• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışırken evlilik ne zormuş

kızlar ben kendime söz verdim.
mutlaka ve mutlaka evden hergün bir yer temizleyeceğim diye ,

yoksa hayatttaaaaa yetişemem.
ne yaptığımın önemi yok ama hergün evim adına bir işleri aradan çıkarıyorum.

yoksa hem iş hem ev hem çoçuk nasıl olur

bende akşam 8 de eve geliyorum yemek,bulaşık derken saat 9,30 oluyor.Birde kızım var 5 yaşında onu yatırıyorum 10 da...yarım saat sadece onunla ilgilenebiliyorum...eşimde hiç yardım etmez.en çok tartışmalarımızda bu yüzden olur..Yardım etmesi için inanırmısınız yalvardığım günler oldu,yetişemiyordum çünkü..Daha pazar günü yatak odasında ne varsa kaldırdım genel bir temizlik yaptım...Sen ne yapıyorsun diye gelmedi bile üstüne birde kendine çelirdek katmış tv keyfi yapıyor oturma odasında..Yorgunluktan öldüm gerçekten ,birde karnım acıktı ne zaman yemek yiyeceğiz diye soruyor......

Benim eşim de bütün zamanını tv karşısında geçiriyor cnm..

Eşimin elinden herşey gelir...çok güzel yemek yapar,temizlik yapar,ütü yapar,cam siler maaşallahı var yani..

Ama benim eşimin sorunu tembellik :1:

Yine de içinden geldiğinde çok tatlı oluyor :17:

Senin eşinde isteyince yapanlardan anlaşılan yinede şanlısın ama ya isteyince bile yapamasaydı eli yakışmasaydı :34:

cnm bizim kendimizden baska düşünenimiz yok valla herkes kendi derdinde bi gün bile koclar ay bugün cok yoruldun bi kahfe yapayım dedimi acaba:) ben cok fevriyim sepetin önünde o corabı görünce bagırıp cagırıym al onu cabuk diye ya bi sakin olabilsem anlatıcam anlıcak ama hemen sinirleniym napıcm bilmym yaa düzelmek istyrm akıllı bayan olmak istym yok bana bi tarif edin akıllı bayan nasıl olunur nasıl erkek yönetilir :kkk:

Anlaşılan sende zaman zaman yaramazlık yapmış bir çocuk gibi azarlıyorsun kocanı..

yok yok bunları bizim egitmemiz lazım:) benimkinin annesi meyvasını bile soyar ayagına getirmiş bişi yap deyince zoruna gidiyo kacacıgımın bende delleniyrum :) napsam bilemedim

aynen ya bide ablası vardı benimkinin.... ayda 1 yapıp geri kalan 29 gün yatan kişilikler o 1 günüde 50 kere söyler dururlar...:47::47:

hepinizin yazdığını okudum arkadaşlar hatta zaman zaman gülümsedim bile..
bende 1 yıllık evliyim evlenmeden korkardım yetişebilirmiyim vs diye.. birde takıntılı bir titizlik temizlik huyum var...
sabah eşimle evden çıkıyoruz beni bırakıyo, kahvaltı ya o ya ben kalkarsak ediyoruz yada işyerlerinde ediyoruz.

benim avantajım işten erken çıkmam sanırım 5-5:30 arası çıkıyorum (bazen çok iş olunca kalırım ama nadir olur) en geç 6 gibi evde oluyorum çoğu zaman... yemeklerimi vs yetiştiriyorum zamanım bile kalıyo... ama eşim çok erken gelmediği için sanırım bana o da bir avantaj.. 8 gibi geliyo mesaiye kalmazsa o da. 7:30 da geldiği zamanlar nadirdir.

ama eşim inanılmaz ev işlerinde yardımcıdır herşeyi yapar bazen bırak desemde sende çalışıyosun bende der hatta bu kadarını evlenmeden beklemiyodum maşallahı var ki işi ağır ama bırakmaz :nazar: ama bazen hiç bişi yapasım gelmiyo koltukta uyuya da kalıyorum değişiyo işte..

cumartesi günleri çalışmıyorum eşim çalıştığı için bende biyere gitmeyeceksem derinden giriyorum ev işlerine ve hafta içinden daha çok yoruluyorum :1: , bi işim çıkarsa pazar yapıyorum eşde evde olunca heryeri çektiriyorum ona erkek gücü başka tabi.. ama haftaiçi zamanım kaırsa süpürür silerim yorgunluğa bağlı.. en nefret ettiğim ev işi ütü onun için bir kadın düşünmüyo değilim... :3: çocuk olunca neler yaşarım görücez...

sevgiler hepinize...

