çalışmam gerekiyor mu sizce?

finans yöneticisi

Anladım. Çalış yani tabi kendi paranı kazan ama bana açıkçası bir tuhaf geldin. Baba finans yöneticisi, yurtdışından gelirken çantalar getiriliyor ama ilk konunda bütün gün evde yoktu, kahvede takılıyor sandık yazmışsın. Hem işsiz güçsüz hem zengin izlenimi. Eve ekmek parası bırakmıyor ama kızı diyor ki babam ödeseydi 1000 lira versem acımam. Ne bileyim, enteresan.

Bak şekerim ailen varlıklı, sana para vermeye gönüllü hala amca varken ne bursu? Gerçekten ihtiyacı olan insanların rızkına engel olma lütfen.

anlatamadım ki..alacaklara kesinlikle engel olmadım ki belli bile değil inşallah kabuk görmemiştir. adımı öne aldırmadım,başkasını sildirip kendimi yazdırmadım ya da 1 kişilik boşluk varsa bile o boşluğu doldurmadım yani. biz düşünmüyor muyuz benim amcam da 3 çocuk babası o da düşünmüştür. defalarca sordum kimsenin hakkına girmiyoruz dimi diye verilebilecek herkese verildikten sonra senin başvurun değerlendirilir dedi. telefon açma,yeğenime burs verin deme falan yok. lütfen, yanlış anlaşılıyorum hep

Babam evde yoktu,bunda gizleyecek bir şeyim yok ki benim..Gelmiyordu yani eve anneme para bile bırakmıyordu. Aklımız ermiyordu. 15 yaşıma kadar babamın elime 1 lira para verdiğini bilmem ben. Ne zaman kendi aklım erdi,babamdan almaya başladım yani.Kendinizi benim yerime koymaya çalışırsanız ortada çelişki olmadığını anlarsınız yani. Kahvede takılıyor olayı da işten gelince evden çıkardı biz onu kahveye gider zannederdik.

ya sizin gibi dusunenler garip ya da bende bi gariplik var

ogrenciydim hic bir zaman 1000 tl veremedim ..hani boyle kiyafetmis vs vs icin...cimrilikten degil tabiiki ama ne gerek varki? yani bazen pahali birsey aliyorum dolabi bekliyor ama ucuz birseyi uzerimden cikarmiyorum. muhim olan ne kadar hosuma gittigi ve rahatligi..ayrica insanin onceligide degisiyor zamanla...onceden ne kadar bunalsamda süslü süslü gezerdim. hahaha simdi ise tam tersi rahatligi ön planda benim icin..daha sonra guzelligi..yani ikisi bir arada..yani demem o ki ucreti bir urunu guzel yapmiyor benim icin..eger cok hosuma gittiysede alternatif urunler mutlaka vardir. hem "olmasada olur " diyebilmek gerek yeri geldiginde.

buarada calismaya basladiktan sonra genede bu sekilde acimadan para veremedim...halbuki tek basina bir maas..ye ic yat gibiydi...yapamadim yapamiyorumda o kadar gereksiz harcama..babaminda olsa kendiminde o parayi verirken elim titrer gercekten..cunku para kazanmanin ne kadar zor oldugunu cok iyi biliyorum..ogrenciligimden bu zamana kadarda o kadar cok cesitli is yaptimki...halada calisiyorum iki yavrum var...Rabbim kimseyi kimseye muhtac etmesin..paran yoksa kimsede olmaz demedi deme...

bu saatten sonrada kendin calis..arkadasin dedigi gibi halam dedem ninem faslini gec..kendi ayaklarin uzerinde dur ve 1000 tl olsada acimam olayini gec. 1000 tl ise almam diyerek ise basla

anlatamadıım şey şu,küçükken babam paranın içinde boğulurdu bize bir şey düşmezdi. ilk konumu söylemişler o yüzden yazıyorum. 15 yaşına kadar babanın parasının olduğunu bilip istediğin gibi yaşayamadıktan sonra çantaya verdiğin 1000 liraya acımıyorsun. Kendim kazansam,çaba sarf etsem acırım. Yaptığıma acısını çıkarma diyebilirsiniz bir nevi öyle zaten. O yüzden o kadar yıl varlık içinde yokluk çektikten sonra aklınız ermeye başladığında etrafınızdakiler 1000liraya alıyorsa siz 2000'e almak istiyorsunuz. Babanıza yurtdışından çanta da getirtiyorsunuz ayakkabı da. Kendisini benim yerime koymaya çalışan herkes anlar bunu. Öneriniz için teşekkür ederim,bundan sonra çalışıp ayaklarımın üzerinde durucam çünkü parayı yönetmeyi öğrenmem gerekiyor. :)

