almayacaksam eşime söylemeye gerek duymam. O da aynı şekilde. Kargocular kapıyı eskitti bi kere şaka yollu kapıda çarpışacak artık adamlar dedi o kadar :)

Senin paran benim param lafı hiç geçmedi. Özellikle sen şunu öde ben bunu çdeyeyim parayı sana gönder bana gönder hiç konuşulmadı. Her şey spontane gelişti ve bi düzen oturdu.

Eşim benim hesaba gönderiyor maaşını. İkimizinki benim hesabımda toplanıyor. Bütün harcamalar o hesaptan. Eşimin de ek kartı var o hesaba bağlı. Geçinip gidiyoruz. Kimse kimsenin harcadığına neden harcadın da demez. bir sorun yaşamadık şimdiye kadar. Birikimler de aynı kartlara bağlı altın ve dolar hesabında.

Konu ben değilim başka bir konuda çalışan çok kadının hem parasına eşinin el koyduğu hem de şiddet gördüğü yazıldı. Ben de inanmak istemedim ve konu açtım ama ilk konu açışım olduğu için eksik açmışım konuyu. Konu düzenlemeyi de bilmiyorum maalesef
Para saymak diye bir şey yok. Kartlarımız ortadadır, ödemelerimiz var, onlar ödenir sonra kalanı herkes kendi nasıl isterse öyle harcar. Ama ayrımız gayrımız yoktur, gezmeye de birlikte gideriz alışverişe de, dolayısıyla kalan para da ortak harcanır.
Örneğin dün kendime alışveriş yaptım, kendi kartım hata verdi eşiminkiyle aldım, sormadım bile alırken.

Para saymak diye bir şey yok. Kartlarımız ortadadır, ödemelerimiz var, onlar ödenir sonra kalanı herkes kendi nasıl isterse öyle harcar. Ama ayrımız gayrımız yoktur, gezmeye de birlikte gideriz alışverişe de, dolayısıyla kalan para da ortak harcanır.
Örneğin dün kendime alışveriş yaptım, kendi kartım hata verdi eşiminkiyle aldım, sormadım bile alırken.
Sormak tuhaf zaten. Çocukmuyuz?😀

Maası eline vermem,dolaylı yoldan olarak ona gidiyor ama en azından bende kalması psikolojik olarak rahatlatıyor beni:)
Kızım 22 aylık genel olarak masrafları bende.Saglık sigoırtasında,bezine ,kıyafetine kadar.
Krese kayıt parasını bile dün ben yatırdım.
Maalesef biseylere ortak olmayınca,evin icinde bırbır söylenerek geziyor.
Neyse parası veriyorum susturuyorum:)

Bu normal değil, yanikaç kişi diye sormuşsunuz ama oran yüksekte çıksa düşükte çıksa yaşanılan normal değil.
Parayı verseniz de vermeseniz de şiddetin her türlüsü anormal.

Konu ben değilim başka bir konuda çalışan çok kadının hem parasına eşinin el koyduğu hem de şiddet gördüğü yazıldı. Ben de inanmak istemedim ve konu açtım ama ilk konu açışım olduğu için eksik açmışım konuyu. Konu düzenlemeyi de bilmiyorum maalesef

keşke daha dikkatli konu açsaydın
hepimiz konunun sen oldugunu düşündük ,

Siddeti hic bir sekilde kabul etmemen gerek.
evin gecimi hem kadinin hem erkegin sorunu olmali. Erkegin ustune yikilmamali. 1 ortak hesaba maaslar girsin. Faturalar yatsin. Birikim mumkunse biriktir geri kalan harcayin ikinizde.

Back
X