çalışmam gerekiyor mu sizce?

ben şu an alıyorum demedim. ailemin durumu çok şükür iyiydi hayatta herkesin maddi durumu aynı olmaz,ailemi de ben seçmedim. şu algıyı yaratıyosunuz,sanki ben her aldığım şeye 1000 lira ödüyorum. hiç mi yok 50 liraya elbisem ya da çantam? var tabi. dolabımda olan 4-5 parça için böyle konuşmayın lütfen. şu an istesem de veremem ama babamla annemle aram iyiyken veriyordum o parayı bazen. kredi kartı batağında falan değilim. istesem gider çalışırım,ki çalışıcam da zaten. yanlış anladığınız şeylere lütfen böyle tepki vermeyin.

çok teşekkür ederim KONUYLA İLGİLİ yorum yapıp yardım ettiğiniz için. Okuluma göre bu işler uygun zaten,düşünücem çok teşekkürler

haklisin ben biraz fevri davrandim cevremdekilere sinirlenip senden cikardim. ayrica isteyen istedigi seye istedigi parayi verir. bir sinirle yazdim kusura bakma hemen pisman oldum zaten

teşekkür ederim yardımınız için :)

Lennn ne 1000 tl vermesi.
Üniversite öğrencisi yeri gelir 1.5 tl'yi bilr arar.
Benim akbilimde bir iki lira cebimde sıfır lira olduğu için istanbullarda yana yakıla otobüs aramışlığım oldu. Dolmuş parası yoktu yani.
Kolay değil hanımefendi bu işler. Hele ilk aylar tonla para harcanıyor.
Ablanın nişanlısı olayını naptın?

Ben de merak ediyorum. Bu kadar kötü ne oldu. Çünkü hep konularini görüyorum ve ailemle aram kötü diyorsun yaşın da küçük kırılıp eskisi gibi olunmayacak ne oldu

şu an ki durumumda veremem öyle bi para zaten yanlış anlaşıldım. akşam kendi evime yerleşmeye gidiyorum,nişanlı yok e haliyle abla da yok tekim

burs alacağım sanırım derken daha başvuruları başlamadı bile. kredi mi burs mu

Ben de merak ediyorum. Bu kadar kötü ne oldu. Çünkü hep konularini görüyorum ve ailemle aram kötü diyorsun yaşın da küçük kırılıp eskisi gibi olunmayacak ne oldu

babamın annemi aldattığını defalarca yakalamamıza rağmen annemi bir türlü inandıramadım. inanmadı,ben onları ayırmak için yapıyormuşum öyle dedi. babam da istemedi. bizim aramızdaki ilişkiye karışmayacaksan geri gel diyor. bilmiyorum düzelmez gibi.

kimsenin hakkı yenmeden nasıl ayarlanıyor acaba kandırın kendinizi devam.. eline yüklü miktar verilen, hiç acımadan 1000 tl verebilene hak zaten ne haksızlığı canım.. biz de mal gibi bekleyelim bir umut

kimsenin hakkı yenmeden nasıl ayarlanıyor acaba kandırın kendinizi devam.. eline yüklü miktar verilen, hiç acımadan 1000 tl verebilene hak zaten ne haksızlığı canım.. biz de mal gibi bekleyelim bir umut

şu anki durumumdan haberiniz var mı? nasıl böyle rahat konuşabilirsiniz ya aklım almıyor benim. ben bi insana laf söylerken 2 kez düşünürüm haksız mı söylüyorum,kırıyor muyum diye. her neyse ne diyebilirim ki anlamadan yargılamaya devam

şu an ki durumumda veremem öyle bi para zaten yanlış anlaşıldım. akşam kendi evime yerleşmeye gidiyorum,nişanlı yok e haliyle abla da yok tekim
Hadi bakalım yolun açık olsun :)
Aman dikkat et senden birkaç yaş büyük bir ablan olarak söylüyorum, sözlerinden yaşına göre aklı başında biri olduğun anlaşılıyor. Hep güzel adımlar atmaya çalış. Başarılar şimdiden.

çok teşekkürler :)

ya arkadaşım ne bekliyorsun insanların canının en çok yandığı konu bu torpil olayları çıkarsa bal gibi alacaksın geç üzüyoruz muhabbetini. bizim tanıdığımız yok senin tabirinle- adımızı yazdıramadık- bir umut diyoruz falan neden insanca bekleyemiyoruz ki ya. daha başvuruları bile başlamamışken tanıdıkla iş yürütüyorsunuz. muhtemelen çıkacak o para. gerçekten ihtiyacı olanlar ne halt yesin şimdi. ayarlamaya çalıştık diyorsun sonra hak yemedik diyorsun. nasıl olacak o iş. başvurmayın şöyle şeylere yapmayın etmeyin. sinirim bozuldu ya yıllarca ilk 50 ye girdiğim bakanlık sınavından torpilim yok diye şutlandım. yapanlara Allah yedirmesin bu kadar söylüyorum

Katılıyorum. Branşınızla ilgili bir işte part-time çalışabilirsiniz. Sizin programınıza göre hangi gün kaçta geleceğinizi belirlerler. Markette vs çalışacağınızdan çok daha fazla kazanırsınız uzun vadede. Ama daha önemlisi ileride mezun olduğunuzda iş bulmada ve işe adapte olmada çok daha rahat olursunuz.

Yalnız ilk birkaç ay üniversiteye adapte olmakta zorlanabilirsiniz. İlk dönem ortalamanızı yüksek tutmanız lazım yoksa sonra zor toparlarsınız. Ayrıca ileride master vs isterseniz, özellikle yurtdışı için not ortalaması çok önemli. Baştan sıkı tutun sonra çok daha rahat edersiniz. Çünkü o ilk yılın disipliniyle her şeyi bir sisteme sokmuş olursunuz.

Ben olsam ilk dönem çalışmaz, bana verilmiş olan paraları çok dikkatli harcayarak derslere odaklanırdım. Gerekirse verilen o toplu paraları geri verip onun yerine birinden faturalarınızı ödemesini, diğerinden de market alışverişi, okulda yemek ve ulaşım için her ay para vermesini rica edebilirsiniz.

Ben olsam, ikinci dönem çalışmaya başlar ama dersleri de aksatmazdım. Bir de sanırım Türkçe eğitim alacaksınız. Mutlaka İngilizce kursuna gidin. Belki yardım olarak onun ücretini karşılar akrabalarınız. Bu üçünü (iş tecrübesi, iyi bir ortalama, yabancı dil) mezun olmadan hallederseniz ileride çok rahat edersiniz.

Tüm bunları yaparsanız halanız ve amcanız da size verdikleri emeklerin boşa gitmediğini görüp sevinirler. Hayırlı oksun ve kolay gelsin.

ettiğin bu kadar lafın üzerine inşallah sana çıkar,çatır çatır da yersin paranı. ne söylenir bilmiyorum senin gibilere..düşünmeden yazıyorsun bence. eğer başvuru çekme varsa çekerim ben başvurumu,sana da bildiririm.bu konulardan sorumlusun anlaşılan.umarım sana çıkar çok istiyorsun çünkü

bakış açın bu kadar dar mı gerçekten. neyse geçiyorum bu konuyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…