Çalışmak..

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.924
3.304
133
Arkadaşlar bildiğiniz veya bilmediğiniz gibi yurtdışında okuyorum ve Part time işe girdim.
Başta güzel gibiydi.. ta ki her şeyi yanlış yaptığımı anlayana kadar
Evet kırıp dökmedim. Evet siparişleri karıştırmadım ama daha başka şeyler var.
Mesela kafe sahibinin eşine göre, bulaşıkları çok yavaş yıkıyormuşum (düzgün yıkayamıyorsun değil yavaş yıkıyorsun diyor), çok pratik düşünemiyormuşum (mesela onu almak için oraya gittin şunu da alsaydın şimdi yeniden git gel yapacaksın, veya benim korkum müşteriler yoğun olunca çok zorlanacaksın diyor) ve daha bir sürü şey. Yani gerçekten moralim çok bozuluyor ama yapamamış olmama değil, gerçekten haklı olduğu için.
Cuma deneme sürem bitecek, o günden sonra burada çalışmamı istemeyecekler buna eminim. Ama oldu ki aslında tamam tecrübesizsin ama öğrenebilirsin derlerse bilmiyorum kalır mıyım ki isterim aslında çünkü maddi açıdan zor durumdayım. Harçlık yolluyorlar fakat fiyatlar o kadar yüksek ki burada, yetmiyor ve ben yetmediğini söyleyince yanlış anlaşılıyorum. En azından kendime ait param olsun istiyorum.
Ancaaaaak kendime güvenim gitti gibi buradan sonra acaba başka yerlerde çalışma şansım olur mu? Çünkü buradan çıktıktan ve vizeler bittikten sonra yeniden çalışmak istiyorum. Çok güzel bir duyguymuş.
Ayrıca burada neredeyse her şey benim üzerime. Bulaşık, sipariş hazırlama, bazen temizlik, getir götür...

Herkes usta olarak doğmuyor.
Tecrübe zaman ister, zamana bırak.
Herşey güzel olacak de, motivasyon düşürme.
Ya evet herkes hata yapar diyorum ama bir anda oradan bak işte mesela onu x şeklinde yaptın halbuki y şeklinde yapsan daha iyi olurdu denince ne bileyim kötü oluyorum

Kimse hemen pratik olamaz eskiden kahvaltı hazırlardım 1 saat rahat şimdi 15 dk ya herşey hazır... Ben bile inanamıyorum bazen kendime.... 1.2 saate işi bitiriyorum ya da evi eskiden bir gün boyunca sistemaşz çalışıyordum. Artık kendime güvenim geldi. Bu yavaşça oturacak evde bile böyleyiz iş yerinde daha hızlı olur

ilk evlendiğim dönemlerde misafir gelecekse en az 1 hafta önceden haber vermeliydi ki hazırlanabileyim. düşünsene temizlik , yemek falan bir hafta süre istiyordum. ve karnıma ağrılar giriyordu, nasıl yapıcam diye. şimdilerde aynı gün hem kavaltıya hem akşam yemeğine misafir ağırlıyorum hemde çocukla.. yani demem o ki herşey zamanla yerine oturuyor. bence seninle görüşme yapılırsa söyle bunu. yeni olduğum için iş planı yapamıyorum ama ilerleme kat edeceğim de

Aslında kötü birşey dememiş

Yani evdeki gıcır gıcır bulaşık yıkama modunda kafede yıkanmaz daha üstünkörü yap diyor özetle

Öbür dediğinde de haklı yavaş yavaş öğrenirsin satranç gibi bir adım hatta iki Adım sonrasını düşünürsen işin kolay olur diyor

Bence iyiniyetli ama sen toy olduğun için alınmışsın öğrenirim geliştiririm diye düşün

Zaten kafe işi zordur ilk süreçler daha zordur

Bir ofiste işe başlamıştım

Sekreter getir götür yemek temizlik aklına ne gelirse paraya da ihtiyacım yoktu tecrübe olsun diye