Ütü sanırım genelde en sevilmeyen ev işi cnm bende ütüyü hep biriktiriyorum bu sefer daha zor oluyor haliyle; ama sana şöyle bir önerim olabilir kuru temizleme firmasıyla anlaşıyorsun sadece ütü için üye olup aylık belli bir ücret ödüyorsun..

Ben de 2 yıllık evliyim ve 09:00-18:00 arası çalışıyorum. Kendimi şu şekilde programladım. Sana da faydası olabilir diye yazmak istedim. Haftaiçi yemekle ve ev işleriyle uğraşmamak için cumartesi günü kahvaltıdan sonra pazara gidip geliyoruz. Eve geldiğimiz gibi 4 çeşit sebze yemeği pişiriyorum ve saklama kaplarıyla buzluğa kaldırıyorum. Sonra da şöyle genel bir evi süpürüp siliyorum. Cumartesi akşamı genellikle planımız oluyor ve dışarıda yiyioruz. Hafta içi sabahları eşimden 15 dk önce kalkıp kahvaltıyı hazırlıyorum. Evden çıkmadan önce evi toparlıyorum hızlıca. Akşam eve eşimle aynı saatte geliyoruz. Yemeği ısıtıp, salata hazırlıyorum ve işim bitiyor. 2 haftada bir yardımcı kadın alıyorum. Evi süper temizliyor aynı zamanda ütüyü de yapıyor, çamaşırları katlıyor, çekmecelere yerleştiriyor. Bu yüzden ben 2 haftada bir kadın geleceği zaman çamaşırları yıkayıp asıyorum, gerisini o hallediyor. Pazar günleri ise benim hiç bir şey yapmama günüm. Pazar kahvaltısını eşim hazırlıyor ve topluyor ben hiç karışmıyorum. Pazar günleri kendime bakım yapıyorum ve kuaföre gidiyorum. Bu şekilde kendimi çok paralamadan temiz ve düzenli bir evde oturup, kocamla vakit geçirip bakımlı olabiliyorum.

Yorumların hepsini okudum :) Bende çalışan bir bayanım okuldan mezun olduğumdan beri çalışıyorum ama özel sektör gerci çalışma saatleri sekiz beş ama yakında evlenicem. çalışıp çalışmama konusunda kararsızım :( On yıldır aynı yerdeyim belirli bir kariyer yaptım. Ama iş ve ev ne kadar yürür bilmiyorum. Kararsız kaldım çok...

Ben de 2 yıllık evliyim ve 09:00-18:00 arası çalışıyorum. Kendimi şu şekilde programladım. Sana da faydası olabilir diye yazmak istedim. Haftaiçi yemekle ve ev işleriyle uğraşmamak için cumartesi günü kahvaltıdan sonra pazara gidip geliyoruz. Eve geldiğimiz gibi 4 çeşit sebze yemeği pişiriyorum ve saklama kaplarıyla buzluğa kaldırıyorum. Sonra da şöyle genel bir evi süpürüp siliyorum. Cumartesi akşamı genellikle planımız oluyor ve dışarıda yiyioruz. Hafta içi sabahları eşimden 15 dk önce kalkıp kahvaltıyı hazırlıyorum. Evden çıkmadan önce evi toparlıyorum hızlıca. Akşam eve eşimle aynı saatte geliyoruz. Yemeği ısıtıp, salata hazırlıyorum ve işim bitiyor. 2 haftada bir yardımcı kadın alıyorum. Evi süper temizliyor aynı zamanda ütüyü de yapıyor, çamaşırları katlıyor, çekmecelere yerleştiriyor. Bu yüzden ben 2 haftada bir kadın geleceği zaman çamaşırları yıkayıp asıyorum, gerisini o hallediyor. Pazar günleri ise benim hiç bir şey yapmama günüm. Pazar kahvaltısını eşim hazırlıyor ve topluyor ben hiç karışmıyorum. Pazar günleri kendime bakım yapıyorum ve kuaföre gidiyorum. Bu şekilde kendimi çok paralamadan temiz ve düzenli bir evde oturup, kocamla vakit geçirip bakımlı olabiliyorum.

