Evet doğru o da ayrı bi stres sebebi olur tabi,
Yani işte herkesin kendine göre sebepleri var,
Kimi evdeki stresten kendini dışarı atmak işe girmek istiyo,kimisi de dışardan bunalıp artık evde kafa dinlemek dinlenmek ailesiyle doya doya vakit geçirmek istiyo,
İnsanoğlu bu alışınca tersini istiyo işte naparsın...
Kimi zaman işe giderken ne giyeceğin bile stres yapıyo insana valla...
beniçok strese sokan şu
yarın ne giyeceğim
bakmayın güldüğüme ciddiyim :44:
artık değişiyor genellemeler. çağ değişiyor,kadınlar değişiyor.
yaşam şartları değişiyor.
Ben calisan bir kadinim; ve cok memnunum
Calisan kadin:
1-Ekonomik ozgurluge sahiptir. Istedigini alir, kimseye hesap vermez
2-Sosyal cevresi vardir, aktif bir insan oldugu gibi aktif bir cevreye de sahiptir.
3-Cok yorulur, eviyle gerektigi kadar ilgilenemez, sabah yatagini bile kapatamaz. Bazen evini b.k goturur.
4-Eger cocuk sahibi ise cocugu ile yeteri kadar ilgilenemeyebilir.
5-Esinin ailesi tarafindan asla "oglumun parasini yiyosun, oglumun sirtina kambursun" gibi laflar isitmez. Hatta saygi gorur.
6-Ileride esiyle bosanma gibi bir problem yasamasi durumunda velayet davasinda sansi yuksektir. Cocugunun velayeti direkt calisan anneye verilir.
7-Her nekadar yorulsa da hizli yasamaya, herseyi yetistirmeye alisiktir, uyusuk degildir. Hayatini kolaylastirmak icin sunulan yenilikleri ve gelismeleri takip eder (internetten alisveris, kucuk kurslar, vb)
8-Vizyonu genistir, gunceli takip eder, izdivac programi seyretmez.
9-Kendini ise yaramaz ve amacsiz gormez.
10-Evde oturup,pastalar borekler yapip sismanlamaya vakit bulamaz ama onun yerine masabasinda calisirken totosunu buyutur :)
11-Esiyle anlasamamasi durumunda evliligi bitirme kararini bagimsiz olarak alabilir. (bu tabiki hos bisey degil ama mutsuz olup, esinden siddet gorup de bosanamam, kendime bakamam, ailem beni geri istemez diyen cok kadinimiz var maalesef)
12-Cok yorulup eve geldiginde kimi zaman fast food ya da durum soylemek zorunda kalabilir. Calisan bir kadin da olsa, eve durum soyledigi icin kendi kendine icerler.
13-Esi uzerine is yikmaz, yapabildigi surece yardim eder. Sende calisiyorsun, yoruluyorsun der. (ya da ben sansli azinliktayim)
14-Hayata daha genis aci ile bakar.Bugun iyiyim ama yarin ne olacagini Allah bilir diyip calisma sevkini arttirir. Muhtac kalmak istemez.
15-Sosyal sorumluluk projelerinde yer alir, bagis yapar, cocuk okutur. Bunun icin kimseye danisma geregi hissetmez.
16-Cukka sever, istif yapar (zor gunler icin)
17-Evde soz sahibidir, esi tarafindan saygi gorur.
18-Esinin isten gelince suratini asik gorunce ona anlayisli davranir, onu anlayabilir.
Objektif bakmaya, hem avantajlari, hem de dezavantajlari yazmaya calistim. Bunlar sadece su anda aklima gelenler. Daha cooook sayarim.
Haa bu arada, bu saydiklarimin tam tersinin de calismayan kadinlarin basina gelebilme ihtimali vardir.
Bende, Bihter Ziyagil olsam çalışmazdım
O spor kulübü senin bu fotoğraf kulübü benim şu atoyle senin bu atölye benim
şu dernek senin bu dernek benim ooooh kim ister çalışmak ayol
Çok şaşırdım okudugum yorumlara gencecik insanlar çalışmak istemediklerinden dert yanıyorlar üstelik bu kişilerin çoğuda okumuş tahsilli insanlar, bende nişanlıyım 3 ay sonra düğünüm var nişanlım bana daha nişanlanmadan önce "evlenince çalışmazsın artık" gibi bir cümle kullandı, o an dumur oldum "nasıl yani?" diye. herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama ben evlendikten sonra Allah izin verirse çalışacağım ve bunuda nişanlıma anlattım zaten artık oda çalışmamı istiyor, evlenince kendi evimize oturacagız nişanlım kredi çekti evlendikten sonra o borcun kalan kısmını beraber ödeyeceğiz. borçlarımız bitse bile çalış çocuğumuzu daha iyi şartlar da büyütelim diyor.
