Yok canım tavuk diye eşimi kastetmiyorum. Öyle bir tavuk işte...
Evde niye oturasın gezersin tozarsın.
Neler neler yaparsın...
İş yerinde abuk sabuk işlere harcayacağın vakti tamamen kendi hobilerin için harcarsın.
Kafan rahat ne güzel...
zihniyetin kötüyse evde otursan yan komşuyla kırıştırırsın. hatta eve gelen akraba-aile dostu ile.
ama hamurun bozuk değilse seni y.dışına salsalar,cebine binlerce dolar koysalar gene bişi olmaz.
kadın/erkek-ev hanımı/çalışan farketmez. bu kişiyle alakalıdır.
ve kadınlar ortalıga düşmez, bu kaba bir sözdür ve bir bayanın agzına yakışmaz.
kadınlık görevi nedir ?
bu görevi kim tanımlamıştır ?
ve herşeyden önemlisi 1-2 kötü örnekle siz beni ve hemcinslerimi nasıl yargılarsınız.
genelleme yok derken bile öyle güzel bir genelleme yapıyorsunuz ki ağzım açık okuyorum.
ev kadını olunca namuslu, çalışan olunca o... olunmaz.
ya da bi kadının görevi, temizlik,bulaşık,çamaşır,cocuk bakımı değildir.
kadın bir bireydir,insan.
yazık çok yazık.
Arkadaşım bana yada başka olaylarda bize bunları yine düşündüren insanlar öyle değilmi üstüne basa basa diyorum GENELLEME YAPMIYORUM KİMSEYİ AYNI KEFEYE KOYMUYORUM KADINLARA ÇAMUR YADA KÖTÜ SÖZ SÖYLEMİYORUM SADECE BU OLAYLARI KÖTÜYE KULLANAN İNSANLAR VAR BUNLARDAN BAHSEDİYORUM BEN HER İŞYERİNDE HER BAYAN HER ERKEK YAPIYOR YAPAR DERDİNDE DEĞİLİM
Benim yazdıklarımda yanlızca çalışan kadın yapıyor yazmıyor evde oturan namuslu namussuzda yok ortalığa düşmek deyimi çek çekebildiğin yere istediğiniz işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz daha farklı açılardanda bakılabilir yazdıklarıma kadınlık görevi demek tabiki çamaşır bulaşık ütü değil ama evde geçen zamanı daha farklı değerlendirebilir insan ihtiyaçtan çalışmakta normaldir sevdiğin için işinide çalışmak normal anlamadıgınız nokta yada anlatamadıgım şeyler çok farklı dediğim gibi bu benim bakış açımdır kimsede kimseyi yargılayamaz yazıklayamaz bahsettiğiniz gibi çalışan kadınların çok güzel hayatları olduğu gibi benim bahsettiğim açıdan kötü durumlarda yaşanabiliyor bu sadece bir örnektir üstünde bu kadar yoğunlaşmak ve acaip bir tavır takınmak yanlıştır!!!
chery 1 arkadaşım çalışmak sosyalleşmektir diyorsun iyi konumda çalışan bi bayan için tamam peki sabahları tıkış pıkış otobüsün içinde tost gibi işe gitmek mi sosyalleşmek yoksa ona buna hizmet etmek mi ??
kadının tahsilli olması, iyi bir mesleği olması, düzgün bir yerde çalışması ve maddi özgürlüğü olması çok güzel tabii.. Mesele ülkemizdeki çalışma şartlarının ağırlığı, özel şirketlerdeki çalışma saatlerinin fazlalığı ve genelde kadın çalışanların erkeklerden daha ucuza çalıştırılması. (buna defalarca şahit oldum).
Bekarken çalışmak çok güzel. Her istediğini alabilmek, söz sahibi olmak, saygın olmak. Evli kadınların çalışması daha sıkıntılı, ev sorumluluğu var, her ne kadar eş yardımcı olsa da, yine çoğu şey kadınla ilgili. Yani genelde türk erkekleri ev işi yapmaktan kaçınıyor, yarısını bile yapıyorsa şükrediyoruz halimize. :)
hele bir de çocuk varsa, kadına yükleniyor bütün yükler. Erkek eve gelince ayağını uzatıp dinlenebiliyor, kadın mesaiye devam ediyor.. Ta ki yatana kadar...
Dolayısıyla, kadın 10 yıl 15 yıl çalıştıktan sonra çook yoruluyor, yeni çalışmaya başlayan arkadaşlar yazmış, çalışmadan nasıl olur falan diye, siz hele bi 35 li 40 lı yaşlara gelin de görelim... Daha yolun başındasınız.
Maddi zorluklar, hayat şartları zor, çalışmak zorundayız. Keşke ülkemizde kadınlar için çalışma şartları daha hafif olsaydı. Cumartesileri mutlaka tatil olsaydı örneğin.. Biraz nefes aldırsalardı bize...
konu çok uzadı ama anlamadığım bişey var çalışmak istemeyen bayanlar yada bi şekilde çalışamayan bayanlar şikayetlerini dile getiriyo nedense çalışan bayanlar bu sebeplere kızıyoki herkesin kendi düşüncesi hepimizin konuşmasında doğru olan şeyler var tabiki herkes kendi parasını kazanmak ister bazılarımız ben kendi paramla şunu yaptım şunu yaptım diyor geç saatlere kadar çalışıyorum diyor fakat bende şunu söylim geç saatlere kadar çalışmaya şikayet etmiyorsun demekki aldığın ücret sizi tatmin ediyor bide asgari ücretle çalış sabahtan akşama kadar hiç oturma bak bakalım şikayet ozaman ediliyormu
kusura bakmayın çalışan bayanlar siz sert bidille cevap veriyorsunuz herkese bende size sert bi dille cevap veriyorum
herkezin çalışma şartları ortamları farklı insanlar yorum yapıyorsa düşünce özgürlüğüne dikkat edelim herkesin bakış açısı farklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?