Çalışmaktan nefret ediyorum

Canım sınıftaki iyi kızlardan biri ile arkadaş ol. o dana konuları anlatırken daha iyi öğreniyor olacaktır. sen de böyle ısnırsın çalışmaya. Bazen tek başına çalışılmıyor çünkü..kolaylıklar dilerim

ilk sene hep zor olur yapamam dersin. Ama yapan nasıl yapıyor? Senden üstünlüğü ne? Beni başarıya teşvik eden hep bu düşünce oldu.

Tıp güzel bir bölüm okurken zorlanacaksın, çalışırken de zorlanacaksın. İş bulma sıkıntısı yaşamayacaksın. Mezunsan işin hazır. Nöbetler, insanlar, sorumluluk zor gelecek tabiki. Fakat şöyle düşün; Zaman gelecek hayat kurtaracaksın, iyileştiren olacaksın. Bunun verdiği haz başka birşey olsa gerek.

Mühendisliğe gelince; şuanki bölümünden az çalışmayacaksın. Üniversite bitirmek yetmeyecek. Master yapman gerekecek. Sürekli yenilikleri araştıran, kendini geliştiren, üreten olacaksın. İngilizce'nin yanında, bir dil daha bilmen seni bir adım öne çıkartan etken olacak. Özel sektörde ancak böyle farkedilirsin. Zira devlet için açılan kadro sayısı çok da iç açıcı değil.

Emin olun mühendislik de çok zor bir bölüm. Her hafta her dersten tonla ödev yapmak, aynı zamanda sınavlara çalışmak, proje vs. Bazen ben de keşke tıp okusaymışım diyorum. Tıp tabii ki zor bir bölüm ama mühendislik kafa yorma olayının çok daha fazla olduğu, kendini sürekli geliştirmen gereken, yorucu ve mezuniyet sonrası iş bulması ayrı, yüksek yapması ayrı sıkıntılı bir bölüm.

Bazı bölümler sırf üniversite mezunu olmuş olmak için okunmaz. Hele ki tıp. Hem ders yükü çok ağır, hem de mide lazım. Ne istediğinize net bir şekilde karar verip o bölüme girin. Zoraki doktor olunmaz.

Tıp çok güzel bir bölüm. Geçmişe dönebilsem kesinlikle mf seçip tıp ya da genetik mühendisliği okurdum. Derslerden yılma ileride pişman olursun. Dikkat dağınıklığı için doktora git ve bölümünün kıymetini bil. Herkes kazanamaz o bölümü hele iyi bir devlet üniversitesinde. Özele zor kapak atıyorlar.

Eger sistem hala degismediyse 1. Sinif anatomi zor sonrasi nispeten daha kolay ve keyifli, abim de tip fakultesi 2. Sinifta yeniden sinava girip isletme kazanip birakti. Ama o zaten doktor olmak istemiyordu, kuzenim tıp yazinca onun gazina gelip yazmisti, ikisi de kazandi ama bizimki kendi isini yapmak istiyordu, velhasil hayaline ulasti.
Gercek basari budur bence, ne olmak istiyorsan o olmak.

bize ne ?

güzel sanatlara yönelebilirsin. oturup kitap okumayı sevmıyorsan o zaman güzel sanatlar, müzik vs. şeylere yönelebilirsin tabi. onlara da yetenek gerekir. yetenek sınavlarıyla alıyorlar öğrencilerini. ben güzel sanatlar mezunuyum. cizim yaparak sabahlardık.

Valla doğrusu tıp öyle çalışmadan okunacak bir bölüm de değil.Dahası eğer tusa çalışmazsan ayvayı yesin ambulans acil filan düşüyor o zaman...Hiç değilse az dişini sık uğraş da halk sağlığına geçinceye dek sabret sonra daha rahat edersin..altı yıl ama dile kolay..
Keşke cidden daha kolay bölüm yazsaymışsın tıp sırf ezber deli gibi

Hic calismadan nasil nefret edilir onu anlayamadimda. Belki nefret etmiceksin bir seneyi ders calismakla dene bakalim olmadi baska bolum yada okumassin calisirsin alin teriyle olur biter.

