• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmalı mıyım?

Hayatım çalışmazsan durumun nasıl düzelebilir? Bırak tüpü müpü, aksine çok iyi korun bence, ikinci bir bebeği daha ortak etme şu hayata..
Bu ülkede bir terslik var, çevrem çift ve yuksek maaşlılarla dolu, ikinciyi, üçüncüyü yapmanın şakasını dahi yapmıyoruz, asgari ücretle ve tek maaşla, 2 çocuk cesaret ediliyor.

Tabi ikide her kes çocuğunu çok sever üstüne titrer burda yanlış anlama olmuş yani çocuğum olmuyordu olsun diye çok tedavi gördüm kaç sene hasret kaldık ben onu kast etmiştim yoksa hiç bi annenin anneliğini sorgulamak haddim deil
çalışmak gerçekten çok iyi bişey
ama sizde fabrikada çalışacaksanız asgari ücret alacaksınız muhtemeln
kreş fiyatlarını araştırdınız mı?
ailenizden birileri yanınıza gelebilse devlet anaokulu düşünebilirsiniz
çalışmanızı canı gönülden isterim ama kreş fiyatları da çok uçmuş ne yazık ki

Çalışın. Bu devirde geçinmek zor asgari ücretle. Hem bu çocuğunuza da iyi gelir kreş ortamı vs. Hatta size de.

Zaten bu konular kafamı çok karıştırıyo sabahtan akşama kadar çocuk içinde çok zor olur ama çalışmassamda hiç olmaz
kızım 3 yaşından 7 yaşına kadar kreşe gitti maşallah çok da mutluydu
çocuk için iyi olur kesinlikle
ama dediğim gibi hastalık vs durumlarında biri olmalı bakabilecek

Zaten bu konular kafamı çok karıştırıyo sabahtan akşama kadar çocuk içinde çok zor olur ama çalışmassamda hiç olmaz

Bildiğim kadarıyla akşama kadar olan kreş yok zaten saat 4-5 gibi çıkıyorlar bu da genelde özel sektörün mesai saatlerine uymuyor. İş yerimde çocuğu kreşe giden arkadaşlar var onlardan biliyorum, çocuğu çıktığında alacak ve siz eve dönene kadar bakacak biri lazım ya da siz part time çalışacaksınız. Fabrikalarda falan bu şekilde yarım gün çalışan personeller var

Ne iyi yapmışsınız.lise mezunu bile değilsiniz, işiniz yok, ev kira.evliligi bir eliniz yağda bir eliniz balda ,sevdiceginizle aynı çatı altında yaşayacağız, aşık gözlerle birbirinize bakacağınız bir kurum mu sandınız.neden okumadınız ben en çok bunu merak ettim?sirf okumak istemiyorum diye tembellik eden bir insanla arkadaşlık etmezdim.
Kiradan geriye kalan sizi gecindiremeyecegine göre kesin aileler yardım ediyordur.vah ki vah

Öncelikle nasibi vardır deyip asgari ücretle 2. 3. Çocuğu dogurmadiginiz için tebrik ederim.
Sorunuza gelince evet çalışmalısınız.

Yok malesef açık lise okuyorum ama bi fabrikada çalışabilirim ancak

Yok ailem doğuda kimsem yok ondan cesaret edemiyorum açıkçası

Buna kıt kannat geçinme diyoruz canım

Konu benim için bitti, klasik 16 yaşında kocaya kaçıp seri üretimle cocuk yapıp ( o da tüp bebekle , verdiğim vergiler böylelerinin tüp bebeğine gitmesi beni üzüyor, bizim kiracı da kirayı veremez bedava tüp bebek yaptırmış 2 tane 😒, çocuklarını asla düşünmezler anne baba olmazlarsa ölecekler)

Okul okumayan cahil bir kadın, daha da soruyor ben gidiyorum 👌🏻

Öncelikle nasibi vardır deyip asgari ücretle 2. 3. Çocuğu dogurmadiginiz için tebrik ederim.
Sorunuza gelince evet çalışmalısınız.
Cocuğu doğal yollardan olmadığından tüp bebekle yapmış yoksa nasip diyip yapardı 3-5 tane

Şaşırmadım doğrusu..
Ben de neden daha fazla değil yeni başlamışlar icraate heralde diye düşünmüştüm tüp bebekle yaptım bunu yorumunu gördüm haaa anlaşıldı dedim.

