çalışıp çalışmamakta kararsızım

evet evlenince eşinizin maaşı sizi geçindirmeye yetecek diyelim peki ya sonrası
bu seferde ailenizin maaşının iyi olması gerekecek
her kadının tedbirli olmasından yanayım
ama bi insanın içinde olması lazım yoksa çok zor

Ben her zaman kadının çalışmasından yanayım. Ünv. mezunuyum, çalışıyorum. Evet hem iş hayatı, hem evin sorumluluğu kolay olmuyor ama inanın imkansız da değil. Çalıştığım zamanlar işlerimi daha planlı, düzenli bir şekilde hallediyorum. Hatta izin günlerimde evde daha çok yorulduğumu hissediyorum.
Ayrıca iki eşin de çalışmasıyla ailenin yaşam standardı yükselir. Hayat zor ve sürprizlerle dolu. Şimdi idare ederim deseniz bile ilerde ne olacağının hiçbir garantisi yok.

kendi emeğimin olmadığı bütçeden şahsıma para harcayamam ben.

bir tane elbisem varsa ikincisini almaya utanırım,ne koydum ki ortaya ne isteyeyim?

herkesin kendi düşüncesi,bence kadın çalışmalı.

Ben, siz böyle yapın demiyorum. İşin sırf maddi boyutta olmadığını anlatmaya çalışmıştım ama neyse

Yoo ben fabrikasındaki işçiden çok mesai yapan hem de tabiri caizse "deli gibi" çalışan kadınlar biliyorum. Önemli nokta şu: birinin emrinde çalışmadığı halde emir altında gibi çalışıyor. Buraya odaklanmalısınız bence.

2 yıl özel söktörde çalıştım .eşi holding sahibi olup kendi holdingte deli gibi çalışan kadın görmedim .o tip kadınların aileside çok zengin olduğu için çalışmazlar .öle gider gelirler bazen öğlen falan uğrarlar işe .oda bazen yani .çalışmak denilirse buna çalışıyorlar .
bazı kadınlar kendi aile şirketlerinin başına geçiyolar e haklı olarak .kendi işinin başında durucak tabi .ama çok azdır bu tip kadın türkiyede bir kaç örnek var herkes biliyor zaten .kendi işinde patronluk yapmak çok güzel tabi .

işçiden fazla mesai yapan fabrika sahibinin eşi ?nerde gördün sen canım .özel sektörde çalışmış biri olarak böle birşey hiç rastlamadım

zamane erkekleri çalışan kadın istiyor artık. sadece erkekler değil kayınvaidelerde çalışan gelin istiyor. oğlum çalışacak el kızımı yiyeyeck birlikte çalışsın diyor kayınvalideler. oğullarda neden sadece ben çalışacakmışım ev geçindirmek kolaymı, tek başıma aldığım maaşla yetemem diye düşünüyor. etrafımdan tanıdığım pek çok erkek böyle düşünüyor. çünkü şimdiki ev hanımlarında aşırı bir rahatlık var. kimse darılıp güznmesin istisnalar da vardır muhakkak ama 30 yaş üzeri ev hanımlarınin eli sıcak sudan soğuk suya değmiyor, bir elleri yağda bir elleri balda. ne gezmelerinden ne yemelerinden ne giyimlerinden ödün veriyorlar. eh bunu gören damat adaylarıda haliyle çalışan istiyor.

bu düşünceye de karşıyım. ne demek ne koydum ev hanımları (hepsi değil) emeklerini koymuyolarmı ortaya. anneniz çalışıyomuydu muhtemelen hayır. benim annemde sözde çalışmıyordu ama bağ, bahçe, ev çocuk hepsi onun sorumluluğundaydı. emek az bir sermayemi . ne koydum ne itseyim demek herkezi kabuğuna çeken bir yaklaşım çok koydum çok isteyim bunun zıttı. bu sefer karşı tarafta aynısını düşünüyo ve ortaya çatışma çıkıyor. kadının elbette hazırcı olmamması evine detsek olması lazım ama bu kavramın içini son zamnlrda fazlaca boşalttık. aileler yuvadan çok şirketler dönüşmeye başladı.

Çalışmak sadece giyim,tatil vs için değil

Çalışmak eşinin kazancına göre de değil

Çalışmak yaşam garantisi ; şöyle düşün, evliliğin çok iyi gidiyor, eşin de iyi kazanıyor, bir sabah uyandın baktın ki eşinin çalışmasına engel bir hastalığı var, ne yapacaksın ? Adamı varsa çoluk çocuğunu nasıl bakacaksın ?

