Çalışmaktan nefret ediyorum

Ayni durumda sayiliriz bolumumu sevmiyorum ve okula gidip gelmek bile iskence gibi geliyor eger mutlu degilsen bence okulunu birak yeniden hazirlan mutlu olacagin bir bolume gec iki senen bosa gidecek evet ama obur turlu de hayatin bosa gitmis olacak bu sene oku baktin olmuyor seneye birak ve yeniden hazirlan

Tıp okuyorum. Çok zorlayan bi üniversitede. O 6 yıl 10 yıla çıkacak eminim. İnsanlar çalışırken ben hala okuyor olacağım.
Bence direk bırakın bölümü işini sevmeyen doktorlar yüzünden birsürü sıkıntı yaşayan insan dolu etrafımda. Zorluğa göre bölüm okunmaz, insan sevdiği işi yapmalı hedefleri olmayan biri nasıl topluma faydalı olabilirki...

Ego kasanlar olmuş mühendislik zor zart zurt...ben mühendisim...eşşek gibi calismadim bitirmek icin...gayet rahat okudum...mühendislik okuma pisman olursun...okurken rahat okursun ama bitirdikten sonrası eziyet..türkiyede mühendisin degeri yok...aldikları para da ortada...afamlar odtüden mezun oluyo özeldeki maaşlarin düşüklugunden ve garantisi olsun diye devlete giriyolar evrak işi ile ilgileniyolar...inan o daha incitici..bunun icin mi o kadar puan aldım diyosun...tatmini yok...özelde calissan sömuruyolar..üretimde calisman durumunda mesai saatlerin belli degil...kısacası bölümün cok guzel...okurken evet zorlanicaksin ama bitirdiginde cok rahat olucaksın...özellikle uzmanligi kazanirsan tabi...bence okulunu bitir uzmanligi secerken rahat bi uzmanlık seç...mesela dermatoloji veya onkoloji...valla benim doktor arkadasim cooook rahat....maaşlar tatmin edici...yoluna devam ett...turkiyede cogu insan zaten meslegini cok severek yapmiyo ayrica...şartlar önemli.. Ayrica tatmini cok fazla olan bi bölüm...

Ya ben fikrinizi almak için açıyorum konuyu. Okuyamıyorum işte yapamıyorum demek ki. Elimde olan bir şey değil. Ve evet daha kolay bölümler var.
Tek derdin kolay okumak mi.
Boyle bolum secilir mi yahu.
Degisik bir mantik.
Ilgin olan bir alan yok mu senin?
Sonra meslek olarak onu acik bir meslek te secmeye calisir benim bildigim ogrenciler.
Tipi niye yazdin madem okuma hevesin yok.
Ideali tip oluyor genelde tip yazanlarin.
Laf olsun diye tip yazilir mi?
Ama madem yapamiyoesun birak bence de.
Artik kayip iki yila razi olacaksin.
Kolay bolum onerisi cok ta burada yazarsak alinganliklar yapilabilir.
Yani oylesine okuyayim sallana sallana gidip geleyim diyorsan dusuk puanli ne varsa yaz gitsin

Mühendisim diyenler branşlarını belirtmemiş, bilgisayar, elektronik ya da makine gibi bi branşı tercih etmeyecekseniz ve eğitimi iyi bir üniversitede okumayacaksanız mühendislik okumak kolay evet : )

Ya hu niye bu kadar yuklendiniz kiza.

Tercih donemi 2 hafta birsey.

Kafasi karismiz yanlis karar vermis tip yazmis.

Buyuk bir ihtimal cevrede puani iyi diye baski yapmistir.

Simdi de kendine uygun olmadigini dusunup pisman olmus.

Simdi de fikir almak istiyor.

Bu gayet bircok ogrencinin basina gelecek bir durum.

Bizim bolumde tipi birakan biri vardi.

Yapamadim sevemedim diyordu.

Simdi atandi da matematik ogretmeni.

Hicte pisman degil tipi biraktigina.

Konu sahibi sikma canini.

Hazirlan yeniden sinava.

2 yil birsey degil.

Meslek hayatina atilip yillaninca kaybolup gider o iki yil.

10 yillik muhendisim demekle 12 yillik muhendisim demenin aradinda pek fark yok.

Ama iyi dusun.

Muhendisliginde zorluklari var.

Ne bölümünü okuyorsun ki çalışması bu kadar güç?
Peki tercih ederken ilerisini düşünmedin mi?
Eğer çok pişmanlık duyuyorsan, okumaya yine devam et fakat tekrar hazırlan..
Başka türlü geçmez senin bunalım halin

En rahat fakülte iletişim fakültesidir ama onda bile bizim geçme notumuz 65 ti 4 yıl anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. E mezun olunca da gazeteler kanallar önümüzde kırmızı halı sermiyor tabii ki
Sen mezun olduğunda iş bulabileceğin bir bölüm tercih et ve şuan okuduğun bölüm öyleyse sakın bırakma !

Mühendisim diyenler branşlarını belirtmemiş, bilgisayar, elektronik ya da makine gibi bi branşı tercih etmeyecekseniz ve eğitimi iyi bir üniversitede okumayacaksanız mühendislik okumak kolay evet : )

Valla arkadaşım senin cok zorlandığını bölümü başkası çok kasmadan okuyabilir....kapasite meselesi sonuçta..herkesin kapasitesi aynı olmuyo:))

Valla arkadaşım senin cok zorlandığını bölümü başkası çok kasmadan okuyabilir....kapasite meselesi sonuçta..herkesin kapasitesi aynı olmuyo:))

Yaşınız ve tecrübeleriniz dolayısıyla sizinle herhangi bir şey yarıştırmayacağım tabii ki. Yazış şekliniz ve içeriğinden aldım gerekli cevabı

Universtenin ilk senesi zordur alismasi güc cunku vize final zamai daha cok calisma ister. Alisamamis olabilir misin?
Cunku tip kazanacak kadar duzenli calisan biriysen calismak senin icin zor olmamaliydi.
Şoylede bir gercek var ki turkiye sartlarinda tip okumak ilerisi ici oldukca avantajli.
Illa ben kararimi verdim baska meslek istiyorum diyosan da girdigin senenin yerlestirme puanlariyla baska bir universteye yatay gecis yapmayi dene yariyilda oluyordu sanirim.tabi unuverstenin kontenjan acmasida lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…