Çalışmanın Hayatı Elimizden Aldığını Düşünenler?

çok haklısın

Bu sabah yine içimde sıkıntıyla uyandım. İşe gitmek ölüm gibi geldi.

çok takma canım taktıkça benim gibi hastalık hastası olursun stresten ben çok hata yaptım şimdide keşke takmasaydım bukadar diyorum ama olmuyor işteee daha çocuk olmadan bizler bu haldeysek yarın napcaz bilmiyorum allah sabrımızı bol versin inşaallah

Amin canım. Ben bunca şeyin içinde çocuk falan düşünemiyorum valla erteliyorum ne zamana kadar bilmem...

Bayanlar çalışmanın faydasını ilerde göreceksiniz..
İnsan gençken çalışmalı para kazanmalı ve biriktirmeli.. Bunlar çok iyi günlerimiz. Allah geçinden versin. Eşinize bir şey olduğunda ve çoluk çoçuğa karıştığınızda işin en zoru... Kendi maaşınız olmazsa çok zor hayat... Bu günlerin yarınları da var...

evet .evde olsak buseferde eşimizden isteklerimiz olmadığı zaman daha çok takıcaz çalışmak isteyeceğiz hayat böyle dolanbaçlarla geçicek artık

Amin canım. Ben bunca şeyin içinde çocuk falan düşünemiyorum valla erteliyorum ne zamana kadar bilmem...

şimdi sen daha 6 aylık evlisin bende ilk zamanlar istemedim şimdi 1.5 yıl oldu ama istiyorum evlenmeden önce en az 3 yıl sonra çocuk diyordum borcum bitince ev alınca diyordum halen ev olmadan çocuk yok diyorum amaa olmuyor ben başka şeyler yüzünden erteledikçe daha çok engeller çıkmaya başladı şimdi istiyorum mecburum hastalıklarım bitmez oldu ameliyat dediler şimdide çocuk olsun ameliyat ondan snra diyorum .... çevrende yeni doğumda yapan varsa inan bana için gidiyor çocuk yapmak için bende çaresizim tek çağrem şuan çocuk yapmak ne olucak bilmiyorum ameliyat olmazssam hamilelikte sıkıntı çekicem ama ona bile razı oluyorum çocuk olmadan bıçak altına yatamam yaa snrasında olmassaaaa korkusu var hep içimde alllahım bizi çocukla sınamasın her günümüze şükürler olsun ama kimse yüzünden borç yüzünden ev yüzünde erteleme sakın ilerde pişmanlıgını yaşama sakın ben şuan bile yaşıyorum evlenir evlenmez olsaymış keşke diye çünkü ne olacagımız belli degil herşey olabiliyor 2hafta önce düştüm sandalyeden bütün vajinam iç dış parçalandı acile zor yetiştik 10dk daha geç olsa kan kaybından gidecektim ve kanamam alttan geliyordu heryerim doğumhanede bayıltıp dikildi ben böle bi kaza başıma geliceğini bilemiyordum snrasnda yemek borumda yara çıktı miğdeye yemek boruma ameliat olmassam kansere çevireceğini yemek borumu alacaklarını söylediler ve ben şuan ameliyat olsam hep içimde çocugum olmassa korkusu var keşke başka şeyler yüzünden en çok istedgim şeyi ertelemeseydim diyorum yarın ne olacagımız belli degil 1dakkika içinde allah her derdi verebiliyor oyuzden benim gibi boş hayyallerle erteleme sakın hayatında en çok istedigin şeyleri ...erteledim engellerim şuan önüme sıralanmaya başladı ve engeller yüzünden birşeyleri ertelememek gerekiyormuş onu daha iyi anladım bana herkez çok dedi sen bekarken çocuk hastası biriydin noldu sana diye ama hep bahaneleri söyledikçe sakın dediler ama dinlemedim sakın ertelleme allah rızkını verir dediler ama şuan sorsan baana çok pişmanım şuan enfeksiyonu vucuttan atmam 2ayı bulur snrasnda bebeğin olmasını beklemek nekadar sürecek bilmiyorum biran önce olmasını istiyorum çünkü ilerlemesinden korkuyorum hastalıgımın ...nolur asla benim hatalarıma düşme ev için erteledim araba için erteledim bunları buluruz ama çocugu sağlıgı asla bulamayız unutma

Başlıkta yeterince iyi ifade edemedim sanırım ama mesaj içeriğinde yazmıştım. Amacım çalışmadan yaşamak değil aslında sadece bu şartlarda hayatımızda yaptığımız tek şey çalışmak gibi geliyor. Tüm günümün işyerinde geçmesinden rahatsız oluyorum. Ben de akşama kadar yatayım kocam çalışsın getirsin demiyorum yani...

