Çalışmaktan nefret ediyorum

menetrier

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
378
1.014
313
26
herkese merhaba. Bu sene üniversite 1im. İlk senemde kazandım. Okunması çok zor bi bölüm okuyorum sürekli çalışmayı gerektiriyor. Ama ben asla bunu yapamam. Neden bu bölümü tercih ettiğimi de bilmiyorum. Asla oturup saatlerce çalışan bi insan olamadım, olamam. Hatta aşırı dikkat dağınıklığım var. 10 dakika çalışıyorsam 40 dk etrafa bakınıyorum. Bu gidişle bu sene sınıfta kalıcam hatta okulu bitiremicem. Çok pişmanım yaptığım tercihten dolayı. Durmadan ders çalışmak bana göre değil. Sınava hazırlanırsam tekrar bu sene puanım kırılacak. Ancak seneye girebilirim. Ve 2 senem boşa gitmiş olucak.napıcam hiç bilmiyorum. Ya çalışmayı sevicem ya da 2 senemi feda edip daha rahat bir bölüme geçicem. Sizce napmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var.

Rahat bir bolumden kastiniz hangi bolum?
Universite okumayin o zaman, girin bir ise asil calismanin ne demek oldugunu o zaman anlarsiniz.
En kolay bolum, calismadan bitirilmeyen bolum yok, yata yata bitirdim diyenlere inanmayin.

Hiç çalışmıcam demiyorum ki, daha rahat bölümler illa ki var.

neymiş bu bölüm

zira çok daha fazla çalışmayı gerektiren bölümlerden örnekler verebiliriz

bir de orayı kazanacak kapasiten varsa okuyacak kapasiten de vardır

mesela geçme notu kaç

biz okurken vizeden 40 finalden 60 almak gerekirdi geçmek için vizen 100 olsa da finalden 59 alsan kaldın

yine 1. sınıftan dersin varsa 3'e 2. sınıftan dersin varsa 4'e geçemezdin

kapı girişindeki sütunları sayarsa okula ilk geldiğinde yandınnnnn

6 sütun var; o kadar yılda bitireceksin demek derlerdi

neyse bu okulu biz bitirdik bizden sonra bir ara geçme notu 70 e çıktı vs vs

çalışınca başarılı olursun yapamıyorum diye düşünme

Hiç çalışmıcam demiyorum ki, daha rahat bölümler illa ki var.
Mesela hangisi?
Ben okurken en yakin arkadaslarimdan biri okul oncesi okuyordu.
Ben kod yazarken sabahlarken o ne yapabilir ki ne kadar zorlanabilir ki diyordum, yanilmistim.

Haftalik plan cikarmalar, her gune resimli, muzikli degisik etkinlik bulmalar ve bunlari hikayelestirip, sunum yapmalar.
Hicte kolay degildi, enstruman calmayi bilmek gerekiyordu falan filan.
Yani ne kadar kolay siz hesap edin.

Severek okumadığınız bir bölümü bitiremezsiniz. Yata yata geçilen bir bölüm de yok. Varsa da "üniversite mezunu" adıyla kaldığınız bölümlerdir, öyle sizi öne çıkaracak bölümler değillerdir. Ya yatay geçiş şansınız varsa başka bir bölüme yatay geçiş yapmaya çalışın ya da tekrar hazırlanın. Sevmediğiniz bir bölüm bitmez.

Calışmadan biten üniversite yok. Açıkögretimde bile günlük ders calışıyoruz biz. Enayi miyiz.?
Madem düzenli çalışta ygsye tekrar gir.

eğer bölümün iş imkanlari cok iyi bir bölümse, bitince hemen güzel bi maasla işe baslayabilceksen kır dizini değil 10 dk saatlerce çalış. yok eğer mezun olunca zor iş bulabilecegin bi bölümse hic uğraşma.

inan hayat asil üniversite bitince başlıyor. o zaman rahat etmek istiyorsan 4 sene sık kendini.

