Çalışmak..

Verdikleri miktar bence çok değil. Yani saati 7 tl. Sizce bu normal mi? Gerçi burası başka bir ülke sayılır
Başka bir ülke olsa da şunu karşılaştır .Orada kafe işinde günde kaç saat çalışılıyor? Ne kadar kazanıyorlar? İlanlardan bile anlarsın diye düşünüyorum bunu.Anladigim kadariyla Turkiyede ki asgeri ucreti almislar.Gunde 10 saat ayda 30 gun calissan asgeri ucret alirmissin gibi hesaplamislar ...ona gore de bir saatlik ucret belirlemisler.Oysa sen kafe isinde surekli çalışıyor olsan haftada 1 gün iznin olacak ..hiç yoğun olmayan saatlerde de orda olup pek birşey yapmadigin da olacak.Yemegini filan orada yiyor olacaksın ayrıca yemek masrafın olmuyor olacak.Sigortan olacak. Kibrisin pahalı bir ülke olduğunu biliyorum.Bunu maaşa yansitmamislar.Peki su zincir hamburger veya kahve dükkanlarından birinde olsan saati ne kadar alıyor olursun?

Hiç bilmiyorum çünkü burada o zincir dükkanlardan sadece b**** k*** (farklı isimle açılmış) bir de p****s var.
Başta bana çok mantıklı geldi sonuçta kendime ait param olacak hem bu kadar esnek bir yer bulunamaz diye. Tamam kafe çok kalabalık değil ama yine de az buluyorum.

Verdikleri miktar bence çok değil. Yani saati 7 tl. Sizce bu normal mi? Gerçi burası başka bir ülke sayılır

piyasa yı bilmem de 7 TL az geldi bana

sonuçta orada bir kahve kaç lira ya da sen ben geldik iki çay söyledik kaç lira hesap öderiz

yani aldığın para ile yemek bile yenmez gibi o kafede

Bence de az ...büyük olasılıkla yoğun saatlerinde çagiriyorlardir seni ve sigorta filan da yapmayacaklardir. Okulun bitmesine daha varsa bir süre devam et. Sonrasinda kulağını açık tut başka işlere geçersin.Bu süreçte bir işi yalap sap yapmayı ogren...mesela iş yerinin cam kapısını sileceksen annenin penceresini siler gibi ugrasma ..10 dakika sonra bir müşteri kapıyı farketmeyip çarpıp elinin yüzünün izini çıkaracak

piyasa yı bilmem de 7 TL az geldi bana

sonuçta orada bir kahve kaç lira ya da sen ben geldik iki çay söyledik kaç lira hesap öderiz

yani aldığın para ile yemek bile yenmez gibi o kafede
Öyle büyük bir kafe değil. Sadece Türk kahvesi neskafe çay oralet ve meşrubatlar var yiyecek olarak da tost.
Evet iki çay söylediğinizde 7 TL’yi geçiyor

Şimdi bu kafe eskiden internet kafeymiş sonra normal kafeye çevirmişler. Daha o kadar da dolu olmuyor.

Hata yapa yapa ogrenırsın.

Ben sımdıye kadar 2 yerde calıstım 32 yasındayım. Sansımda hep yaver gıttı guzel yerlerde calıstım ama oralara layık olmakta onemlı. Ilk ısyerım bır sıgorta sırketının genel mudurlugu . Polıce gırıste calısıyorum . Bır gun fotokopı cekmem gerektı , dedılerkı toner bıtmıs. Sallarsan eger basar dedıler. Tabı ben tonerı sallamak yerıne kı hayatımda ılk defa denk gelıyorum tonere de fotokopı makınesınede . Makıneyı soyle hızlıca tutup saga sola, ona arkaya sılkeledikten sonra makıne kısa devre yaptı ve bozuldu Olur yanı boyle seyler , hatta en guzel ogrenme seklıdır bu ,hatanı göre göre ögrenmek.
Bazende soyle ınsanlara denk gelırsın ama , ıs harıcınde herseye takabılırler. Gulmene, gunaydın demene , takık ınsanlar vardır. Bır turlu ıstedıklerı kalıba uyamazsın. Ben genelde dırenme taraftarıyım 2 yerde calıstım ama belkıde 10 tane müdürüm değişti. Hepsi gidiyor geliyor ben duruyorum

Ben aslında biraz kadının tavrını da yanlış buluyorum. Tamam anladık kalabalık olunca becerememden korkuyorsunuz ama bunu böyle yapamayacaksın ondan korkuyorum demek yerine olsun sen yaparsın kasma demek daha iyi değil mi (kafe sahipleri yabancı değil)

Tatlım bulmuşlar ucuz iş gücü üstüne de binerler ,seni de ezerler...bilmislik de yaparlar...ben senin para kazanmandan çok "hayatı ogrenmen" için ise devam etmenden yanayım.Biraz insanları tanırsın ,onları izlersin....