Canım aslında ben çocuk konusuna zaten uzaktım. Pek sevmiyorum çocukları. Ama şu anda istesem bile bu şartlarda düşünmem demek istemiştim. Daha kendime evime bile zaman ayıramıyorken bir de çocukla uğraşamam kafayı yerim yani...

ÇALIŞMA KONUSUNDA BEKAR İKEN O KADAR SIKINTIM YOKTU AMA EVLENDİM YİNE BİR NEBZE ÇOCUK OLUNCA BENDE FİLM KOPTU HEP İÇİMDE ACIDIR OĞLUMU BIRAKIP İŞE DÖNMÜŞ OLMAK, ÇOCUĞUM BÜYÜRKEN YANINDA OLAMAMAK ŞİMİD OKULA BAŞLADI İŞ BÜTÜN ENERJİMİ ALIYOR AKŞAM KUZUMA DERS YAPTIRMAK İÇİN KENDİMDE GÜÇ BULAMIYORUM, OĞLUMU ÖZEL OKULA VERMEK ZORUNDA KALDIM TÜM GÜN. BAKICI İLE UĞRAŞMAMAK İÇİN AMA BU SEFER KUZUMDA OKULDA BU KADAR UZUN KALMAKTAN MEMNUN DEĞİL, EV HANIMI OLSA İDİM YARIM GÜN OKULA GİDER DERSLERİ İLE YAKINDAN İLGİLENİR KUZUMLA MUTLU OLURDUK BU SEFER ÇALIŞMAK NE İÇİN DİYE SORGULAR OLDUM.. EV ALDIK 15 YILLIK İŞ GEÇMİŞİMİ ÇÖPE ATMAK ZOR GELİYOR

ANLAYACAĞINIZ NE BU DEVEYİ GÜDEBİLİYORUM NEDE BU DİYARDAN GİDEBİLİYORUM, YORGUN VE ÜZGÜNÜM

Allah kolaylık versin.
Bunca şeyle uğraşırken elbette yorgun ve üzgün olmanız kaçınılmaz.
Hep diyorum iş koşulları insanların hayatını çalıyor.
Bunu sadece biz mi görebiliyoruz, başka kimsenin gözüne batmıyor mu anlayamıyorum.
Sanki herkes hayatından memnun da ben mızmızlık ediyormuşum gibi, düzen devam ediyor...

BİRDE ÇALIŞMA HAYATINI SORGULAMAYI ZENGİN KOCA DÜŞÜNCESİNE BAĞLANMIŞ SANIRIM
BUNLA NE ALAKASI VAR BEN EŞİM ÖNÜME ON DEFA ÇIKSA ON AYRI HAYATTA YİNE ONLA EVLENİRDİM
KALDIKİ ONU TANIMADAN ÖNCEDEN BAŞLAMIŞTIM ÇALIŞMA HAYATINA

HAYAT HERKESE AYNI EŞİTLİKTE DAVRANMIYOR KADIN ÇALIŞMAZSA EV SAHİBİ OLMAK DAHA ZOR, AYRICA NE KADAR MUTLU BİR EVLİLİĞİMİZ OLSADA ALLAHIM KORUSUN EVLERDEN IRAK EŞLERİMİZİ BİRŞEY OLMAYACAĞI VEYA ONLARIN ÇALIŞAMAYACAĞI BİR DURUM OLDUĞUNDA NASIL İŞ BULACAĞIZ YAŞ GEÇİYOR BU SEFER BUNUN İÇİN ÇALIŞMAYI DESTEKLİYORUM AMA ÇOK ZOR

