- Konu Sahibi sersemsinem
-
Bu durumu sadece ben mi yaşıyorum çok merak ediyorum.:26:
Şuan çalışıyorum fakat iş yerimle alakalı sorunlarım var ve yaşayacaklarımı bildiği için korkumdan işten çıkamıyorum.
Çünkü biliyorum ben işten çıkınca kayınvalidem 3 günde bi gelmezsem surat asacak,
Gün falan yapıyolar, her hafta bunun için çağıracak.. Yanlış anlaşılmasın temizliğini falan yapmaktan yüksünmüyorum ama
komşuları o kadar dedikoducu ki! her hareketimi, her mimiğimi izliyorlar adeta ve ben bundan müthiş rahatsızlık duyuyorum.
Sürekli şunun gelini kayınvalidesiyle yaşıyormuş, her işini yapıyormuş.
Bunun gelini kaynanası gak dese koşuyormuş..
Şakayla karışık çeyrek gelin demeler falan..
Ben işim gereği ünlülerin bulunduğu ortamlarda oldum sürekli, mutfakta çok becerikli değilim, hayatım çalışmakla geçti, ev işleri konusunda çok bilgili değilim yani.eşimin ailesi de (anne tarafı) kürt olduğu için tutucular ve gelin, gelinin görevleri, gelinin çocuk doğurması gibi konularda biraz fazla hassaslar ve bunu çok rahat dile getirebiliyorlar.İstediklerini yapmazsan direk banlıyorlar.
Çok iyi insanlar ama bu aşırı gel-git ve samimiyet istekleri beni korkutuyor.
İşten çıkmaya da çocuk yapmaya da resmen tırsıyorum.
Sizin kayınvalideleriniz de bu kadar beklenti içirisinde mi sizlere karşı?
Bu durumu sadece ben mi yaşıyorum çok merak ediyorum.:26:
Şuan çalışıyorum fakat iş yerimle alakalı sorunlarım var ve yaşayacaklarımı bildiği için korkumdan işten çıkamıyorum.
Çünkü biliyorum ben işten çıkınca kayınvalidem 3 günde bi gelmezsem surat asacak,
Gün falan yapıyolar, her hafta bunun için çağıracak.. Yanlış anlaşılmasın temizliğini falan yapmaktan yüksünmüyorum ama
komşuları o kadar dedikoducu ki! her hareketimi, her mimiğimi izliyorlar adeta ve ben bundan müthiş rahatsızlık duyuyorum.
Sürekli şunun gelini kayınvalidesiyle yaşıyormuş, her işini yapıyormuş.
Bunun gelini kaynanası gak dese koşuyormuş..
Şakayla karışık çeyrek gelin demeler falan..
Ben işim gereği ünlülerin bulunduğu ortamlarda oldum sürekli, mutfakta çok becerikli değilim, hayatım çalışmakla geçti, ev işleri konusunda çok bilgili değilim yani.eşimin ailesi de (anne tarafı) kürt olduğu için tutucular ve gelin, gelinin görevleri, gelinin çocuk doğurması gibi konularda biraz fazla hassaslar ve bunu çok rahat dile getirebiliyorlar.İstediklerini yapmazsan direk banlıyorlar.
Çok iyi insanlar ama bu aşırı gel-git ve samimiyet istekleri beni korkutuyor.
İşten çıkmaya da çocuk yapmaya da resmen tırsıyorum.
Sizin kayınvalideleriniz de bu kadar beklenti içirisinde mi sizlere karşı?
canım kim yaşamıyorki... ben daha beterini gördüm...
kaynana:
- Allah onun gibi bir gelin daha vermemiş banaaa! Allah onu doğuran ana babadan razı olsun (eltime diyor) Sen naptın he! NAptın sen! O bizim emektarımız! ( iyi de emektarın böylesine can kurban... elini cebine atmıyor maddi çıkarı var çıkarı olmasa bi tekmik de sana o basar kaynana!)
- Anne ben de geliyorum bak hem okuyorum biliyorsun çalışmasam da işin olunca gelip yapmadım mı hiç niye böyle yapıyorsun!