Tabı kı amacları sana kendını yetersız hıssettırmek bence, bende boyle ınsanlara denk geldım okul bıttıgınden berı calısıyorum . Cokta takmamak lazım,

Ya evet herkes hata yapar diyorum ama bir anda oradan bak işte mesela onu x şeklinde yaptın halbuki y şeklinde yapsan daha iyi olurdu denince ne bileyim kötü oluyorum
Mezun olacağınıZ bölümle ilgili bir işe girdiginizde de bunları yaşayacaksınız hangi işe 0dan başlasanız boyle olacak.kacmayin üzerine gidin:)

4 saat calisiyorsun saati 7 lira gunluk 28 lira aliyorsun ve surekli ayakta temizlik siparis bulasik vs cok az bir para yok gibi bir de yaptigin isini begenmiyor.bedavaya calistiriyorum demiyor da.
Ha tamam bakın beğenmemekte haklı olabilir bazı insanlar olur kendi dedikleri gibi yapmazsan sorun eder ama her hareketim mi hatalı? Mesela kafe boşken masadan bir şey aldım mutfağa gidiyordum dedi ki bak mesela masada bir şey daha kalmış şimdi tekrar gitmek zorundasın git gel yapmana gerek yok. Ya tamam da kafe boş bekleyen yok. Müşteri olsa tamam neyse de. Ya da dün ben yerleri silerken bir şey dedi e kafamı kaldırdım durdum onu dinliyorum mesela dinlerken aynı zamanda da bunu yapabilirsin falan dedi. Yani tamam ben kendimi çok da haklı görmüyorum ama o kadar da hatalı olamam ya

Ya bakın az önce marketten geldim. En ucuzundan bir paket çamaşır deterjanı, bir şişe bulaşık deterjanı, iki aç bitir, cin mısır ve iki tuvalet kağıdına 40 küsür lira ödedim. Günde 28 tl neyime yetsin? En azından alıp bir kutu tavuk yesem masrafım en az 10. Türkiye’den gelen para da fena değil ama hep yemeğe markete gidiyor çıkıp gezmek bile yok. Alkol falan da yok.

İşin kötüsü ben çalışmak istiyorum arkadaşlar. Hani o kadar güzel bir duyguymuş ki kendi paranın olması. Gerçekten Türkiye’den gelen para da az para değil ama ay sonunda hatta ay ortasında kart hesabı özetini bir açıyorum ki sadece markette ve okulda gitmiş. Yetmiyor. Türkiye’den para istediğimde de başka şeyler düşünüyorlar.

bunlar halledilir eminim buna. Bulaşıkları bi tık daha hızlı yıkarsın. Bişey almaya gittiğinde bir göz gezdirirsin tekrar çabucak.
Ha deseydıin benim güler yüzlü olmadığımı söylüyorlar, müşteriler şikayetçi vs. vs.
O zaman haklısın

Evet de her hareketim mi yanlış? Bir de sizce böyle bir yerde tek elemanın çalıştırılması doğru mu yani bulaşığa da siparişe de temizliğe de müşterilere de tek kişinin gitmesi doğru mu?

Evet de her hareketim mi yanlış? Bir de sizce böyle bir yerde tek elemanın çalıştırılması doğru mu yani bulaşığa da siparişe de temizliğe de müşterilere de tek kişinin gitmesi doğru mu?
değil ama orası öyle demekki.
bence sen becermişsin de bir iki şey hakkında patronun aklına takılmış olabilir.
ki buda kalabalık ortamda performansını görmeden kimse bilemez.

Bence kafe sahipleri işten pek memnun değiller.Yani bekledikleri gibi olmadı müşterileri.Bu yuzden kadın tüm gün peşinde gezip sana laf giydiriyor. Benim part time çalıştığım (hafta sonları ) bir yer vardı .Mutfağında dönmeye yer yoktu ...kafe de küçüktü ama 3 sabit elemanı vardı hafta sonu da 2 kişi ekstra calisiyorduk 5 kişi oluyorduk. Normalde 1 elemanla hiçbir yer dönmez ama zaten yoğunluk da yok diyorsun

Hani mekanda zaten 7 masa var yukarıda da 10 tane bilgisayar var en fazla 4 masa doluyor onu fark ettim. Eskiden internet kafeymiş şimdi normal kafeye dönüştürmüşler. Ama ne olursa olsun Cuma günü işten kesin çıkacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…