Çalışma şartlarınız bence gayet iyi. Bence işinizi bırakmayın.
Ben de doğumdan sonra işe dönmeyi düşünüyorum nasipse. Biz de ev kredisi ödüyoruz ve sadece eşimin kazandığı yetmeyecek. Kaldı ki sizin bırakabilecek birileri de varmış. Ben mebcuren bakıcı tutacağım.
Benim cumartesi günleri de yarım gün ayrıca. O bile çok büyük bir külfet çalışan için.
Çok zorlanacağım ama mecburuz bu fedakarlığı yapmaya.
En fazla 2 hafta uzatabilirim. Oda yıllık iznimi kullanmadığım için içeride olan bir hakkım. Patronum arada bir ters konuşssada işveren olarak düzgün ve iyi biri ama muhasebe büroları 1 hafta izni bile kaldıramayacak sirkülasyonda çalışıyor.Gönül tabiki çocuğunuzla hiç değilse 2 yaşına kadar annesinin ilgilenmesini ister, ama ücretsiz izin alırsam iş yerinde sorun yaşarım diyorsun.
Doğum sonrası elinden geldiği kadar uzat işe dönüşü derim ama istifa etme
Süt iznim için iş yerine 1 saat erken gelmeyi veya 1 saat erken çıkmayı teklif edicem. Çünkü metro ile gidip geliyorum öğle arası gidip gelmek mümkün değil mesafe açısından.
Annem hem benim hemde eşimin iş yerine çok ters biryerde oturuyor. Eşim oraya taşınmamıza mümkün değil razı gelmesi. Yengeme bırak diyeceğine adım gibide eminim. Yengeside geçen yıl doğum yaptıktan 5 gün sonra bebeğini kaybetti. Onada ayrı üzülüyorum. Acısıın tazelemek gibi mi olur diyeAnnene yakın bir yere taşın ya da annen sana yakına taşınsın. İşe devam et sen.
bakacak bir anne veya sağlam güvendiğin biri varsa çocuğunun mali geleceği için elbette çalışmak diyorum.. ben de bebeğim 3,5 aylıkken işe döndüm babaannesi bakıyor çok şükür hem maddi olarak gönlümce yetiştiriyorum çocuğumu hem de ben çalışıp üreten kadın olduğum için psikolojik olarak mutluyum.. bebeğim de gayet huzurlu ve mutlu.. akşam işten geldiğimde tüm vaktimi ona ayırıyorum arayı kapatıyoruz..Arkadaşlar Merhaba hepinize,
Durum başlıktanda anlaşılacağı üzere çalışmak veya evde bebeğimi büyütmek arasında kararsızım. Aslında tereddütsüz bebeğimi büyütmem gerektiğini düşünüyorum. Ama !! Geçen yıldan beri 2016 için ev alma planlarımız vardı ama mucizem bebeğim geldi. Planlı değildi çünkü ben umudumu kesmiştim olmayacak artık diyorduk. Şimdi kiradayız açıkçası oturduğum ev giriş katı sevmiyorum odaları küçücük, bebeğimin bir kez olsun uykusunu aldığı için uyanacağını düşünmüyorum o kadar gürültü var ki herkesin çocuğu dışarıdaEv almak için çalışmam gerek eşimin maaşı ile hem bebek hem ev kredisini ödemek mümkün değil. Bebeğime eşimin yengesi bakabilirim sinyalini vermişti üst katımızda otuyor. Benim annemde çalışmaya devam etmem durumunda bakabileceğini söyledi ama evi bana uzak ((
İş yerimdende memnunum açıkçası Çalışma saatleri 09.00-18.00, Cumartesi-Pazar tatil, 6 ayda bir zam ve yıl başında 1 maaş ikramiye ile SMMM Bürosunda çalışıyorum. Bürolarda çalışan arkadaşlar bilir bu şartlarda böyle bir büro bulmam zor çıksam bile ev alınca yeniden iş aramam gerekecek. Bebeğimi biraz büyütsem mi yoksa 4 ay iznimden sonra geri mi dönsemSizler çalışırken hem iş hem bebek aynı ayna idare edebildiniz mi benim gibi hiç mecbur kaldığınızdan geri dönmeyi düşünmek durumunda kaldınız mı ?
Babaannemizde bakmak istiyor ama evi bize çok uzak Sütten kestiğinde veya biraz büyüttüğünde getir kızım okula başlayana kadar dursun diyor. Ama ileride de ona bırakabileceğimi sanmıyorum. Kreşe veririm sosyalleşmesi için. Bakalım kısmetbakacak bir anne veya sağlam güvendiğin biri varsa çocuğunun mali geleceği için elbette çalışmak diyorum.. ben de bebeğim 3,5 aylıkken işe döndüm babaannesi bakıyor çok şükür hem maddi olarak gönlümce yetiştiriyorum çocuğumu hem de ben çalışıp üreten kadın olduğum için psikolojik olarak mutluyum.. bebeğim de gayet huzurlu ve mutlu.. akşam işten geldiğimde tüm vaktimi ona ayırıyorum arayı kapatıyoruz..
