Çalışmaktan nefret ediyorum

400 kişiden 140 kişinin kaldığı bir üniversitedeyim. Çok zor değilse bile ben yapamıyorum demek ki. Teşekkür ederim yorumunuz için

Eski sevgilimin bölümünde bir dersten geçen sene kimse geçemedi, bir asansör projesi yapmaları gerekiyordu. Hocaları "Sizin yaptığınız bu asansörde asansör aşağı düşer ve herkesi öldürürsünüz" deyip kimseyi geçirmemiş. Hani geçme-kalma durumuna bakmayın, gerçekten sevdiğiniz bölüm size zor gelmez. Bölüm değiştirin. Başka bir arkadaşım ODTÜ Elektrik-Elektronik kazanmıştı dereceyle, sevmedi yapamadı. Kendi puanından aşağı bir puanla alan ODTÜ Mimarlık'a yatay geçiş yaptı mesela.

2017de girersem okul puanım kırılıyor. Çok aşırı gerilere atıyor bu da. Mühendislik istiyorum tekrar hazırlanırsam. Ancak 2018de girersem istediğim üniversite ve bölümü kazanabilirim

peki tıpı bırakırsan hangi bölümü seçmeyi düşünüyorsun cnm? yani ilerde hangi meslegi yapmak istiyorsun. istedigin meslek kolay mi zor mu maddi manevi artilari eksileri neler bunları da düşün

Mühendislik istiyorum. İlgi alanıma daha uygun. Kendimi geliştirebilirim diye düşünüyorum. Çok pişmanım mühendislik yazmadığıma

2017de girersem okul puanım kırılıyor. Çok aşırı gerilere atıyor bu da. Mühendislik istiyorum tekrar hazırlanırsam. Ancak 2018de girersem istediğim üniversite ve bölümü kazanabilirim
Yaklasik 50 puan geriye atıyor biliyorum. Ama gecen yıl tıpı kazandıysanız bu yılda 3 ay düzenli çalısıp muhendislik kazanabilirsiniz. Sadece kendinize inanın.

Tıp okuyorum. Çok zorlayan bi üniversitede. O 6 yıl 10 yıla çıkacak eminim. İnsanlar çalışırken ben hala okuyor olacağım.
seni cok iyi anliyorum cnm. ilk yilimda bende cok zorlandim ki benim bölüm tiptan daha kolaydi. 8 dersin 5inden bütünlemeye kaldim ilk dönem. 3ünü gectim 2si kaldi. ama 2. yıl alıştım sistemi öğrendim hangi hoca ne ister ne sorar çözdüm ve alttan dersleri temizleyip bi de üstten dersler aldim. yani belki zaman gectikce alisadabilirsin

Mühendislik istiyorum. İlgi alanıma daha uygun. Kendimi geliştirebilirim diye düşünüyorum. Çok pişmanım mühendislik yazmadığıma
iyice düşün kendinden cok eminsen git mühendislik oku o zaman hala geç değil. mutlu olman da önemli sonuçta

İsteyerek okumadığın her bölüm senin için angarya olacak zorlanacaksın zaten. Adamalar iki diplomayla işsiz ortalıkta. Ülke bu galde şuanda. Kimsenin boşa kaybedecek bi günü dahi Yok.Önce ne istediğine karar ver. Sonrada yolunu çiz. Burda herhangi bi bölüm tavsiye edilmesi senin geleceğini ne kadar kurtarabilir ki? Sen sevecek misin sevsen bile yeteneğin ne falan filan. Yani otur düşün biraz ben ne istiyorum ama şuan ne yapıyorum diye... sorun derslerin zorluğu yada yoğunluğu değil. Senin ne istediğinin farkında olmamanda..

Bölümün ilgi duyduğun zevk alarsk meslek hayatını geçireceğin bir bölümse çalış.

Zevk alacağın ya da zorlanmayacağın yöntemlele. Bölümünü bilmiyorum ama videolarla, ses kayıtlarıyla hakim olanlar var

Ya ben fikrinizi almak için açıyorum konuyu. Okuyamıyorum işte yapamıyorum demek ki. Elimde olan bir şey değil. Ve evet daha kolay bölümler var.
Tamam da herkes boyle meslek secerse noolur ulkenin hali? Yazik gunah degil mi? Tip okumak yerine saglik sekreterligi veya teknisyenlik secebilirsiniz evet ama daha kolay bolumler var derseniz de herkes dalga gecer aynen benim gibi.