Çevremde okadar çok bayan var ki evlendikten 10/15 sonra çalışmaya başlayan hepside zamanında okuyup çalışamamaktan müzdarip, çalışan bayan kesinlikle hem eşinden hemde çevresinden çok fazla saygı görüyor. dünyanın binbir türlü hali var kimseye muhtaç olmamak içiin bayanların kesinlikle çalışmaları gerek ve özellikle de kız çocuklarını sonuna kadar (meslek sahibi edene kadar) okutmaları gerek diye düşünüyorum tabiki bu benim düşüncem...
aynen ozaman ben hiçbir kadının çalışıcağını sanmıyorum şahsen kendi fikrim
ozaman kimse çalışan kadın olmak iyidir demezdi
Ama maalesef hayat toz pembe değil.
Ama hak vermeye çalışıp objektif bakmaya çalışıyorum.
Çalışmak çok güzel ama anlamaya da çalışıyorum şöyle ki,
Ülkemizde çalışma saatleri (Özel sektör Kamu farketmez) öyle düzensiz ki.
Sabah 9 akşam 6 (En iyi niyetli olanını yazdım) çalışıyoruz. Eve gel saat 7, yemek yap, çocuğa bak, sofra kur kaldır, bilmem ne saat oldu mu 11-12 insanın kendine ayıracak vakti kalmıyor. Evimde olayım, temiz pak olayım, evimi her daim temiz tutayım diyorsan, çalışmak istememek çok normal geliyor bana.
Ama yurt dışında olduğu gibi; sabah işe 7 de gidip, eve öğlen 2 de dönsek böyle problemler olur muydu?
Hayır olmazdı herkes çalışmak ister, kimse burun kıvırmazdı. Çünkü kendine ayıracak dünya kadar zamanın kalıyor olurdu. Ama bu şartlarda hem hamarat 4*4 lük ev hanımı hemde kariyer sahibi çalışan iş kadını olmak mümkün değil maalesef. Tercih meselesi ben her iki kesime de saygı duyuyorum.
öyle malesef bende özle sektörde çalıştım sabah 8:30 akşam 18:30 mesai varsa saat 22:00 e kadar çalışıyorsun cumartesi dahil mesai kalamam yok paranı veriyorum eşşek gibi kalıcaksın muamelesi görüyorsun niye çünki mecbursun adam biliyor eve geliyorsun çocuğun uyumuş yüzünü bile göremiyorsun sonrada çocukla çok zaman değil kaliteli zaman diyorlar iyide eve geldiğinde uyuyan bir çocuukla nasıl kaliteli zaman geçirebiliceksin ?
bir gün tatilin var evi temizlesen çocuğun boynu bükük evi bıraksan bütün hafta ev pis almıyosunki 2000 maaş kadın tutasında temizlesin çocuğu olan kadının sabah gidip en fazla akşam 5 gibi evde olması lazım hafta sonuda çalışmaması lazım ve bir çocuğun kreş yaşına gelene kadar annesiyle olması lazım ben bunu bilir bunu söylerim çok yaşadım çalışan anne olmaın zorluğunu çok iyi bilirim vijdan azabından ağladığımı
öyle malesef bende özle sektörde çalıştım sabah 8:30 akşam 18:30 mesai varsa saat 22:00 e kadar çalışıyorsun cumartesi dahil mesai kalamam yok paranı veriyorum eşşek gibi kalıcaksın muamelesi görüyorsun niye çünki mecbursun adam biliyor eve geliyorsun çocuğun uyumuş yüzünü bile göremiyorsun sonrada çocukla çok zaman değil kaliteli zaman diyorlar iyide eve geldiğinde uyuyan bir çocuukla nasıl kaliteli zaman geçirebiliceksin ?
bir gün tatilin var evi temizlesen çocuğun boynu bükük evi bıraksan bütün hafta ev pis almıyosunki 2000 maaş kadın tutasında temizlesin çocuğu olan kadının sabah gidip en fazla akşam 5 gibi evde olması lazım hafta sonuda çalışmaması lazım ve bir çocuğun kreş yaşına gelene kadar annesiyle olması lazım ben bunu bilir bunu söylerim çok yaşadım çalışan anne olmaın zorluğunu çok iyi bilirim vijdan azabından ağladığımı
haklısınız benim çalışma şartlarım bu kadar ağır olmadığı için belkide çalışma taraftarıyım
evet çok haklısın. Ben de çalışmaktan yanayım, kendi ayaklarının üzerinde durmak çok güzel bir şey.
Ama çocuğum olsa zannediyorum (İmkanlar el verirse) 2,5-3 yaşına kadar ben bakarım. Çalışmam.
Çünkü ben anneanne, babaanne, teyze, hala arasında büyüdüm. Annemin yüzünü doğru dürüst göremezdim bile.
Benim de annemin de içinde bir yaradır. Tek çocuğum üstelik. Tarif edilemez bir pişmanlık var ama neye yarar işte hayat şartları çalışmak zorundaymış.
Bilmiyorum herşey şartlara, imkanlara bağlı.
Ne söylese herkes haklı. O kadar düzensiz ki herşey. Kimsenin saati kimseye uymuyor.
Kimisi sabah 6 da gidiyor işe akşam 7de 8 de geliyor. Kimisi 10 gidiyor 5 te geliyor. Çelişkili işte kim ne söylese haklı. Bilmeden yargılamak yanlış olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?