Çalışmak ve çalışmamak!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar bir konuda fikrinizi rica ediyorum. 5 aylık bir kızım var doğumdan sonra 2 ay ücretsiz izin aldım. Öğretmenim bu arada ve hep çocuğuma kendim bakmak istedim. Ama bu iki aylık süreçte ve şu an o kadar bunalıyorjmki benden başka bebeğimle ilgilenecek kimse yok yani eşim ve ben bakıyoruz. Ben bu sene ücretsiz izin alarak en azından çocuğumun ek gıda vs süreçlerinde yanında olmak istedim ama maddi durumumuz çok çok iyi değil kendimizi yinede idare edebiliriz diye düşünüyorum. Eğer çalışmaya başlarsam çocuğuma yarım gün eşim bakacak sonra ben eve dönünce o işe gidecek bu şekilde de ayarlayabiliyoruz eşimin işi bu anlamda esnek.Ama ben yaptığım işe gerçekten özeniyorum ve çalışırken de öğrencilerim ve velileriyle çok ilgiliyim. Yani çalışmaya başlarsam tüm hafta değil bikaç gün çalışacağım çünkü az ders talep edeceğim kalan zamanımı evladıma ayırabilirim ama hem iş hem ev ve bebeğimle ilgilenmek beni korkutuyor. Kızımla istediğim gibi ilgilenemem diye vicdanen rahatsız oluyorum. Bu seneden sonra yine çalışmaya devam edeceğim bu arada yani geleceğine yatırım yapabileceğiz bebeğimin. Siz olsanız bu süreçte bikaç gün çalışıp kalan zamanınızı bebeğinize mi ayırırdınız yoksa imkan varken bu süreci tamamen bebeğimle mi geçirmeliyim. Kafam çok karışık. Çalışmaya başlarsam bebeğim beni özledimi diye düşünüp rahatsız olmaktan korkuyorum. Bu arada bana düşkün kızım ama babasında da duruyor ve emzirmiyorum.
Çalışın bence .Ablamda ogretmendı çalıştı .Annem baktı bebege .oyle az ders de almadı .Ama aralarındakı bag çok kuvvetlı .Çocuklar gucluler .

Evet bende böyle düşünüyorum aslında ama bikaç arkadaşımla konuşunca kafam karıştı akıl almak istedim. Çalışmak istememin en önemli sebebi bebeğime iyi bir gelecek sunmak onun için de nasipse bundan sonraki senelerde hep çalışacağım. Bu sebeple ilk sene olabildiğince bebeğime zaman ayırmak istiyodum. Maddi olarak da çok iyi değiliz ama bi sene idare ederiz diye düşündüm.

Calismak isteyene asla karismam. Isteyen calisir, maddi acidan calismak zorunda olanlar da var. Ben hep diyorum evde kalabildigim aslinda lüks.güvenli baglanmaya cok önem verdigim icin ilk seneleri hic acele etmedim. Bebeklikleri gercekten cok hizli geciyor. Herkesin cocugu da farkli tabi. Esiniz rahat cocuga bakabiliyorsa düsündügünüz gibi de deniyebilirsiniz. Baktiniz olmuyor o zaman yine ayrilirsiniz. Dedigim gibi her aile bu konuda farkli. Bence ic sesinizi dinleyin. Bebeginizi ve ailenizi en iyi siz biliyorsunuz.

Tabiki calismalisin 3 gun çalışsan kafan dagilir sosyallesirsin surekli evde bebekle olmak hic guzel bisey degil. Beni ozlermi falan bukadar duygusala bağlamayın nasil alisirsa oyle gider zaten eninde sonunda calisacaksiniz

yani çocuk eylülde altı aylık mı olacak doğru mu anldım? İki çocuk annesi branş öğretmeniyim lisede. Öyle üç gün gidiyorum iki gün gidiyorumla olmuyor açıkçası. Yazılı okuyacaksınız, not gireceksiniz, toplantılar zümreler, çocuğunuz hasta olsa gece uyumayacak, ek gıdaya geçişte taze çorbasını püresini eşiniz yapabilecek mi....idare edebilirim, ailem gelir yardıma falan diyorsanız başlayın. Ben biri 9 aylık, biri 1 yaşındayken başladım. Öncesinde zorlanacağımı bildiğim için başlamadım.