SÜPERSIN CANIMMMM SÜPERRR TEBRIK EDIYORUM SENI ayni benim hayalimdeki ve yapmayi düsündügüm gibi yapiyorsun :46::46::46::46::46::46::46: gercekten bayildim

allah kolaylik versin canim süper yapiyorsun :) hic kendini yormaya yipratmaya degmez, kendinle ilgilen esinle ilgilen is se is bi sekilde olur :) bende aynen böyle yapmayi düsünüyorum saklama kablari filan muhtesemsin:16::16:

Öncelikle kendini çok güzel programlamışsın cnm ama iki gün izin kullanmanın avantajı çok fazla bu durumda; ben maalesef tek gün izinliyim ve akşam 8 buçuktan önce evde olamıyorum :19: temizlik işimi genelde akşamları yapmaya çalışıyorum çünkü tek bir günümüz var eşimle onuda temizlikle geçirmek istemiyorum haksız mıyım?? Akşamları yapınca da bir akşam süpürüyorum,ertesi akşam silip toz alıyorum, sonraki gün çamaşırları yıkıyorum,yemek yapıyorum,ütü yapıyorum derken inan dinlenemeden hafta bitmiş oluyor zaten, sabahları kahvaltı hazırlamaya özen gösteriyorum bende, ama inan cnm bu tempo ağır geliyor bana, benimde senin gibi normal insanlar gibi iki gün izin kullanmayı öyle çok ihtiyacım var ki.. Bir gün temizliğimi yapardım, bir günde eşimle vakit geçirirdim işlerde böyle birikmezdi..

Yorumların hepsini okudum :) Bende çalışan bir bayanım okuldan mezun olduğumdan beri çalışıyorum ama özel sektör gerci çalışma saatleri sekiz beş ama yakında evlenicem. çalışıp çalışmama konusunda kararsızım :( On yıldır aynı yerdeyim belirli bir kariyer yaptım. Ama iş ve ev ne kadar yürür bilmiyorum. Kararsız kaldım çok...

Tatlım öncelikle uzun süredir aynı yerde çalışıyorsun ve memnunsun anladığım kadarıyla,bir düzenfr kurmuşsun kendine, ee çalışma saatlerinde çok güzel ve çalışıp kazanmanda güzel bence devam et çalışmaya..

bende ayni dertten muzdaribim, çalışıyorum, bebeğim 11 aylık bütün gün onunla uğraşıyorum, son zamanlar eşime hiç zaman ayıramıyorum. benim programım böyle: sabah kalktım kızımı giydiriyorum ve kendim hazırlanıyorum, aynı zamanda eşim kendi kahvaltısını hazırlıyor ve kahvaltı yapıyor. sonra acele kızımı anneme bırakıyoruz, ben kahvaltımı işte yapıyorum. eve 17:00 de geliyorum. hemen evi toparla, yemek hazırla. 1 saat sonra eşim geliyor kızımızı annemden alıyoruz ve akşama kadar onunla ilgileniyorum, eşim bilgisayar başında çalışıyor. kızımı uyutuncada ben yorgunluktan uykuya dalıyorum. eşimden haberim bile olmuyor. hafta sonuda eve gerekenleri almaya çıkıyoruz yine kızımı parka götür falan nasıl geliyor geçiyor hiç farkına varmıyoruz. BEN ÇOK ÜZGÜNÜM ÇÜNKİ EŞİME ZAMAN ayıramıyorum, bir gün oda bıkacak offfffffffff.

hem calısıp hem cocugu olan duzenlı hanımlar valla tebrık edıyorum sızlerı...:46::46:bende calısıyorum hafta ıcı sabah 8 aksam 5 ... 2 yasında kızım var..aöf okuyorum ...aynı zamanda kpss calısıyorum...duzenım fena sayılmaz...en azından cat kapı evıme gelene rezıl olmuyorum...bence yenı evlıler hıc uzulmeyın zamanla duzen oturuyor...ben ılk evlendıgım zaman evım cok duzenlıydı boyle gıder sanıyordum ama cok yoruluyordumm...sonra hamılelık donemı dogum derken ...cocuk bıyandan hep bı yanım eksık kaldı...yoksa kendım yıpranıyordum...coğu kez kkdan buna yonelık yazılar okudum ama hıc bırının faydası yok...tek sorun TEMBELLIK.. ınanın ıcten gelıcek gelmeyınce asla olmuyor...

