Bu tip insanlar böyle düşünüyor canım çalışmama isteğimizi zengin koca hayalinden sanıyorlar, öyle olsa da kime ne tabi ama benimki öye değil zengin koca arasam liseden sonra gelen ilk avukatla evlenirdim, okumazdım ve eşimle 3 sene konuşup evleneceğime başka koca bulur onunla evlenirdim. Kadınlar çalışssın ama Türkiye şartlarında her iş bize bakıyor eşlerimiz en anlayışlı insan olsa yardım etse yine de kadın sistemsel olarak daha çok yorulur eşine çamaşırları makinaya atarmısın, makina bitti asar mısın astıklarını katlar mısın diye komut vermen gerekiyor organize yine bize ait kaygı bize ait insanların kaldırabileceği yükler vardır kimilerinin psikolojisi ve bedeni kuvvetli olur evi çocuğu işi hiç şikayet etmeden halleder ama herkes böyle değil, belimde boynumda fıtık var, skolyoz var yine belimde, bedenim yıpranıyor en önemlisi de beynim.. Ben ot gibi yaşayım demiyorum ama şartlarını kendimiz seçebleceğimiz faydalı işler yapabiliriz ben tasarımcıyım örneğin kitap yazmak da istiyorum çok okuyorum ama imkan..YOK..Kadınlar bir yerde çalışmadan da var olabilirler ve ev hanımı olmak insanı değersizleştirmez..
Bu sabah yine içimde sıkıntıyla uyandım. İşe gitmek ölüm gibi geldi.
Amin canım. Ben bunca şeyin içinde çocuk falan düşünemiyorum valla erteliyorum ne zamana kadar bilmem...çok takma canım taktıkça benim gibi hastalık hastası olursun stresten ben çok hata yaptım şimdide keşke takmasaydım bukadar diyorum ama olmuyor işteee daha çocuk olmadan bizler bu haldeysek yarın napcaz bilmiyorum allah sabrımızı bol versin inşaallah
Bayanlar çalışmanın faydasını ilerde göreceksiniz..
İnsan gençken çalışmalı para kazanmalı ve biriktirmeli.. Bunlar çok iyi günlerimiz. Allah geçinden versin. Eşinize bir şey olduğunda ve çoluk çoçuğa karıştığınızda işin en zoru... Kendi maaşınız olmazsa çok zor hayat... Bu günlerin yarınları da var...
Amin canım. Ben bunca şeyin içinde çocuk falan düşünemiyorum valla erteliyorum ne zamana kadar bilmem...
Başlıkta yeterince iyi ifade edemedim sanırım ama mesaj içeriğinde yazmıştım. Amacım çalışmadan yaşamak değil aslında sadece bu şartlarda hayatımızda yaptığımız tek şey çalışmak gibi geliyor. Tüm günümün işyerinde geçmesinden rahatsız oluyorum. Ben de akşama kadar yatayım kocam çalışsın getirsin demiyorum yani...Bayanlar çalışmanın faydasını ilerde göreceksiniz..
İnsan gençken çalışmalı para kazanmalı ve biriktirmeli.. Bunlar çok iyi günlerimiz. Allah geçinden versin. Eşinize bir şey olduğunda ve çoluk çoçuğa karıştığınızda işin en zoru... Kendi maaşınız olmazsa çok zor hayat... Bu günlerin yarınları da var...
