Çalışmak mı? Bebeğim mi?

asishee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2014
258
131
53
34
Arkadaşlar Merhaba hepinize,

Durum başlıktanda anlaşılacağı üzere çalışmak veya evde bebeğimi büyütmek arasında kararsızım. Aslında tereddütsüz bebeğimi büyütmem gerektiğini düşünüyorum. Ama !! Geçen yıldan beri 2016 için ev alma planlarımız vardı ama mucizem bebeğim geldi. Planlı değildi çünkü ben umudumu kesmiştim olmayacak artık diyorduk. Şimdi kiradayız açıkçası oturduğum ev giriş katı sevmiyorum odaları küçücük, bebeğimin bir kez olsun uykusunu aldığı için uyanacağını düşünmüyorum o kadar gürültü var ki herkesin çocuğu dışarıda Ev almak için çalışmam gerek eşimin maaşı ile hem bebek hem ev kredisini ödemek mümkün değil. Bebeğime eşimin yengesi bakabilirim sinyalini vermişti üst katımızda otuyor. Benim annemde çalışmaya devam etmem durumunda bakabileceğini söyledi ama evi bana uzak ((

İş yerimdende memnunum açıkçası Çalışma saatleri 09.00-18.00, Cumartesi-Pazar tatil, 6 ayda bir zam ve yıl başında 1 maaş ikramiye ile SMMM Bürosunda çalışıyorum. Bürolarda çalışan arkadaşlar bilir bu şartlarda böyle bir büro bulmam zor çıksam bile ev alınca yeniden iş aramam gerekecek. Bebeğimi biraz büyütsem mi yoksa 4 ay iznimden sonra geri mi dönsem Sizler çalışırken hem iş hem bebek aynı ayna idare edebildiniz mi benim gibi hiç mecbur kaldığınızdan geri dönmeyi düşünmek durumunda kaldınız mı ?

Bebeğin için, ona iyi bir gelecek sağlamak için çalışmak olarak tercihimi yapıyorum ben.
Bakacak birileri de varmış, gözün arkada kalmaz.

Bence doğum iznin bitince işine devam et böyle bir iş bulman çok zor ama bebeğe eşinin yengesindense annenin yakınlarında ev alıp bebeğini annene bırakabilirsin.

Yıllardır var bu sorun. Bir bitmedi ne yazık ki. Çalışmayan anneler çalışan anneleri "yetersizlikle vicdansızlıkla" suçluyor. Çalışanlar "bütün gün evde oturarak çocuğuna ne öğretebilirsin ki" diyor.
Devletin, iş yerlerini kreş için teşvik etmesi gerek.
bana kalırsa ücretsiz izin alın, yasal hakkınız unutmayın.
İzin bittikten sonra işe dönün, kadınlar hem çalışıp hem çocuk büyütebilirler. Annelerin aktif olmasını sonuna kadar destekliyorum.

bence kesınlıkle çalışmalısın..
ben dogum izninden sonra 6 ay ücretsiz izin aldım ama geri dönmemeyi düşünemedim bile..
çünkü emanet edebılecegım kişi olduktan sonra,ona gelecek hazırlamak adına calısmak daha mantıklı geldı bana

ben ayrıldım ama annem yanımda değildi, eğer olsa çalışmaya devam ederdim.

Canım, hamilelik psikolojisi ile bu düşüncelerde boğulman normal... Doğduğunda kimselere emanet edemeyecek gibi hissedersin, ama zamanla geçiyor o duygu... Bebeğin için olmasa da, 3 kuruşa bile çalışıyor olsan kendin için çalışmalısın bence.

6 ay ücretsiz iznimi kullanmayı o kadar çok isterdim ki lakin yerime alternatif eleman yok 4 ay için bile geçici birini bulmayı düşünüyormuş galiba işverenim, işleri iyi yönetiyordu geri dönmezse benim için sıkıntı orada başlar demiş diğer arkadaşlara.

Bebeğim içinde bu evi almam şart. Düzgün bir yerden ev alıp gelecekte ona bırakmayı düşünüyorum. Ama dayanabilir miyim? Bikaç gün ağlayıp susar mıyım

özel sektörde cumartesi tatili hele ki çalışan anneler için bulunmaz nimet kesinlikle işinizi bırakmamalısınız ,bebek bir şekilde büyür ama aynı iş ortamını birdaha bulabilirmisiniz bilmiyorum

Bebeğim içinde bu evi almam şart. Düzgün bir yerden ev alıp gelecekte ona bırakmayı düşünüyorum. Ama dayanabilir miyim? Bikaç gün ağlayıp susar mıyım

çalışma şartlarınız hafif görünüyor. siz de belirtmişsiniz zaten. başlarda zorlanırsınız ama alışırsınız bence zamanla.

Canım benim, inan bana alışacaksın... Ben psikoloğa gitmek zorunda kaldım onu annelere bırakıp gidiyorum diye düşün artık... Şu an gayet mutluyum...

Bir de şunu söyliyim, hani yürümeye başlıyolar da, sen akşam eve geldiğinde kapıyı açtığın anda sevinç çığlıkları atıp kucağına koşuyorlar ya , o duygu hiç birşeye benzemiyor... biz eşimle aynı anda eve giriyoruz, babasının yüzüne bile bakmıyor, kucağıma atlıyor, sarılıyor, öpüyor, özlüyor beni... Bunlar çok güzel dugular inan bana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…