Çalışmaktan nefret ediyorum

gercekten istiyorsan bu yıldan sonra calısıp girersin istediğin yere . yasım geciyor diye düsünme ben mesela yasım geciyor diye tekrar hazırlanamadım ilk yılımda isteksizdim sonradan bölümü sevdim ama insanın içinde baska seyler varsa okulu bıraksaydım da yeniden hazırlansaydım dedim

ama tıp türkiyede iş garantili bir bölüm ve severek yaparsan harika bir bölüm. en güzel üni de mühendislikte okusan iş suan sıkıntı olabiliyor. hem mühendisliktede calısacaksın . tıbbıda belli bir kapasite ile kazanmıssın okuyabilirsin.
ama sen bilirsin gercekten istemiyorsan yıl kaybını dusunme en fazla bir yıllık maasın gider ilerde gibi düsün

bence hazır bölümü kazanmışken o bölümü bitirmeye bak, sen daha üniversite de ders çalışmaya dertleniyorsun iki gün sonra işte nasıl çalışacaksın. Bu hayat böyle geçmez çalışmayana da bu dönemde ekmek yok malesef.

Tıp okuyorum. Çok zorlayan bi üniversitede. O 6 yıl 10 yıla çıkacak eminim. İnsanlar çalışırken ben hala okuyor olacağım.
Nankörlük ve şımarıklık ediyorsunuz çünkü insanlar o bölüm için kendilerini ğarcalarken buraya gelmiş yok şöyle yok böyle ..o zaman burda şikayet etmek yerine hemen bırakın okulu .Eminim o bölümü de hiç çalışmadan kazanmışsınızdır ve su an ders çalışmak zor geliyordur .

Çalışmayı sevmiyorsan yarın mezun olduğunda severek yapacağın bir meslek edinmen gerekiyor. Çalışmaya başlayınca "deli gibi ders çalışsaydım" diyeceğiniz günleriniz olacak...

Edit: Tıp okumaya üşeniyorsan ömür boyu bitmeyecek bir eğitimden bahsediyorsun. Bence sen başka bölüme kesin geçmelisin!

Buraya fikir almak için konu açtım çok da güzel fikirler aldım. O bölümü çok isteyenlerin olduğunu biliyorum. Ama yapamıyorsam ben ne yapayım. Uygun değilim bu bölüme. Neyin nankörlüğü neyin şımarıklığı. Okulu bırakmak öyle bahsettiğiniz kadar kolay değil. Ve inanın her tıp kazanan çok çalışarak kazanmıyor. Bu sene ğnibersite sınavına çalıştığımın 10 katı çalıştım ve inanın devam ettiricek gücü bulamıyorum

Daha ilk yıldan böyle iseniz demek ki bölümünüzü sevmemişsiniZ, yoksa sadece çalışmayı sevmiyorum bu işin bahanesi olmaz. Üniversitenin ilk yılı herkeste değişik bir şevk olur, öğrenme aşkı olur, her şey yenidir çünkü.

Bence bölüm değiştirin ama bu sefer bölümleri iyice araştırarak seçiminizi yapın, 2 yılım kayıp olacak diye düşünmek de çok doğru değil, sonuçta bu mesleği yapmak istemiyorsan yapacak bir şey kalmıyor.
Eğer ki bölümün farklı meslek dallarına geçişe izin verecek bir bölümse belki seçmeli dersler vs ile ilgi duyduğun alana doğru kendini geliştirebilirsin bölüm değiştirmeden de, temel derslerden se geçme notu alsan yeter.

çalışmayı sevmiyorsanız bence de bırakın .

kopya ve katakulli ile geçip hiçbir şey bilmeden mezun olan lafta doktorlardan olmayın.

daha 1. sınıfta isyan ediyorsanız fakülteyi bitirmeniz mümkün değil.

öğretmenlik vs derdim ama onda da kpss var.

çalışmadan hangi bölümde para kazanabilirsin düşünemedim bile.

sanatsal dallara yönel madem. iç mimarlık falan belki zevkli gelir.

