finans yöneticisi
Bak şekerim ailen varlıklı, sana para vermeye gönüllü hala amca varken ne bursu? Gerçekten ihtiyacı olan insanların rızkına engel olma lütfen.
Anladım. Çalış yani tabi kendi paranı kazan ama bana açıkçası bir tuhaf geldin. Baba finans yöneticisi, yurtdışından gelirken çantalar getiriliyor ama ilk konunda bütün gün evde yoktu, kahvede takılıyor sandık yazmışsın. Hem işsiz güçsüz hem zengin izlenimi. Eve ekmek parası bırakmıyor ama kızı diyor ki babam ödeseydi 1000 lira versem acımam. Ne bileyim, enteresan.
ya sizin gibi dusunenler garip ya da bende bi gariplik var
ogrenciydim hic bir zaman 1000 tl veremedim ..hani boyle kiyafetmis vs vs icin...cimrilikten degil tabiiki ama ne gerek varki? yani bazen pahali birsey aliyorum dolabi bekliyor ama ucuz birseyi uzerimden cikarmiyorum. muhim olan ne kadar hosuma gittigi ve rahatligi..ayrica insanin onceligide degisiyor zamanla...onceden ne kadar bunalsamda süslü süslü gezerdim. hahaha simdi ise tam tersi rahatligi ön planda benim icin..daha sonra guzelligi..yani ikisi bir arada..yani demem o ki ucreti bir urunu guzel yapmiyor benim icin..eger cok hosuma gittiysede alternatif urunler mutlaka vardir. hem "olmasada olur" diyebilmek gerek yeri geldiginde.
buarada calismaya basladiktan sonra genede bu sekilde acimadan para veremedim...halbuki tek basina bir maas..ye ic yat gibiydi...yapamadim yapamiyorumda o kadar gereksiz harcama..babaminda olsa kendiminde o parayi verirken elim titrer gercekten..cunku para kazanmanin ne kadar zor oldugunu cok iyi biliyorum..ogrenciligimden bu zamana kadarda o kadar cok cesitli is yaptimki...halada calisiyorum iki yavrum var...Rabbim kimseyi kimseye muhtac etmesin..paran yoksa kimsede olmaz demedi deme...
bu saatten sonrada kendin calis..arkadasin dedigi gibi halam dedem ninem faslini gec..kendi ayaklarin uzerinde dur ve 1000 tl olsada acimam olayini gec. 1000 tl ise almam diyerek ise basla
Dünkü konunda babanın senle barışmak istediğini söylemiştin ama ne oldu o iş?önceden olsa verirdim,babam karşılıyordu çünkü. şu an veremeyeceğimin farkındayım (inşallah) Böyle yerler olduğunu bilmiyordum teşekkür ederim eğer uyarsa tabiki başvururum zaten çalışmak istiyorum..Aile konusunda da düzeleceğini sanmıyorum belki barışırız ama eskisi gibi olunmaz çünkü çok kırıldık
Nedense ben konularına inanmıyorum.
Çok kurgulu herşey,milletvekili amca tarafından 18 yaşındaki genç bir kıza kiralanan dublex villa,alınan araba son sistem döşenen ev,senaryo gibi..Hatta evi beğenirseniz size villayı almayada şimdiden talip..
anlatamadıım şey şu,küçükken babam paranın içinde boğulurdu bize bir şey düşmezdi. ilk konumu söylemişler o yüzden yazıyorum. 15 yaşına kadar babanın parasının olduğunu bilip istediğin gibi yaşayamadıktan sonra çantaya verdiğin 1000 liraya acımıyorsun. Kendim kazansam,çaba sarf etsem acırım. Yaptığıma acısını çıkarma diyebilirsiniz bir nevi öyle zaten. O yüzden o kadar yıl varlık içinde yokluk çektikten sonra aklınız ermeye başladığında etrafınızdakiler 1000liraya alıyorsa siz 2000'e almak istiyorsunuz. Babanıza yurtdışından çanta da getirtiyorsunuz ayakkabı da. Kendisini benim yerime koymaya çalışan herkes anlar bunu. Öneriniz için teşekkür ederim,bundan sonra çalışıp ayaklarımın üzerinde durucam çünkü parayı yönetmeyi öğrenmem gerekiyor. :)
Dünkü konunda babanın senle barışmak istediğini söylemiştin ama ne oldu o iş?
