• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadınlar

rpt

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
717
1.716
313
İlk konu açışım. Bugünkü konudan sonra sorum çalışan kadınlara. Arkadaşlar kaç kişi kazandığı parayı eşinin eline sayıyor ve psikolojik fiziksel şiddet görüyor. Zaten sanal ortam gerçek cevaplar gelirse çok sevinirim.

En iyi cevap
İlk konu açışım. Bugünkü konudan sonra sorum çalışan kadınlara. Arkadaşlar kaç kişi kazandığı parayı eşinin eline sayıyor ve psikolojik fiziksel şiddet görüyor. Zaten sanal ortam gerçek cevaplar gelirse çok sevinirim.
13 yıldır evliyim. İlk 3 ay kesemiz bir olsun diyerek kendime bir miktar ayırıp ona veriyordum. Baktım paranın nereye gittiği belli değil. Bir daha asla vermedim masrafları 2 ye böldük.
Sonra ev alışverişi vs hep ortak yaptık. Ama yıllar geçti artık o bana veriyor.

Ben harcama borç ödemeler vs yapıyorum. 1 ay boyunca çalışıp eşin eline para sayıp 3 kuruş harcasa sorun olan kadınları anlayamıyorum.
Belki ödemeler vs düzgün yapılıyordur herşey şeffaftır ok. Ama böyle değilse zor yani.
Konu bdv’lik değil yalnız
Sosyal sorumluluk projesi mi şiddet gören kadınlara yardım mı edeceksiniz
Konuyu bu şekilde bdv’ye açmanın mantığı nedir?
Başka bir konuda hatunun biri eşine parasını veren çok kadın var yazdı bende Tamamiyle meraktan açtım. başka nereye açmam gerektiğini bilmiyorum. Gerekirse moderatörler kaldırabilir.

Kavga çıkmaz çünkü polemiğe girmem gerekirse alttan alırım ben ama ilk kez konu açtığım için eksik açmışım maalesef
Yok siz kavga edersiniz demedim. Bu tarz konularda kavga çıkmadığını görmedim ben şimdiye kadar.

Konunuz da zaten bdv konusu değil bence, bir derdiniz yok anladığım kadarıyla bu durumla ilgili.

Kendi elime sayıyorum cünkü bekarım 😁, ama evliyken de kendi hesabıma yatardı maaşım . Saha sonra ödenecekleri beraber öder geri kalanları kendi ihtiyaçlarımız icin harcardık . Yani hesaplar ortak sayılırdı. Benim param bitince o destek olur onun bitince ben olurdum .

Yok siz kavga edersiniz demedim. Bu tarz konularda kavga çıkmadığını görmedim ben şimdiye kadar.

Konunuz da zaten bdv konusu değil bence, bir derdiniz yok anladığım kadarıyla bu durumla ilgili.
Yok aslında derdim şu ben bu durumda çok kadın olduğuna inanmak istemiyorum eğer bu kadınlar gerçekten varsa burayı okuyup belki kendilerini sorgularlar diye konu açtım.

Yok aslında derdim şu ben bu durumda çok kadın olduğuna inanmak istemiyorum eğer bu kadınlar gerçekten varsa burayı okuyup belki kendilerini sorgularlar diye konu açtım.
İşte öyle sosyal sorumluluk projelerini dert olarak kabul etmiyor yönetim genelde. Neyse geldikleri zaman gerekeni yaparlar zaten.

O zaman çevremdeki kadınlardan da örnek vereyim:

Annem emekli. Babam maaşını çeker annemin eline verir. Çünkü babam savurgandır, annem ise tutumlu.

İki abim var. Birisi eşinin maaşını bile bilmiyordur büyük ihtimalle. Diğeri ise eşinin maaşının büyük kısmını alır birikim hesabına atar. Cimridir biraz. Eşi sık sık söylenir, "E verme maaşını" dediğimizde de hiç ses çıkarmaz. İkinci anlattığım abime de eşine de kıl olurum bu yüzden.

Çalışan arkadaşlarımın içinde maaş kartı eşinde olan yok.

Bu ne sevimsiz bi soru, bide gülerek sormuşsun komik bişeymiş gibi!

Bunu bilmek sana ne fayda sağlayacak!?

Tavsiyen veya önerin varsa buyur! Sorunun varsa sor yardımcı olalım! Bu neee !!! Her önüne gelende konu açamasın artık!

Şiddet görenlerin çeteresini tutmak için gorevlimdirildin mı?

Kocam da ben de kimsenin eline para saymıyor. Kocamda kira otomatik talimatlı bende de faturalar. Para geldiği gibi gidiyor zaten . Alışverişi eşim yapıyor. Parası kalmazsa ben veriyorum. Evişlerini de ortak yapıyoruz. Kimin gücü yeterse.

Başka bir konuda hatunun biri yazmış çalışan çok kadın var hem parayı eşine veriyor hem de psikolojik şiddet görüyor diye bende hayır dedim. Kendisi de bdv çok var dedi. Bende merakımdan konu açtım. Bu arada dişhekimiyim ve 15 senedir çalışıyorum
Haa tamam o zaman kusura bakmayın bugün sinirimi tepeme çıkardılar da. Hayır yani çalışmayan çalışmasın da çok iyi bir şeymiş gibi buraya mantıklı mantıklı yazıyorlar ona gülüyorum. Okuyan gençler falan ciddiye alacak.

içim acıdı adama :110:
Yok kız acıma, aşırı savurgan bugün eline 10bin ver yarın sabah bulamazsın, bir de arabasına zırt pırt birşeyler alıyor modifiye ile uğraşıyor keko keko işler. Bu tercih kendisinin aslında, paranı gel bana ver demedim hiç kendi kendine biriktirmeye başladı.

Bu ne sevimsiz bi soru, bide gülerek sormuşsun komik bişeymiş gibi!

Bunu bilmek sana ne fayda sağlayacak!?

Tavsiyen veya önerin varsa buyur! Sorunun varsa sor yardımcı olalım! Bu neee !!! Her önüne gelende konu açamasın artık!

Şiddet görenlerin çeteresini tutmak için gorevlimdirildin mı?
Aslında hassas düşünüldüğünde haklısınız ama keşke bunu daha nazik bir dille dile getirtseydiniz

Back
X