Cocugunu birakmak sana ilgisizlik gibi geliyor anlıyorum ama bir de şöyle düşünmelisin
Evde oturursan ordan çıkmanız hayal olacak
Bütün gun evde olacağın için eve kafayı takıp eşini de bunaltmaya başlayacaksın ama onun da elinden gelen olmayacak
Ama biraz sabredip yavrun için çalışırsakçalışırsan gönlüne göre bir ev bulabilirsin ve bence çocuğuna da mutlu oldugun için kalan zamanda yeterli ilgiyi gosterebilirsin
Işinin sartlari da maşallah çok iyi.
Emek olmadan sefa olmuyor :)
aynı durumdayız su an 33 haftalık gebeyım yenı ev aldık pesınatı aılem verdı kalan yarısını kredı cektık, evlenırken esya almamıstık ozendık yenı ev dıye salon takımı ve bebek ıcın oda takımı aldık ekstralarda cıktı tabıkı, ben son ana kadar yanı 37 haftama kadar calısacagım bır ay oncesıne kadar mesaı bıle yapıyordum ek gelır olsun dıye, esımın maası ıle degıl gecınmek borcları bıle odeyemeyız kı özel sektörde o iş garantisi yok ve maaşı benden bır haylı düşük, bende dogum ıznı+senelık ıznımı kullanıp bır ıkı ayda rapor alıp sonra işe başlayacağım..Arkadaşlar Merhaba hepinize,
Durum başlıktanda anlaşılacağı üzere çalışmak veya evde bebeğimi büyütmek arasında kararsızım. Aslında tereddütsüz bebeğimi büyütmem gerektiğini düşünüyorum. Ama !! Geçen yıldan beri 2016 için ev alma planlarımız vardı ama mucizem bebeğim geldi. Planlı değildi çünkü ben umudumu kesmiştim olmayacak artık diyorduk. Şimdi kiradayız açıkçası oturduğum ev giriş katı sevmiyorum odaları küçücük, bebeğimin bir kez olsun uykusunu aldığı için uyanacağını düşünmüyorum o kadar gürültü var ki herkesin çocuğu dışarıdaEv almak için çalışmam gerek eşimin maaşı ile hem bebek hem ev kredisini ödemek mümkün değil. Bebeğime eşimin yengesi bakabilirim sinyalini vermişti üst katımızda otuyor. Benim annemde çalışmaya devam etmem durumunda bakabileceğini söyledi ama evi bana uzak ((
İş yerimdende memnunum açıkçası Çalışma saatleri 09.00-18.00, Cumartesi-Pazar tatil, 6 ayda bir zam ve yıl başında 1 maaş ikramiye ile SMMM Bürosunda çalışıyorum. Bürolarda çalışan arkadaşlar bilir bu şartlarda böyle bir büro bulmam zor çıksam bile ev alınca yeniden iş aramam gerekecek. Bebeğimi biraz büyütsem mi yoksa 4 ay iznimden sonra geri mi dönsemSizler çalışırken hem iş hem bebek aynı ayna idare edebildiniz mi benim gibi hiç mecbur kaldığınızdan geri dönmeyi düşünmek durumunda kaldınız mı ?
aynı durumdayız su an 33 haftalık gebeyım yenı ev aldık pesınatı aılem verdı kalan yarısını kredı cektık, evlenırken esya almamıstık ozendık yenı ev dıye salon takımı ve bebek ıcın oda takımı aldık ekstralarda cıktı tabıkı, ben son ana kadar yanı 37 haftama kadar calısacagım bır ay oncesıne kadar mesaı bıle yapıyordum ek gelır olsun dıye, esımın maası ıle degıl gecınmek borcları bıle odeyemeyız kı özel sektörde o iş garantisi yok ve maaşı benden bır haylı düşük, bende dogum ıznı+senelık ıznımı kullanıp bır ıkı ayda rapor alıp sonra işe başlayacağım..
sonrasında aılem yanımıza yerlesıp bebıse bakacaklar, cunku onlar baska bır sehırde yasıyor ve burda bakacak kımsemız yok....
senın annen de esının yengesıde bakmaya gonullu, bu kosullarda ısını bırakma derım..
evde borcsuz alınmıyor ama tek maaşla degıl mal sahıbı olmak gecınmek bıle zor o nedenle kesınlıkle işe devam derım...
üzülme canım benımde anne babam çalışan ınsanlardı anneanne elınde buyudum, sonra okul cagı baslayınca zaten kendı kendımi ıdare ettım , sonucta kadın olarak hem kendı ıstıkbalımız ve hayat guvencemız adına hemde dogacak bebıslerımıze daha kalıtelı bır hayat sunabılmek adına çalışıyoruz.Sizin içinde üzüldüm. Kendim içinde üzüntüden ağlamaklı oluyorum bazen bir evimiz olsaydı hiç arkama bakmazdım bebeğimle olurdum 2 yıl. Ama kısmette ne varsa onu yaşıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?