Çalışmayan Arkadaşar; Sizin kayınvalideniz de gelinlik yapmadığınızdan şikayetçi mi?

Genel olarak ilişkilerimde ben de senin gibiyim hatta eşimle evlenmeden bunu o kadar güzel yapabilmişiz ki "evlendikten sonra eşim çok değişti" cümlesini kafamdan bi kere bile geçirmedim.
Ama kayınvalideme karşı mümkün değil bunu yapamıyorum çünkü eşim tepki veriyor.İşten çıkıp kayınvalideme yorgun gittiğimde ister istemez yorgunluktan suratım düşük oluyor.Neden yüzünü asıyosun, annem yanlış anlıyor vs." diye üzerime geliyor eşim.Sürekli güleryüzlü olmanın zararları işte.. Hatta sırf bu konudan kandil kandil kavga ettik eşimle..

kaynananın da sosyal aktiviteleri baya yoğunmuş demek e böyle günlerde tabi yanında olmanı ister ama o ortama ısınmadıysan yapcak bişey yok imalardan falan eşine bahsettinmi

doğru söylüyorsun eşler arayı bulması gerekirken bazen insanın üstüne gelebiliyorlar , açıkçası ben kendimi senin yerine koyduğumda benlik bir durum değil kv den gelecek beklentileri karşılayabilmek hadi günüydü okumasıy derken birkaç kere gittim diyelim sıkıntıdan patlarım yüzüm düşer daha da gidemem isterse kv takla atsın istemediğim birşeyi kimse kırılmasın diye yapamam ,gerilirim. baba evimde de öyleydim çünkü misafir kapıdan ben camdan kaçardım ,peki sen yapabileceğini düşünüyor musun

yok arkadaşım hiç nispet yapar mıyım?Aslında biraz eşde de bittiği için olay.Benim eşim de hayatta ezdirmez beni.Herkes halinden memnun yaşayıp gidiyoruz işte.Bu arada alıntı yapmayı başardım.Teşekkür ederim jeyloo:)))

gelinlik kelimesine neler dolduruyolar gerçekten anlamıyorum bu ayrı bi konu olur zaten
benim kv bana böyle bişey söylemedi, eşime diyosa bişiler o bana yansıtmıyo, ama sevgiliyken ve nişanlıyken gördüğüm kadarıyla vıcık vıcık olmayı seven biri, eltimle her akşam bir yiyolar yemeği falan, o yüzden ben şimdiden aramıyorum bile, başka nedenlerde var tabi aramamamda, eşimle konuşurken telefonu bana uzatırsa anca öyle yoksa ben aramıyorum
çocuk olduğunda 2 sene ücretsiz izin alıcam bu işleri batmandayken halletmek istiyorum Ankarada olsam ve çalışmasam o da ikide bi gelmek ister biliyorum

kaynananın da sosyal aktiviteleri baya yoğunmuş demek e böyle günlerde tabi yanında olmanı ister ama o ortama ısınmadıysan yapcak bişey yok imalardan falan eşine bahsettinmi

hayır, kayınvalidemle alakalı hiç bi şikayette bulunmadım şimdiye kadar eşime.Doğrumu yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama şikayet edersem eğer eşimde ağzımın payını verir büyük ihtimalle.Ben hayımda onun akadar annesine düşkün bi erkek görmedim çünkü.

zaten yapabileceğime ihtimal vermediğim için milim milim etlerimi koparsalarda geliyorum bu kahrolası şirkete.. işten ayrılamıyorum.
Ben senin kadar net tavır göstersem eşimle aram muhakkak açılır, bu konuda müthiş hassas çünkü.

hatırladığım kadarıyla zaten kayınvalidene uzak olmayı tercih etmiştin, bunun için kutluyorum seni
Eltin falan da sorunluydu, umarım ankara döndüğünde herşey umduğun gibi olur arkadaşım.

doğru hatırlıyosun canım, aslında pek tercih değil zorunlu olarak şarka geldik, ama evlenir evlenmez gelmeye biz karar verdik evet, biz Türkiye standartlarına uymayan gelinleriz heralde bilemedim valla, misafir geliyomuş git kayınvalideye yardım et, temizlik yap vs bu nedir yaa

evlilik takvimimize bakılırsa aynı tarhte evlenmişiz =)

her neyse vallahi canım bunları yaşamayanlar nadir galiba .
ben çalışıyorum ama kv akşamları onlara inip oturmuyoruz diye şikayetçi
Allah var eve indiğimde bulaşık vs yıkatmaz bana daha sonra yıkarız der ya da kızı gönderir yanıma gidin beraber yıkayın der.
ama eve biri gelecekse bizi gezmekten bile çağırır neymiş evde misafir varken orda oalcakmışız hepimiz. bayram gezmesinde bile benim taraftan birine gidelim eve biri gelsin felanca geldi hadi eve dönün diye ararlar.
markete pazarar oraya buraya gitmemi ister. bende gitmiyorum genelde çünkü evde eşşek kadar kızı var o gezmeye gitcek sen git pazara markete dediği için.
her pazar karşılaştığımızda ev temizlenecek ama halim yok der napayım yani kendi evimi çamaşırlarımı bırakıp ona mı yardım etcem ben zaten bi pazar günümde kendi kıçımı zor toparlıyorum

Evde bile olsanız bu kadar samimi olmak zorunda değilsiniz. Kendiniz yada eşiniz söyleyin kayınvalidenize . Bunda yanlış anlaşılacak birşey yok sonuçta.

