- Konu Sahibi laylaylom20
-
bahsettiğinz eşi holding sahibi olupta çalışan bayanların sayısı oldukça az..çalışanlar elbette vardır ama bunu genelleyemeyiz..bu benim görüşüm eşin çok zenginse çalışmaya gerek yok çünkü ev iş çocuk hepsi birden zor işler etrafımdan gördüğümce
eşi holding sahibi olanların çalışacağı iş de ona göre olur. sabahtan akşama çalışıp akşam da gelip ev işi yapmaz. bir iki toplantıya katılır birilerini denetler. birilerinin emri altında çalışmaz en azından.
Yoo ben fabrikasındaki işçiden çok mesai yapan hem de tabiri caizse "deli gibi" çalışan kadınlar biliyorum. Önemli nokta şu: birinin emrinde çalışmadığı halde emir altında gibi çalışıyor. Buraya odaklanmalısınız bence.
kendi emeğimin olmadığı bütçeden şahsıma para harcayamam ben.
bir tane elbisem varsa ikincisini almaya utanırım,ne koydum ki ortaya ne isteyeyim?
herkesin kendi düşüncesi,bence kadın çalışmalı.
kendi emeğimin olmadığı bütçeden şahsıma para harcayamam ben.
bir tane elbisem varsa ikincisini almaya utanırım,ne koydum ki ortaya ne isteyeyim?
herkesin kendi düşüncesi,bence kadın çalışmalı.
bu konu uzun süredir kafamı kurcalıyor. şu an bekarım ve çalışmıyorum, daha doğrusu hala okuyorum. ama evlendikten sonra çalışıp çalışmama konusunda tereddütlerim var. eğer eşim geçimimizi sağlayacak parayı kazanıyorsa çalışmamaktan yana gibiyim. biraz da tembelim galiba:)
kadınların ekonomik özgürlük kazanmak adına kendilerini çok yıprattıklarını düşünüyorum. forumda gördüğüm pek çok konuda kadınlar çalışıyor, eve gelip yemek ve ev işleriyle uğraşırken erkekler yan gelip yatıyor çoğu zaman. (istisnalar kaideyi bozmaz). ben böyle bir yoğunluğa katlanamam gibi geliyor. alışık değilim mutsuz olurum evliliğimde boş yere huzursuzluklar çıkar diye düşünüyorum.
onun yerine az para harcasam, kafam rahat olsa... yani daha çok ayakkabı kıyafet alıyım daha lüks tatil yapayım diye kendimi yıpratmak istemiyorum.
kk da çalışan çalışmayan farklı düşüncelerde pek çok kişi olduğu için birde size danışmak istedim. ne düşünüyorsunuz?
ne mi koydum?
her sabah a dan z ye kahvaltısını hazırlıyorum, tertemiz utulu kıyafetlerle gıdıyor ısıne, kapıdan hayırlı ısler dıyerek ugurluyorum, mutlu mesut baslıyor gune, o yokken bugun yarın hatta oburgun ne pısıreyım dıye dusunuyorum, evımı ocagımı temızlıyorum aksam tertemız sıcacık eve gelıyor yemegını yıyor, kızımızla oynarken cayını kahvesını hazırlıyorum bırlıkte ıcıyoruz guluyoruz mutlu oluyoruz, aılesıne aılem gıbı davranamasamda saygıda kusur etmıyorum, kısacası emegımı sevgımı saygımı omrumu hayatımı herseyımı en onemlısı aynı yastıga baskoyuyorum, onun calıstıgının karsılıgı var ve benm calıstıgımın maddı karsılıgı yok dıye ortaya ne koydum dersem kendıme cok haksızlık etmıs olurum, hele cocuguna bakmak ev sorumlulugunu ustlenmek hıc kolay bırsey degıl bırde cocuk 1 den fazlaysa emın olun kı koyduklarınızı hesaba doksenız arsı alaya direk olur :)
zamane erkekleri çalışan kadın istiyor artık. sadece erkekler değil kayınvaidelerde çalışan gelin istiyor. oğlum çalışacak el kızımı yiyeyeck birlikte çalışsın diyor kayınvalideler. oğullarda neden sadece ben çalışacakmışım ev geçindirmek kolaymı, tek başıma aldığım maaşla yetemem diye düşünüyor. etrafımdan tanıdığım pek çok erkek böyle düşünüyor. çünkü şimdiki ev hanımlarında aşırı bir rahatlık var. kimse darılıp güznmesin istisnalar da vardır muhakkak ama 30 yaş üzeri ev hanımlarınin eli sıcak sudan soğuk suya değmiyor, bir elleri yağda bir elleri balda. ne gezmelerinden ne yemelerinden ne giyimlerinden ödün veriyorlar. eh bunu gören damat adaylarıda haliyle çalışan istiyor.
ya bir de bu problem var. kayınvalideler çalışan gelin istiyor demişsiniz. bu benim de kafama takılıyor. çalışmayınca bana karşı tavırları daha kötü olursa, saygı duymazsa vs vs. kk okuya okuya bende kaynana fobisi oluştu şimdiden :44:
maddi durumu orta olan aileler illa çalışan kadın istiyor canım .ama adam iyi kazanıyorsa senin alıcağın parayı pek sallamıyor zaten .zaten alıncak maaş belli yani .memur olsan ne kadar kazanıcaksın ki .zaten paran bakıcıya gidicek .mesleğini yapabiliyorsan çalış tabi ama yoksa orda burda sürünmek bana mantıklı gelmiyor .allah kalbine göre versin tatlım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?