• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadınlar

rpt

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
717
1.716
313
İlk konu açışım. Bugünkü konudan sonra sorum çalışan kadınlara. Arkadaşlar kaç kişi kazandığı parayı eşinin eline sayıyor ve psikolojik fiziksel şiddet görüyor. Zaten sanal ortam gerçek cevaplar gelirse çok sevinirim.

En iyi cevap
İlk konu açışım. Bugünkü konudan sonra sorum çalışan kadınlara. Arkadaşlar kaç kişi kazandığı parayı eşinin eline sayıyor ve psikolojik fiziksel şiddet görüyor. Zaten sanal ortam gerçek cevaplar gelirse çok sevinirim.
13 yıldır evliyim. İlk 3 ay kesemiz bir olsun diyerek kendime bir miktar ayırıp ona veriyordum. Baktım paranın nereye gittiği belli değil. Bir daha asla vermedim masrafları 2 ye böldük.
Sonra ev alışverişi vs hep ortak yaptık. Ama yıllar geçti artık o bana veriyor.

Ben harcama borç ödemeler vs yapıyorum. 1 ay boyunca çalışıp eşin eline para sayıp 3 kuruş harcasa sorun olan kadınları anlayamıyorum.
Belki ödemeler vs düzgün yapılıyordur herşey şeffaftır ok. Ama böyle değilse zor yani.
Bugün başka konuda hatunun biri yazmış çalışan çok kadın varmış böyle olan bende benim etrafımda yok dedim sonra da merak edip konu açtım
Aa bak maaşını annem babama verir
Benim varmış
Ama sonra misliyle geri alıyor her ay
Vermese daha iyi 😂

tonla okudum burada .kadın öğretmen hamile yıllardır maaş kartını eşine kaptırmış uygun fiyatlı düz bir çizme almak istedi diye ne kavgalar çıkarmış kocası.7000 kazanıp 300 tl harçlık alanı da okudum
Bence öyleleri bi akıl sağlığını kontrol ettirsin 🙄

Bu konunun açılış amacı ne?
Benzer durumdaki arkadaşları görüp rahatlamak mı?
Anlayamadım.
Eşinize hem para verip hem de şiddet mi görüyorsunuz?
Keşke konunun tamamını okusanız. Başka konuda çalışan kadınların böyle olduğu yazıldı bir hatun tarafından bende hayır dedim. Israrla bdv ye bak denildiği için böyle bir konu açtım

Calismiyorum suan, kisa donemli calistigim zamanlarda da para ortak hesaba gidiyordu eve nakit pek sokmuyoruz cekmecede bir kosede yedek olarak durur, ihtiyaci olan alir.

Bu neyin kuyruk acısı ya. Hmm bakın çalışan kadınlar da şiddet görüyormuş iyi ki çalışmıyorum demek için mi açtınız? :KK70:
Başka bir konuda hatunun biri yazmış çalışan çok kadın var hem parayı eşine veriyor hem de psikolojik şiddet görüyor diye bende hayır dedim. Kendisi de bdv çok var dedi. Bende merakımdan konu açtım. Bu arada dişhekimiyim ve 15 senedir çalışıyorum

Çalışıyorken eşim maaşıyla evin giderlerini karşılar benim maaşımı da çekmecede tutardık günlük işe giderken kişisel ihtiyaçlar vs karşılanırdı kime ne kadar lazımsa içinden alır kullanırdı. Maddi olarak sıkışıksak veya rahatsak iki tarafta buna göre harcama yapar. Şiddet göremem heleki para için şiddet hiç göremem.

Son düzenleme:
Konunun tamamı bu. Okudum. Açılış amacını burada bulamadım.

Ne bekarken ne de şimdi kazandığım parayı kimsenin eline saymadım çok şükür. Heleki beni döven bir adamin eline... Bu konuda dik kafaliydim bekarligimdan beri. Ben sorumluluklarımi biliyorum evime her daim önem verdim evlat gibide destekte oldum ama bütçemin el verdiği kadar köle gibi para saymak nedir ki? Şimdi evliyim bir kere maaşın nerde demedi eşim ? Ben toplarım ben öderim herşeyi eşimin maaşı da buna dahildir. Kalan parada ikimizindir evimizindir kizimizindir..

Çalışıp, maaşını eşine verip üstüne psikolojik fiziksel şiddet görüyor ve hala evli kalıyorsa o istisnadır.
zaten 3 sayfada daha hiç evet cevabı yok.
çalışıyorum, benim param benim paramdır. En fazla çocuğumuzun ihtiyaçlarına yetmezse ben karşılarım. Eşimin benden maddi çıkarının olmasına tahammül etmezdim.

13 yıldır çalışıyorum. Evliliğimde 12. yılım. Sadece ilk çocuğuma doğum yaptığımda maaş kartımı eşime verdim, evden çıkamıyordum pek, maaşımı o çekip getiriyordu. O dönem haricinde kartım hep bendedir. Evin giderlerine ortak olurum. Ekonomik şiddet görmüyorum, dik başlı bir insanım; istemediğim bir şeyi kolay kolay bana yaptıramazlar.

Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.

Başka bir konuda hatunun biri yazmış çalışan çok kadın var hem parayı eşine veriyor hem de psikolojik şiddet görüyor diye bende hayır dedim. Kendisi de bdv çok var dedi. Bende merakımdan konu açtım. Bu arada dişhekimiyim ve 15 senedir çalışıyorum
erkeğe de şiddet var ekonomik.çalışsın para kazansın ama hiç hobisi olmasın kendine bir şey almasın ne harcarsa kuruşu kuruşuna bileyim annesine yeğenine 5 kuruş vermesin diyen kadınlar da var.

erkeğe de şiddet var ekonomik.çalışsın para kazansın ama hiç hobisi olmasın kendine bir şey almasın ne harcarsa kuruşu kuruşuna bileyim annesine yeğenine 5 kuruş vermesin diyen kadınlar da var.
Aslında sorun hem modern olmak hem de Ortadoğu kafasından çıkamamak. Ev işi ortak erkeğin kazancı ortak ama kadının kazancı sadece kadının olmalı. Kadının ailesi okutup büyütmüştür bu nedenle kadın ailesine evlense de para verebilir ama erkek asla veremez. Evi erkek geçindirir ama ev işi de yapmalı

Back
X