Artık bıktırma derecesinde konu açıyorum farkındayım ama akıl alabileceğim kimsem kalmadı maalesef
Okulun ders programı belli olmuş,3 gün tam diyebilirim 09.00-16.00 arası. 2 gün 14.00-17.00arası. 2 gün de boş yani haftasonu..Ailemle aram çok çok kötü babam kredi kartımı kapattırdı,para kesinlikle göndermez..Halam,amcam,babaannem üçü sağolsunlar elime gerçekten yüklü miktarda para verdiler ama hazır paranın da dayanacağını sanmıyorum hiç. Aynı zamanda başbakanlık bursu alacağım sanırım. Halam kredi kartı çıkartalım ben karşılarım dedi kabul etmedim. Çünkü kendimi tanıyorum hoşuma giden bir şey olsun,1000 lira olsa acımam alırımparayı babamdan alsam sıkıntı değildi ama amcama çok yük oldum. o tabi ki öyle demiyor hiç bir bıkkınlığını,zorlandığını görmedim ama bir de aylık para alamam yani.Çalışmama gerek var mı diye soruyorum,eğer gerek varsa -ki bence var- ne yapabilirim ders saatlerim öylesine ters ki..Aileyi halletsem başıma başka sorunlar çıkıyor. İnşallah konuyu yanlış yere açmamışımdır,fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler..
annenle aramızdakilere karışma,tekrar eskisi gibi olalım dedi bende annemi aldattığını bile bile göz yumamam ama bilmiyorum.
acıbadem anestezi değil miydi? %50 burslu olduğu için başbakanlık bursu zor.
staj muhabbetleriniz olacak o yüzden acele etmeyin derim.
ama çalışmaktan zarar gelmez. ilk sene staj yoksa direkt çalışmak için arayışa gir derim.
kendi alanında çalışman zor olabilir. ben kendi alanımda son 2 yıl fena çalışmıştım. sonra kat ve kat karşılığını gördüm tabiiii
Annenin sizi dinliceğini hiç zannetmiyorum bence babanı bu şekilde kabul etmiş o.En iyisi karışmaman.annenle aramızdakilere karışma,tekrar eskisi gibi olalım dedi bende annemi aldattığını bile bile göz yumamam ama bilmiyorum.
Çalışmaktan önce harcamalarınızı kontrol edin. Sizin gibi üni. de arkadaşım vardı. Dengesiz harcamalar yapardı.Böyle arkadaşlarından akrabalarından borç alır kredi kartı borcunu kapatmaya uğraşırdı. Hatta bir kredi kartından diğerine borç kapattığını biliyorum. Borcu çok büyümüştü binlerce lira ailesine de söyleyemiyordu. neyse ki mezun olur olmaz hemen atandı da ödeyebildi atanamasa ne yapacaktı bilemiyorum.
karıştırdınız sanırım ben ankara üni. bilg. müh.
Anketörlük promosyonculuk vs esnek saatli sana zorluk çıkarmayacak işler bulabilirsin bulunduğun şehirde mutlaka bu tarz ajanslar vardır. Bende.ilk.çalışma deneyimimi.markette.promosyonculuk yaparak kazanmıştım.. çalış bence . Paranın kıymetini.öğrenirsin. kimseye yük.olmamak ve.kendi paranı.harcamak.kadar güzel.bisey yok..Artık bıktırma derecesinde konu açıyorum farkındayım ama akıl alabileceğim kimsem kalmadı maalesef
Okulun ders programı belli olmuş,3 gün tam diyebilirim 09.00-16.00 arası. 2 gün 14.00-17.00arası. 2 gün de boş yani haftasonu..Ailemle aram çok çok kötü babam kredi kartımı kapattırdı,para kesinlikle göndermez..Halam,amcam,babaannem üçü sağolsunlar elime gerçekten yüklü miktarda para verdiler ama hazır paranın da dayanacağını sanmıyorum hiç. Aynı zamanda başbakanlık bursu alacağım sanırım. Halam kredi kartı çıkartalım ben karşılarım dedi kabul etmedim. Çünkü kendimi tanıyorum hoşuma giden bir şey olsun,1000 lira olsa acımam alırımparayı babamdan alsam sıkıntı değildi ama amcama çok yük oldum. o tabi ki öyle demiyor hiç bir bıkkınlığını,zorlandığını görmedim ama bir de aylık para alamam yani.Çalışmama gerek var mı diye soruyorum,eğer gerek varsa -ki bence var- ne yapabilirim ders saatlerim öylesine ters ki..Aileyi halletsem başıma başka sorunlar çıkıyor. İnşallah konuyu yanlış yere açmamışımdır,fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?