• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadınlar

rpt

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
717
1.716
313
İlk konu açışım. Bugünkü konudan sonra sorum çalışan kadınlara. Arkadaşlar kaç kişi kazandığı parayı eşinin eline sayıyor ve psikolojik fiziksel şiddet görüyor. Zaten sanal ortam gerçek cevaplar gelirse çok sevinirim.

En iyi cevap
İlk konu açışım. Bugünkü konudan sonra sorum çalışan kadınlara. Arkadaşlar kaç kişi kazandığı parayı eşinin eline sayıyor ve psikolojik fiziksel şiddet görüyor. Zaten sanal ortam gerçek cevaplar gelirse çok sevinirim.
13 yıldır evliyim. İlk 3 ay kesemiz bir olsun diyerek kendime bir miktar ayırıp ona veriyordum. Baktım paranın nereye gittiği belli değil. Bir daha asla vermedim masrafları 2 ye böldük.
Sonra ev alışverişi vs hep ortak yaptık. Ama yıllar geçti artık o bana veriyor.

Ben harcama borç ödemeler vs yapıyorum. 1 ay boyunca çalışıp eşin eline para sayıp 3 kuruş harcasa sorun olan kadınları anlayamıyorum.
Belki ödemeler vs düzgün yapılıyordur herşey şeffaftır ok. Ama böyle değilse zor yani.
Ben maaslimin yarısına yakını eskime veriyorum, borçlarımzi o ödüyor, geri kalan para bana kaliyo, çok kalmasada idare ediyoruz ne yapalım 🤣

• Beğen
Reactions: rpt
Eskiden maaşımı kendime harcıyordum, birikim yapıyordum kafama göre. 1,5 yıldır eşimin işi yok, kartımı verdim. Kartımı vermesem de sürekli para çekip alışverişe yollayacağım, verdim kartı geçiniyoruz benim maaşımla. Ne yapalım biter elbet bu günler de :deli: ama işe girsin, hemen kartımı alıcam, göstermicem bile, çok özledim:dua:

Tüm maaşlar ortak hesaba yatar, ikimizin de erişimi var, kredi kartlarımız var.

Bu forumda inanın ben ilk defa böyle bir şey duydum şok oldum ya annem babam bizde hiç senin paran yok ben idare ederim hiç olmadı para hep ortak mutfaktaki kavanoz , yatak odasındaki bir çekmece ya da bir cüzdan gibi yerdeydi yani yerini hepimiz bilir ne alacaksak alırdık kimi zaman oldu tek babam çalıştı yine olmadı annem babam ben çalıştık yine olmadı kim müsaitse (eskiden online devirden önce) gider faturayı öderdi kim boştaysa yemek yapardı hani para idare etme lafını bende sende dursun lafını bir buradan gördüm bir de evlenince eşimden ama şu şekilde sevgiliyken bile eşimin maaş kartı bendeydi ben sorumsuz harcama yapıyorum diye vermişti bir dönem aynı evde yaşadık yine bendeydi ama öyle alıkoymak gibi değil kendi vermişti ki evlenmeden kaynanam da demişti sende dursun yoksa o bir günde yer bizim hatamız biz çok her istediğini önüne koyduk bilmiyor tutmayı bir ay idare etmeyi demişti. Çalıştığım zaman da oldu işsiz kaldığım zaman da oldu her zaman bendeydi birbirinin parasına el koymak ne demek cidden bu kk da öğrendim

Meraktan bi nevi anket yaptiginizi varsaysak; bdv'den inceleme yapinca belki evet cevabi olarak kabul edilebilecek konu basliklari var ama teknoloji okuryazarligina sahip kk kadinlarina oradan da topluma genellemek buyuk bir hata olur.
Isimiz geregi her birimiz orta ustu olcekte para kazaniyoruz, odememiz gereken cok yuklu krediler olmadikca paralarimiz hesabimizda durur, kendi yatirim planimizi yapar kazanir gene eve harcariz. Kimin onune ne geldiyse onu oder, daha sen sunu ben bunu dedigimizi bilmem. Parasi biten, karti yuksek gelen digerine maasi alinca destek ol der ya da aysonuna kadar sen hallet.. ne aldigimin hesabini bir kere sormadi ki psikolojik siddet uygulasin. Ben salak miyim para yonetemeyecek kadar da bir baskasina maasimi vereyim

• Beğen
Valla çalışıyorum hiçte eşimin eline saymıyorum parayı şiddet de görmedim… Hatta eşim ben çalıştığım halde ihtiyaçlarımı karşılamaya devam ediyor maaşını nereye harcadın diye bir defa bile sormadı da🤷🏻‍♀️

• Beğen
13 yıldır evliyim. İlk 3 ay kesemiz bir olsun diyerek kendime bir miktar ayırıp ona veriyordum. Baktım paranın nereye gittiği belli değil. Bir daha asla vermedim masrafları 2 ye böldük.
Sonra ev alışverişi vs hep ortak yaptık. Ama yıllar geçti artık o bana veriyor.

