Çalışmayan Arkadaşar; Sizin kayınvalideniz de gelinlik yapmadığınızdan şikayetçi mi?

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
Bu durumu sadece ben mi yaşıyorum çok merak ediyorum.:26:
Şuan çalışıyorum fakat iş yerimle alakalı sorunlarım var ve yaşayacaklarımı bildiği için korkumdan işten çıkamıyorum.
Çünkü biliyorum ben işten çıkınca kayınvalidem 3 günde bi gelmezsem surat asacak,
Gün falan yapıyolar, her hafta bunun için çağıracak.. Yanlış anlaşılmasın temizliğini falan yapmaktan yüksünmüyorum ama
komşuları o kadar dedikoducu ki! her hareketimi, her mimiğimi izliyorlar adeta ve ben bundan müthiş rahatsızlık duyuyorum.

Sürekli şunun gelini kayınvalidesiyle yaşıyormuş, her işini yapıyormuş.
Bunun gelini kaynanası gak dese koşuyormuş..
Şakayla karışık çeyrek gelin demeler falan..

Ben işim gereği ünlülerin bulunduğu ortamlarda oldum sürekli, mutfakta çok becerikli değilim, hayatım çalışmakla geçti, ev işleri konusunda çok bilgili değilim yani.eşimin ailesi de (anne tarafı) kürt olduğu için tutucular ve gelin, gelinin görevleri, gelinin çocuk doğurması gibi konularda biraz fazla hassaslar ve bunu çok rahat dile getirebiliyorlar.İstediklerini yapmazsan direk banlıyorlar.

Çok iyi insanlar ama bu aşırı gel-git ve samimiyet istekleri beni korkutuyor.
İşten çıkmaya da çocuk yapmaya da resmen tırsıyorum.

Sizin kayınvalideleriniz de bu kadar beklenti içirisinde mi sizlere karşı?

benim kv kendi kv sinden çok çektiği için olsa gerek benden pek beklentye giremiyor , ilk zamnlar gelme gitme mevzuu vardı şimdi onuda aştık 2-3 haftada bir gidip geliyoruz,

evinden temizlik yapma gibi bir mevzuu geçmedi yaptırcağınıda sanmıyorum yemeğe gittiğimizde bulaşığını bile yıkatmaz

o bana misafir gibi gelir ben ona misafir gibi giderim, tabi daha 4 aylık evliyiz şimdilik böyle umarım hep böyle devam eder...

yazını tebessümle okudum. demek ki işten çıkmaya korkan bi ben değilmişim diye... işimle ilgili sıkıntım yok çok şükür ama bebek olursa mecbur bırakırım diyorum ama aynı sorular ben de de var. hergün görüşmek istemiyorum. sıkılıyorum fazla vıcık vıcık olmaktan... hakkımızda hayırlısı..

uzun yıllar evde oturmuş,bu arada bide çocuk yapmış biri olarak,sürekli ve sürekli gelmiyorsun,gitmiyorsun,anam bacım,dayım gelecek gel,bayram yaklaştı temizlik yapılacak gel,kışlık yapılacak gel ,halılar yıkanacak gel vs vs laflarına çok defalar maruz kalmış,bu yüzden evinde ufak çaplı huzursuzluklar yaşamış biri olarak,büyüttüm kızımı (3 yaşındayken)girdim işime attım çocuğumu üstlerine ohh sefam olsun modundayımmaddi destekte bulunuyorum ben bide(doğal olarak)

çalışıyorsan kimseye minnet etmezsin,kimsede seninle uğraşmaz,en zor zamanında çalışıyorum vaktim yok der işin içinden sıyrılırsın..ama evdeysen oho ohh

ama çocuk fikrinden vazgeçme.biraz büyüt verirsin kaynanana yada bi bakıcıya iş hayatına geri dönersin.

Hatırlıyorum evliliğinin ilk zamanları sen bayaa sorun yaşamıştın mesafe konusunda, yorum yapmışlığım bile var konularına ama şimdi ben senden yardım isticem, evin yakın olmasına rağmen nasıl koydun ki bu mesafeyi? 2-3 hafta da bir dedin hatun el insaf.. Bize de öğret nasıl bi yol izlediğini be

biz de misafir gibi gidip gelenlerdeniz.O da anlıyor çalışınca yetişemediğimi.HAtta geçen hafta sonu gittik.İkramlarda bulundu.Başka bir komşusu da vardı.O benden önce çay için kalktı.Komşu da bırak yapsın o gelin değil mi dedi.Kayınvalidem de gelinse köle değil ya dedi.Bir hafta sonu var buraya gelmiş.Ben de çalıştıramam onu burda dedi.Komşusunun yanında onore etti valla beni:)))

çeyrek gelin ne demek?

heheh güzel soru valla.
Kayınvalidemin gözünde tam gelin olmam için;

Onunla beraber yaşamam, şimdiye 2 tane doğurmuş olmam, günlerine kuranlarına koşa koşa gitmem, haftada bir evini temizlemem, o nedese susmam (ki öyle yapıyorum sabır diyorum)
Sabah gelip akşam yemeğimi yiyip eve gitmem gerekiyor..

