bize ne ?herkese merhaba. Bu sene üniversite 1im. İlk senemde kazandım. Okunması çok zor bi bölüm okuyorum sürekli çalışmayı gerektiriyor. Ama ben asla bunu yapamam. Neden bu bölümü tercih ettiğimi de bilmiyorum. Asla oturup saatlerce çalışan bi insan olamadım, olamam. Hatta aşırı dikkat dağınıklığım var. 10 dakika çalışıyorsam 40 dk etrafa bakınıyorum. Bu gidişle bu sene sınıfta kalıcam hatta okulu bitiremicem. Çok pişmanım yaptığım tercihten dolayı. Durmadan ders çalışmak bana göre değil. Sınava hazırlanırsam tekrar bu sene puanım kırılacak. Ancak seneye girebilirim. Ve 2 senem boşa gitmiş olucak.napıcam hiç bilmiyorum. Ya çalışmayı sevicem ya da 2 senemi feda edip daha rahat bir bölüme geçicem. Sizce napmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var.
Zaten ilk üç yılı atlatsa sonra stajlar başlıyor stajlar daha kolay diye duydum tabi ne kadar doğru bilmiyorum kişiden kişiye ünvden ünvye değişiyor bile olabilirama eğer mesleği isteyip sadece dersler zor geliyorsa ilk yıl zor gelir diyeyim ama sevmiyorsan bırak zira tıp öyle aman etraf başarılı desin diye okunacak bölüm değil
yalnız ilk yıl çok yabancı bir bölüm olduğu için bocalar diğer yıllarda yavaşça alışırsınız
bize ne ?
Calışmadan biten üniversite yok. Açıkögretimde bile günlük ders calışıyoruz biz. Enayi miyiz.?
Madem düzenli çalışta ygsye tekrar gir.
herkese merhaba. Bu sene üniversite 1im. İlk senemde kazandım. Okunması çok zor bi bölüm okuyorum sürekli çalışmayı gerektiriyor. Ama ben asla bunu yapamam. Neden bu bölümü tercih ettiğimi de bilmiyorum. Asla oturup saatlerce çalışan bi insan olamadım, olamam. Hatta aşırı dikkat dağınıklığım var. 10 dakika çalışıyorsam 40 dk etrafa bakınıyorum. Bu gidişle bu sene sınıfta kalıcam hatta okulu bitiremicem. Çok pişmanım yaptığım tercihten dolayı. Durmadan ders çalışmak bana göre değil. Sınava hazırlanırsam tekrar bu sene puanım kırılacak. Ancak seneye girebilirim. Ve 2 senem boşa gitmiş olucak.napıcam hiç bilmiyorum. Ya çalışmayı sevicem ya da 2 senemi feda edip daha rahat bir bölüme geçicem. Sizce napmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var.
herkese merhaba. Bu sene üniversite 1im. İlk senemde kazandım. Okunması çok zor bi bölüm okuyorum sürekli çalışmayı gerektiriyor. Ama ben asla bunu yapamam. Neden bu bölümü tercih ettiğimi de bilmiyorum. Asla oturup saatlerce çalışan bi insan olamadım, olamam. Hatta aşırı dikkat dağınıklığım var. 10 dakika çalışıyorsam 40 dk etrafa bakınıyorum. Bu gidişle bu sene sınıfta kalıcam hatta okulu bitiremicem. Çok pişmanım yaptığım tercihten dolayı. Durmadan ders çalışmak bana göre değil. Sınava hazırlanırsam tekrar bu sene puanım kırılacak. Ancak seneye girebilirim. Ve 2 senem boşa gitmiş olucak.napıcam hiç bilmiyorum. Ya çalışmayı sevicem ya da 2 senemi feda edip daha rahat bir bölüme geçicem. Sizce napmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var.
2. Unuversite olarak mı okuyorsun. Buna göre bile degisiyor. Burda acıkögretim topiclerine bakarsanız cogu arkadasin benim gibi calıştıgını görürsunüz. Hic birsey kolay değil. Her bölümün kendine göre zorluğu var. Benim eşimde istatistik okuyup üstüne acıktan isletme bitirdi. Hic ders bile calışmazdı. Ama onun bir birikimi vardi. Üniversitede aldıgı bir ögrenim vardı. Her neyse demek istediğim kimse kendi kendine yata yata bir bölüm bitirmiyor. Siz calışmıyor olabilirsiniz ama biz çalışıyoruz.ben açıköğretimden 2. üniversitemi okuyorum hiç günlük çalıştığımı hatırlamıyorum. sınav sabahı bakıp gittim hep. maşallah hiç de kalmadım.
demek ki bölümüne göre ya da çalışma huyuna göre değişiyor.
konu sahibi çok mutlu değilsen iyi düşün. ben de çok zor bölüm bitirdim örgün okuduğumda. hiçbir işime de yaramadı mesleki olarak. senin yarayacaksa ve iş hayatın kolay olacaksa okumaya değebilir. sıkarsın bi müddet dişini. ama yapamıyosan da ne bileyim.. bu eğitim sisteminden nefret ediyorum ya. kim bilir hangi yeteneğin var. balığa da kuşa da 'yüz' diyorlar. üzme kendini emi
Canım biz arkadaşa tıp okuduğunu bilmeden o yorumlari yaptık daha sonra tıp okuduğunu söyledi. Bizde o zaman tekrar sınava gir dedik.Ya ne kadar yüklenilmiş arkadaşaa, elbette tıptan çok daha rahat okunacak bölümler var. Bütün üniversite hayatımı yatarak geçireceğim demiyor ki...
@bestlove , evet zeki bir insan için mühendislik okumak Tıp'dan daha kolaydır. Saatlerce ezber yapman gerekmiyor sonuçta. Dersi derste anlar, üzerine gerekli tekrarları, ödevleri yaparsan gayet de başarı bir öğrenci olursun. 2 yılım kayıp diye düşünme, en az 6 yıl sevmediğin bir dalda okuyamazsın; ben çok gördüm 2-3 yıl okuduktan sonra bile bölüm değiştirenler.
2. Unuversite olarak mı okuyorsun. Buna göre bile degisiyor. Burda acıkögretim topiclerine bakarsanız cogu arkadasin benim gibi calıştıgını görürsunüz. Hic birsey kolay değil. Her bölümün kendine göre zorluğu var. Benim eşimde istatistik okuyup üstüne acıktan isletme bitirdi. Hic ders bile calışmazdı. Ama onun bir birikimi vardi. Üniversitede aldıgı bir ögrenim vardı. Her neyse demek istediğim kimse kendi kendine yata yata bir bölüm bitirmiyor. Siz calışmıyor olabilirsiniz ama biz çalışıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?