üniversitede hergün değil ama sinav dönemleri cok afedersin eşşek gibi ders çalışırdım. 300-500 sayfalik icinde anlamadigim bi sürü latince kelime olan kitaplari sirf 2-3 soru gelcek diye ezberlemeye çalışırdım. o zaman kendime cok kızdım keske lisede böyle calissaydim da bari daha iyi bi bölüm okusaydim değseydi diye. mezun oldum yine kendime cok kızıyorum keske daha iyi iş bulabilecegim bi bölüm okusaydim diye.

Calışmadan biten üniversite yok. Açıkögretimde bile günlük ders calışıyoruz biz. Enayi miyiz.?
Madem düzenli çalışta ygsye tekrar gir.

Enayisiniz dediğimi hatırlamıyorum. Ygsye girmeyi düşündüm ben de fakat iki senem boşa gidicek. Değer mi diye düşünüyorum

Lise sona kadar hatta üniversite sınavı da dahil ders çalıştığımı hatırlamam. Derste dinler, sınavdan önce on dakika baksam yeterdi. Zeki bebeydim vesselam.

Sonra üniversite başladı. Ben hayatımda ilk kez uyumadan ders çalışmak neymiş, kahvelerle, enerji icecekleriyle nasıl ayakta durulurmuş, dört beş saat uykuyla bütün bir hafta nasıl gecirilirmiş öğrendim. Kolay bölüm yok, yatarak geçmek diye bir şey asla yok. Üniversite okuyacaksan oturup güzel totoşunun üstüne çalışacaksın...

Seramik bolumu var nevsehirde onu okuyun madem
Nasil bir genclikse,daha kolay bolumler illa ki var diyebiliyor

Tıp okuyorum. Çok zorlayan bi üniversitede. O 6 yıl 10 yıla çıkacak eminim. İnsanlar çalışırken ben hala okuyor olacağım.

Tıp okuyorum. Çok zorlayan bi üniversitede. O 6 yıl 10 yıla çıkacak eminim. İnsanlar çalışırken ben hala okuyor olacağım.

Tıp. Geçme notu 60 ama inanın 60 almak çok zor. En azından benim için. Gerçekten yapamıyorum

Bırakın. İstemeye istemeye okuduğunuz bir bölümde insanlara faydalı olabileceğinizi düşünmüyorum. Bütün sağlık bölümleri için aynı şey geçerli. Tıp da bana kalırsa öyle aman aman zor değil, sadece ezber çok gerektiriyor ve dikkatli olmak gerekiyor en ufak hata insan hayatına mal olduğu için. Eski sevgilim makine mühendisiydi mesela bana göre onun bölümü daha zor. Üniversite sınavında yüksek puanla giriliyor diye über zor bir bölüm olmuyor yani.

400 kişiden 140 kişinin kaldığı bir üniversitedeyim. Çok zor değilse bile ben yapamıyorum demek ki. Teşekkür ederim yorumunuz için

Enayisiniz dediğimi hatırlamıyorum. Ygsye girmeyi düşündüm ben de fakat iki senem boşa gidicek. Değer mi diye düşünüyorum
Enayi menayi diyemezsin zaten.
4 yıl 5 yil okumaya calısıp bitirememek daha kötü emin ol. Ayrıca niye boşa gitsin. Gir 2017 martta sınava kimseyi umursama. Benim abim 4. Sınıfta tıpı bıraktı. Polis akademisine başladı düsün. Sen niye yapamayacaksın ki?

peki tıpı bırakırsan hangi bölümü seçmeyi düşünüyorsun cnm? yani ilerde hangi meslegi yapmak istiyorsun. istedigin meslek kolay mi zor mu maddi manevi artilari eksileri neler bunları da düşün

Seramik bolumu var nevsehirde onu okuyun madem
Nasil bir genclikse,daha kolay bolumler illa ki var diyebiliyor

Ya ben fikrinizi almak için açıyorum konuyu. Okuyamıyorum işte yapamıyorum demek ki. Elimde olan bir şey değil. Ve evet daha kolay bölümler var.

Bunu yazarken tıp okudugunu bilmiyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…