Zaten ilk üç yılı atlatsa sonra stajlar başlıyor stajlar daha kolay diye duydum tabi ne kadar doğru bilmiyorum kişiden kişiye ünvden ünvye değişiyor bile olabilir

Calışmadan biten üniversite yok. Açıkögretimde bile günlük ders calışıyoruz biz. Enayi miyiz.?
Madem düzenli çalışta ygsye tekrar gir.

ben açıköğretimden 2. üniversitemi okuyorum hiç günlük çalıştığımı hatırlamıyorum. sınav sabahı bakıp gittim hep. maşallah hiç de kalmadım.

demek ki bölümüne göre ya da çalışma huyuna göre değişiyor.

konu sahibi çok mutlu değilsen iyi düşün. ben de çok zor bölüm bitirdim örgün okuduğumda. hiçbir işime de yaramadı mesleki olarak. senin yarayacaksa ve iş hayatın kolay olacaksa okumaya değebilir. sıkarsın bi müddet dişini. ama yapamıyosan da ne bileyim.. bu eğitim sisteminden nefret ediyorum ya. kim bilir hangi yeteneğin var. balığa da kuşa da 'yüz' diyorlar. üzme kendini emi

Evet aynı mantıkla bende tıp fakültesi yazmak istememiştim ki puanım da yetmedi.
Ara sıra uhde duysam da doktor olan ve mutsuzlukla kıvranan arkadaşlarımı görünce , doğru yaptığımı düşünüyorum.

Bende ömrümü heba edecek kadar çalışma gereği duymayan biriyim , yapmak istesem herşey çıkar ama. Tıpkı senin gibi.

Ailem arkamda her zaman aman kendini yorma, kasma ne gerek var diyen insanlar.
Mühendislik okurken okuldan sıkılmıştım; bir yıl okulu yavaşlattım aileme de bunu dile getirdim. Tamam dediler senden kıymetli değil.

Neredeyse okuma güzel gözlerini yorma diyecekler

Mühendislikte hiiiiiç zorlanmadım. Bir haftalık çalışmalarla halledilebilecek şeyler. İktisat ve bölüm olan fizik, kimya gibi fakültelerde zorluyorlarmış ama bir haftaya bakar bence onlarda.

Tıpdaki arkadaşlar komitelere girerdi 15 günlük bir molaları olurdu. Onda da deli gibi gezer tozarlardı. Gerisi hep ders.

Ben kendimi çok kasmadan okudum, kpss çalıştım , memur oldum, şimdi yüksek lisans yapıyorum. Zekası ve okuma yeteneği olan biri asla durmuyor bundan emin ol. Rutin hayat yaşamak bir şey öğrenmeden , kendime bir şey katmadan yaşamak ölüm gibi geliyor.

Tıp okumuş arkadaşlar yoğunluktan hala mutsuzlar.Ama doktor olmanın getirdiği prestiji hiçbir tatdan alamam diyorlar.

Bence ülke durumunda ya tıp okuyacaksın ya da yurtdışında bir bölüm okuyacaksın çünkü işssizlik oranı hep yükseliyor.
İnan bana işssiz kalmak , tıp okumaktan çok daha zor. Hem insnalar seni işe yaramaz görüyorlar, hemde sen ailene mahçubiyet hissediyorsun.

Bir de şöyle insanlar var, Biraz zeki adam mesala 2 yıllık okuyor üniversite sınavında kasmıyor, üniverste zaten kolay geçiyor orada da kasmıyor, sonra kpss ye girişte ön lisansda ona çerez gibi geliyor, alıyor 90 95 i, memur oluyor,hemde istediği şehre atanıyor, 4 yıllık okumuş kadar maaş alıyor, memurken dgs ye giriyor ( ki bu sınavda çok kolay) 4 yıllığa tamamlıyor. Sonra teknik kadroya geçiyor adam . Keyfi yerinde hiç kasmadan pek çoğumuzun zorla sahip olduklarını keyifle elde etti.

Yani çok planlı işlyen bir plan yapmışlar ders çalışmak yerine

Bunlardan biri de olabilirsin ama o 2 yıllık okuyan adam tamam ders çalışmadı, ama boş vaktini de çoğu zaman arkdaş ortamında ve yatarak geçiriyorlar. Bu anlattığım Benim eşim , ticaretle uğraştı ama ticarete de ne zaman yoğunluk veriyor biliyor musun en yoğun olduğu zamanlarda.