Canım aslında ben çocuk konusuna zaten uzaktım. Pek sevmiyorum çocukları. Ama şu anda istesem bile bu şartlarda düşünmem demek istemiştim. Daha kendime evime bile zaman ayıramıyorken bir de çocukla uğraşamam kafayı yerim yani...şimdi sen daha 6 aylık evlisin bende ilk zamanlar istemedim şimdi 1.5 yıl oldu ama istiyorum evlenmeden önce en az 3 yıl sonra çocuk diyordum borcum bitince ev alınca diyordum halen ev olmadan çocuk yok diyorum amaa olmuyor ben başka şeyler yüzünden erteledikçe daha çok engeller çıkmaya başladı şimdi istiyorum mecburum hastalıklarım bitmez oldu ameliyat dediler şimdide çocuk olsun ameliyat ondan snra diyorum .... çevrende yeni doğumda yapan varsa inan bana için gidiyor çocuk yapmak için bende çaresizim tek çağrem şuan çocuk yapmak ne olucak bilmiyorum ameliyat olmazssam hamilelikte sıkıntı çekicem ama ona bile razı oluyorum çocuk olmadan bıçak altına yatamam yaa snrasında olmassaaaa korkusu var hep içimde alllahım bizi çocukla sınamasın her günümüze şükürler olsun ama kimse yüzünden borç yüzünden ev yüzünde erteleme sakın ilerde pişmanlıgını yaşama sakın ben şuan bile yaşıyorum evlenir evlenmez olsaymış keşke diye çünkü ne olacagımız belli degil herşey olabiliyor 2hafta önce düştüm sandalyeden bütün vajinam iç dış parçalandı acile zor yetiştik 10dk daha geç olsa kan kaybından gidecektim ve kanamam alttan geliyordu heryerim doğumhanede bayıltıp dikildi ben böle bi kaza başıma geliceğini bilemiyordum snrasnda yemek borumda yara çıktı miğdeye yemek boruma ameliat olmassam kansere çevireceğini yemek borumu alacaklarını söylediler ve ben şuan ameliyat olsam hep içimde çocugum olmassa korkusu var keşke başka şeyler yüzünden en çok istedgim şeyi ertelemeseydim diyorum yarın ne olacagımız belli degil 1dakkika içinde allah her derdi verebiliyor oyuzden benim gibi boş hayyallerle erteleme sakın hayatında en çok istedigin şeyleri ...erteledim engellerim şuan önüme sıralanmaya başladı ve engeller yüzünden birşeyleri ertelememek gerekiyormuş onu daha iyi anladım bana herkez çok dedi sen bekarken çocuk hastası biriydin noldu sana diye ama hep bahaneleri söyledikçe sakın dediler ama dinlemedim sakın ertelleme allah rızkını verir dediler ama şuan sorsan baana çok pişmanım şuan enfeksiyonu vucuttan atmam 2ayı bulur snrasnda bebeğin olmasını beklemek nekadar sürecek bilmiyorum biran önce olmasını istiyorum çünkü ilerlemesinden korkuyorum hastalıgımın ...nolur asla benim hatalarıma düşme ev için erteledim araba için erteledim bunları buluruz ama çocugu sağlıgı asla bulamayız unutma
Allah kolaylık versin.ÇALIŞMA KONUSUNDA BEKAR İKEN O KADAR SIKINTIM YOKTU AMA EVLENDİM YİNE BİR NEBZE ÇOCUK OLUNCA BENDE FİLM KOPTU HEP İÇİMDE ACIDIR OĞLUMU BIRAKIP İŞE DÖNMÜŞ OLMAK, ÇOCUĞUM BÜYÜRKEN YANINDA OLAMAMAK ŞİMİD OKULA BAŞLADI İŞ BÜTÜN ENERJİMİ ALIYOR AKŞAM KUZUMA DERS YAPTIRMAK İÇİN KENDİMDE GÜÇ BULAMIYORUM, OĞLUMU ÖZEL OKULA VERMEK ZORUNDA KALDIM TÜM GÜN. BAKICI İLE UĞRAŞMAMAK İÇİN AMA BU SEFER KUZUMDA OKULDA BU KADAR UZUN KALMAKTAN MEMNUN DEĞİL, EV HANIMI OLSA İDİM YARIM GÜN OKULA GİDER DERSLERİ İLE YAKINDAN İLGİLENİR KUZUMLA MUTLU OLURDUK BU SEFER ÇALIŞMAK NE İÇİN DİYE SORGULAR OLDUM.. EV ALDIK 15 YILLIK İŞ GEÇMİŞİMİ ÇÖPE ATMAK ZOR GELİYOR
ANLAYACAĞINIZ NE BU DEVEYİ GÜDEBİLİYORUM NEDE BU DİYARDAN GİDEBİLİYORUM, YORGUN VE ÜZGÜNÜM
konuyu bu konuda dertli olmam sebebiyle can sıkıntısıyla okuyordum. iş dünyasında kadınların en büyük sıkıntısı burada da yaşanmış malesef. Ortak dertlerimizi birleşip bir güç olarak gerekli platformlarda taşıyamayıp, egolarımızda boğuluyoruz. Cevabınızı geç de olsa yürekten alkışlıyorumTut ki bizim ailelerimiz okutamadı. Meslek edinemedik. Ne yapalım ölelim mi? Senin hayatta övündüğün tek şey işin mi? İstersen 10 kere tatile çık bunu söyleyince eline ne geçiyor. Biz insanca şartlarda çalışmak istiyoruz takmışsın koca parasına. Senin kadar aklım yok mu işten çıkıp evde otururdum burada kafa patlatacağıma. Ama siz tabii kendi totoşunu kurtaranlar olarak etrafınızda olup bitenlere kayıtsız kalıyorsunuz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın. Bravo çok şey katmış sana öğrenimin, işin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?