İlerde tekrar tüp bebek düşünüyormuş bir de, harika bir ebeveyn, lise terk, koca asgari ücretli. Çocuklarına harika bir hayat sunacak 😒

Cocuğu doğal yollardan olmadığından tüp bebekle yapmış yoksa nasip diyip yapardı 3-5 tane
Yapacak zaten, hala tüp bebek sayikliyor ve henüz 25 yaşında...En az 2-3 bı de kazalari sayarsak 4-5 can sefil olmadıkça yetmiyor, yetmeyecek çünkü...Evi ağzina kadar aç eğitimsiz çocuklarla doldurmadan asla tatmin olmuyorlar....Bı de hala tüp diyor ya, delirecem ben bu ülkede...

ben şuana kadar nasıl geçiniyorsunuz. onu öğrenmeye geldim...

tamam biz biraz lüks yaşıyoruz şuan. tek maaş olsaydı, zorlanırdık...

Yapacak zaten, hala tüp bebek sayikliyor ve henüz 25 yaşında...En az 2-3 bı de kazalari sayarsak 4-5 can sefil olmadıkça yetmiyor çünkü...Evi ağzina kadar aç eğitimsiz çocuklarla doldurmadan tatmin olmuyorlar....
vardır belki sırları. nasıl geçiniyorlar kiii çok merak ettim

Yapacak zaten, hala tüp bebek sayikliyor ve henüz 25 yaşında...En az 2-3 bı de kazalari sayarsak 4-5 can sefil olmadıkça yetmiyor çünkü...Evi ağzina kadar aç eğitimsiz çocuklarla doldurmadan asla tatmin olmuyorlar....

Ay evet ya nasıl bi zevk bu hayret hiç acıma yok. Ben bekarım düşünüyorum ilerde çocuğuma neler bırakabilirim ayağı taşa değmesin kimse onu hor göremesin kimseden bir şey istemesin diye millete bak, zenginlere ucuz işçi yapma motivasyonu belki de bunların ki.

Boşuna dememişler zengin parasıyla fakir karısıyla oynar diye

vardır belki sırları. nasıl geçiniyorlar kiii çok merak ettim

Kıt kanat geçiniyoruz demiş o da şu : yardım topluyorlar ya zekat ya da kaymakamlık yardımları adı altında bu yardımlardan faydalanınca ‘ a bak çocuğumuz rızkıyla geldi’ diyorlar

Devletin tam gün anaokulları var ancak 4 ya da 5' e kadar eğitim veriyor. Maddi olarak özeller kadar ücret talep etmezler. Ancak özel sektörde çalışırsınız saatler uyar mı onu bilemem. Özeller 6'ya kadar duruyor diye biliyorum. Kurumuna göre değişir. Bir de hastalandığı zaman bakacak biri gerekiyor. Eşiniz izin alabilir mi, yanında duracak kimseniz var mı mesela? Diğer konularda yorum yapmayacağım bu hayatı yaşayan sizsiniz. Bunlar hakkında yazmaktan çok yoruldum. Bir şey diyemiyorum artık. Hastayım da zaten canımı sıkmayacağım.

Yok malesef açık lise okuyorum ama bi fabrikada çalışabilirim ancak
inşallah açık meslek lisesini okuyorsun düz açık lisede iş imkansiz...
ayrıca çocuğun kreşe degil de anaokuluna verebilirsin tam gün anaokullar var..
fabrikada çalışacaksaniz 8-5 gibi bulun çocuğunuzun saatine göre..

Back
X