Bunları yapmadığım için ve yaşam/iş koşullarım dolayısıyla bu tarz şeylere çok mesafeli olmam beni çeyrek gelin yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

yazını tebessümle okudum
tek korkan ben değilmişim demekki :)
Aynı tedirginlikler bende de var ama kaçarım yok galiba.
Ha kayınvalidem ha işim diyorum.. aslında ikisi de aynı derece de yoruyor beni.

cok ince düsünceli kayinvaliden varmis, kiymetini bil, gerci bi cay koymakla köle olunmaz ama, onu bile beklemiyor senden, bravo.
Bi daha kine de sen onu onure et:)))

daha ne laflar duyacağım...
boşver sen çalışmana devam et
canın ne zaman istersede o zaman çocuk yap..
işine sımsıkı sarıl...
emin ol tam gelin olduğun zaman bile seni övmeyecek
aksine bir kusur bulup canını sıkacak
kendini kayınvalidene harcamak zorunda değilsin
söylediği lafları, tripleride görmezden gel...

ahh ah ne dertlendim değilmi ilk zamanlar şimdide ufak tefek birşeyler çıkıyıor ama ilk günlerinki nasıl geçti bunlarda geçicek diye avutuyorum kendimi , ama ben çok inat ettim her akşam arardı her akşam abartısız yorgunum dedim , onun beni aramadığı bir akşamda ben aradım müsaitseniz gelicem diye konusunu açtığında da bak bugün müsaitttim sizi aradım sizin de beni zahmet edip sürekli aramanıza gerek yok ben ararım sizi dedim önce bozulsada kibarca söylediğim için anladı en azından. bana gelmesi konusunda da o beni sürekli arıyordu geleyim diye tamam diyordum ama bir kere bile hadi bana gel demedim bi süre sonra utandı sanırım

birde doğal olarak sık sık geldiğinde insanın hizmet edesi de gelmiyor yüzüne pek gülesi de , ama şimdi öylemi çok sık gelmedği için güzel ağırlıyorum ,ikramlar yapıyorum tabiri caizse el üstünde tutuyorum.

ama çalışmasam nasıl olur bilmiyorum tabi, en başa dönermiyiz yine sorun yaşarmıyım , o yüzdn bende senin gibi korkuyorum çalışmamaktan

ama en önemli iyi niyet olucak kv oğlumun evi kimene diyerek huzurumu kaçırsaydı yaptığım hiçbir şey işe yaramazdı

@hadiborazan: senin isin zor, dogulular biraz daha da fazla beklentileri olyuor gelinden. Bu yüzden sen isden cikmadan yavas yavas mesafeyi koy ki, isden cikinca o mesafeyi koruman kolay olsun.
Mesela 1-2 hafta sonu gitmeyin, ve o birsey söylerse, deki canim calisiyorum bi hafta sonumuz var onuda bas basa gecirmek istedik, kaldi ki calismasam bile herkesin kendine göre isi gücü olyuor, herkes zamanini kendine göre ayarliyor geciriyor annecigim de:))))))

Bunu 1-2 kez söylersen sanirim alisir... kirilirsada birak kirilsin.
Ya sen ona ayak uyduracaksin ve sen kirilacaksin , yada istedigin gibi mesafeyi koyacaksin ve o kirilacak....Secim senin....

Ben kayinvalidemle mesafeliyim iyi biri ama cok bagdasa bilecegim biri degil, bu yüzden 1-3 ay bi görüsüyoruz , gerci cok yakin degiliz bu yüzden tabiiki yoksa dibimde otursa tabii daha fazala görüsülür.
Uzak olalaim iyi olalalim.

Teşekkür ederim jeyloo hakikaten incedir.Ödü patlar rahatsız edeceğim falan diye.Ben de ona sürekli jestler yaparım.Sık sık ararım.Elim dolu giderim.Pasta börekler yaparak giderim.Bu arada nasıl alıntı yapabiliyorunuz cevap yazarken bulamadım bir türlü yeniyim de burda:)))

herşey doğal gelişmiş gelin hanım, senin cıngar çıkarmana gerek kalmdan çorap söküğü gibi oturmuş herşey.Çok sevindim.

benimde kaynanam yakında oturuyo 10 dk. mesafede ama özel bir durum olmadıkça haftada bir iki haftada bir falan gidiyoruz benim eşim çok evcil biri akşam evde oturmaya bayıldığı için sık gitmiyoruz allah razı olsun kaynanam iş güç yaptırmaz ama ben çalışmasam illaki gel git derler allah yardım etsin canım eşin tavrı çok önemli benim eşimde hayatta laf ettirmez ama gidelim diye de tutturmaz

özlem ben bu kadar dertliyken geldin kayınvalidem şöyle bal böyle şeker.. nispet mi yapıyorsun arkadaşım
Şaka bi yana çoğumuz kayınalideden şikayetçiyken senin böyle birine sahip olman çok güzel, kıymetini bil tadını çıkar arkadaşım.
Umaram hep böyle devam eder ilişkiniz.

herşey doğal gelişmiş gelin hanım, senin cıngar çıkarmana gerek kalmdan çorap söküğü gibi oturmuş herşey.Çok sevindim.

doğru söylüyosun aslında cıngara gerek kalmadı ,

ben her ilişkimde sonrasından sorun çıkmasındansa en baştan kendini belli etmeni öneririm ,

içine atıp atıp sonradan patlamaktansa varsın seni soğuk bilsinler , yeri geldiğinde konusu açıldığında hoşlanmadığın durumları belirt ki istemeye yüzleri olmasın ,

umarım kv ler de laftan anlıyacak tarzda insanlardır da sorun yaşamazsın ....

Aslında çalışmadığım zamanları göz önünde bulundurunca benim eşimde gidelim diye tutturmaz hatta kayınvalidem gelin dediğinde bana bile yansıtmadan gitmemek için bahanler üretir falan ama gün gibi kuran gibi özellikle komşulara hava(!) atılacak ortamlarda bulunmama yapılan ısrarı eşim de desteklerdi.Zor ya :/

Bende öyle yaparim hep elim dolu giderim ..:)

iyi yapiyorsun sende.

Bak yorumlarin orda bi begen buttonu var birde alinti ile cevap var ona basarsan alinti yapa bilirsin:)
Hosgeldin bu ara....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…