Okulu bitirip, çalışmadan yıllarca ara verdin mi diplomanın hiç bir anlamı yok, çalışmaktan hiç vazgeçme. Hem maddi hem manevi şartlar için, kendin için vazgeçme. Çok ağır bir iş yapmak zorunda değilsin, ortalama bir işin olsun ama olsun. Mutlaka kendi sigortan, kendine ait bir gelirin olmalı. Hayatın ne getireceğini hiç birimiz bilemiyoruz

ne mi koydum?
her sabah a dan z ye kahvaltısını hazırlıyorum, tertemiz utulu kıyafetlerle gıdıyor ısıne, kapıdan hayırlı ısler dıyerek ugurluyorum, mutlu mesut baslıyor gune, o yokken bugun yarın hatta oburgun ne pısıreyım dıye dusunuyorum, evımı ocagımı temızlıyorum aksam tertemız sıcacık eve gelıyor yemegını yıyor, kızımızla oynarken cayını kahvesını hazırlıyorum bırlıkte ıcıyoruz guluyoruz mutlu oluyoruz, aılesıne aılem gıbı davranamasamda saygıda kusur etmıyorum, kısacası emegımı sevgımı saygımı omrumu hayatımı herseyımı en onemlısı aynı yastıga baskoyuyorum, onun calıstıgının karsılıgı var ve benm calıstıgımın maddı karsılıgı yok dıye ortaya ne koydum dersem kendıme cok haksızlık etmıs olurum, hele cocuguna bakmak ev sorumlulugunu ustlenmek hıc kolay bırsey degıl bırde cocuk 1 den fazlaysa emın olun kı koyduklarınızı hesaba doksenız arsı alaya direk olur :)

ev işlerinde çalışan kadar çalışmayan bayanlarda yardım beklerken eşlerinden, olay iş hayatına gelince nedense o eşitlikten yana olan bayanlar eve bakmak erke işidir deyip çıkıyorlar işin içinden.ben burda okuduklarımdan ve çevremde gördüklerimden sonra bu devirde babama bile güvenmezken kendimi ve çocuğumu garantiye almak için,kişisel ihtiyaçlarımı karşılamak için,geleceğimiz için,evde benimde her konuda söz sahibi olmam için kadının çalışmasından yanayım.

Son düzenleme:

Evleneceğin kişi kim? Ne iş yapar? Vs vs bunlar belli olduktan sonra zaten kendisi gelir bunu sen de biliyorsun. Ama mesleğin varsa ki çoğumuz sanırım önemli derece bu nedenden dolayı çalışıyor, sen de çalışabilirsin. Hayallerin hep maddi olarak iyi biriyle evlenmek sanki… o halde iyi bir çevresi olur diye düşünüyorum(madem hayal kuruyoruz) sana da daha rahat ve güzel bir iş bulur. Çalışırken evli olmak evet zor ama güzel tarafları da olduğu kesin. En azından harcama yaparken daha seri davranabiliyorsun.

Bir bayan bencede kesinlikle çalışmalı, 18 yaşında işe girdim, şükür çok iyi bir işim var. Hiç bir zaman çalışmaktan gocunmadım, aksine evde otursam ne olurdu diye düşünüp durdum hep.

Çoğumda var, asla işten çıkmak için çocuğumuda bahane etmedim, annannesi baktı 3 yaş 8 aylıkken de anaokuluna başladı, şimdi 5 yaşında.

Çalışmamın kızımada artısı var, banada artısı var, evimede artısı var, eşimede artısı var.

Ben çalışmamış olsaydım eğer kızım bu kadar sosyal olmazdı (çünkü nasıl olsa evedeyim diye o kadar erken yaşta okula göndermez dizimin dibinde oturturdum ki annesinin dizinin dibinde oturan çocuklarımız daha çok içine kapanıklar), şimdi ben çalışıyorum, kızımın mutlu ve huzurlu olduğu bir okulu var, bir sürü arkadaşları var, bir sürü daldan bu küçücük yaşında bilgi sahibi (santranç, halk oyunu ingilizce, bilgisayar, vs. vs. evde olsaydı eğer bunların bir çoğunu öğrenemeyecekti) bunlar manevi kısımları, maddi kısmıda var eğer ben çalışmamış olsaydım kızımı özel bir koleje gönderecek kadar paramız olmazdı tek maaşla, her istediğini yerine getiremezdim.

