Çalışmak mı evde oturmak mı...

Evde oturup anca esinize yük olursunuz eger esiniz max 4000 tl kazaniyo gecinebilecek durumdaysaniz evde otur kendini gelistir derim ama zaten hem calisip hem de kursa da gidebilirsin öyle birsey de ayarlayabilirsiniz biz ne dersek bos esinizle konusun bakalim ne diycek

Ben olsam yeni işimi ayarlamadan işten ayrılmazdım, evde ne kadar süre kalacağın belli değil ama işten ayrılma hissiyle diğer her şeyle başedebilirsin bence.

Hayaller ve hayatlar bir değil maalesef.en kötü iş işsizlikten iyi iş yok piyasada.isiniz varsa 4 elle sarılın.baska is bulmadan ayrilmayin

Evli değilim :)

Hayaller ve hayatlar bir değil maalesef.en kötü iş işsizlikten iyi iş yok piyasada.isiniz varsa 4 elle sarılın.baska is bulmadan ayrilmayin
Maaş sıkıntısı varsa da geçerli mi söyledikleriniz? Valla bana "patron iflas edene kadar çalış kendine bir şeyler katarsın" diyen de oldu evde oturmaktan iyidir diye, bende aslında mantıklı olanı yapma derdindeyim ama başka dertler olunca benim de canım sıkılıyor ister istemez.

Maaş sıkıntısı dediğiniz nedir

Maaşınızı ödemiyorlar mı

Maaşınız az mı

Özetle nedir bu sıkıntı

3 sene çalışıp istifa ettim. Ki ortam kötü değildi . Ama is çok zordu. Cok yoğundu.

Arkadaslarim iyiydi. Çıkma pişman olursun diyorlardi.

3 sene sonunda istifa ettim. Bir daha da iş bulamadım.

Pişman mıyım? Hayır istifa ettiğime pişman değilim. Ama 3 sene o tempoda çalıştığıma pişmanım.

Iş yok... işsizlik var. Üniversite mezunuyum..ve işsizlikten bir dönem kafayı hepten yedim. Aglama krizleri filan. Is veren "size uygun bos pozisyon yok" dedi diye adamin karsisinda bi krize girdim. Daha susamîyorumm
Agla agla... ben siliyorum. Yaslar akiyor. Adam şok oldu. Eşim çok cok üzüldü . Herkesi uyardı benim yanımda iş ya da işsizlik kelimeleri kullanmayı yasakladı.

Sonra sordum kendime. Neden yıpratıyorum bu kadar..iyi bir eşim var, iyi bir babam var, iyi bir annem var..
Ablam var.. kuzenlerim arkadaslarim ve hobilerim var...

Aç mıyım

Açıkta mıyım?

Bankada param var. Kumbaramda param var. Cüzdanimda param var... kredi kartım var.

Hicbir zaman çok büyük paralara sahip olmadım. Eşim öğretmen. Küçük bir sehirdeyiz. Ve geciniyoruz. Antep fıstığım bile eksik olmuyor hiç. Mesele kazanmaktan cok harcamakta ya da harcamayi bilmekte bence .

Kumbaramdan 1000 lira cıktı. Bozuk para bulunca attığım kumbara. Cok sevindim. Altın aldım hemen...Pahalı büyük şeylere hevesim yoktur zaten.

Ben küçük şeyleri seviyorum.

Kitap okuyorum.

Kanavice isliyorum.

Film izliyorum.

Yengem, annem 2 sokak ötede. Onlara gidiyorum. Kuzenlerim var gelip gidiyorlar. Yakında çalışan dostumu ògle arası cagiriyorum evime. Hazırlık yapiyorum ona. geliyor. Zaten hamile. yiyoruz iciyoruz. Hem o seviniyor. Hem ben yalnız kalmıyorum.

Annem bi kadinin cocugunu bakıyor. Cocukla gezmek hobidir bana. Hem seviyorum çocuğu. Tatlı bi çocuk. Hava iyiyse alıp deniz kenarında onunla geziyorum. Parkta salliyorum. Hem cocuk seviniyor . hem annem memnun oluyor. Hem ben hava alıyorum.

Yemek ve pasta tarifleri deniyorum. Sonra eşime zorla yediriyorum :)

Market ve ev esyasi satan yerlere girip çıkıyorum. Almasam bile bakıyorum.

Uyuyorum. Uyanıyorum..

Ev hanımları nasıl sıkılıyor anlamıyorum. Ben hiç sıkılmıyorum.

Hobi edinmek önemli.

