- 28 Mart 2012
- 837
- 714
- 123
- Konu Sahibi sersemsinem
-
doğru söylüyosun aslında cıngara gerek kalmadı ,
ben her ilişkimde sonrasından sorun çıkmasındansa en baştan kendini belli etmeni öneririm ,
içine atıp atıp sonradan patlamaktansa varsın seni soğuk bilsinler , yeri geldiğinde konusu açıldığında hoşlanmadığın durumları belirt ki istemeye yüzleri olmasın ,
umarım kv ler de laftan anlıyacak tarzda insanlardır da sorun yaşamazsın ....
Aslında çalışmadığım zamanları göz önünde bulundurunca benim eşimde gidelim diye tutturmaz hatta kayınvalidem gelin dediğinde bana bile yansıtmadan gitmemek için bahanler üretir falan ama gün gibi kuran gibi özellikle komşulara hava(!) atılacak ortamlarda bulunmama yapılan ısrarı eşim de desteklerdi.Zor ya :/
Genel olarak ilişkilerimde ben de senin gibiyim hatta eşimle evlenmeden bunu o kadar güzel yapabilmişiz ki "evlendikten sonra eşim çok değişti" cümlesini kafamdan bi kere bile geçirmedim.
Ama kayınvalideme karşı mümkün değil bunu yapamıyorum çünkü eşim tepki veriyor.İşten çıkıp kayınvalideme yorgun gittiğimde ister istemez yorgunluktan suratım düşük oluyor.Neden yüzünü asıyosun, annem yanlış anlıyor vs." diye üzerime geliyor eşim.Sürekli güleryüzlü olmanın zararları işte.. Hatta sırf bu konudan kandil kandil kavga ettik eşimle..
özlem ben bu kadar dertliyken geldin kayınvalidem şöyle bal böyle şeker.. nispet mi yapıyorsun arkadaşım
Şaka bi yana çoğumuz kayınalideden şikayetçiyken senin böyle birine sahip olman çok güzel, kıymetini bil tadını çıkar arkadaşım.
Umaram hep böyle devam eder ilişkiniz.
kaynananın da sosyal aktiviteleri baya yoğunmuş demek e böyle günlerde tabi yanında olmanı ister ama o ortama ısınmadıysan yapcak bişey yok imalardan falan eşine bahsettinmi
doğru söylüyorsun eşler arayı bulması gerekirken bazen insanın üstüne gelebiliyorlar , açıkçası ben kendimi senin yerine koyduğumda benlik bir durum değil kv den gelecek beklentileri karşılayabilmek hadi günüydü okumasıy derken birkaç kere gittim diyelim sıkıntıdan patlarım yüzüm düşer daha da gidemem isterse kv takla atsın istemediğim birşeyi kimse kırılmasın diye yapamam ,gerilirim. baba evimde de öyleydim çünkü misafir kapıdan ben camdan kaçardım ,peki sen yapabileceğini düşünüyor musun
gelinlik kelimesine neler dolduruyolar gerçekten anlamıyorum bu ayrı bi konu olur zaten
benim kv bana böyle bişey söylemedi, eşime diyosa bişiler o bana yansıtmıyo, ama sevgiliyken ve nişanlıyken gördüğüm kadarıyla vıcık vıcık olmayı seven biri, eltimle her akşam bir yiyolar yemeği falan, o yüzden ben şimdiden aramıyorum bile, başka nedenlerde var tabi aramamamda, eşimle konuşurken telefonu bana uzatırsa anca öyle yoksa ben aramıyorum
çocuk olduğunda 2 sene ücretsiz izin alıcam bu işleri batmandayken halletmek istiyorum Ankarada olsam ve çalışmasam o da ikide bi gelmek ister biliyorum
Evde bile olsanız bu kadar samimi olmak zorunda değilsiniz. Kendiniz yada eşiniz söyleyin kayınvalidenize . Bunda yanlış anlaşılacak birşey yok sonuçta.
Benim tarafımdan bakan herkes aynı şeyi söylüyor aslında, "onun gelininden çok oğlunun eşisin ve yapmak ya da yapmamak senin insiyatifinde" diyorlar.
Çok da haklılar, olması gereken (21.yüzyılda yaşıyoruz) budur.Ama aramızda illaki kürt kökenli vardır, beni onlar daha iyi anlarlar.Gerçi bu konuda genelleme yapmam, ablamın kayınvalidesi de kürt ama "gezin tozun kızım, bi kaç yıl sonra gezmekten zevk alamadığınızda bol bol gelir gidersiniz" diyorlar..
Benim kayınvalidem geliştirememiş kendisini bakış açısı hala 19.yüzyılda kalmış.Hala geline yükledikleri anlam dağları aşar.
Benim durumumda şu;
Gün içerisinde çekime gidiyorum, set fotoğrafları çekiyorum, bir sürü ünlüyle çalışıyorum, ortamlarında illaki bulunuyorum.(bambaşka bi ortam tahmin edersiniz)
Sonra kayınvalideme geliyorum, gelinlik yapmıyorum diye afra tafra çekiyorum.
Allak bullak oluyorum iki hayat arasında sıkışıp kalıyorum resmen.:83:
evlilik takvimimize bakılırsa aynı tarhte evlenmişiz =)
her neyse vallahi canım bunları yaşamayanlar nadir galiba .
ben çalışıyorum ama kv akşamları onlara inip oturmuyoruz diye şikayetçi
Allah var eve indiğimde bulaşık vs yıkatmaz bana daha sonra yıkarız der ya da kızı gönderir yanıma gidin beraber yıkayın der.
ama eve biri gelecekse bizi gezmekten bile çağırır neymiş evde misafir varken orda oalcakmışız hepimiz. bayram gezmesinde bile benim taraftan birine gidelim eve biri gelsin felanca geldi hadi eve dönün diye ararlar.
markete pazarar oraya buraya gitmemi ister. bende gitmiyorum genelde çünkü evde eşşek kadar kızı var o gezmeye gitcek sen git pazara markete dediği için.
her pazar karşılaştığımızda ev temizlenecek ama halim yok der napayım yani kendi evimi çamaşırlarımı bırakıp ona mı yardım etcem ben zaten bi pazar günümde kendi kıçımı zor toparlıyorum
bu konu eşinle aranda bi problem yaratmıyosa takma, yok say, bu saatten sonra değişmez, ama senin de yapabileceğin bişey yok, herkesin bi hayat tarzı var
yakın mı oturuyorsun peki kv ile.
birde olursa işten çıkarsan tekrar iş bakıcakmısın yani bir süreliğine evde olucaksın değil mi ? bu da bi teselli
hayy evlenmez olaydım dicem şimdi olmıcak
ay sinirlerim bozuldu.
Senin konunu farklı bi topikte takip etmiştim, aynı apartmanda oturursun galiba.Canım benim senin işin benimkinden çok daha zor, allah sabır versin.
Hele sen sakın sakın işten çıkma
hehehgüzel soru valla.
Kayınvalidemin gözünde tam gelin olmam için;
Onunla beraber yaşamam, şimdiye 2 tane doğurmuş olmam, günlerine kuranlarına koşa koşa gitmem, haftada bir evini temizlemem, o nedese susmam (ki öyle yapıyorum sabır diyorum)
Sabah gelip akşam yemeğimi yiyip eve gitmem gerekiyor..
Bunları yapmadığım için ve yaşam/iş koşullarım dolayısıyla bu tarz şeylere çok mesafeli olmam beni çeyrek gelin yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?