Ama tıp okuyan adam boş vakit buldumu kendini, sahile attı, kaliteli ortamlara girdi, koştu senfoni dinledi, bu şehirde ne etkinlik varda bu boşlukta yapayım dedi. Zamanını verimli kullandı.Kaliteli ve faydali bir birey oldu.

Benim gibi hem orta hali bir bölüm okuyup, hem boşluk (ki çoğunlukla boşluk) hemde yoğunluk bulan kişi de şunun farkına varıyor, ne kadar yoğun olursam o kadar keyifle yaşıyorum. Çalışıp dinlenme zamanlarım oluyor.

Mesala akşamları hiç işim yok diyelim, boşluktan keyif almıyorum, tlf önünde boş boş takılıyorum.

Ama Yüksek Lisans sınavlarımın olduğu hafta senfoni gecesi düzenliyorum, sinemaya gidiyorum.

ÇAlışmak keyiftir diyorum. Okuldan çok sıkıldığında bir dönemlik mola verebileceğini unutma, senden kıymetlisi yok bu hayatta evet ama çalışmakta çok keyifli be.

Saygılarımla çok uzun oldu :)

İstemediğin bir bölümü hele ki tıp gibi yalnızca seni değil başka insanlarında hayatını içine alan bir bölümü okuyup meslek edinme. Zaten bunun sonrasındaki iş temposu da senin için zor olacaktır muhtemelen. Ömür boyu istemediğin bir iş ve bölümde memnuniyetsiz yaşamaktansa iki seneni mutlu olacağın bir bölüm, meslek için kullan.
Ayrıca iki seneni feda etmek düşünceni çok yanlış buldum, bir çok insan burada hata ediyor, iki senem feda olacak mantığı ile bir ömür kendilerini mutsuz oldukları sevmedikleri mesleklere, evliliklere vs.. bırakıyorlar. Halbuki kayıp gördüğün zaman, aslında senin için yeni bir başlangıç olacak.

2. Unuversite olarak mı okuyorsun. Buna göre bile degisiyor. Burda acıkögretim topiclerine bakarsanız cogu arkadasin benim gibi calıştıgını görürsunüz. Hic birsey kolay değil. Her bölümün kendine göre zorluğu var. Benim eşimde istatistik okuyup üstüne acıktan isletme bitirdi. Hic ders bile calışmazdı. Ama onun bir birikimi vardi. Üniversitede aldıgı bir ögrenim vardı. Her neyse demek istediğim kimse kendi kendine yata yata bir bölüm bitirmiyor. Siz calışmıyor olabilirsiniz ama biz çalışıyoruz.

Ya ne kadar yüklenilmiş arkadaşaa, elbette tıptan çok daha rahat okunacak bölümler var. Bütün üniversite hayatımı yatarak geçireceğim demiyor ki...

@bestlove , evet zeki bir insan için mühendislik okumak Tıp'dan daha kolaydır. Saatlerce ezber yapman gerekmiyor sonuçta. Dersi derste anlar, üzerine gerekli tekrarları, ödevleri yaparsan gayet de başarı bir öğrenci olursun. 2 yılım kayıp diye düşünme, en az 6 yıl sevmediğin bir dalda okuyamazsın; ben çok gördüm 2-3 yıl okuduktan sonra bile bölüm değiştirenler.

Canım biz arkadaşa tıp okuduğunu bilmeden o yorumlari yaptık daha sonra tıp okuduğunu söyledi. Bizde o zaman tekrar sınava gir dedik.

İkinci üniversite olarak bitirdim şimdi başka bölüm okuyorum. Örgün okurken de hergün çalışmazdım. Bu yapı meselesi. Konu sahibi çalışmayı istemiyor diye siz enayi olmuş olmuyorsunuz yani. Bazı insanlar her gün çalışır, bazıları hiç çalışmaz. Ben orta halli çalışırdım mesela evde kendi kendime. Sınavlara yakın o da. Herkesin yapısı farklı herkes çalışmak zorunda değil.

dandirik bir uni de mühendislik okuyani bilmem ama esim iyi bir uni de ingilizce olarak okudu donem de uzatti dersi acilmadi diye gel gor ki bitirdi uninin adi bile yetti kolay bölümde ekmek bulunmuyor .Sayisalin hic bir dali kolay degil.Bir top A4 kagidi soru cozerdim bende.Cozmeyen kalirdi.Cok zordu ama meyvesi guzel oldu.Isteyerek okuyorsan sirf zor diye vazgecme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…