Evde temizlik de yapmazdım yemek de ama orada bu işleri yaptım sabahın körü gece yarısı arasında çalıştım vs hatta 5-6 kilo verdim 2 ayda ama çok tecrübe yazdım haneme

Ya evet herkes hata yapar diyorum ama bir anda oradan bak işte mesela onu x şeklinde yaptın halbuki y şeklinde yapsan daha iyi olurdu denince ne bileyim kötü oluyorum
kötü olman aslında iş tecrüben olmadığı için.hele ki türkiyede çalışırken çok afedersin 5 para etmez insanlardan belki de ne laflar ne muameleler görmek zorunda kalacaksın her sektörde.tamam anladım de bir dahakine o olasılığı da düşün.hevesli gayretli görün modun yüksek olsun.onlar da biliyor senin yeni olduğunu.onlar da geçti bu yollardan. öğren zorlanma diye söylüyorlar böyle düşün.

Yerinde olsa. Hırs yapar daha daha iyisi için çalışırdım. Birde eğer gerçekten çok ihtiyacın varsa işyerini kendi işyerinmiş gibi görmeni ve dört kolla işine sarılmanı tavsiye ederim
Zaten görüyorum kendi iş yerim gibi ama deneme süresindeyim henüz hem de ben daha önce hiç böyle çalışmadım tamam çeviri yaptım makale yazdım ama

Yurt disinda neredesiniz...?
Mekan sahibi Türk mü..? Ona göre yapicamda...
Kıbrıstayım mekan sahibi Türk evet.
Öyle ama benim öyle bir zamanım yok Cuma günü deneme sürem bitecek sonrası Allah kerim
Bence bu konuşmalarla kendinize üzülmeyi bırakıp, tecrübeye çevirin.
Kolay olan vazgeçmek yada pes etmek,
Biz kadınız ve vazgeçmek, koyvermek, boşvermek doğamızda yok OLMAMALI
Ya ben aslında kendime kızıyorum her şeyi mi yanlış yapar bir insan diye.

Aslında bence bu olayın sebebi kendi ailem. Onlar da böyle derlerdi ama bu şekilde değil. Sanırım ondan bir alınganlık başladı bende. Hatta o abla bile fark etti sende bir yanlış yapma korkusu var diye.

yanlış yapma korkusu ilk başladığımda bende babam yüzünden vardı.adam tam bir mükemmeliyetçi ve elinden de iş gelir.ben en ufak bir sakarlık yaptığımda kızardı hemen.onun yüzünden hata yapma korkusu vardı da böyle zamanla aştım.

yani ilk isiniz cok normal
ve bence sahibi sizin icin kotu bisey soylememis
belirli degerlendirmeler ve yonlendirmeler yapmis
bunlari not edip tam deneme sureniz bittiginde soylese daha kotu olurdu eminim
sizde haklisiniz bu ilk isim gelisime, degisime yonlendirmeye acigim derseniz neden olmasin

Bu deneme sürecinde sana para veriyorlar mı? veya deneme süresinde asıl maaş kadar maaş mi veriyorlar sembolik bir rakam mi?

Bu deneme sürecinde sana para veriyorlar mı? veya deneme süresinde asıl maaş kadar maaş mi veriyorlar sembolik bir rakam mi?
Elbette veriyorlar... ancak benim çalışma sürem epey düşük olduğundan dolayı (günde 4 saat) aldığım para o kadar yüksek değil. Başta ne konuşulduysa aynen onu alıyorum ama acaba deneme süresinden sonra değişen bir şey olur mu?

aslında kotu ve kırıcı bırsey dememısler dogru ve yonlendırıcı bır elestırı olmus kendınızı farketmenıze sebep olmus bunlar tecrube burda ogrenıp baska yerde hayatda dıkkat edecegınız seyler
eger devam etmenızı ısterlerse baska ıs secenegınız yoksa bazı seylerı ıyı kavrayana alısana kadar devam edın derım ben guvenınız yerıne gelıp yapabılıyorum dıyene kadar
benım ılk ısımde yaptıgım hataları bır anlatsam
canınızı sıkmayın yanı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…