Keşke 1 gün 50 saat olsa da kitaplarıma daha çok zaman kalsa :)

Summer-girl

Özendirdiniz beni şuan :) hayatınızdan mıtluysanız ne mutlu size, mutlu olmak tahmin olmak gerçekten önemli :) bende de Allah'a şükür çok büyük sıkıntılar yok ama işte özetle konusunu açtığım durum için kara kara düşünüyorum. Ayrılmaya karar verilse de sonrasını iyi tartmak lazım, bende evcimenliği sevenlerdenim ama öte yandan bir yerden sonra basıyor bana ev :) çok şükür bugünümüze diyelim :)

İs bulup oyle ayrilin. Evde otururken cogu insan tembellesiyor,kendini gelistirme bahanesiyle ayrilanlar daha da gerilemis sekilde yeniden is aramaya basliyorlar
Evet bu da var aklımda, ben öğrenme yetisi yüksek bir insanım yani evdeki rahatlığa rağmen yine kendimi eğitecek bir şey bulur üstüne giderim, kursuna vs giderim ama o nereye kadar sürer yani... İşe gidince en azından evde oturmaya nazaran motivasyonum yüksek olur diye düşünüyorum bende

Ben ilk isimden sizinkine benzer bir gerekceyle ayrildim. Asla pisman olmadim ama kenarda yuklu miktar birikmis param vardi. Cok iyi bir arabam vardi,evim vardi, tum esyalarim tamamdi,asiri da sosyal bir insandim. Cevrem hep doluydu ve yasitlarimdan cok daha iyi bir konumdaydim. Dinlenmeye firsatim olmadan bir ay icinde yeni bir ise basladim. İsveren neredeyse kapimda yatti nolur kabul et isi diye. Tabii o zaman yil 2011, piyasa bu kadar karisik degildi. Sartlari o gunun kosullariyla degerlendirmek lazim. Bence belli bir yasam standardina sahip,kendi emegiyle ayaklarinin uzerinde durabilen,belli bir tempoya alisik insan evde oturamaz,oturursa bunalima girer. Siz de ne karar verirseniz verin sadece kendiniz mutlu olun yeter,baska bir seye gerek yok.

Şunu unutmayın ki mutluluk işte ya da evde değil.

Telefonu alip saatlerce sosyal medyaya bakmak insanı mutsuz eder tabiki...

Ben alıyorum kitabimi elime... takilıyorum kahramanin peşine...

bazen anadoluyu geziyorum..

bazen italyada bir manastırda katili arıyorum .

Bazen rusyada polisten kaçıyorum.

Bazen amerikada babamin çiftliğini kurtarmaya çalışıyorum.

Bazen afganistanda.. bazen ingiltere sarayında.. bazen irandayim..

Kitap karakterleri ile gezin. Sizi yarı yolda bırakmazlar...

Kitap okuyup da mutsuzum diyene henüz rastlamadim.

Ama sosyal medya insani sinir hastasi edebilir.

Aynen çünkü iş arama süreciniz uzarsa kimse mevcut deneyiminizi önemsemiyor.issiz deneyimsiz muamelesi yapıyor.infertilite tedavilleri yüzünden 4.5 sene önce işimi bırakmak zorunda kaldım.8yillik bankacılık deneyimle elimde kimsenin alamadığı mesleki belgelerle kalakaldım:) maaş almasınız bile başka iş bulana kadar dayanım sabredin

Şuanki duruma göre aç da değilim açıkta da değilim ama malesef dediğiniz standartlarda da değilim :) evcimen olmama rağmen bir yerden sonra ev basıyor bana, gerçekten alışmışım sürekli dışarda iş kovalamaya,o konuda haklısınız herkes yapamaz öyle sürekli evde. Teşekkür ederim ilginiz için, mantıklı olan kovulana kadar devam etmek ve o arada başka bir iş aramak galiba :)

Valla içimi açtınız yorumunuzla. Kesinlikle kitap en güzel şey. Benim de boş zamanlarımda genelde yaptığım şeydir elime kitap alıp okumak, insanın ufku genişliyor. Bu aralar iş yerine bile götürüyorum iş yokken okurum diye :) aslında bulunduğun koşullardan mutlu olabilmekte bütün olay, daha fazlasını daha çoğunu aramamakta yani. Daha önce de yazdığınız gibi küçük şeylerden mutlu olundu mu hayat daha fazla anlam kazanıyor. Kimi zaman moraller yerle bir oluyor ama o da hayatın tadı tuzu diyelim :) Sanırım şuanki işime devam ederken yeni iş arayışına gireceğim. Her şeyin hayırlısı olsun. Yorulmadan yazdığınız uzun yorumlarınız için, ilginize, desteğinize çok teşekkür ederim :)

Yolunuz ve sansiniz acik olsun,insallah her sey gonlunuze gore olur arkadasim

Evet bu şartlar altında sanırım en mantıklı seçenek tüm olumsuzluklara rağmen yeni iş arayışına girip, bulduğum anda da oradan ayrılmak olacak. Çok teşekkürler yorumunuz için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…