çalışmam gerekiyor mu sizce?

nissytown

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2015
247
114
18
Artık bıktırma derecesinde konu açıyorum farkındayım ama akıl alabileceğim kimsem kalmadı maalesef
Okulun ders programı belli olmuş,3 gün tam diyebilirim 09.00-16.00 arası. 2 gün 14.00-17.00arası. 2 gün de boş yani haftasonu..Ailemle aram çok çok kötü babam kredi kartımı kapattırdı,para kesinlikle göndermez..Halam,amcam,babaannem üçü sağolsunlar elime gerçekten yüklü miktarda para verdiler ama hazır paranın da dayanacağını sanmıyorum hiç. Aynı zamanda başbakanlık bursu alacağım sanırım. Halam kredi kartı çıkartalım ben karşılarım dedi kabul etmedim. Çünkü kendimi tanıyorum hoşuma giden bir şey olsun,1000 lira olsa acımam alırım parayı babamdan alsam sıkıntı değildi ama amcama çok yük oldum. o tabi ki öyle demiyor hiç bir bıkkınlığını,zorlandığını görmedim ama bir de aylık para alamam yani.Çalışmama gerek var mı diye soruyorum,eğer gerek varsa -ki bence var- ne yapabilirim ders saatlerim öylesine ters ki..Aileyi halletsem başıma başka sorunlar çıkıyor. İnşallah konuyu yanlış yere açmamışımdır,fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler..

bence farkına var yokluğunun ve hoşuma giden bir şeye 1000tl veririm deme

sen bir öğrencisin

ben çalışan bir insanım hoşuma değil ölsem bitsem yine de 1000tl veremem

parayı babam verirken alırdım yani acımazdım ama kendim kazanırsam,yokluk içinde olursam tabiki alamam

çalışabilirsin markette kasiyerlik yapabilirsin
hafta sonu marketlerde tanıtım işi yapabilirsin

Öncelikle diğer konularını göremediğimden bilmiyorum ailenle aran neden kötü?En temel sorun bu en

mantıklısı öne bunu düzeltmek olacaktır onun dışında sen öğrencisin ve böyle bir durumdaysan acımam

1000tl veririrm deme lüksün olmamalı zaten olmasın da.Ama küçük işletmelerde öğrencilerin ders

programlarına göre iş veriliyor hatta başvuru kartlarında derslerini belrtiyorsun ona göre planlıyorlar

mutlaka iş bul derim.

önceden olsa verirdim,babam karşılıyordu çünkü. şu an veremeyeceğimin farkındayım (inşallah) Böyle yerler olduğunu bilmiyordum teşekkür ederim eğer uyarsa tabiki başvururum zaten çalışmak istiyorum..Aile konusunda da düzeleceğini sanmıyorum belki barışırız ama eskisi gibi olunmaz çünkü çok kırıldık

Halana kredi kartı çıkarttırmadın çünkü kendini tutamazsın ve 1.000-TL.'lik herhangi bir şey alabilirsin?
Çalış sen çalış ki değerini bil paranın.
Benim kızım ona verdiğim kredi kartını böyle çar çur etse çok kızardım ya. Neyse konudan sapmadan çalış mutlaka yetmez o elindeki para sana.

Ben kesinlikle çalış derim. Ogreniyken çalışmanın faydasini cok gördüm ben.
1000 tl veririm diyosun cok hoşuma giderse, 1000 tl bir öğrenci için, hele ki kendi parasını kazanmiyorsa bence cok büyük bir miktar.. kendi paranı kazan bakalım, şak diye verebilecekmisin o 1000 tlyi.. (yanlis anlamani istemem sadece insanin kendi parasi olunca, ozellikle ilk zamanlar, mantikli harcamayi ogreniyorsun ki bu bence cok mühim bir sey)

Is olarak ne yaparsın bilemiyorum, ben yurt disindaydim üni yıllarında, mc donaldsta kasiyerdim mesela, haftada 15 saat civarı çalışırdım ekime gecenn oara aylık 300 küsür euro falan olurdu, küçük bir miktar belki ama o zamanlar o kadar fazla geliyordu ki küçük bir birikim bile yapmıştım, uçak biletlerimi, kitaplarimi, harcligimi falan herseyi kendim karsilayabiliyordum.
Bu da o 18, 19 yaşındaki bir insana baya bir özgüven veriyor diyebilirim sana.

Son düzenleme:
Çalışabilirsin.ve calismalisin bence... günde 2 saat bosluğu olan arkadaşlarım calisiyodu.yorucu oluyordu ama ihtiyaç meselesi bu...

haklısınız en çok zorluğunu çektiğim bu zaten paraya hükmedemiyorum keşke benim ailem de kızsaydı işte ama geçti..teşekkür ederim çalışmayı düşünüyorum

Öyle deme daha gençsin onlar senin ailen kırılıp kırılıp barışır insanlar bu şekilde daha da

bağlanırsınız.Ama sen ne olursa olsun gönüllerini almaya çalış çabala sonra böyle bir karara ver ailesnin

değeri sonradan anlaşılır.

Başbakanlık bursunu şu milletvekili amca ayarladı dimi ?

Gerçekten yeri değil ama sizin gibiler yüzünden bir sürü insan açlık sınırında okuyor okulu

sizin eviniz arabanız var daha bu yaşta ona rağmen doymuyor göz yazık gerçekten sadece içiniz rahat ediyor mu merak ettim

bu mesaj ilk durum için geçerli aksi taktirde ciddiye almayınız

gerçekten beni üzdüğünüzün farkında mısınız? gözümün doymadığı falan yok benim.kesin alıyorum diye bir şey demedim. evet ayarlamaya çalıştık ama kimsenin hakkı yenmedi merak etmeyin. başvurular kapandı devlet zaten vereceği herkese verdi bursunu. haklısınız burs almasam da gayet güzel geçinirim,çalışırım ki zaten çalışıcam yine.ama böyle söylemeseniz gerçekten iyi olurdu. benim içimin rahat etmediği bir durum yok çünkü bursu alacağımdan emin bile değilim,sanırım dedim. ama bu mesajınızdan sonra umarım alamam çünkü haksız yere bu söyledikleriniz.

Babanın mesleği nedir sorabilir miyim? Baktım konularına ama tüm sayfaları okuyamadım.

Çalışmak yorucu, derslerin de var. Çok ihtiyacın yoksa yapma.

Ben çalışmaman taraftarıyım. Kredi kartını da alma ama kendini frenle başkasının parasıyla alışveriş yapamazsın. Ye, iç market alışverişi yap ama diğer masraflar ziyan.

Kredi kartı yerine halana söyle ayın başında sana yetecek kadar 1000 tl değil daha az , para versin. 1 ay o parayı idare etmek zorunda kalınca para idaresi öğrenirsin.

Bir arkadasim bilinen bi ic camasir magazasinda satis görevlisiydi asgari ücretin yarsi+yemek+sigorta olarak calisiyordu haftada 3 gun degerlendirebilirsin. Banada kyk dan burs cikti özel durumlardan oturu. Ertesi gun okula geldigimde bursta kredide cikmadi servis parasini veremicem diye aglayan arkadaş vardi icim parcalanmisti. Lütfen baskasinin hakkina girmeyin

Bak şekerim ailen varlıklı, sana para vermeye gönüllü hala amca varken ne bursu? Gerçekten ihtiyacı olan insanların rızkına engel olma lütfen. Yazılanlar haksız değil,haklı senin o bursa ihtiyacın yok çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…