10 senedir aynı yerde aralıksız bilfiil çalışıyorum, senelik izinlerimi de en fazla işyerinden iki hafta ayrı kalmak kaydıyla kullanabiliyorum ki işler yürüsün, arkamızdan laf etmesinler. çalışma şartlarım, saatlerim türkiye şartlarına göre oldukça iyi. cumartesi çalışmıyorum haftaiçi 8-9 saat. ama beni asıl yoran insanlar.. normal hayatımda zerre takmayacağım karaktersiz, terbiyesiz insanlarla muhattap olmak durumunda kalmak çok canımı sıkıyor... ama sanırım her işyerinde var bu tarz insanlar o yüzden bir an önce kendimi emekli yapmaya bakıyorum yeter bu kadar çalıştığım :)

ben evde boş olup çalışmadığım zaman çok kuruyorum.. kendime yeni hastalıklar üretiyorum, eşime sarıyorum, gelecek hakkında kötü senaryolar yazıyorum vs vs o yüzden benim çalışmam lazım

Az önce eşimi aradım daha çok işi var mı diye sormak için. Daha varmış. Saat sekiz buçuğa geliyor evde yalnızım. Açım ama yemek yemekten geçtim yemek yapasım bile gelmiyor. Her şey anlamını yitirdi artık üç kuruş için tüm hayatımızı işe veriyoruz yine de kıt kanaat geçiniyoruz. Sıkıldım artık... Yok mu istediğim kadar çalışabileceğim, çalıştığım kadar kazanacağım bir iş? Ben bu düzene uyamıyorum işte yapamıyorum....

Benimde 4 senelik çalışma hayatım oldu ve hiiiiç sevmedim çalışmayı. Daha doğrusu yoğun çalışmayı.
Şöyle saat 10 da iş başlasa 2-3 gibi bitse mesela bayılırım o zaman zevkle çalışırım.
Ama ben akşam 9-10 da eve geliyordum. Cumartesi ya şehirdışı ya ofis işi. Ayaklarım geri geri gidiyordu artık işe. Karanlıkta evden çık karanlıkta eve gel. Evde doğru düzgün yemek pişmez. Ben yorgunluktan bitap vaziyette. Pazar günü hiçbirşeye vakit yetmez. Evliliğimin, hayatın tadını çıkaramıyordum.
Hastalandım en sonunda, ayrıldım işten kurtuldum :)

2 senedir evdeyim. Hiç te çalışasım yok valla. Geziyorum, evime, eşime , hasta anneme babama istediğim gibi vakit ayırabiliyorum. Çooook daha mutlu bir kadın olduğum için eşimi de daha mutlu ediyorum. Bebeğimiz olacak şimdi. Çalışsaydım mecburen tanımadığım etmediğim bakıcıya bırakacaktım. Anne, kv destek olacak durumda değil çünkü.
Daha az kıyafet makyaj malzemesi alıveririm kendime, eşimin maaşıyla idare ederim. Çalışırken çok harcıyordum üste başa mecburen. Tabi geleceği de düşünmek gerek. Bir ara bireysel emekliliğe başlasak süper olur.

Arkadaşım devlette öğretmen. Öğlen 1 de işi bitiyor. Sabahta çok erken gitmiyormuş. Hayalimdeki iş :))

konuyu bu konuda dertli olmam sebebiyle can sıkıntısıyla okuyordum. iş dünyasında kadınların en büyük sıkıntısı burada da yaşanmış malesef. Ortak dertlerimizi birleşip bir güç olarak gerekli platformlarda taşıyamayıp, egolarımızda boğuluyoruz. Cevabınızı geç de olsa yürekten alkışlıyorum

off off bugün bile çalışıyorum. bu yaptıkları ne bizim eğlenmeye kutlama yapmaya hakkımız yok sanki.

Ben de calisiyorum ve 2 cocugum var bazen cildircak gibi oluuorum hicbisey yetismiyor ama olsun sonucta once kendim icin sonra da onlar icin cslusiyorum.hayatin garantisi yok sonucta.para kazanmak da guzel hi duygu.sahsen evde oldugimda bi muddet sonrasıkılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…