Çalışmak mı ev hanimligi mi??

Bir kadının çalışmaması bile niye seçenek oluyor anlamıyorum ya, bence dönün tabii ki. İş bulmak kolay mı? Hiç dayanamıyorum diyorsanız 2 yaşındayken falan dönün.
Burada herkes çocuğunu çok seviyor, herkes iyi annelik yapmaya çalışıyor ama 4-5 yaşına kadar beklemediler diye kötü anne değil hiçbiri.
Kendini suçlu hisseden anneyi de hiç anlamadım işe dönüyor diye.

canım bende 10 yıl banka da çalıştım sonra bebeğim olcaktı 5 aylıkken çok büyük bir talihsiz oldu kaybettim ama çocuğum için ona bakmak için işimi bırakmıştım tam o ay bebeğimi kaybettim ama inşallah bir daha bebeğim olur şu an işe başlamayı düşünmüyorum bakalım inş vereceğin karar hakkınızda hayırlı olur

eşinin maaşı yeterli ise kanırtmaya gerek yok bence. Hele 9 aylık bebeği bırakıp işe girmeye hiç gerek yok. Aldığın eğitim çalışmadığında çöpe gitmiyor sen eğitimli bir kadınsın ve çocuğunu da yoğrulduğun o eğitim ile büyüteceksin.

Boşanırsan ne olur falan diyen olmuş boşanırsan eğitimin kolunda altın bilezik, o Zaman kalkar başının çaresine bakarsın. Ücretsiz izin alıp hiç değilse 2 yaşına kadar bebeğinle vakit geçir derim ben

Karar sizin ama her zaman en kötüsünü düşünmek gerekir. Allah korusun eş vefat edebilir, işsiz kalabilir, boşanma olabilir... Herkes için geçerli bu yazdıklarım. Babaanne bakacaksa yerinizde olsam hiç telaş etmem. Kadınlar eskiden beri çalışırdı. Tarlasında, bahçesinde ya da evinde çeyiz yapar ama mutlaka eve maddi katkısı olurdu. Kadın çalışırken de aile büyükleri ya da komşular ilgilenirdi bebekle. Yeni nesil "çalışan kadın" anlayışına kapılırsanız bebeğinizi bırakmanız zor olur.

Canım tekrar açacak mısın ofisi yoksa bir hukuk bürosunda falan mı çalışacaksın ? Birde evde iken hiç canın sıkıldı mı ? Ben de mühendisim kendi işyerim var , 7 aydır ofise hiç gidemedim evde yatıyorum , zarara Çalışıyor ama yapacak birşey yok , doğumdan sonra bi kapatayım diyorum birde kıyamıyorum ... Güzelliklerini amlatmışsın , zorluklar yaşadın mı onları da anlatabilir misin ?

Her şey para pul değil eğer imkanlar elveriyosa evladınıza siz bakın ilk eğitimini terbiyesini sizden alsın.. sizin sevginizi kazısın içine..
Anneanneler babaanneler bilinçsizce sevdikleri sınır tanımadıkları için çocuk o tarafa daha meyilli olabiliyo siz bi şey söyleseniz de pek tınlamıyo..
Bende memuriyete başlıycaktım ve gebe olduğumu öğrendim eşim hevesini almak için çalış ben çocuğumun annesiyle büyümesini istiyorum terbiyeyi senden alsın ben sigortanı ödüycem sen hiç sıkılma dedi.. o şekilde bi karara vardık ve en güzelini yapmışım diyorum

Kesinlikle çalışmak dünya hali nolcağı belli olmaz.

Çalışma saatleri önemli bence eğer saatler uzunsa kesinlikle çalışmayın derim. En azından bir müddet daha. Ama şu da var asıl çocuklar 1 buçuk iki yaşına geldiklerinde bazı şeylerin farkına varıyorlar ve o zaman bırakıp gitmek daha da zorlaşıyor

Eğer maddi durum iyiyse evlilikte de problem yoksa en az 3 yada 4 yaşına kadar siz buyutun çocuğunuzu. Bence keyfi çalışmak çocuğa yapılacak en büyük haksızlıktir. Çocuğun alacağı anne sicakliginin yerini milyonlar bile dolduramaz. Buradaki yorumlar çok şaşırttı beni. Ben çocuğumu bırakıp ise giderken her Allahın günü aglayarak gidiyordum. Bende problem var demek. Ha maddi anlamda sıkıntı varsa o konuda diyecek birşey yok ama durumum iyi diyorsunuz. Çocuğunuza çalışmak gibi bir kötülük yapmayın.