Evde bile olsanız bu kadar samimi olmak zorunda değilsiniz. Kendiniz yada eşiniz söyleyin kayınvalidenize . Bunda yanlış anlaşılacak birşey yok sonuçta.

Benim tarafımdan bakan herkes aynı şeyi söylüyor aslında, "onun gelininden çok oğlunun eşisin ve yapmak ya da yapmamak senin insiyatifinde" diyorlar.
Çok da haklılar, olması gereken (21.yüzyılda yaşıyoruz) budur.Ama aramızda illaki kürt kökenli vardır, beni onlar daha iyi anlarlar.Gerçi bu konuda genelleme yapmam, ablamın kayınvalidesi de kürt ama "gezin tozun kızım, bi kaç yıl sonra gezmekten zevk alamadığınızda bol bol gelir gidersiniz" diyorlar..
Benim kayınvalidem geliştirememiş kendisini bakış açısı hala 19.yüzyılda kalmış.Hala geline yükledikleri anlam dağları aşar.

Benim durumumda şu;
Gün içerisinde çekime gidiyorum, set fotoğrafları çekiyorum, bir sürü ünlüyle çalışıyorum, ortamlarında illaki bulunuyorum.(bambaşka bi ortam tahmin edersiniz)
Sonra kayınvalideme geliyorum, gelinlik yapmıyorum diye afra tafra çekiyorum.
Allak bullak oluyorum iki hayat arasında sıkışıp kalıyorum resmen.:83:

bu konu eşinle aranda bi problem yaratmıyosa takma, yok say, bu saatten sonra değişmez, ama senin de yapabileceğin bişey yok, herkesin bi hayat tarzı var

hayy evlenmez olaydım dicem şimdi olmıcak
ay sinirlerim bozuldu.
Senin konunu farklı bi topikte takip etmiştim, aynı apartmanda oturursun galiba.Canım benim senin işin benimkinden çok daha zor, allah sabır versin.
Hele sen sakın sakın işten çıkma

bu konu eşinle aranda bi problem yaratmıyosa takma, yok say, bu saatten sonra değişmez, ama senin de yapabileceğin bişey yok, herkesin bi hayat tarzı var

Açıkçası çalışırken sorun çıkmıyor, kayınvalidem bugün gelin şunu yaptım dediğinde eşim daha bana bişey demeden "gelemeyiz anne işimiz var" diyebiliyor, ama her zaman değil tabi :)
İşten çıkarsam ve kayınvalidemin isteklerine karşılık vermezsem eşimde bana tepki veriyor, "avrupada yaşamıyorsun, türkiye de gelin - kaynana durumu böyle, bu kadar uçuk olma" diyor.
Ama çok ciddiyim uçuk bi insan değilim hatta aksine örf adetine bağlı bi hatunuım.

nemesisim tavrına hayranım.

yakın mı oturuyorsun peki kv ile.

birde olursa işten çıkarsan tekrar iş bakıcakmısın yani bir süreliğine evde olucaksın değil mi ? bu da bi teselli

merhaba benimde esim batmanli kv ile ilgili eski konularima bakabilirsiniz kendisi oz annemden ileridir senede 1 defa ben gider 1 ay kalirim 1 defa o gelir 1 ay kalir dogumlarimda ise 2 ay evvelden gelir 40 imi cikarmadan gitmez ama benden 1 tane bardak olsun yikamami beklemez bazen yatagimi topladigini bilirim ki ben wc de falan olurum o esnada yapar yoksa ben toplarim yani....her zaman tek dedigi sen cocuklarina bak ben yaparim kizim....esimle gezmeye gitmeme bayilir bebeklik zamanlarinda kizlarimin gunduz alirdi yanina sen uyu kizim gece uyumadin sen ben bakarim derdi her zaman ama diger 2 eltime yaptirir is guc beni ayri tutuyor farkindayim bende de dil cokk annecimm derim hediyler alirim asla kirmam uzmem allah var o da kiymet bilir boyle gider iste rabbime bin sukur....

yakın mı oturuyorsun peki kv ile.

birde olursa işten çıkarsan tekrar iş bakıcakmısın yani bir süreliğine evde olucaksın değil mi ? bu da bi teselli

Farklı yakalarda yaşıyoruz ama işim onun oturduğu yakada olduğu için sık görüşmek kaçınılmaz oluyor.
Sovr, bi e- ticaret sitesi açmak istiyorum, eğitimlerimi aldım, pazar araştırmamı yaptım.Az kaldı.
Ama kayınvalidem bunu anlar kapasitede değil, evden çalışıyo demez de bütün gün evde oturuyorda yardıma bile gelmiyor der.

hhahahhahahahahahah o olmayacak dediğin şeyi ben genelde diyorum zaten bizi hay evlenmez olaydım dedirten kader utansın =)
evet maalesef öyle oturuyorum .amin Allah cümlemize sabır versin =)
hahahahha ben işten çıksam herhalde benden bir tek yemek bekler kendisi çalışıyor çünkü benim izinli olduğum ya da eerken geldiğim günler eee yemek ne yaptın bize derdi ilk zamanlar

Öylesine tam gelin değil tam hizmetçi denir bence
Boşvermek gerek insanlar hep bekler bekler beklerrrr her beklentiye cevap vermeye kalksak ohoooo
He de geç he de geç..
Evet işten sakın çıkma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…