Çalışmak mı? Bebeğim mi?

Bebeğim içinde bu evi almam şart. Düzgün bir yerden ev alıp gelecekte ona bırakmayı düşünüyorum. Ama dayanabilir miyim? Bikaç gün ağlayıp susar mıyım

Zaten bir yıl da süt izni oluyor yanılmıyorsam. Tek bir güne toplayıp haftada dört gün çalışırsınız. Geçer gider büyür bebek.

Denemeden bilemezsiniz. Bebeğiniz ve geleceği için çalışın derim iş yerinizde gayet iyiymiş. Ama baktınız olmuyor o zaman kendi bileceğiniz iş. Çalışmayı bebeğinize haksızlık olarak görmeyin.

çalışma şartlarınız hafif görünüyor. siz de belirtmişsiniz zaten. başlarda zorlanırsınız ama alışırsınız bence zamanla.
Evet o yönünü de gerçekten çok seviyorum. Daha önce ki iş yerinde Pazar günleri bile çalışıyordum. Buraya başlayınca cennete düşmüş gibi oldum.

Bebeğim içinde bu evi almam şart. Düzgün bir yerden ev alıp gelecekte ona bırakmayı düşünüyorum. Ama dayanabilir miyim? Bikaç gün ağlayıp susar mıyım
Arkadaşım, çalışan tek anne sen olmayacaksın. Millet bakıcılara bırakıp çalışmaya devam ediyor, senin bakacak insanın varmış.
Git çalış, evini al, ileride hepiniz rahat edin

Çalışmak mı? Bebeğim mi? demişsiniz ya. çalışsanız da bebeğiniz için olacak. Doğrudüzgün bir yerde büyümek var, sürekli çocuk gürültüsünden uykusunu alamadan büyümek var...

Çalışman lazım belki 4 aylıkken olmaz 6-7 aylıkken ek gıda sürecinde başlarsın ben öyle yaptım

merhaba. Orneğin çocuğumu doğurduktan 6 ay kadar sonra devlet memuru olarak veya sozleşmeli olarak bi kuruma atandım.. Giriş yaptığım anda ucretsiz izne ayrılabiliyor muyum.. Yoksa çalışmaya başladıktan sonra mı ancak doğum yaparsam o hakkım oluyor.

bende 9 aylık bebeği olan çalışan bi anneyim doğumdan önce çalışan anneler kzızıyordum para için cocuklarının en güzel zamnlarını kaçırıyorlar diye ev aldık ve ben mecburiyetten çalışmaya devam ettim evdeki 4 aylık doğum iznimde piskolojim bozuldu çocukla okadar bunalıyorsunuz annelik muhteşem olmasıyanında çok yorucu ve yıpratıcı işe başladım kendime geldim bi pazartesileri iple çekiyom işyerinde dinleniyorum ancak :)çalışşmamayı aklından bile geçirme piskolojin için

Çalışmak mı? Bebeğim mi? demişsiniz ya. çalışsanız da bebeğiniz için olacak. Doğrudüzgün bir yerde büyümek var, sürekli çocuk gürültüsünden uykusunu alamadan büyümek var...

Eşimle bu konuyu konuşmuştuk bu evden ne olursa olsun taşınacaktık zaten. Ama ev sahibi olmadan çıkmak var, tekrar kiraya gitmek.. Bu yüzden hiç istemiyorum çıkmayı

6 aylık ücretsiz izin hakkın var, kullanmayı düşünmüyor musun?

6 aylık ücretsiz izin hakkın var, kullanmayı düşünmüyor musun?
İş yerinde benim yapmam gereken işleri yapan alternatif bir eleman yok malesef. 4 ay için bile şimdiden kara kara düşünüyolar. O yüzden bunu sormaya cesaret bile edemedim açıkçası.

Gönül tabiki çocuğunuzla hiç değilse 2 yaşına kadar annesinin ilgilenmesini ister, ama ücretsiz izin alırsam iş yerinde sorun yaşarım diyorsun.
Doğum sonrası elinden geldiği kadar uzat işe dönüşü derim ama istifa etme

Çalışma şartlarınız bence gayet iyi. Bence işinizi bırakmayın.
Ben de doğumdan sonra işe dönmeyi düşünüyorum nasipse. Biz de ev kredisi ödüyoruz ve sadece eşimin kazandığı yetmeyecek. Kaldı ki sizin bırakabilecek birileri de varmış. Ben mebcuren bakıcı tutacağım.
Benim cumartesi günleri de yarım gün ayrıca. O bile çok büyük bir külfet çalışan için.
Çok zorlanacağım ama mecburuz bu fedakarlığı yapmaya.

İş yerinde benim yapmam gereken işleri yapan alternatif bir eleman yok malesef. 4 ay için bile şimdiden kara kara düşünüyolar. O yüzden bunu sormaya cesaret bile edemedim açıkçası.

çok zor bir tercih.

sadece bebekle ilgili değil seninle de ilgili bir karar.

kişisel olarak ben bırakamazdım 3 aylıkken herhalde.

ama imkanlarını daha iyi düşünmen gerek, süt iznini kullanabilecek misin, işin evine yakın mı, öğle aralarında mesela gidebilecek misin?

Süt iznim için iş yerine 1 saat erken gelmeyi veya 1 saat erken çıkmayı teklif edicem. Çünkü metro ile gidip geliyorum öğle arası gidip gelmek mümkün değil mesafe açısından.

Konuyu okumadan direkt başlığa yorum yapıyorum.

Eğer maddi anlamda sıkıntınız yoksa tabiki bebeğiniz. Fakat siz çalışmadığınız zaman maddi sıkıntı yaşayıp hayattan zevk almayacaksanız, bebeğinizi huzurlu bir ortam yerine gergin bir ortamda büyütecekseniz çalışmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…