cozum kasılmamaktan ve ıstıkrarla kurulmus duzen kurallarına uymaktan gecıyor sanırım
evlı cocuklu bır calısanım
ayda bır kez gelıyor evıme yardımcı
ama bellı duzen kurduk evımıze daır benımseyıp ısletmek yeterlı oluyor
tabıı mısafır, yatılı kısı, hastalık, tatıl gıbı durumlar bu duzenı bozabılıyor ama bır yerden yıne yakalanıyor
kasılmadan gorev gıbı gormekten zıyade el yıkamak, su ıcmek kadar dogal gorulunce bu ısler yormuyor sanırım

olmayan da olmasın yanı
kadınlar zaten bence erkeklerden daha fazla performans sergıledıklerı ıcın kusurları da olsun kı
kusursuz kadın modelı bızden sonrakı nesılde bır ust levele gecmesın

ahhh.. ahhhh... ben de bu konu sahibi gb yetişemiyorum yaa.eve gelince bir de kocam evde oluyor.. çocuk düşünemiyorum bile...işim 7 ye kadar benım. eve gıt 7 bucuk yemek ye 8 bulaşık 8 bucuk anca 9 gb rahatlıyrm 10 bucuk gb de uykm gelıo tavuk gb erken yatıyrm yaaa.... keşke saatleri daha az bir iş bulsak da rahatlasak azcık.... senin işini değiştirme gb bir olasılığın yok mu? malesef kocan yardım etmıyorsa etmeye baslasa bıle sıkılır bırakır haberın olsun işler sana kalır yıne...

bende ayni dertten muzdaribim, çalışıyorum, bebeğim 11 aylık bütün gün onunla uğraşıyorum, son zamanlar eşime hiç zaman ayıramıyorum. benim programım böyle: sabah kalktım kızımı giydiriyorum ve kendim hazırlanıyorum, aynı zamanda eşim kendi kahvaltısını hazırlıyor ve kahvaltı yapıyor. sonra acele kızımı anneme bırakıyoruz, ben kahvaltımı işte yapıyorum. eve 17:00 de geliyorum. hemen evi toparla, yemek hazırla. 1 saat sonra eşim geliyor kızımızı annemden alıyoruz ve akşama kadar onunla ilgileniyorum, eşim bilgisayar başında çalışıyor. kızımı uyutuncada ben yorgunluktan uykuya dalıyorum. eşimden haberim bile olmuyor. hafta sonuda eve gerekenleri almaya çıkıyoruz yine kızımı parka götür falan nasıl geliyor geçiyor hiç farkına varmıyoruz. BEN ÇOK ÜZGÜNÜM ÇÜNKİ EŞİME ZAMAN ayıramıyorum, bir gün oda bıkacak offfffffffff.

Anladığım kadarıyla eşin anlayışlı ama nereye kadar cnm,mesai arkadaşlarınla geçirdiğin zamanın yarısını bile geçiremiyorsun eşinle..

cozum kasılmamaktan ve ıstıkrarla kurulmus duzen kurallarına uymaktan gecıyor sanırım
evlı cocuklu bır calısanım
ayda bır kez gelıyor evıme yardımcı
ama bellı duzen kurduk evımıze daır benımseyıp ısletmek yeterlı oluyor
tabıı mısafır, yatılı kısı, hastalık, tatıl gıbı durumlar bu duzenı bozabılıyor ama bır yerden yıne yakalanıyor
kasılmadan gorev gıbı gormekten zıyade el yıkamak, su ıcmek kadar dogal gorulunce bu ısler yormuyor sanırım

olmayan da olmasın yanı
kadınlar zaten bence erkeklerden daha fazla performans sergıledıklerı ıcın kusurları da olsun kı
kusursuz kadın modelı bızden sonrakı nesılde bır ust levele gecmesın

Aslında işin püf noktası aşırı düzenli olup hiçbirşeyi dağıtmamak sanırım o düzeni koruduktan sonra daha kolay işin,ama düzenide koruyamıyorum işte..

ahhh.. ahhhh... ben de bu konu sahibi gb yetişemiyorum yaa.eve gelince bir de kocam evde oluyor.. çocuk düşünemiyorum bile...işim 7 ye kadar benım. eve gıt 7 bucuk yemek ye 8 bulaşık 8 bucuk anca 9 gb rahatlıyrm 10 bucuk gb de uykm gelıo tavuk gb erken yatıyrm yaaa.... keşke saatleri daha az bir iş bulsak da rahatlasak azcık.... senin işini değiştirme gb bir olasılığın yok mu? malesef kocan yardım etmıyorsa etmeye baslasa bıle sıkılır bırakır haberın olsun işler sana kalır yıne...

Eşim ufak tefek işlerde yardımcı oluyor sağolsun zaten birlikte yaşıyorsak olmalıda ikimixin evi, ama erkeğin yapacağı iş belli sonuçta,şuan için değiştirme imkanım yok cnm..

Back
X