- 12 Ocak 2010
- 16.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.045
- 1.123
Nankörlük ve şımarıklık ediyorsunuz çünkü insanlar o bölüm için kendilerini ğarcalarken buraya gelmiş yok şöyle yok böyle ..o zaman burda şikayet etmek yerine hemen bırakın okulu .Eminim o bölümü de hiç çalışmadan kazanmışsınızdır ve su an ders çalışmak zor geliyordur .Tıp okuyorum. Çok zorlayan bi üniversitede. O 6 yıl 10 yıla çıkacak eminim. İnsanlar çalışırken ben hala okuyor olacağım.
Çalışmayı sevmiyorsan yarın mezun olduğunda severek yapacağın bir meslek edinmen gerekiyor. Çalışmaya başlayınca "deli gibi ders çalışsaydım" diyeceğiniz günleriniz olacak...herkese merhaba. Bu sene üniversite 1im. İlk senemde kazandım. Okunması çok zor bi bölüm okuyorum sürekli çalışmayı gerektiriyor. Ama ben asla bunu yapamam. Neden bu bölümü tercih ettiğimi de bilmiyorum. Asla oturup saatlerce çalışan bi insan olamadım, olamam. Hatta aşırı dikkat dağınıklığım var. 10 dakika çalışıyorsam 40 dk etrafa bakınıyorum. Bu gidişle bu sene sınıfta kalıcam hatta okulu bitiremicem. Çok pişmanım yaptığım tercihten dolayı. Durmadan ders çalışmak bana göre değil. Sınava hazırlanırsam tekrar bu sene puanım kırılacak. Ancak seneye girebilirim. Ve 2 senem boşa gitmiş olucak.napıcam hiç bilmiyorum. Ya çalışmayı sevicem ya da 2 senemi feda edip daha rahat bir bölüme geçicem. Sizce napmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var.
Nankörlük ve şımarıklık ediyorsunuz çünkü insanlar o bölüm için kendilerini ğarcalarken buraya gelmiş yok şöyle yok böyle ..o zaman burda şikayet etmek yerine hemen bırakın okulu .Eminim o bölümü de hiç çalışmadan kazanmışsınızdır ve su an ders çalışmak zor geliyordur .
Çoğu zaman Değmez bence.2 senen boşa gidip bir de okuduğun okula dönme ihtimali de var.bunları iyi düşün.Enayisiniz dediğimi hatırlamıyorum. Ygsye girmeyi düşündüm ben de fakat iki senem boşa gidicek. Değer mi diye düşünüyorum
Tavra bak ya:) 'önce enayi miyiz?' diyor, sonra kız 'enayi dediğimi hatırlamıyorum' diyor. Konuşmayı 'enayi menayi diyemezsin zten' diyerek bitiriyor. İnsanlar böyle tahrik ediliyor demek ki. Evlerden ırak.Enayi menayi diyemezsin zaten.
4 yıl 5 yil okumaya calısıp bitirememek daha kötü emin ol. Ayrıca niye boşa gitsin. Gir 2017 martta sınava kimseyi umursama. Benim abim 4. Sınıfta tıpı bıraktı. Polis akademisine başladı düsün. Sen niye yapamayacaksın ki?
?Tavra bak ya:) 'önce enayi miyiz?' diyor, sonra kız 'enayi dediğimi hatırlamıyorum' diyor. Konuşmayı 'enayi menayi diyemezsin zten' diyerek bitiriyor. İnsanlar böyle tahrik ediliyor demek ki. Evlerden ırak.
?
Pardon sizi ilgilendiren birsey var mı bunlarda?
