Çalışmalı mıyım?

Slm kk üyeleri kafam çok karışık eşim asgari ücretle çalışıyo kiradayım izmirde oturuyorum 4 yaşında bi kızım var onu kreşe verip çalışmalımıyım karar veremiyorum çalışırsam düzeni bozulur çalışmassamda maddi anlamda zorluk çekiyoruz bilemiyorum fikirlerinize ihtiyacım var

Çalışmanız gerekir
Ama tabi bunun için şartlarında sağlanması lazım
Çocuğu sadece kreşe vermekle olmuyor ki , sabah gideceği saat, akşamüzeri çıkacağı saat işinize uyacak mı ? sonuçta kreşler günde on saat değil, çıkışta ne yapacak çocuk, kim alacak, siz gelene kadar ne yapacak bunları planlayabiliyorsanız işe girebilirsiniz. Tek maaşla yaşam devri biteli çok oldu aslında ama herkesin de şartları bir değil

Çalışmanız gerekir
Ama tabi bunun için şartlarında sağlanması lazım
Çocuğu sadece kreşe vermekle olmuyor ki , sabah gideceği saat, akşamüzeri çıkacağı saat işinize uyacak mı ? sonuçta kreşler günde on saat değil, çıkışta ne yapacak çocuk, kim alacak, siz gelene kadar ne yapacak bunları planlayabiliyorsanız işe girebilirsiniz. Tek maaşla yaşam devri biteli çok oldu aslında ama herkesin de şartları bir değil
Zaten bu konular kafamı çok karıştırıyo sabahtan akşama kadar çocuk içinde çok zor olur ama çalışmassamda hiç olmaz

4 yaş tam sosyalleşeceği yaş.
kreş fiyatlarıda uçuk .senın aylığın mutfağa+kreşe denk gelir.
artısı çocuğa da etki edecek sosyal anlamda.
hangisi kolayınıza gelıyorsa

Ya en azından durumum düzelirse bi daha tüp bebek yapmayı çok isterim
Abla neden bu kadar bencilsin sen 🤯 birini zor bela yapmışsın tek asgari ücretle bir daha zorlayıp yapacam diyorsun ?

Cocuk öyle hep küçük kalmayacak bisürü masrafı var,masrafı geçtim kederi olacak,üzülecek yokluk görecek özenecek eski devir değil ki eksiden yolda muz yedirmezdi annem, biri görüp canı çeker parası olmaz alamazsa diye şimdi millet gözüne sokuyor yediğini içtiğini aldığını😢 sende olmayan şeyleri cocuk görecek isteyecek ölüm görecek hastalık görecek acı çekecek,

çocuklarına nasıl bir imkan sunmayı hedefliyorsun. Tek cocuk bile fazla tek asgari ücrete. Kendine gel. Sen ana olacaksın diye bencillik yapıyorsun. Önce bi iş bul, İzmir gibi yerde tek asgari ücretle bir cocuk bile çok çok fazla. Ne yedirip içiriyorsun çocuğuna ?Süt alabiliyor musun? Kıyafet alabiliyor musun? Bencilliğini kenara bırak tek çocukta kal 👍🏻

Son düzenleyen: Moderatör:
Çocuğunuzu ise verin , sizde yaşlı bakımı, cocuk bakımı vs gibi bir yerde çalışın en azından cocuk hastalandiginda daha kolay olur çocuğunuzla ilgilenmek
Lise mezunu bile olmadan evlenmissiniz , çalışmaya para kazanmaya bakın bir sekilde

Buna kıt kannat geçinme diyoruz canım
Tatlım size kalan aylık 2000-3000 lira çocuğunun sadece beslenmesine bile yetmiyor....Yani evdeki çocuğun yarı aç, yetersiz besleniyor şu anda zaten...Sen hala calişayim mı , calışmayım mı , çocuğumun üstüne titriyorum diyorsun? Bı de hala tüp bebek peşindesin...Ne diyelim biz sana?

Buna kıt kannat geçinme diyoruz canım
Ciddi yazmadım tabi ki. 🙄
Asgari ücret ile kolay değil.
Devlete bağlı anaokullarına verebilirsin çocuğunu. Özel anaokulları daha masraflı olur. Ancak çocuğu okula kim getirip götürecek? Kayınvalide, kardeş vs yardımcı olacak birileri yok mu etrafında?

Back
X