Tıp. Geçme notu 60 ama inanın 60 almak çok zor. En azından benim için. Gerçekten yapamıyorum

ama eğer mesleği isteyip sadece dersler zor geliyorsa ilk yıl zor gelir diyeyim ama sevmiyorsan bırak zira tıp öyle aman etraf başarılı desin diye okunacak bölüm değil

yalnız ilk yıl çok yabancı bir bölüm olduğu için bocalar diğer yıllarda yavaşça alışırsınız

tıp okuyormussun simdi farkettim. Bir yıl özel üniversite tıpçılarının kaldığı bir yurtta kaldım. Allahım o nasıl çalışmak artık bilmiyorum onlarınki kapasiteyle mi alakalalı ama sandalyeye yapışık yaşıyorlardı. Hem bi bunalım, ilaç kullanma, ağlama.

Başka tıpçılarla da karsılaştım hacettepe onlarda sınav zamanı çalışıyoruz diyorlardı.

Muhendislik daha rahat bir bolum degil ama belki sevdigin icin daha kolay gelebilir. Hangi derslerde daha iyisin. Matematik fizik mi, biyoloji -kimya mi yoksa tamamen sozel konular mi. Once bir hangi konularda yetenekli oldugunu bul. Oradan devam edersin.

Bir ise ya girmeden once cok calisirsin ya da girdikten sonra. Bu benim genel felsefem. Ya simdi disinizi sikacaksiniz sonra rahat edeceksiniz, ya simdi yatarak gececeksiniz ama is ararken ve is bulduktan sonra durmadan tirmalayacaksiniz.

Ilk yillardan boyleyseniz birakmalisiniz.
Tip fakultesinin puani yuksektir yani tekrar yuksek bir puan alabilirsiniz..
Dediginiz gibi kolay bolum yok varsada o bolumde is imkani yok. Is sahibi olmak icin herturlu calismak lazim.
Siz en azindan ilgi duydugunuz sevdiginiz bir bolum okumalisiniz :)

400 kişiden 140 kişinin kaldığı bir üniversitedeyim. Çok zor değilse bile ben yapamıyorum demek ki. Teşekkür ederim yorumunuz için

600 kişiden 60 ının geçtiği derslerimiz bile oldu

o 60 ın arasında oldum diye de hiç sevinmedim biliyor musun

çünkü çalıştım ve yaptım

bizim bölümde devam zorunluluğu yoktu ama derslere girdim ve geçebildim

400 kişiden 140 kişi geçiyorsa diğer kalanlarla birlikte seneye alırsın

sonuçta o fakülte de mezun veriyor değil mi

Alisirsin ya grup halde calisin daha eglenceli olur biz oyle yapardik yurtta.
Bazi bolumler daha rahat olabiliyor bu konuda haklisin sadece sinav haftasi calisan arklar vardi onlarda bitirdi bizde bitirdik.
Unv.un kiymetini bil simdi sizladigin ne varsa emin ol mezun olunca ozleyeceksin

2 seneni feda et hayatini feda etmektense

Merkezi sistemle yatay gecis diye bisey vardi. Onu arastir. Kolay bolum diye bisey yok ayrica normalde 120 kisinin almasi gereken dersi sadece orgun ogretimde alttan alanlarla beraber 800 kusur kisinin aldigini dahi gordum. Sevmedigin icin sana zor geliyordur.

Kolay bölüm yok ya, valla bak. Ben İktisat mezunuyum, belki bazılarının sadece teori ezberleyip geçtiği bir bölüm olabilir ama biz güncel ekonomiyi, Türkiye'de ve Dünya'da yaşanan gelişmeleri falan takip ederdik. Bir de bunlar çok dinamik şeyler yani bişey oluyor, kurlar fırlıyor; bir siyasi sorun oluyor ekonomi etkileniyor falan. Her gün uyanır uyanmaz e-postama gelen bültenleri okurdum ben. Haftalık, aylık bültenler. Yok tarım dışı açıklanmış yok işsizlik açıklanmış, FED faizi artırır mı, TCMB pas mı geçer, kim ne yapar, Yunanistan neden hala krizde, Venezuela neden bu halde, e bir de Türkiye'nin geçmişi var... Yok kriziydi şusuydu busuydu... Bir de bunların yanı sıra müfredattaki dersleri ve konuları düşün. Bunları öğrenip, kendi hayat alışkanlığın haline getirip bir de birilerinin "ya İktisat boş bölüm" laflarını duy. Yani var mı İktisattan yatarak geçen bilmiyorum, ben adı sanı duyulmamış sıradan bir üniversitede hiç de yatarak okumadım. Ha teori ezberleyip Borsa'nın niye düştüğünü anlayamamak daha büyük eksiklik. Yatmak çözüm değil o yüzden çalış, meyvelerini sonra toparsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…