Enayisiniz dediğimi hatırlamıyorum. Ygsye girmeyi düşündüm ben de fakat iki senem boşa gidicek. Değer mi diye düşünüyorum
Çoğu zaman Değmez bence.2 senen boşa gidip bir de okuduğun okula dönme ihtimali de var.bunları iyi düşün.
Hukuk mu okuyorsun tıp mı ne kadar zor bilemedim.en kolay bölümler bile sınav zamanı saatlerce ders çalışmayı gerektiriyor

Tavra bak ya:) 'önce enayi miyiz?' diyor, sonra kız 'enayi dediğimi hatırlamıyorum' diyor. Konuşmayı 'enayi menayi diyemezsin zten' diyerek bitiriyor. İnsanlar böyle tahrik ediliyor demek ki. Evlerden ırak.

?
Pardon sizi ilgilendiren birsey var mı bunlarda?

Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Akabinde Burası sosyal bir platform. Tavrınız beni rahatsız etti; böyle insanların her yerde olması ürkütüyor beni. Herkes idrak etsin, görsün diye ifşa ettim.

evet bende kendimce zor bi üni ve bölüm okudum. bende ders çalışırken etrafa bakıp dalardım hayallere. ve evet okulumu uzattım. ama kendime göre çalışma stilimi ve yanlışlarımı aramaya başladım. yanlışlarım: saatlerce notlar çıkarıp okumadan çalıştım sanırdım ve o çıkardığım notlar sonra hoop çöpe. eğer yazarak çalışıyorsan mutlaka defalarca okucak vakti bırak kendine. ayrıca bizim gibiler tek başına çalışamaz ya yanında çalışan arkadaş edin ya da okulun kütüphanesine git. kütüphanede olduğun illk günler oyalanacaksın ama sonra etrafına baktığında herkesin çalıştığını göreceksin ve sende harıl harıl çalışmaya başlayacaksın. bu yöntemle 2 yıllık derslerimi 1 yılda verip mezun oldum ben. ki ben 7 ders alıp 7sinden kaldığım zmanalarımı bilirim. bununsebebi kendime uygun çalışma stilimi bulamamamdan kaynaklanıyordu. bu arada çok merak ettim okul bölüm nedir acaba?

Hahahaha neyi ifşa ettiniz? Zaten herkes gorüyor yazdıklarımı. Ve evet burası demokratik bir platform ve bende istediğim tavırda istedigim yorumu yazarım. Iyi veya kötü. Buraya konu açan herkes bunu göze alarak açmalı. Ister iyi yorum yazarım ister kötü bu sizi zerre kadar alakadar etmez.

Ok, sakin... kolay gelsin.

Bastan bu sekilde dusunuyorsaniz vazgecin derim.
Doktorluk gercekten cok zor sadece 6 yilla kalan bisey degil.
Tus vaar, yan dal var, biraz kariyer yapim desen surekli okumak ve ayni zamanda tezler ve yayinlarla surekli ogrenci olmayi gerektiren bir meslek.
Muhendislik istiyorum demissin ama ben de kendi adima ondan hosnutsuzum mesela, surekli deli hizlarda gelisen bir teknoloji ve ogrenci kivaminda isten cikinca onlarla da bogusmak durumunda kalabiliyorsun ama tipla kiyaslanmaz bence ona gore cok daha rahat

bende arkadasa katılıyorum. benım bolumde formul mu ezbelemedım sınavda onumuze sınav denegı getırıp formulu cıkartıyorduk dusun. mezun oldum iş yok doktora yapıyorum yıne is yok bu gıdısle bolumumu degıstırıcem bu saatten sonra..

Tıp okuyorum. Çok zorlayan bi üniversitede. O 6 yıl 10 yıla çıkacak eminim. İnsanlar çalışırken ben hala okuyor olacağım.
Üzgünüm ama tıpa girdikten sonra ders çalışmak sadece fakülte ile sınırlı kalmıyor. Sakın böyle düşünüp bir karar verme yoksa çok pişman olursun. Okul bittikten sonra da ders çalışacaksın, bir farkı yok. Uzmanlık düşünmüyorum/kariyer düşünmüyorum desen bile hep ders çalışmak zorundasın. Öyle bir alan ki bizimkisi sürekli değişiyor ve gelişiyor. Güncel olman lazım, sık sık çalışarak bilgilerini taze tutman lazım. Yoksa bu işi yapamazsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…