Çalışmak mı? Bebeğim mi?

Bu durumda birtek ben yokum desenize sizi çok iyi anlıyorum.

En fazla 2 hafta uzatabilirim. Oda yıllık iznimi kullanmadığım için içeride olan bir hakkım. Patronum arada bir ters konuşssada işveren olarak düzgün ve iyi biri ama muhasebe büroları 1 hafta izni bile kaldıramayacak sirkülasyonda çalışıyor.

Süt iznim için iş yerine 1 saat erken gelmeyi veya 1 saat erken çıkmayı teklif edicem. Çünkü metro ile gidip geliyorum öğle arası gidip gelmek mümkün değil mesafe açısından.

o zaman sana şunu örnek vereyim;

ablam bıraktı, tam 3 ayllıkken, çok da güvendiği birine.

ablam çok duygusal bir insan olduğu için, ikinci bebeği olursa kesinlikle işten ayrılmayı düşünüyor, çünkü ona çok ağır geldi o dönem.

ben ablam kadar duygusal değilim, 9 aylıkken bıraktım oğlumu, pişmanlık yaşamadım, sadece kv bakması sebebiyle kişisel başka sıkıntılarım oldu, o kadar. bir de iş yerim çok uzak olduğu için 2. çocukta kesinlikle 2 yıl izin alıcam, vermezlerse istifa edicem diye düşünmüştüm. Ancak şu an işime yakın bir yere taşındım, yine 9 aylıkken işe başlayabilirim sağlık sıhhat izin verirse diye plan yapıyorum.

biraz kendini ölç biç bence, burada biz yaparsın edersin de diyebiliriz ama sen çok duygusal biri isen farklı tepkiler verebilirsin.

Bu konuda katiyim malesef,bebeginiz hizla büyüyor ve siz onun ilk anlarini kaçırmış olacaksiniz .o sizin caniniz,durumunuz iyi ac degilsiniz en az enn az 2 yasina kadar calismayabilirsiniz ondan sonra cocugunuz kendini ifade edebildigi zaman anneniz 1.tercih olarak bakabilir ve siz çalışabilirsiniz

Asla evde oturma
İsin iyiymis bebise bakacak insan da varmis
Maasinin tamamini ev kredisi+ bebek bakimina harca ama mutlaka calis
Esin de evi gecindirsin

Annene yakın bir yere taşın ya da annen sana yakına taşınsın. İşe devam et sen.
Annem hem benim hemde eşimin iş yerine çok ters biryerde oturuyor. Eşim oraya taşınmamıza mümkün değil razı gelmesi. Yengeme bırak diyeceğine adım gibide eminim. Yengeside geçen yıl doğum yaptıktan 5 gün sonra bebeğini kaybetti. Onada ayrı üzülüyorum. Acısıın tazelemek gibi mi olur diye

Ben bıraktım işi, çalışırken bebeğimi bırakabilirim diye düşünüyordum ama bırakamam onun bana ihtiyacı var. Ev işi birkaç yıl beklesin. Bu benim fikrim düşüncem.
Bu arada mesleğim ve maaşım oldukça iyi ama ben bebeğimi seçtim

bakacak bir anne veya sağlam güvendiğin biri varsa çocuğunun mali geleceği için elbette çalışmak diyorum.. ben de bebeğim 3,5 aylıkken işe döndüm babaannesi bakıyor çok şükür hem maddi olarak gönlümce yetiştiriyorum çocuğumu hem de ben çalışıp üreten kadın olduğum için psikolojik olarak mutluyum.. bebeğim de gayet huzurlu ve mutlu.. akşam işten geldiğimde tüm vaktimi ona ayırıyorum arayı kapatıyoruz..

Babaannemizde bakmak istiyor ama evi bize çok uzak Sütten kestiğinde veya biraz büyüttüğünde getir kızım okula başlayana kadar dursun diyor. Ama ileride de ona bırakabileceğimi sanmıyorum. Kreşe veririm sosyalleşmesi için. Bakalım kısmet

Bence de çalışmalısın 25 aylık bebeğim . Ben de 7 aylık başladım çünkü öğretmenim araya yaz tatili girdi baya büyüdü . Bi avantajım da annemin bakması . Hiç duygusal düşünme . Bakacak için rahat emanet edeceğin biri varsa çalış . Ben çok duygusal bakmıyorum bu konuda . Benim bir mesleğim var Ve bunu devam ettirmek zorundayım . Bebeğim bu kararımdan sonra hayatıma geldi . Allah uzun ömür versin . İlk günler özleniyor . Sonra biraz daha alışıyorsun . Almaya giderken hala heyecanlanırım . Yorgunluk tabi oluyor ama ben okula gidince kafamı dağıtıyorum iki muhabbet ortam iyi geliyor . Evdeysen paspal geziyorum ama işe giderken kendine daha çok bakıyorsun

Cocugunu birakmak sana ilgisizlik gibi geliyor anlıyorum ama bir de şöyle düşünmelisin

Evde oturursan ordan çıkmanız hayal olacak
Bütün gun evde olacağın için eve kafayı takıp eşini de bunaltmaya başlayacaksın ama onun da elinden gelen olmayacak