evet bende kendimce zor bi üni ve bölüm okudum. bende ders çalışırken etrafa bakıp dalardım hayallere. ve evet okulumu uzattım. ama kendime göre çalışma stilimi ve yanlışlarımı aramaya başladım. yanlışlarım: saatlerce notlar çıkarıp okumadan çalıştım sanırdım ve o çıkardığım notlar sonra hoop çöpe. eğer yazarak çalışıyorsan mutlaka defalarca okucak vakti bırak kendine. ayrıca bizim gibiler tek başına çalışamaz ya yanında çalışan arkadaş edin ya da okulun kütüphanesine git. kütüphanede olduğun illk günler oyalanacaksın ama sonra etrafına baktığında herkesin çalıştığını göreceksin ve sende harıl harıl çalışmaya başlayacaksın. bu yöntemle 2 yıllık derslerimi 1 yılda verip mezun oldum ben. ki ben 7 ders alıp 7sinden kaldığım zmanalarımı bilirim. bununsebebi kendime uygun çalışma stilimi bulamamamdan kaynaklanıyordu. bu arada çok merak ettim okul bölüm nedir acaba?herkese merhaba. Bu sene üniversite 1im. İlk senemde kazandım. Okunması çok zor bi bölüm okuyorum sürekli çalışmayı gerektiriyor. Ama ben asla bunu yapamam. Neden bu bölümü tercih ettiğimi de bilmiyorum. Asla oturup saatlerce çalışan bi insan olamadım, olamam. Hatta aşırı dikkat dağınıklığım var. 10 dakika çalışıyorsam 40 dk etrafa bakınıyorum. Bu gidişle bu sene sınıfta kalıcam hatta okulu bitiremicem. Çok pişmanım yaptığım tercihten dolayı. Durmadan ders çalışmak bana göre değil. Sınava hazırlanırsam tekrar bu sene puanım kırılacak. Ancak seneye girebilirim. Ve 2 senem boşa gitmiş olucak.napıcam hiç bilmiyorum. Ya çalışmayı sevicem ya da 2 senemi feda edip daha rahat bir bölüme geçicem. Sizce napmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var.
Hahahaha neyi ifşa ettiniz? Zaten herkes gorüyor yazdıklarımı. Ve evet burası demokratik bir platform ve bende istediğim tavırda istedigim yorumu yazarım. Iyi veya kötü. Buraya konu açan herkes bunu göze alarak açmalı. Ister iyi yorum yazarım ister kötü bu sizi zerre kadar alakadar etmez.Ben de türk mz
Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Akabinde Burası sosyal bir platform. Tavrınız beni rahatsız etti; böyle insanların her yerde olması ürkütüyor beni. Herkes idrak etsin, görsün diye ifşa ettim.
Hahahaha neyi ifşa ettiniz? Zaten herkes gorüyor yazdıklarımı. Ve evet burası demokratik bir platform ve bende istediğim tavırda istedigim yorumu yazarım. Iyi veya kötü. Buraya konu açan herkes bunu göze alarak açmalı. Ister iyi yorum yazarım ister kötü bu sizi zerre kadar alakadar etmez.
Ben sakinim zaten yorumumu memleket meselasi yapan sensin.Ok, sakin... kolay gelsin.
eğer bölümün iş imkanlari cok iyi bir bölümse, bitince hemen güzel bi maasla işe baslayabilceksen kır dizini değil 10 dk saatlerce çalış. yok eğer mezun olunca zor iş bulabilecegin bi bölümse hic uğraşma.
inan hayat asil üniversite bitince başlıyor. o zaman rahat etmek istiyorsan 4 sene sık kendini.
üniversitede hergün değil ama sinav dönemleri cok afedersin eşşek gibi ders çalışırdım. 300-500 sayfalik icinde anlamadigim bi sürü latince kelime olan kitaplari sirf 2-3 soru gelcek diye ezberlemeye çalışırdım. o zaman kendime cok kızdım keske lisede böyle calissaydim da bari daha iyi bi bölüm okusaydim değseydi diye. mezun oldum yine kendime cok kızıyorum keske daha iyi iş bulabilecegim bi bölüm okusaydim diye.
Üzgünüm ama tıpa girdikten sonra ders çalışmak sadece fakülte ile sınırlı kalmıyor. Sakın böyle düşünüp bir karar verme yoksa çok pişman olursun. Okul bittikten sonra da ders çalışacaksın, bir farkı yok. Uzmanlık düşünmüyorum/kariyer düşünmüyorum desen bile hep ders çalışmak zorundasın. Öyle bir alan ki bizimkisi sürekli değişiyor ve gelişiyor. Güncel olman lazım, sık sık çalışarak bilgilerini taze tutman lazım. Yoksa bu işi yapamazsın...Tıp okuyorum. Çok zorlayan bi üniversitede. O 6 yıl 10 yıla çıkacak eminim. İnsanlar çalışırken ben hala okuyor olacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?