Artı çocuğu bahane edenler için, bir çocuk zaten 6 yaşına geldiğinde okul hayatı başlıyor, doğal olarak kendine farklı bir yaşam kuruyor, eeee o okula gidince evde ne yapılır, temizlik-yemek, temizlik-yemek, oda bir yere kadar.

Çalışamamın bana karlarına gelince, her sabah düzenli olarak aynı saatte kalkıyorum daha canlı ve dinç hissediyorum kendimi, en azından gün boyu pijalarımla oturmak yerine her sabah üstümü değiştirip,hafif bir makyaj yapıyorum buda beni daha huzurlu hissettiriyor. Maddi kısmına gelince de gözüm çok şükür bişeyde kalmıyor, istediğimi alıp giyebiliyor ve yiyebiliyorum. Verimli olmaktan kısacası mutlu oluyorum.

Eşime ve evime olan karlarıda buna benzer, tüm yükü eşime yüklemekten se hayatı birlikte göğüslüyoruz.

Birde bazı arkadaşlarında dediği gibi, yarının bize ne getireceği belli olmaz, Allah korusun boşanma durumunda, yatalak hastalık durumunda, eşlerin vefati durumunda elimi kime açıpta para isteyebilirim, hayatımı idame ettirmek için olsada.

Kısacası bence bir bayan ne olursa olsun çalışmalı.

Bence sende çalışmalısın.

Son düzenleme:

kusura bakmayın konu sahibi dışında kimseye cevap yazmak adetim değildir...
çok güzel derleyip toplamış, yazmışsınız ama bir şeyi merak ettim...
çocuğuna bakmak demek ne demek...
eşinizin başka bir kadından çocuğu mu var ona mı bakıyorsunuz, yoksa bahsettiğiniz sizin kendi çocuğunuz mu?
kendi çocuğunuz ise siz o çocuğun bakıcı mısınız? annesi misiniz?

ya bir de bu problem var. kayınvalideler çalışan gelin istiyor demişsiniz. bu benim de kafama takılıyor. çalışmayınca bana karşı tavırları daha kötü olursa, saygı duymazsa vs vs. kk okuya okuya bende kaynana fobisi oluştu şimdiden :44:

Bende lisans son sınıf öğrencisiyim
Hayatım boyunca evde kalmayı hiç sevmedim
Üniversiteye 2 yıl gecikmeli gittim çalıştırmadılar evde kafayı yedim
Bu senede evdeydim yine kendi kendimi yiyorum
Evdekilere de huzur vermiyorum işin garibi onlar çalışmasanda olur dediği halde
Bir insan evde boş boş ne yapabilir ki?

Yemek- ev işi
HHa okursa ders okumazsa bir hobi desen oda nereye kadar
Akşama kadar net desen boş boş oturur kilo alırsın
Yani bir sonu yok bunun

Çalıştığında kendine, ailene herkese verimli olmuş oluyorsun
Sosyal oluyorsun
Evde kafayı yemeyi tercih etmiyorum şahsen bu kadar emek veripte

maddi durumu orta olan aileler illa çalışan kadın istiyor canım .ama adam iyi kazanıyorsa senin alıcağın parayı pek sallamıyor zaten .zaten alıncak maaş belli yani .memur olsan ne kadar kazanıcaksın ki .zaten paran bakıcıya gidicek .mesleğini yapabiliyorsan çalış tabi ama yoksa orda burda sürünmek bana mantıklı gelmiyor .allah kalbine göre versin tatlım .

Hem okuyup hem çalışan beraber yaşayan bir çiftiz. Çalışıyorum dediysem öyle sabah akşam saatli bir iş değil, haftada 2-3 gün yaptığım çizimleri teslim ediyorum iş yerine... Erkek arkadaşıma kalsa yorulmama gerek yok, o geçimimizi fazlasıyla sağlayabiliyor. Mutfağa, eve vs çok düşkünüm ama bi'şeylerle daha uğraşmak, sorumluluk almak ve başarmak apayrı bir haz.

Okuduğum üniversiteyi bitirdikten sonra 1-2 bölüm daha okumak istiyorum, tamamen ilgi alanlarıma hitap eden bölümlerden :)

Kısaca ihtiyacın yoksa diplomanı koyarsın bi köşeye, zevkle yapabileceğin bi'şeylerle uğraşırsın hem eve de az-çok katkıda bulunursun ve en önemlisi ev dışında da bir hayatın olmuş olur, bunalmazsın

Boşuna okuyorsun diyenlere de katılmıyorum, sen en iyi şekilde-elinden geldiğince oku bir meslek edin, dünyanın bin türlü hali var...

haklısın bence de öyle. teşekkürler iyi dileklerin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…