Ne güzel anlatmissiniz oyle calismayan için ne varki kolay demekle olmuyor çocukta her hastalandiginda her sorununda acaba yanında olsaydim daha iyimi olurdu diye düşüneceksiniz çocuk için en ö nemllisi anne sevgisi bence birazdaha ertelerseniz calısmayi

yani çocuk eylülde altı aylık mı olacak doğru mu anldım? İki çocuk annesi branş öğretmeniyim lisede. Öyle üç gün gidiyorum iki gün gidiyorumla olmuyor açıkçası. Yazılı okuyacaksınız, not gireceksiniz, toplantılar zümreler, çocuğunuz hasta olsa gece uyumayacak, ek gıdaya geçişte taze çorbasını püresini eşiniz yapabilecek mi....idare edebilirim, ailem gelir yardıma falan diyorsanız başlayın. Ben biri 9 aylık, biri 1 yaşındayken başladım. Öncesinde zorlanacağımı bildiğim için başlamadım.
Mesajınızı yeni fark ettim evet tam olarak aslında fikir rica ettiğim tecrübeli annelerden birisiniz. Arkadaşlar çalışma saatlerine falan takıldı ama daha idare ile bile görüşmedim geçen sene zümredeki diğer arkadaşı ben idare etmiştim yeni doğum yapmıştı bu sene de o herslde beni idare eder diye düşünerek yazdım yani kesin bişey yok belkide haftanın 5 günü dersim olacak onuda bilemiyorum. Ama sanırım çalışmamaya karar verdim.

Merhabalar bir konuda fikrinizi rica ediyorum. 5 aylık bir kızım var doğumdan sonra 2 ay ücretsiz izin aldım. Öğretmenim bu arada ve hep çocuğuma kendim bakmak istedim. Ama bu iki aylık süreçte ve şu an o kadar bunalıyorjmki benden başka bebeğimle ilgilenecek kimse yok yani eşim ve ben bakıyoruz. Ben bu sene ücretsiz izin alarak en azından çocuğumun ek gıda vs süreçlerinde yanında olmak istedim ama maddi durumumuz çok çok iyi değil kendimizi yinede idare edebiliriz diye düşünüyorum. Eğer çalışmaya başlarsam çocuğuma yarım gün eşim bakacak sonra ben eve dönünce o işe gidecek bu şekilde de ayarlayabiliyoruz eşimin işi bu anlamda esnek.Ama ben yaptığım işe gerçekten özeniyorum ve çalışırken de öğrencilerim ve velileriyle çok ilgiliyim. Yani çalışmaya başlarsam tüm hafta değil bikaç gün çalışacağım çünkü az ders talep edeceğim kalan zamanımı evladıma ayırabilirim ama hem iş hem ev ve bebeğimle ilgilenmek beni korkutuyor. Kızımla istediğim gibi ilgilenemem diye vicdanen rahatsız oluyorum. Bu seneden sonra yine çalışmaya devam edeceğim bu arada yani geleceğine yatırım yapabileceğiz bebeğimin. Siz olsanız bu süreçte bikaç gün çalışıp kalan zamanınızı bebeğinize mi ayırırdınız yoksa imkan varken bu süreci tamamen bebeğimle mi geçirmeliyim. Kafam çok karışık. Çalışmaya başlarsam bebeğim beni özledimi diye düşünüp rahatsız olmaktan korkuyorum. Bu arada bana düşkün kızım ama babasında da duruyor ve emzirmiyorum.
Ben bebeğime kendim bakcam diye atanmayı denemeyenlerdenim mesela.

Bilmem doğru mu yönlendirmiş olurum sizi 🤷

yani yine linçlenmeyi göze alarak yazıyorum zira içimdekileri tutamayacağım..
öğretmen arkadaşlarımızın böylesine esnek çalışma koşulları varken hala kafalarında soru işaretleri görünce, işte bebeğim bana çok düşkün vs söylemleri ben çok geriliyorum.
ben oğlum 3,5 aylıkken isteyerek işe döndüm, hoş istemesem de dönmek zorundaydım maddi kaygılar.. bankacıyım ve böyle esnekliklerim olmadığı gibi manasız zamanlarda da mesailerim var..
ve hatta benden daha ağır çalışma koşulları olan kadın arkadaşlarım var.
yani çalışmak istemiyorsanız çalışmayın bu kadar basitken rica edeceğim gözümüze sokar gibi zaten esnek çalışıyorsunuz bari ikilemlerinizi burda yazıp da minicik bebeğini bir günün 8-10 saati bırakıp işe dönmek zorunda kalan kadınlarımızı üzmeyin.. (kendimi ayrı tutuyorum ben işe koşarak döndüm ama empati kurabildiğim için yazma ihtiyacı hissettim)
Öğretmenin ikilemde kalma hakkı yok, kalacaksa da paylaşmasın diyorsunuz yani.
Çok insanice.