- Sen dört dörtlük olamazsın! Olamazsııın! Sen cahilsin! Bir şey bilmiyorsun! Ramazanda bütün aileyi çağırdın ağırladın da iyi gelin mi oldun! bütün aile dedği eşimin tarafı.. ! Olmaz! Allah seni buralardan götürsün! Bula bula oğlumu mu buldun ç...rkef! Seni hiç sevmedim! Başından beri istemedim! K...firrrr!
Seni hiç sevmedim sütoğlan! Babanı da sevmezdim! (Ben de o öyle diyince Kemal sunala bağlayıp kendimi şakayla avutuyorum. Napayım)
ARkadşım işten çıkma. çocuk da yap. ÇAlışan bir sürü anne var. Gerekirse bakıcı tutarsın işini bırakma! Bu kadar. Çocuğuda erteleme... Boşver ben o kararlılığı gösteremedim sen göster!
5 yılım ama hala kapatamadi çenesini benimki Ben kendi anneme durup dururken sarilip öpen bir evlat deilken kaynanam ona sarılıp opmemi bekliyo Buzdolabi diyomus arkamdan 1, 5 yasinda kizim var suanda hamileyim 1 ay once taşındık kendisinin arayıp yardima ihtiyacin varmi naptin yerlestinmi demesi gerekirken Kocama diyomuski giderken bise demedi 1 aydirda aramiyo Yemin ederim yagmurlu havada 1 bardak suyu haketmiyo
evliliğimin ilk yılları herkesin melek gördüğü kv m yüzünden berbat geçti.herşeye karışan hiç rahat vermeyen biri.psikolojim bozulmak üzereydiki işe başladım.mesafemi koydum.
sonra çocuk oldu işten ayrıldım o yıllarca uğraştığım mesafem havaya uçtu.ama bende tık yok.hiç aramam.eşim olmadan kesinlikle gitmem.o gelir o arar.
geçen gün temizlikten konu açıldı.ben yapamıyorum artık dedi.eltim tanıdığım bi yardımcı kadın var sana onu göndereyim demiş:))kv kabul etmemiş.o kadar para verilmezmiş kadına..bana laf çarpıyo.bende dedimki valla çok temizlik yapıosun ben bu yaşta kendi evimi zor temizliyorum benim üstüme 3kez duvar sildin yorma kendini dedim:) sustu:)
Ahhhh ahhhh bende çektim kaynanadan heryere çağırılır herseye karışır hep muhalefet 3aylık bebeğim var çınar ilk doğduğunda çok zayıf niye ağlıyor sutun mu az ya dogum yaptım 20 gün bende kaLdı çınar sabaha kadar gaz sancısından kıvranırdı ağlardı birdefa bile gelip kucağıma alıyım vs.yok.. bende 22 yaşındayım ve ilk cocuğum tecrübesizim insan bi yardım eder çınar elimde morarırdı gelip bakmadı sabah kalkar dün çınar çok ağladı duydum derdi bide Allahım o an gırtlağına yapışasın gelirdi ama en son ben dayanama kıyameti kopar cam çerçeve kır şimdi kedi gibi tek laf edemiyor araya mesafeyide koydum 2 3 haftada bir bize gelebilir ben ne zaman istersem o zaman giderim arayıpta gelin demeye bile korkuyo....yeter ama yani geliniz diye kölemiyiz hayret bişey bende annemin babamın kıymetlisiyim bunları yaşıyım diyemi verdiler size valla alır oğlumu giderim sonrada vurursunuz başınızı duvarlara...
kayınvalideler ne anlarlar yan çantası gibi gelinlerini günlere vs.götürmekten veya her misafir geldiğinde yanlarında istemekten.ben de kayınvalideme misafir gibi gidip gelenlerdenim.çalışıyorum zaten ama vardiyalı çalıştığım için boş zamanım da çok oluyor.ona rağmen eşimle gidip gelirim sadece.kayınvalidemi çok severim Allah var iyi kadın.gittimmi hiçiş yaptırmaz.ama mesafe iyidir.ilk evlendiğimiz zaman bir iki gittim misafiri gelince.zorlamadı sadece gelmek istersen dedi.kırmadım gittim.ama gün vs.bana göre değil diye belirttim her seferinde.o da israr etmedi zaten.alıştılar eşimle gidip gelmeme.onlar sağ ben selamet..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?