Dünkü konunda babanın senle barışmak istediğini söylemiştin ama ne oldu o iş?

gerçekten el insaf. amcam şu an milletvekili değil. ki milletvekili olduğu zaman da öyle ankara-istanbul-izmir falan değildi belki haberlerde adı bile geçmemiştir..ailem dededen zengin benim ama görmedim şu son 3-4 yıla kadar faydasını. Kurgu diyorsanız,merak ettiğiniz ne varsa isimlerle beraber açıklarım özelden. Teşekkür ederim.

onceki konularini bilmiyorum canim, ben burdaki yazina gore yazdim.

tabiiki onca sene zirnik koklatmadiysa eline gectigi anda 1000 de verirsin bu durumda 5000 de..hani para harcama acligi olur insanda...para kazanmak gercekten cok zor bir cok insan icin..genede isimiz oldugu icin bin sukur verene.

acıbadem anestezi değil miydi? %50 burslu olduğu için başbakanlık bursu zor.

staj muhabbetleriniz olacak o yüzden acele etmeyin derim.
ama çalışmaktan zarar gelmez. ilk sene staj yoksa direkt çalışmak için arayışa gir derim.

kendi alanında çalışman zor olabilir. ben kendi alanımda son 2 yıl fena çalışmıştım. sonra kat ve kat karşılığını gördüm tabiiii

annenle aramızdakilere karışma,tekrar eskisi gibi olalım dedi bende annemi aldattığını bile bile göz yumamam ama bilmiyorum.

Bence aranı düzelt babanla ama bayıldığından değil parasını yemek için. Her türlü pisliği yapmış şu saatten sonra adam olmaz en azından parasının evladına hayrı olsun.

karıştırdınız sanırım ben ankara üni. bilg. müh.

Çalışmaktan önce harcamalarınızı kontrol edin. Sizin gibi üni. de arkadaşım vardı. Dengesiz harcamalar yapardı.Böyle arkadaşlarından akrabalarından borç alır kredi kartı borcunu kapatmaya uğraşırdı. Hatta bir kredi kartından diğerine borç kapattığını biliyorum. Borcu çok büyümüştü binlerce lira ailesine de söyleyemiyordu. neyse ki mezun olur olmaz hemen atandı da ödeyebildi atanamasa ne yapacaktı bilemiyorum.

bu halimde zaten öyle büyük harcamalar yapamam ki. tabiki dikkat ederim teşekkürler :)

karıştırdınız sanırım ben ankara üni. bilg. müh.

aa çok pardon. evet karıştırdım ben pardon

meslektaşmışız. çalışmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. teknokentlerdeki ofislere gidin konuşun. ilk sene belki ücret ödemek istemezler ama çalışırsanız ileride hep iyi ki diyeceksiniz. emin olun.

Anketörlük promosyonculuk vs esnek saatli sana zorluk çıkarmayacak işler bulabilirsin bulunduğun şehirde mutlaka bu tarz ajanslar vardır. Bende.ilk.çalışma deneyimimi.markette.promosyonculuk yaparak kazanmıştım.. çalış bence . Paranın kıymetini.öğrenirsin. kimseye yük.olmamak ve.kendi paranı.harcamak.kadar güzel.bisey yok..

1000 tl verirsin oyle mi. ne guzel ya. 4000 kazaniyorum arkadasimin dugunu var 50tl lik elbiseyi almadim. anlamiyorum ya kadinin işi yok, kocasi zar zor evini gecindiriyo kadin benim kendime daha yeni aldigim onda da olan telefonu beğenmiyor degistirecekmis, hic gerek yokken cocugu servise veriyor. insanlari anlamiyorum gerçekten. kredi karti batagina dusmus insanlarada hic acimiyorum bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…