Ama biraz sabredip yavrun için çalışırsakçalışırsan gönlüne göre bir ev bulabilirsin ve bence çocuğuna da mutlu oldugun için kalan zamanda yeterli ilgiyi gosterebilirsin
Işinin sartlari da maşallah çok iyi.
Emek olmadan sefa olmuyor :)

Teşekkür ederim. Ev alma konusunda eşimi şimdiden bunaltmaya başladım açıkçası. Bebeğimin beşiğini koyabilecek bir yerimiz bile yok, balkonumuz yok, eşyalar üst üsteydi şimdi daha sıkışık tepişik olacak. En kötüsü hem gürültüsü fazla hemde üst kattaki komşum pencerelerimin önünü mahvediyor

aynı durumdayız su an 33 haftalık gebeyım yenı ev aldık pesınatı aılem verdı kalan yarısını kredı cektık, evlenırken esya almamıstık ozendık yenı ev dıye salon takımı ve bebek ıcın oda takımı aldık ekstralarda cıktı tabıkı, ben son ana kadar yanı 37 haftama kadar calısacagım bır ay oncesıne kadar mesaı bıle yapıyordum ek gelır olsun dıye, esımın maası ıle degıl gecınmek borcları bıle odeyemeyız kı özel sektörde o iş garantisi yok ve maaşı benden bır haylı düşük, bende dogum ıznı+senelık ıznımı kullanıp bır ıkı ayda rapor alıp sonra işe başlayacağım..
sonrasında aılem yanımıza yerlesıp bebıse bakacaklar, cunku onlar baska bır sehırde yasıyor ve burda bakacak kımsemız yok....
senın annen de esının yengesıde bakmaya gonullu, bu kosullarda ısını bırakma derım..
evde borcsuz alınmıyor ama tek maaşla degıl mal sahıbı olmak gecınmek bıle zor o nedenle kesınlıkle işe devam derım...

Sizin içinde üzüldüm. Kendim içinde üzüntüden ağlamaklı oluyorum bazen bir evimiz olsaydı hiç arkama bakmazdım bebeğimle olurdum 2 yıl. Ama kısmette ne varsa onu yaşıyoruz.

Sizin içinde üzüldüm. Kendim içinde üzüntüden ağlamaklı oluyorum bazen bir evimiz olsaydı hiç arkama bakmazdım bebeğimle olurdum 2 yıl. Ama kısmette ne varsa onu yaşıyoruz.
üzülme canım benımde anne babam çalışan ınsanlardı anneanne elınde buyudum, sonra okul cagı baslayınca zaten kendı kendımi ıdare ettım , sonucta kadın olarak hem kendı ıstıkbalımız ve hayat guvencemız adına hemde dogacak bebıslerımıze daha kalıtelı bır hayat sunabılmek adına çalışıyoruz.
ben şahşen çalışmayıda sevdıgım ıcın ilk 6 ayı bır sekılde bebegımle gecıreyım gerısını dert etmıyorum.
hersey onun rahatı ve aılemızın gecımı ıcın...
zaten yasını doldurunca iş yerımın kresıne vermeyı dusunuyorum, ev ev ustune uzun vadelı olmaz aılemınde duzenını cok bozmak ıstemıyorum o nedenle 1 yaşına gelene kadar bakımı sıkıntı sonrası bırlıkte mesaı yapacagız

Ben hamılelıkten once calısıyordum sonrasında da calısırım belkı dıye dusunmustum fakat kızım suan 11aylık asla ayrılmak ıstemıyorum annemle aynı ıl ıcınde degılız yakında bır akrabamda yok esımın de oyle baska da kımseye guvenıp emanet edemem cunku cok alıstım ona kıyamam dogumdan sonra ne demek ıstedıgımı anlarsın 2,3 yasına gelınce krese falan verıp calısmayı dusunuyorum yada calısabılecegım yerlere goturebılme sansım var meslegımden dolayı ama suan ıcın hıc ayrılmaya nıyetım yok,sızde calısmak ıstıyorsanız umarım kolay olur zorlanmazsnz ve evınızı alırsınız ama annenıze bırakın derım yengeydı halaydı bu devırde bız bıle cocuklara bakarken bu kdar zorlanıp tahammul edemıyoruz bızım gormedıgmız neler yapar cocuk pskolojsı kucuklukten olusuyor dıkkatlı olun bence

Calısan bşsuru anne var hepsı ıstedgnden degıl mecburyetten calısyr canım her anne evladını buyutmek ıster ama sartlar malum bu devırde zor evde otrup sıkıntı cekecegıne calıs da evladnla rahat rahat gecının cocuk buyudukce masraflarda buyur kendıne dert etme işin de ıyıyse calıs evladına daha ıyı bı gelecek saglamıs olrsn yengede yakınmıs ıyı olmıs cıkarken anahtarı ver cocugunu uyandırmaz gelsn otrsn cocuk uyanınca kendı evıne cıkarır aksam alıp evıne gırersn ıyı ıste napcan tek sen degılsn herkes byle

maalesef bende kara kara düşünüyorum şuan. kayınvalidem izmirde biz istanbuldayız. benim ailem büyükçekmecede oturuyor. ev kredisi ödüyoruz ve sadece eşimin maaşıyla geçinemeyiz. çocuk sahibi olmak istiyorum ama sürekli erteliyorum. annemin her gün o yolu gelmesine kıyamıyorum ki kendisinin fıtığı var. iki ucu b.klu degnek yani. napıcam bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…