Mesajınızı yeni fark ettim evet tam olarak aslında fikir rica ettiğim tecrübeli annelerden birisiniz. Arkadaşlar çalışma saatlerine falan takıldı ama daha idare ile bile görüşmedim geçen sene zümredeki diğer arkadaşı ben idare etmiştim yeni doğum yapmıştı bu sene de o herslde beni idare eder diye düşünerek yazdım yani kesin bişey yok belkide haftanın 5 günü dersim olacak onuda bilemiyorum. Ama sanırım çalışmamaya karar verdim.
Size çalış tabii sosyalleşirsin diyenlerin masa başı çalıştığını ya da çalışmadığını düşünüyorum. Ben bazen eve gelirdim kafam kazan olurdu, bir de yürüme döneminde akşamları hiç oturmazdım, diş çıkarma zamanı gece sırtım yatak görmeden sabah okula giderdim. Paraya çok ihtiyacınız yoksa ertelemenizi öneririm

Benimki geçen sene pandemiden dolayı uzaktan eğitime denk gelmişti, herkes evden ders işleniyor diye iznini bozdu ama ben yine de izni uzattım. Okul az ders verecek mi, işim uzayacak mı, ders saati dışındaki işler çok vaktimi alacak mı diye düşünemem. Bölünmek istemedim. Sadece bebeğime odaklanmak istedim ve öyle oldu. İçim çok daha rahat etti. Şartlar buna uygundu. Siz de kendi şartlarınızı değerlendirin. 🤷🏻‍♀️

Calismayip iki kiz cocuk buyuten biri olarak söylüyorum su an biri 5 aylik digeri 3bck yasinda.
Mutlaka çalışın buyuk kizim resmen benden usandi evde ne isterse yapiyorum sorunumuz yok ama eve her gelenle gitmek istyor benimle ugrasyor resmen.
Beni izlemiyor evden ve benm yanmdan kacmak istiyor bebegin ve senn için bence bir sure birbirinizi ozlemenizde gerekiyor sizin acinizdan xoxuga karsi tolerans ve enerji yukselmesi yaşarsınız tabi maddi de ...

Kesinlikle çalışırdım .dört aylıkken ise basladim ben de öğretmenim bu arada .iki çocuk annesiyim. Benim çocuklarımla daha kaliteli vakit gecirmem için sosyallesmem,kendime vakit ayirmam lazımdı .bu arada pandemi döneminde dahi bakıcımiz vardı . Oğlumla aynı yaş arkadaşımın çocuğuna karı koca kendileri baktılar ders saaitini ayarlayıp bin pişman oldular .

Çalışırdım ama eve yardimci yarim gun biri gelir evimi derler yemegimi yapardi. Hem is hem bebek ev isi zorlar. Ne gerek var bu kadar yipranmaya. Yardimci biri gelsin. O Yemek utu yaparken ilgilenin bebeginizle

Kızım haziranda doğdu ve ben de 1.donemi ücretsiz izinle tamamladim. Sizin gibi tamamen bebeğimle ilgilenmek istedim ve sanki ben onsuz, o da bensiz yapamayacakmisiz gibi gelmisti. 2. Dönem okula dönüp çalışmak, yorucu bir tempoda da olsam bana cok iyi geldi. Kizim da bensiz bekledigim gibi mutsuz olmadı. Hatta birbirimizi özleyip daha kaliteli zaman gecirdigimizi düşünüyorum. Ilk günler boğazım düğümleniyor gibi hissediyordum. Ama hayatın her anında yanında olmasam da onu güvende tutabilecegimi hem kendime hem ona öğretmeye başladığımı düşündüm sonraları. Çok duygusal bir dönem,keşke hep onları kangurular gibi kesemizde tasiyabilsek ama hayatın gidisatina da ayak uydurmak zorundayız 😔 nefes alalım ki nefes olabilelim canlarimiza 😊

Size çalış tabii sosyalleşirsin diyenlerin masa başı çalıştığını ya da çalışmadığını düşünüyorum. Ben bazen eve gelirdim kafam kazan olurdu, bir de yürüme döneminde akşamları hiç oturmazdım, diş çıkarma zamanı gece sırtım yatak görmeden sabah okula giderdim. Paraya çok ihtiyacınız yoksa ertelemenizi öneririm
Evet bende açıkçası masa başı çalışanların anlayabileceğini düşünmüyorum. Günde beş saat ders bile olsa 40 dk boyunca safi sorumluluk sürekli konuşmak yada ilgi göstermek durumunda olmak beni de çok yoruyordu çalışırken o kafayla bebeğime yetememek ve vicdan azabı çekmek ihtimalinden dolayı şimdilik erteledim belki yarım dönem sonra devam ederim.