Kesinlikle calismalisin ama kizin 3 yasina geldikden sonra:))
Bir cocuk icin en onemli gelisim cagi ilk 3 yas derler bizim burda. (Yurtdisinda yasinyan bir anneyim bu araa) ve kesinlikle devlet anneyi en az 3 yasina gelene kadar cocuga bakmasi icin teşvik eder( maasini tam oder, ozel sektorde ise heray cocuk bakim parasi oder vs vs...)
3 yas cok fazla degil inanki. Goz yumup acincaya kadar geciyor ve geride cok harika anlar birakiyor.
Tabiki yasin ve isinde onemli. Eger yasin ilerlemis ve bidaha boyle bir is bulamam diyorsan bilemem ama tavsiyem 3 yasina kadar beklemen.
2 cocugum var calisiyorum. kizimi 3 yasinda krese verdim. 1.5 yasinda oglum var onuda haftanin belli gunleri sadece dil gelisimi acasindan 4 saatligine veriyorum. Geri kalan zamanlarda esimle donusumlu bakiyoz.

Maddi sıkıntım yoksa bir süre daha çalışmazdım ben olsam. Para her türlü kazanılır da çocuğunuzun o tatlı halleri gelmiyor geri

Etrafımda çocuğuna kv si veya annesi bakan aarkadaşlarım var.Hiç öyle bi kopukluk görmedim ben hepsi de annelerine çok düşkünler.
İşten arta kalan zamanlarda kaliteli zaman geçirirseniz bir sıkıntı olmaz bence.
Zaten 9aylık olmuş 4ayınız varmış daha epey büyümüş olur bu sürede.

Bu kişiden kişiye değişiklik gösterirdi bence başlayın annem ev hanımıydı benim çalışmasını tercih ederdim o zaman hazıra alışıyorsun çalışan annelerinçoçukları daha sorumluluklu olurlar

Çok haklısınız. Kız. Kardrşim de hiç çalışmadı eşinin maddi durumu iyyidi. Sonra eşi aldattı ve 3. Çocukla kaldı. Dediğiniz gibi 1-0 sıfır hayata başladı. Eşi hiç birşey vermiyor şimdi. 41 yaşında çalışmaya başladı. Ama çok zorlanıyor biz destek olmaya çalışıyoruz ama maddi manevi çok yıprandı

İşte sadece bu olayı yani çocuğumun benden uzaklasma kv ye düşme fikrini kendimce aşabilirsem herşey çok daha güzel olacak. İnşallah korktuğum şey başıma gelmez bende annemin çalışmasını tercih ederdim en kötü şu an emeklisi olurdu kocasının vereceği üç kuruşa tamah etmezdi. Babam çok pintidir evleneceğim zamam davetli komşum gibi düğünüme gelip bitiminde gittiler maddi manevi hiçbir destek görmedim Allahtan maaşım iyiydi de ucu ucuna masraflarimi hallettim tek başıma şimdi durumumuz çok iyi ben yine de çalışmak istiyorum kızımın ilerde bu tarz kaygıları olmasın gidebileceği en iyi okullara gitsin.

Çalışmaya karar verirseniz, firmanızla anlaşın, yarı-zamanlı çalışın. Örneğin 08:00-17:00, günde 8 saat çalışıyorsanız, 08:00-12:00 arası 4 saat çalışın, normal maaşın yarısını veya biraz daha azını alın. Ama baştan kesin anlaşın, sonra bozmasınlar.

Bende nasipse 3 aylıkken bırakıcam cnm anneme bırakıcam Allahtan bakıcıya deil ama çok endişeliyim bana karşı bağı nasıl olur kopuk olurmu

Bana aşırı bağlıydı oğlum, memeyede aşırı düşkün. Ilk birhafta belki komik gelebilir yada inanmayabilirsiniz bilirsiniz oğlum kustu bana resmen bakmadi yüzüme. Sonra sanki anlar gibi anlatmaya çalıştım öptüm kokladim derken alıştı canım zorda olsa.ilk zaman lar yani dili yeni acilmaya başla diginda anneme anne demeye başladı .çok uzulmustum. Alla htan annem anlayışlı kadın ve onu ne yapıp ne edip anne gelecek şu bu diyerek bağladı bana. Birazda kaldığı kişi ile alakali bağlılığı. Birde ne olursa olsun bırakmadı mm yatıliya onu hep alırdım os cikisinda evde zaman gecirirdim. Falan öyle işte tabiki zor ama asilmayacak birsey değil. Herşey onlar için. ....

canım haklısın ama bazı meslekler o kadar ayrılığa izin vermiyor.

ben mühendisim mesela, 10 ay ayrı kaldım, maddi olarak 2 yıla uzatabilecekken mecburen işe başladım çünkü 10 ayda bile bilgilerin eski kalıyor, sektör alıp başını gidiyor.
bazı meslekler bu kadar arayı kaldıramıyor, sadece maddi olarak değil bu boyutlarını da düşünmek gerekiyor.

benim oğlumda 11 aylık. bende kıyamıyorum bırakmaya. babaanneside yakın aslında ama kendi işlerine zor yetişiyor. kreşe versem hala emziriyorum ve özel bakıma muhtaç bu dönemdekiler ayrıca büyük çocuklar döver diye korkuyorum. iyi bir iş teklifi aldım ama malesef kabul etmedim. her şey para değil sonuçta. bir süre daha erteleyeceğim çalışma fikrini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…