Ben harcama borç ödemeler vs yapıyorum. 1 ay boyunca çalışıp eşin eline para sayıp 3 kuruş harcasa sorun olan kadınları anlayamıyorum.
Belki ödemeler vs düzgün yapılıyordur herşey şeffaftır ok. Ama böyle değilse zor yani.

En iyi cevap
Eşimin eline para saymıyorum, evin çoğu geçim sorumluluğu telefon faturam da dahil eşimde, benim de sorumluluklarım var tabi. Birikim işi de bende. Gerektiğinde para yolluyorum. Ama ayrımız gayrımız yok, psikolojik ya da başka türlü şiddet yok şükür.

Eline saymak değilde borç ödüyoruz eline saysam ne olacak zaten paranın gittiği yer belli .benim maaşımın 2 katı maaş alıyor kendisi . Borcumuzun günü geldiyse onu ödüyoruz yoksa bekleyip sonra ödüyoruz . Burada önemli olan eşlerimizin davranışı adam yiyip içip geziyorsa evine bakmıyorsa niye para verelim ki .

Çalışıyorum esimin eline para saymıyorum, herşeyimiz ortak. Hesabımız belli. Kim ne kazanıyor nereye veriyoruz hep biliriz. Psikolojisi ve fiziksel şiddet görmüyorum.

• Beğen

KK da hiç yalan birşey yazmadım

onun dışında evliliğimin ilk yıllarında kartım direk eşimin elindeydi ,

5 sene sonra falandı herhalde borçlar bitince elime aldım kartımı ,

fiziksel şiddet görüyorsan lütfen darp raporu al ve boşan

Asla ve asla fiziksel ve psikolojik şiddet görmedim eşimden çok şükür. 15 yıldır beraberiz, her şeyimiz ortaktır. Ben kendi harcayacağım kadar harçlık alır, eşime veririm maaşımı. Aklınıza gelebilecek tüm giderler eşimden karşılanır, ortak paramız onda olduğundan. Beraber paramızı biriktirdik, arabamızı, evimizi aldık çok şükür. Hiç bir zamanda çorunun çocuğunun rızkını benden habersiz bir şekilde harcadığını görmedim, attığı adımı,harcadığı kuruşu söyler, bankadan da görürüm zaten.

ben annemin eline sayıyorum hepimiz aldığımız maaşı getirir önce giderler faturalr mutfak için ayırır ardından harçlığımızı alırız pek birşey kalmıyor zaten :sus:

evli olsam yine bunu yaparım maaşları birleştirir faturalar ödemeler vs ayrır kalan paradan eşime harçlık verir diyerini birikim olarak ayırırım

genelde bu tarz bir durum olmaz
çok istisnai olarak vardır, onlar da konu başlığı açıp cevaplarını almış gitmişlerdir muhtemelen.
sanırım hem para verip hem eşimden şiddet görsen biri olsaydım buraya yazmak yerine başlık açardım diye düşünüyorum
o yüzden başlık taramak daha mantıklı bana göre. buradan anketvari bir sonuç doğru çıkmaz.

Hem çalışacağım hem paranın hepsini eşimin eline sayacağım hem de şiddet göreceğim ha ?
Var mı öyle delikanlı ?
Eşim başının üstünde tutuyor beni.

Ayrıca onun tüm hesapları benim elimde kartları vs. adamı oyarım :D

Çalışıyorum,çok şükür fazlasıyla kazanıyorum. Eşime hiç para vermedim,versemde istemez. Hoş hiç ihtiyacımız olmadıda.. Benim kazandığım birikir hesapta. Bişey alacak olduğumuzda peşinat falan olur genelde benim para.. şimdilerde var yine bir hayalim mesela :) Hiç şiddet görmedim,sosyal çevremde şiddet görenide görmedim. Eğitim,kalite,kişilik.. bunlar başka şeyler..

Para saymaya kalmıyor ben çocuğun okul taksitini ve kredinin birini ödüyorum eşimde ev kredisi ve genel ev masraflarını karşılıyor benim zaten fazla param kakıyor kalanla kredi kartı ile yaptığım alışveriş borcunu da ödüyorum harçlık kalmazsa eşim veriyor sağolsun

KK da hiç yalan birşey yazmadım

onun dışında evliliğimin ilk yıllarında kartım direk eşimin elindeydi ,

5 sene sonra falandı herhalde borçlar bitince elime aldım kartımı ,

fiziksel şiddet görüyorsan lütfen darp raporu al ve boşan
Konu ben değilim başka bir konuda çalışan çok kadının hem parasına eşinin el koyduğu hem de şiddet gördüğü yazıldı. Ben de inanmak istemedim ve konu açtım ama ilk konu açışım olduğu için eksik açmışım konuyu. Konu düzenlemeyi de bilmiyorum maalesef

Back
X