Kesinlikle çalışırdım .dört aylıkken ise basladim ben de öğretmenim bu arada .iki çocuk annesiyim. Benim çocuklarımla daha kaliteli vakit gecirmem için sosyallesmem,kendime vakit ayirmam lazımdı .bu arada pandemi döneminde dahi bakıcımiz vardı . Oğlumla aynı yaş arkadaşımın çocuğuna karı koca kendileri baktılar ders saaitini ayarlayıp bin pişman oldular .
Yardımcı sadece temizlik için ayda bir alabilirm zaten arada bir gelen bir yardımcımız var ama bakıcı düşünemem sanıyorum. Eşimle bizde birlikte bakmayı düşündük ama zorlanacağımjz kesin en basiti eşim beni arabayla götürüp getiriyordu o arada bebeğimide hazırlayıp kendimle çıkarmak sonra eşimle yalnız yollamak durumunda kalıcam tekrar almaya gelirken de aynı şey olucak erteleyeceğim bir süre.

Yani bu kadar rahatsizsaniz bankacılık yapmayın az çalışanlara neden yukleniyorsunuz. Eşim de bankaci yogunluklarini biliyorum bankaya girerken girme diye yalvardim ama dinletemedim. Sonuç olarak şartlarını begenmeyen başka bir sektore gecebilir neden öğretmen arkadaslara yukleniliyor ben anlamıyorum.

okumak büyük beceri gerçekten.. benim bankacılıkla veya kendi işimle ilgili bir şikayetim yok ve ben işe koşarak döndüğümü de belirtmişim. ama tabi oraları okumak lazım..
mevzu öğretmen arkadaşlara yüklenilmesi değil. mevzu çalışmak istenmiyorsa çalışılmaz bu kadar basitken aslında işinin ne kadar rahat olduğunun ballandıra ballandıra anlatılması ve bunun ikilemi.!!
tek zor sektör bankacılık değil. daha da zor sektörler var ve bir çok sektörde 8-10 saat bebeğinden ayrı kalmak zorunda olup ağlaya ağlaya çalışan kadınlar varken 3-4 saatlik çalışma süreci için konu sahibi çalışmak istemiyorsa çalışmamalı zaten ona laf söyleyen de yok.
konu sahibinin anlattıkları ile birlikte kaldığı ikilem zorluk çeken kadınların gözüne sokar gibi resmen ve ben bu duruma rahatsız oldum.
bu da benim düşüncem.

okumak büyük beceri gerçekten.. benim bankacılıkla veya kendi işimle ilgili bir şikayetim yok ve ben işe koşarak döndüğümü de belirtmişim. ama tabi oraları okumak lazım..
mevzu öğretmen arkadaşlara yüklenilmesi değil. mevzu çalışmak istenmiyorsa çalışılmaz bu kadar basitken aslında işinin ne kadar rahat olduğunun ballandıra ballandıra anlatılması ve bunun ikilemi.!!
tek zor sektör bankacılık değil. daha da zor sektörler var ve bir çok sektörde 8-10 saat bebeğinden ayrı kalmak zorunda olup ağlaya ağlaya çalışan kadınlar varken 3-4 saatlik çalışma süreci için konu sahibi çalışmak istemiyorsa çalışmamalı zaten ona laf söyleyen de yok.
konu sahibinin anlattıkları ile birlikte kaldığı ikilem zorluk çeken kadınların gözüne sokar gibi resmen ve ben bu duruma rahatsız oldum.
bu da benim düşüncem.

zaten haftada bir kaç gün üstelik de o bir kaç gün de yarım gün çalışacak biri, çalışsam mı evde mi kalsam diyorsa hiç çalışası yoktur. O nedenle üstünde durmaya çok gerek yok aslında.

Çalışmazdım. Ben kamuda çalışanların 2 sene ücretsiz izin alıp 2 sene bebişle kalması taraftarıyım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X